Перейти до змісту

Пам’ятники жертвам ДТП вздовж автошляхів таки демонтують?

yvazhaemuy

Рекомендовані повідомлення

hyrurg

якщо іти за твоєю логікою тоді давай ставити віночки прямо на місці ДТП (безпосередньо на дорозі)? Повторюю - ніхто не забороняє ставити віночки поза межами смуги відводу!!! В середньому це 15 метрів від краю проїзної частини тоді питань ніяких до тебе не буде... Яка логіка тоді ставити вінки і інші ритуальні пам"ятки біля дороги???

+ давайте ставити віночки на місці трагедії наприклад в морі де корабель потонув? Що тоді будемо робити? Маяки там ставити чи що? чи літак розбився? то треба в літаках поставиит вінки тепер чи як? в кабіну пілота? щоб він боявся рівно летіти? Не розумію логіки людей які підтримують такі рішення. Для вінків і хрестиків існують спеціально відведені для цього місця! І Крапка

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

віночок, стрічечку, свічечку - так, але от бетонні, залізні хрести з оградкою це жесть. поперще можна машину побити, подруге небезпечно взагалі, потретє заважають ремонту поточному, грейдуванню, зрізку чагарників та трави., це я вам як дорожник кажу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але от бетонні, залізні хрести з оградкою це жесть.

ага...

а ведь есть места, где количество ДТП с жертвами исчисляется уже не единицами...

представляете себе кладбище :(

поворот перед Струмовкой, например. городское кладбище там и так рядом...

эдак там еще и битвы за лучшее место у дороги начнутся...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

до речі у нас на Р-14 Луцьк-Ківерці-Маневичі по-моєму в Дачному біля дороги вже ціле кладовище, де помер в ДТП син главрача обласної лікарні. Так скоро через те кладовище ще нові вінки будуть там стояти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От послухати вас - так вся проблема у вінках при дорозі? Це так як з мовою-давай російську мову державною зробимо і всі проблеми відпадуть! Краще б дорожники дійсно занялись розміткою і асфальтом - всі водії б їм дякували, а то причепились до вінків, можна подумати що їздити стануть краще чи дорога ліпша буде <_<. І, доречі ,restart2, як там з темою про розміщення транспортних засобів на дорозі?ти правила почитав(розділ 11)? казав що на це вплинути можеш?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Висловлю свою скромну думку:

а) Вінки не відволікають, а таки дійсно примушують уважніше і обережніше поводитись на дорозі - кажу як водій.

б) Вінки при дорозі виглядають якось...Ну, неестетично, чи що? /заздалегідь прошу вибачення в тих, хто, можливо, такий вінок комусь і ставив і читаючи це, думає, що я зазіхаю на пам"ять про когось - аж ніяк/.

в) Кращою, як на мене особисто, пересторогою водіям, є залишки машин після ДТП, які розміщені, наприклад, на трассі Луцьк-Рівне. Завдяки таким "експонатам" в свій час, Польща різко зменшила кількість аварій на своїх дорогах. А задуматися примушує моментально.

г) На мій погляд, ліпше познімати ті вінки - але цим займатися не вже-от, а тоді, коли хоч трохи стан наших доріг поліпшиться (в чому маю сумніви)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

hyrurg, а тема якраз і про встановлення ритуальних знаків, а не розмітку на дорогах.

fedot, слушна думка. Особливо на 100% підтримую другу і третю позиції. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знімати, не знімати - питання в тому що ці вінки тримають кожного водія в тонусі і проїжджаючі повз них кожен зменшує тиск на педаль газу, а це, можливо чиєсь врятоване життя...

Ти це як водій стверджуєш? Нічого собі тонус...

Я такого не помічала. Хіба ще рота роззявлять на те місце, замість того, щоб на дорогу дивитися.

Цікаво було б голосувалку поставити: чи пригальмовують водії, побачивши вінок, чи ні.

Усім дякую за участь в обговоренні цієї теми! Навіть не думав що стануть так активно її обговорювати коли виставиви її на форумі!

Я от що думаю з приводу цього - наша влада робить ніби на краще, а виходить як завжди - кепсько! Якщо вже взялися чистити дороги, то не з того почали - спочатку залатайте ями, намалюйте розмітку, поставте нормально знаки ДР, а тоді беріться за прибирання вінків і всього що заважає ДР. Але ще перед тим - познімайте рекламні щити і розбиті авто встановлені на постаментах - їх то навіщо понаставляли? Вони не відволікають увагу???

А ще вважзаю уже пора на Дорожні служби подавати масово в суди за їх бездіяльність. Наприклад коли їхати по Карпенка Карого з Рованець в сторону Варшавки, то за мостом третя вулиця направо - там висить знак - рух заборонено! Але висить так, що хто не знає той його не побачить - зарослий в кущах, що навіть взимку коли дерева без лисття - його абсолютно не видно! От з чого треба починати!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Усім дякую за участь в обговоренні цієї теми! Навіть не думав що стануть так активно її обговорювати коли виставиви її на форумі!...

.....Але ще перед тим - познімайте... ...розбиті авто встановлені на постаментах - їх то навіщо понаставляли?

Знаєш, я вважаю що лише такі "знаки престороги" зможуть хоч трохи вплинути на поведінку на дорозі - і ніякі інакше. Наочність найкращий вчитель - я б тих розбитих авто ще б більше понаставляв - може і було б так, як в Польщі, про що я вже згадував.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чим же я так допік?

Не знаю чем топикстартеру допёк, но как по мне уж слишком ты категоричен. Во всех словах - адназначнаиточка или абабаягапротив. Ласке +1 - отличная аналогия про детскую площадку. Свою приведу... Живу на первом этаже. Вдруг кто-то, этажами выше, с балкона упал, разбился (не дай бог, конечно). Вопрос - мне с ребёнком каждый день крестик или веночек под окном наблюдать? Неохота как-то. Вот точно также по городу как по кладбищу каждый день неохота ездить (даже в качестве пассажира)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вінки на дорогах, це приклад для інших. Що не заборонено законом - те дозволено.

Мій приклад придуманий, але в місті такі вінки є. Особисто бачила на новій "Формулі", поміж магазинів, просто на землі портрет молодого чоловіка і вінок (загинув на будівництві).

Моє імхо, моя родина проявила толерантість до мешканців міста, не встановивши подібного в центрі, нав"язуючи комусь нашу скорботу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

собаки гавкають а караван іде.

Уже зроблені списки усіх меморіальних конструкцій з прив"язкою до місця розташування.

Тепер справа за Києвом. Останнє питання залишилось але найтяжче - ХТО БУДЕ ЗНІМАТИ?... тому що наші дорожники відмовляються від цієї роботи

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 5 місяців потому...

До 14 серпня Служба автомобільних доріг демонтує усі ритуальні знаки з доріг загального користування

24.07.2009, [11:55] // Релігія і суспільство //

УКРАЇНА — Усі хрести та пам’ятники демонтують працівники Укравтодору зі смуг відводу автомобільних доріг загального користування. У зв’язку з цим Служба автодоріг Чернівецької області звернулася до мешканців регіону з проханням самостійно демонтувати ритуальні знаки з доріг.

Як інформує прес-служба Укравтодору Чернівецької області, з таким прохання Служба доріг звертається до мешканців востаннє. Якщо воно не реалізовуватиметься, працівники Служби самостійно демонтують ритуальні знаки з окраїн доріг.

«Ритуальні пам’ятки не лише заважають дорожникам обслуговувати та утримувати автодороги, а й викликають химерні відчуття у водіїв як закордонних, так і вітчизняних, тим самим відволікаючи увагу від керма. Крім того, українські дороги скоро можуть перетворитись на суцільні цвинтарі», — йдеться у повідомленні прес-служби.

Зокрема на території Чернівецької області на дорогах загального користування виявили 545 пам’ятників та хрестів.

На місці уже демонтованих знаків буковинські дорожники посадили дерева.

Як РІСУ уже інформувала, рішення про демонтаж ритуальних знаків з прийняли на початку року на спільній нараді Укравтодору та Департаменту ДАІ МВС України.

http://www.sad.cv.ua/news_detail.php?id=145

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

проїжаючи повз такі місця завжди хрещусь - це місце зламаних доль двох родин і завжди прошу Бога, щоб він мене і мою сім'ю оберігав від цього.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

я радий Вам повідомити що усі об"єкти ритуальної приналежності окрім деяких поодиноких прибрані!

Гарного та приємного усім користуванням дорогами!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... окрім деяких поодиноких

...

це тіпа шоб поставити "хрест" біля дороги тепер треба буде комусь платити ?

обожнюю цю країну ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А моя думка така: комусь не зручно, що у віконце майбаха видно трагедію десятків тисяч людей. Ці козли в майбахал створили для себе окреме комфортне середовище, і споглядати за реальністю в їхні плани не входить. А якщо будувати дороги чесно, по технічних, вимогах , - то на відкати маймаха не купиш. А ще, щоб перед європейцями гарно виглядати - роблять гарну рожу при поганій грі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

DefJamaica

ні це тому, що деякі пам"ятники просто тяжко демонтувати тому що люди стають на перепоні...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відкриваючи тему навіть не підозрював що тут така гаряча дискусія... аж в самого пальці засвербіли висловитись.

Долучаюсь до когорти тих хто вважає що памятникам на дорогах не місце, можливо когось вони і спонукають до обережності, але лише тих хто без того обережний, а роззяв за кермом вони додатково відволічуть

по-друге: я розумію що в рідних загиблого трагедія, горе але чому навязувати своє горе всьому суспільству (підтримую думку що караван повинен іти далі в цьому запорука існування цього каравану), навколо тисячі людей які не горять бажанням знати що тут хтось загинув, вінками відмічають місце де покоїться тіло людини, це кладовище, а відмічати місце смерті то можна вже зайти дуже далеко - чіпляти таблички на школу де вчився(лась), відмічати роддом в якому народився і так далі (перепрошую що утрірую)

по-третє: скільки в нашій країні щодня гине людей? множимо на 365 днів, і через рік маємо країну вічно зелених вінків та хрестів. в нас же ж правова країна? якщо можна вішати вінок одному значить логічно що не заборонено і усім? правда? рівність?

хто за те щоб перетворити країну у кладовище?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...
я радий Вам повідомити що усі об"єкти ритуальної приналежності окрім деяких поодиноких прибрані!

Гарного та приємного усім користуванням дорогами!!!

Чесно кажучи не бачу різниці... Як скакали хрестики перед очима так і скачуть

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я також - їду по вулиці - а вінки на стовпах як висіли - так і висять...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...