Перейти до змісту

Акція протесту?

Therion

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 94
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
в відстоюванні ваших прав!
НАШИХ! (особливий наголос) прав.

Ну по мому кредиту банк не піднімав відсотки і не вимагав повернення коштів під страхом підвищення процентної ставки.

А кожен з пп які брали кредити, мали враховувати можливість такого розвитку ситуації, як зараз. Звичайно, банки неправі (з точки зору клієнта) в плані підвищення відсотків по вже виданих кредитах, тут справді є поле для захисту. Але плакатись, що банк хоче забрати СВОЇ гроші це якось по дитячому.

Ви ризикнули, вам +1000 за сміливість, але якщо фінустанова вимагає платити по рахунку (за договором, який ви підписали), то будьте добрі - платіть, такі вже закони ринку.

Оскільки після ваших рухів, ваші ж клієнти можуть відмовитись виконувати фінансові зобов"язання перед вами ;)

Опубліковано

Полностью поддерживаю акцию,если б они ещо убрали левых экспедиторов с рынка или хотябы, лицензировали их роботу на уровне государства, было бы вообще супер.А то ани работу перебивают жесть авто перевозчикам,а у них из кредитов табуретка и кампутер и ани чуствуют себя великими бизнесменами...

Опубліковано

А какие у них(тоесть у НАС!) требования ? Кроме того, что "с народом так нельзя".

drap2006 ты не мог бы в Word проверять правописание перед постом здесь?

Опубліковано
А какие у них(тоесть у НАС!) требования ? Кроме того, что "с народом так нельзя".

drap2006 ты не мог бы в Word проверять правописание перед постом здесь?

Це вимоги львівських перевізників

наявність фінансової кризи в Україні, в результаті чого скоротились перевезення вантажів по території України та за її межі, і як наслідок впала дохідність транспортних перевезень, що на сьогоднішній день межує із збитковістю,

- декларування органами влади України підтримки національного виробника та підприємця,

- забезпечення гарантованого Конституцією України захисту конкуренції, права на працю та на достатній життєвий рівень для себе та своєї сім’ї,

вимагаємо:

Генеральному прокурору України, Кабінету Міністрів України негайно опротестувати та скасувати Постанову КМ України від 20.12.2008р. за №1118, якою зобов’язано фізичних осіб – підприємців подати заяву про анулювання реєстрації їх як платників податку на додану вартість та здати відповідні свідоцтва, як таку, що суперечить Конституції України, Законам України «Про систему оподаткування», «Про податок на додану вартість» та спрямована на надання переваги суб’єктам підприємницької діяльності – юридичним особам, зниження конкурентоспроможності підприємців - громадян.

Верховній Раді України не приймати Законів, якими передбачено збільшення ставок податків та зборів з власників автотранспортних засобів по відношенню до існуючих станом на 01.01.2008 року, до нормативно-правових актів, які набули законної сили, в цій частині внести відповідні зміни.

Президенту України, Кабінету Міністрів України, Міністерству закордонних справ України вчинити всі дії по врегулюванню ситуації, яка склалась при отриманні перевізниками службових віз на в’їзд та перебування в країнах Шенгенської зони спрямованих на спрощення системи отримання багаторазових службових віз, збільшення термінів дії віз (не менше 1 року) та строків перебування в країнах Шенгенської зони (не менше 180 днів).

Президенту України, Кабінету Міністрів України зобов’язати виробників та реалізаторів нафтопродуктів здійснювати продаж дизельного пального за цінами, які повинні зменшуватись адекватно до цін на нафту на світових ринках. Проводити систематичні перевірки якості дизельного пального.

Київській міській раді прийняти відповідні рішення, спрямовані на безперешкодний в’їзд вантажними автотранспортними засобами до м.Києва з 07-00 до 19-00 та негайно скасувати всі та будь-які рішення, якими ці заборони введені.

Враховуючи те, що наведені вище проблеми вантажних перевізників, які створені органами державної влади призвели до скорочень перевезення вантажів по території України та за її межі, і як наслідок впала дохідність транспортних перевезень, що на сьогоднішній день межує із збитковістю, що в свою чергу унеможливлює повернення кредитів, також вимагаємо -

Верховній раді України, Президенту України, Кабінету Міністрів України, Національному Банку України вчинити всі дії по врегулюванню ситуації, яка склалась на ринку банківських послуг. Зокрема, зобов’язати комерційні банки надати перевізникам, які отримали кредити в банківських установах, кредитні канікули шляхом:

відтермінування строків кредитних договорів терміном на 6 місяців;

відтермінування сплати основного боргу за кредитами строком на 6 місяців;

відтермінувати сплати відсотків за користування кредитами строком на 6 місяців, переклавши їх пропорційно на наступні місяці до закінчення терміну дії кредитних договорів;

зафіксувати відсоткові ставки по кредитах на рівні тих, які були на момент укладення кредитних договорів, без права їх збільшення;

стабілізувати курс національної валюти до іноземних валют на рівні тих, що існували до жовтня 2008 року, враховуючи те, що дохід ми отримуємо в гривні, а кредити погашаються в іноземній валюті.

У випадку незадоволення наших вимог до 30.01.2009 року, в силу ст. ст. 39, 44 Конституції України і ст. 11 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, яку Україна ратифікувала 17 липня 1997р., вимушені будемо з 02.02.2009 року проводити безстрокові загальноукраїнські збори, мітинги, походи, демонстрації та страйки, про проведення яких Вас та інших осіб завчасно буде повідомлено.

Повідомляємо, що відповідно до рішення зборів вантажних перевізників від 23.01.2009р., яке підтримано рішенням загальних зборів громадської організації «Асоціація вантажних перевізників Львівщини» від 24.01.2009р., з 02.02.2009 року по 05.02.2009 року буде проведено безстрокові загальноукраїнські збори, мітинги, походи, демонстрації та страйк проти бездіяльності органів державної влади, їх дій та рішень, спрямованих на повне знищення малого та середнього бізнесу в Україні, зокрема вантажних перевезень.

Місце проведення страйку: м.Львів, виїзд з вул.Б.Хмельницького, виїзд з вул.Стрийська, виїзд з вул.Городоцька.

Час проведення: цілодобово з 02.02.2009р. по 05.02.2009р.

Передбачувана кількість учасників: близько 200-500 осіб

Мета заходів: звернути увагу органів державної влади, їх керівників та громадськості на проблеми малого та середнього бізнесу в Україні, зокрема вантажних перевезень, що зумовлені діями та бездіяльністю органів державної влади, їх керівників, а також привернути увагу до можливих результатів таких дій (бездіяльності).

Особа, відповідальна за проведення заходів: Чепурний Сергій Олександрович

Під час проведення вище перелічених заходів використовуватимуться автомобілі, в т.ч. вантажні, як засоби наглядної агітації та протесту, плакати, прапори тощо. Перекриття руху не передбачається.

Опубліковано

Є перелік чітко сформованих вимог. Половина з них була написана на автівках.

Не хотів би, щоб мою відповідь розцінили як політичну агітацію тому, тому декларувати в даному топіку нічого не буду.

Якщо ви помітили, то у нас пройшла зміна "Ні кредитному рабству" на "З народом так не можна". Я спробую розкрити суть нового заклику.

Проаналізувавши події останніх 4-6 місяців, акценти я б розтавив так:

1. Видачу кредитів (розглядаємо як основу нормального дієздатного бізнесу) зменшили ще до світової кризи. Це зробив уряд ніби як крок антиінфляційних заходів, тим самим ввівши вже спадаючий бізнес в кризу.

2. Далі той бізнес який вже постраждав від "прикрученого краника" добивають першою і другою хвильою коливання курсу (факт штучних коливань я думаю ніхто не заперечує), і остаточною забороною кредитів.

3. Паніку серед населення розпалюють "ніби то" банкрутствами деяких банків, а фактично тупо їх рейдерством та забороною видачі депозитів. Вона ж (паніка) понижує купівельну спроможність фактично до "0".

4. Далі абсолютно знекровленим підприємцям підвищують відсоткові ставки і пробують вчинити, в переважній більшості, неправомірні дії щодо вилучення особливо ліквідних застав.

Таким чином переважна частина підприємців і підприємств стала неплатоспроможною, як наслідок невиплата зарплат і поповнень до бюджету, що має соціальні наслідки. Народ наляканий різкими коливаннями курсу та невиплатою депозитів. Загальна ситуація в країні погіршується з дня на день.

Виникає логічне питання - може вже досить? І, якщо не вдаватись до політичних закликів, узагальнююча вимога одна - може вже досить?

Опубліковано

У Львові вчора теж стикнулися з демонстрантами.

Приємно здивувало, що заляканий народ в цій країні ідіотів спромігся на спробу доказати, що ОДИНИЦІ ще можуть відстоювати свої права.

Бажаю тим, хто не засцяв, довести справу до кінця. І менше слухати ідіотів, котрі намагаються вигородити уряд, банки і т.п.

З.І. Мені - 1кг тротилу пжалста :)

Опубліковано

:sq_ye: та шо ці акції толкового дадуть!? Вже он і "Україна проти Кучми" була і потім ше 20 подібних. Ніразу результату не було!

Та й взагалі, хто вам може чим помогти, на шо ви всі надіялися, коли брали кредити? Я то знаю, - хотіли получити все і зразу. Купити квартіру, машину, плазму 40" шоб бути більш похожим на якогось знайогмого Х. Але вся різниця в тому що ваш знайомий Х в місяць заробляє 5000$, а ви лише 5000грн. :dont:

Дармового сиру навіть в мишоловці не буває. І про це треба було пам"ятати як брали кредит а не зараз возмущатися незрозуміло чим. Всі знали на що ішли, всі читали тексти кредитних угод і НІХТО вам не винний в тому що сталося. Не можете виплалити - продавайте товар який формально вам і не мав би належати. :0001:

А на майбутнє варто всім запам"ятати одне - набравши уявних кредитних грошей реально ми не переходим у вищий соціальний клас а лише получаємо кучу боргових зобов"язань. Гроші потрібно заробляти а не позичати !

Опубліковано

mrZED

По-перше, хто тут говорить про споживчі кредити? Вам (маю на увазі тих хто розглядає кредит як плазму в Фокстроті) ще не надоїло писати про взяв, позичив і не хочеш віддавати?

По-друге, при наявності вільного часу, перечитай уважніше тему.

Якщо Вас все влаштовує, я тільки радий, але позиція "моя хата з краю!" переважної частини нашого населення відома, і декларувати її тут я не бачу ніякого сенсу.

Опубліковано

keepo а ти випадково не в банку працюєш? Щось дуже схоже на відстоювання СВОЇХ інтересів.

Чому в Росії кредити банкам повертають за тим курсом, по якому брали? Чому в Америці кредитні відсотки зменшили навіть до 0? Бо банки зацікавлені повернути СВОЇ гроші, а не наварити на бідніючому населенні. А в нас, якщо ще й не відстоювати свої права, кредитора роздінуть до нитки. Бо банк має право, а людина прав не має, а одні тільки обов’язки! І це не закони ринку - це закони джунглів, але ми ж то живемо не в лісі.

Повністю підтримую усі акції, направлені на відстоювання всіх прав і свобод, наданих людині Конституцією. До речі, готових вийти на вулиці в Україні вже 38%, при критичному числі 8%. І наслідком може стати переворот, революція, а в нашому випадку, скоріш за все, анархія.

Опубліковано
keepo а ти випадково не в банку працюєш?

ні, я працюю в фірмі, яка дуже сильно постраждала через відміну кредитування і неповернення кредитів - в страховій компанії.

Чому в Росії кредити банкам повертають за тим курсом, по якому брали? Чому в Америці кредитні відсотки зменшили навіть до 0?

а я то звідки знаю? в кожного керівництва є якісь свої плани, от вони їх і втілюють.

...а не наварити на бідніючому населенні. А в нас, якщо ще й не відстоювати свої права, кредитора роздінуть до нитки. Бо банк має право, а людина прав не має, а одні тільки обов’язки!

Повторюсь - боротись з підвищення ставок і зміною договорів незрозумілими методами обов"язково треба, АЛЕ аочаткового договору дотримуватись треба. І те що курс може різко змінитись ви знали, таке вже було, причому відносно недавно. Так що хто винен, що не подумалось про погане, коли грошики хотілось?

По-перше, хто тут говорить про споживчі кредити?

візьмемо живий приклад - війна з колектором, відео якого проскакувало на форумі і 1+1:

легкова машина (навіть якщо вона придбана для бізнесу, в чому я сумніваюсь), куплена під довідку про доходи. Чи може хтось хоче сказати, що банк аналізував прибутковість бізнесу перед покупкою авто? То що це, як не споживчий кредит???

Опубліковано
Поки ти 7 раз думатимеш, інші вже відріжуть. І правильно зроблять.

ага, саме тому вних і майно конфіскувати хочуть - тому що правильно зробили

Діяти треба, а не вигороджувати банки і херити кредиторів.

от звідси і більшість проблем - спочатку діємо, а потім думаємо, що ж то такого вдіяли.

я ні в якому разі не херю кредиторів, вони мають права і повинні їх відстоювати! Але відстоювати свої права і канючити з транспорантами - 2 абсолютно різні речі. Доб"ються вони своїх прав + поблажки, я за них тільки порадуюсь. Та слід пам"ятати, що ні банки, ні кредитори не святі! Чомусь власники корпорацій намагаються скоротити витрати, продають майно, щоб виплатити кредити, а простий ПП не хоче відмовитись від благ, щоб виконати свої зобов"язання.

ДУМАТИ, ДУМАТИ І ЩЕ РАЗ ДУМАТИ! а вже потім зробити щось з толком. А то в 2004-му теж всі діяли, а одумались тільки в 2007-8.

Опубліковано

Наскільки я знаю, то там є декілька варантів. Краще банкіри пояснять, оскільки банк банку рознь, і в кожного свої заморочки.

Опубліковано
:sq_ye: та шо ці акції толкового дадуть!? Вже он і "Україна проти Кучми" була і потім ше 20 подібних. Ніразу результату не було!

Та й взагалі, хто вам може чим помогти, на шо ви всі надіялися, коли брали кредити? Я то знаю, - хотіли получити все і зразу. Купити квартіру, машину, плазму 40" шоб бути більш похожим на якогось знайогмого Х. Але вся різниця в тому що ваш знайомий Х в місяць заробляє 5000$, а ви лише 5000грн. :dont:

Дармового сиру навіть в мишоловці не буває. І про це треба було пам"ятати як брали кредит а не зараз возмущатися незрозуміло чим. Всі знали на що ішли, всі читали тексти кредитних угод і НІХТО вам не винний в тому що сталося. Не можете виплалити - продавайте товар який формально вам і не мав би належати. :0001:

А на майбутнє варто всім запам"ятати одне - набравши уявних кредитних грошей реально ми не переходим у вищий соціальний клас а лише получаємо кучу боргових зобов"язань. Гроші потрібно заробляти а не позичати !

Н-да. Дуже "розумне" висловлювання думки. Тобто виходить, що гірше стало жити тільки людям, які кредитів понабиралися, чи я не правильно зрозумів наведену вище цитату... Тоді хотілося б почути про мене думку.

Ніколи не надіявся на чиюсь допомогу, тим більше на допомогу банків та тим більше держави. Кредити якщо й брав, то досить дрібні і під нестандартні банківські Договори. За машинами та плазмами не женуся. Легше жити мені від цього в кризовий період не стало чомусь.

А хто говорить про дармовий сир в мишоловці? Я так розумію, мишоловкою в даному випадку виступає наша держава (не зміг написати з Великої літери, хоча хотілося б. Рука не піднялась). Держава має захищати в першу чергу інтереси людини, яка в ньому проживає і приносить їй же доходи (моя думка). 

А на майбутнє. Всі країни світу живуть в кредит. І досить непогано, оскільки спробуй, маючи сім'ю, дітей, отримати в наш час квартиру, придбати її за гроші, скільки часу піде на те саме заробляння?

На рахунок кредитів. Який в Україні відсоток на кредити для фізичних осіб? А для юридичних? В Греції в свій час 2 та 3% річних відповідно. Як думаєте, Люди, можна виплачувати такі кредити з такими відсотками? Впевнений, що так. 

І на рахунок банків. А вони в нас є, в Україні? Думаю, що немає.

Якщо не акції, як потрібно діяти. Сидіти, чекати, доки Україна взагалі загнеться? Чи діставати зброю з тих схронів? Думаю від бездіяльності змін в ращу сторону не буде. Та й від війни також. В мене діти ростуть, хочу побачити їхніх дітей. І хочу прожити життя саме в Україні, хоча є можливість виїхати. Розумію, що добре там, де нас немає. 

Опубліковано

+1 mrZED

Опубліковано
Повторюсь - боротись з підвищення ставок і зміною договорів незрозумілими методами обов"язково треба, АЛЕ аочаткового договору дотримуватись треба. І те що курс може різко змінитись ви знали, таке вже було, причому відносно недавно. Так що хто винен, що не подумалось про погане, коли грошики хотілось?

На щастя, кредитів в банку особисто не маю. Коли хочеться грошиків, намагаюсь їх заробляти і жити по можливостях, а не по потребах. Але якби брала, дуже сумніваюсь, що без моєї згоди з тим пунктом, написаним манюсіньким кеглем про те, що банк залишає за собою право..., мені видали б кредит на будь-яку суму. Це до питання початкового договору.

Опубліковано

Venom, Alisa Повністю підтримую!

Кeepo

Банк і Кредитор це одне і теж, і якщо перечитати всі твої тези з врахуванням цього дуже весело виходить. Кредитор - це суб'єкт, який видає кредит. Позичальник - хто бере кредит. Щодо випадку з авто, то ця тема зовсім в іншому розділі. І якщо ти уважно перечитаєш вище написане то спільного у них немає нічого.

Щодо твоєї тези, що боротись потрібно і в той же час по договору платити, то дозволь не погодитись. Прийнявши нові угоди банків, ми виступаємо спонсорами виходу їх з кризової ситуації. Хоча, як на мене, то в конкретному випадку вихід можливий тільки при тісній співпраці банів, людей та держави.

Опубліковано

Абасрацца шановні...

А де ви в цій країні зможете заробити кілька тисяч долярів, якщо наприклад ви захотіли розпочати власний бізнес, а?

На біржу стати і бізнес плани писати, щоб 5 тисяч грн отримати від держави??? Чи в носках, по-вашому, крім грибків ще й гроші можуть розвестися з тих, які бережно там зберігаються?

Опубліковано

у мене знайомі мають транспортний бізнес...багаато машин. Дзвоню, питаю- ваші їздять з прапорами і папірцями?

відповідь: нє, нашим нема коли такою х..нею займатися, ми працюємо.

Опубліковано

В знайомого напевно дві багато машин, при чому одна на ремонті а друга возить незаконно конфісковане майно твоїм банком.

P.S. Яка теза - така й відповідь!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...