Перейти до змісту

Прийшов штраф


vanus

Рекомендовані повідомлення

фіг його знає, мене одного разу зупинили "просто так" зв'язались з "оператором" той по компу щось проби і та овца сказала, що ще одне порушення до кінця року і заберуть права, а я на пам'яті за це рік мав тільки стоянку в забороненому місці перевищення швидкості на 1км/год і мусор для статистики зупиняв всіх за пішохідним переходом складав протокол що я не пропустив якогось пасажира (дорога десь шестирядна і я його не бачив на двох найближчих полосах) але сам же сказав щоб я просив усного попередження.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Варіанти:

1. Платити.

Шлях найменшого опору. Плюси: Відсутність потенційних проблем при проходженні ТО, метеріальні витрати всього 300грн. Мінуси: підтверджений факт притягнення до адмінвідповідальності що може стити обставиною, що обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення - повторне протягом року вчинення однорідного правопорушення, відчуття що тебе "поімєлі" на 300 грн.

2. Неплатити. Плюси: Матеріальні затрати 0грн. за умови а)якщо в даї про неї забудуть (що сумнівно); б) державний виконавець положить на неї. Мінуси: потенційні проблем при проходженні ТО, метеріальні витрати 600+грн. + мінуси розділу 1.

Стаття 308 КУпАП. Примусове виконання постанови про стягнення штрафу

У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 цього Кодексу(Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови - не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.), постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується:

подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу;

витрати на облік зазначених правопорушень. Розмір витрат на облік правопорушень визначається Кабінетом Міністрів України.

3. Оскаржити. Плюси/мінуси: Матеріальні витрати - близько 200грн. за написання позовної заяви, у разі програшу справи штраф 300 грн. залишається (варіанти знову ж платити чи не платити); У разі виграшу справи - витрати на правову допомогу та моральну шкоду, якщо така вимога буде заявлена, можуть (але не обовязково) стягнути на вашу користь з працівника ДАІ.

:huh:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Друже - вони втручаються у твоє приватне життя :huh: Про те що тебе знімає камера ти повинен знати :blink: Шукай толкового адвоката. Ось що я нагуглив.

Вітаючи все більш ефективне використання нових технологій для захисту суспільного порядку і безпеки в Європі, Асамблея залишається стурбованою тим фактом, що відеоспостереження може порушувати права людини такі як захист недоторканості приватного життя і захист даних. В світлі, зокрема, Статті 8 Європейської конвенції з прав людини (Конвенції), яка гарантує право поваги до приватного життя, відеоспостереження повинно залишатися винятковою мірою, приписаною законом і лише у випадках, де це необхідно в демократичному суспільстві, щоб захистити інтереси національної безпеки або суспільної безпеки, або для запобігання чи викриття безпорядків та злочинів
Кожен, що живе або проходить через зону відеоспостереження, має право знати про це і мати доступ до всіх записів із своїм зображенням.

Відеоспостереження в публічних місцях

Стаття 8

Право на повагу до приватного і сімейного життя

1. Кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції.

2. Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров'я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

КОНВЕНЦІЯ про захист прав людини і основоположних свобод

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я колись спілкувався з Ярчиком на цю тему. В Івано-Франківську зробили онлайнову "дошку пошани", куди викладали (чи викладають) фотки всіх, хто порушив правила. Це мало того що зняли, так ще і виставили на загальний огляд, незважаючи на право кожного на приватне життя. От їхав хтось з коханкою, його сфоткали і виклали, жінка побачила... скандал, розлучення... :0024:

Ярчик сказав що все це законно. Якщо ні, то так само можна подати в суд на телекомпанію, якщо в новинах на задньому плані випадково "засвітився" ваш автомобіль.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо брати окремий випадок Vanusa то потрібно взяти до уваги наступні обставини:

1. Фото не надіслали. Чому? Може їх взагалі нема? Може він там взагалі не їхав?

2. Якщо я правильно зрозумів Vanus є власником, за кермом був батько. Згідно нововедень в КУпАП

За наявності обставин, які свідчать про вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, іншою особою, власник (співвласник) транспортного засобу може протягом десяти днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу повідомити про відповідні обставини (транспортний засіб знаходився у володінні чи користуванні іншої особи, вибув з його володіння внаслідок протиправних дій інших осіб тощо) орган (посадову особу), що виніс постанову про накладення адміністративного стягнення. На період з'ясування та перевірки цих обставин виконання постанови про накладення адміністративного стягнення зупиняється до моменту встановлення особи, яка вчинила це правопорушення.

Чому б не повідомити? Тим більше що Vanus міг в цей день бути у відрядженні. Доки зясують хто був за кермом може пройти два місяці з дня вчинення адмін правопорушення. І тоді справу згідно вимог КУпАП належить закрити.

3. Чи враховано працівником даї при накладенні стягнення характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність як того вимагає ч. 2 ст. 33 КУпАП?

Безумовно!!! Максимальна санкція за таке порушення - 340 грн. мінімальна - 255грн. Накладено 300 грн. А якщо, наприклад, Vanusa ніколи раніше не притягали до адмін відповідальності, він зразковий сімянин, у нього троє дітей ...?

Хоча зрешнтою навіщо я це писав? Простіше йти шляхом найменшого опору: прислали штраф - платити, банк безпідставно збільшив відсотки по кредиту - також платити, за комунальні послуги які не надаються - також платити. Тому що дешевше заплати, дати хабар ніж витрачати час та гроші на юристів та суди.

Така в нас система і так буде доти доки переважна більшість буде думати так само

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

відключити четверту і пяту передачі? :D
Ну в мене на другій 100 буває... лишити тільки першу? ;)

Нє, нащо? Заїхати до мене на сервіс і я тобі механічне обмеження швидкості - болтяру на 32 в днище під пєндаль газу приварю)))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі ти не задався питанням чому 300 якщо шьраф за перевищення від 255грн. Я знаю що гайці отримали "рознарядку" від свого начальства щоб менше 300 не брали за штраф.Мож написати в ДАї мол якого милого 300 якщо штраф від 255.А краще в прокуратуру вони (гайці) бояться прокуратури.Можуть взагалі скасувати постанову.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знайомому теж прийшов лист, типу ви нарушили тоді то на вул.Набережній, їхали 83 км/год, був суд, з вас штраф 300грн.

П.С. Якшо захочеш глянути фотку з "Візира" з своїм порушенням - 80 грн.

П.П.С. Візир фіксує тільки більше 80 км/год.

П.П.П.С. Бойци-відеолюбителі сидять на Набережній в пасаті і синьому ланосі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба буде там стати їх сфоткати
Зараз якраз буду їхати через Набережну. Взяв з собою фотіка, якщо будуть стояти - обов'язково сфотаю!!!
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знайомому теж прийшов лист, типу ви нарушили тоді то на вул.Набережній, їхали 83 км/год, був суд, з вас штраф 300грн.

П.С. Якшо захочеш глянути фотку з "Візира" з своїм порушенням - 80 грн.

П.П.С. Візир фіксує тільки більше 80 км/год.

П.П.П.С. Бойци-відеолюбителі сидять на Набережній в пасаті і синьому ланосі.

1) З якого це часу за фотку потрібно платити? Вона повинна присилатися разом з постановою;

2) Виставляється поріг швидкості, може фіксувати і 40км/год;

3) на пасаті часто міняють номера: зразу були сині, потім звичайні білі, інколи стоять без передньго номера, а недавно бачив на транзитах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але це незаконно, повинен бути протокол порушення, підписаний водієм, інакше,- а може гайці вам назустріч їхали і фоткали? Тоді швидкість може бути і 120км/год

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Їхав я по набережній, але ні пасата, ні ланоса не було, а на тому місці, де зазвичай пасат стоїть, стояв синій шевроле лачетті седан. Вийшов, подивився, позаглядав, але ні пасажирів, ні якихось там камер/фотегів/візирів не було! :sm128:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Між іншим. Питання, певно, до Ярчика. Чи мають право ДАЙці брати гроші за перегляд фотографії на Візирі, як доказ мого порушення? Чому? Адже так можна будь-кому, припустимо, при проходженні обов"язкового ТО, сказати, що "у Вас порушення, і поки не заплатите - талон не отримаєте". Чи буде правомірним вимагати в них доказ (фотографію) і не оплачувати штраф, допоки його не покажуть? До того ж - відмовитись платити за цю "послугу"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо по почті прийшов лист від ДАІ з постановою, що ви перевищили швидкість в такомуто місці і ця постанова без фотографії ( та навіть з фотографією)- просто треба подати адміністративний позов в суд про скасування цієї постанови. 100% виграєте! зараз якраз таким займаюсь :P

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...
якщо по почті прийшов лист від ДАІ з постановою, що ви перевищили швидкість в такомуто місці і ця постанова без фотографії ( та навіть з фотографією)- просто треба подати адміністративний позов в суд про скасування цієї постанови. 100% виграєте! зараз якраз таким займаюсь :P

прийшов лист з посатновою та з фоткою..... обовязково подам в суд...

сьогодні відсканую виложу....

куча нюансів які хотілося б вияснити по заповненню постанови та самого фото....

думаю в суді розберемось хто правий а хто ні....

доречі в мене вже є одна відкрита справа по перевищенню, правда без фото (старий радар) і з зупинкою по трасі Київ-Чоп, але то не про це тема....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну наконец то разродились. Выражаю Респект и уважуху xriaps & ptk желаю удачи в выиграше суда. После того как суд будет решён в вашу пользу этих ментяр больше в кустах не будет. Ибо им придётся из своего кармана выплачивать издержки суда. Я если попаду на визирь ПОДАМ В СУД однозначно. Присутствуют неоднократные жалобы на:

а) То что человек в это время болел и не мог управлять машиной во время нарушения.

б) Без фотки моему товарищу пришло письмецо, что он в 2 часа ночи по набережной рассекал ---- он говорит что спал в это время (ему верю) тут в соседней ветке ссылочка была на точно такое же событие как и в пункте а)

в) Доказательсто снятое на фото весьма туманно, мало ли что моя машина на фото, а дальше что??? Скорость чья????

г) Сидят не по форме, хрен его знает кто вас снял --- что за фотограф прнограф.

д) А давйте вообще каждому пришлём по письму. Мол так и так ты нарушил, ПЛАТИ. А где ? Что? И как - это не твоё дело. Рот закрой иначе ТО не пройдёшь.

Пора их поиметь, а не трындеть или что 300 гривень щас не деньги уже, что все с лёгкостью готовы их подарить. Лучше я подарю судье ещё 500 и посмотрю как полосатая палочка плавно залазит в ПОПУ "пинкертону из гаи".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось я насканив шо тут мені прийшло

____0001.PDF

____.PDF

____0002.PDF

____0003.PDF

фотка паршива шо аж капец, буду оскаржувати, шо за такі гроші можуть і друкувати фотки в кьолорі, або хай на мило висилають .... ги...

а ще краще зробилиб сайт як в Іванофранківську, було б на шо подивитись, а саме головне можна булоб по номерам зібрати водіїв, та всім разом показати їм де раки зимують...... зимаж однако...

не може не радувати той факт, шо вказали куди хоть платити....

але дивлюсь реклама однако, мо подати ше в суд шо вони рекламою займаються, а податок на рекламу небійсь не сплачують... та й ше напене банк шось їм за то відстьогує...

буде інформація обовязково відпишу.... спс всім за увагу....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чи мають право ДАЙці брати гроші за перегляд фотографії на Візирі, як доказ мого порушення? Чому?

Попросиш шоб тобі квитанцію виписали. І там де має бути підстава платежу нехай вкажуть: "За перегляд фото з приладу "Візир" № ххххх"

:D

а якщо серйозно, то думаю що гайці разваділа ще ті.

Єсть така річ як:

"Перелік платних послуг, які можуть надаватися органами та підрозділами Міністерства внутрішніх справ" Затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2007 р. N 795

"Розміри плати за надання послуг органами та підрозділами Міністерства внутрішніх справ" Затвердені наказом Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства фінансів України, Міністерства економіки України від 5 жовтня 2007 р. N 369/1105/336

Там таких послуг я не знайшов. Вкупі зі ст. 19 Конституцї України гайці ІМХО в прольоті. Якщо помиляюсь нехай поправлять ті що знають

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...