Перейти до змісту

В луцькому басейні загинув юнак

PR-Nick

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Трагедія, яка приголомшує своїми обставинами: у центральному басейні Луцька втопився юнак

І на очах двох десятків людей 23-річний лучанин помер так іне дочекавшись допомоги лікарів. До приїзду швидкої за життя юнака боролися тренери та медсестра. А медики, за словами свідків, рятувати особливо не поспішали. Кажуть, навіщо, якщо шансів не було зовсім. Що це – смерть від води чи байдужості - дізнавались наші регіональні кореспонденти.

У луцькому басейні помер двадцятитрирічний Назар Демчук. Коли хлопець почав тонути, тренери одразу витягнули його з води та кинулися рятувати. До приїзду швидкої п'ятнадцять хвилин робили штучне дихання і непрямий масаж серця. Юнак кілька разів розплющував очі, намагався дихати. Лікарі ж швидкої, за словами свідків, допомоги не надавали. Казали, вже нічим допомогти. Тому просто спостерігали за діями персоналу басейну. Провини у своїх діях у Луцькій станції швидкої не бачать. Мовляв, реанімаційні заходи були вже не ефективними

Андрій Абрамов, завідувач підстанції № 2 Луцької швидкої медичної допомоги: «Звичайно, ми надавали допомогу. Ми зробили внутрівенні ін’єкції... Цього терміну вистачає, щоб мозок людини помер. На жаль, шансів врятувати того хворого в даній ситуації не було».

Пізніше судмедекспертиза встановила – Назар помер від обширного інфаркту.

Віктор Самчук, директор дитячо-юнацької спортивної школи плавання Луцького міськвиконкому: «Треба було зразу брати на себе обов’язки професійні працівникам медичної сфери, і далі займатися ситуацією. Повинна й апаратура відповідна бути, й все. Бо якщо брати обширний інфаркт, то треба на виклики виїжджати підготовленими».

У минулому Назар – професійний плавець. Напередодні відвідував фізкультурно-оздоровчу групу. Смерть у воді стала для друзів та знайомих шоком.

Володимир, друг: «Це людина, яка завжди займалася спортом, гірськолижним спортом, купалася, плавала, ніколи не курила, не пила».

Назар був єдиною дитиною у сім’ї. Лікарі смерть юнака вважають нещасним випадком. Тому розслідуванням цієї трагедії правоохоронці не займатимуться.// Олена Чернуха, Ігор Тимощук, "Факти", ICTV.

26.11.2008 19:42

Опубліковано
якби приїхав "ТАРАС",то можливо й врятували б.

Сумніваюсь, а на виклик швидка їхала не знаючи що у хлопця інфаркт - звідки це могло бути відомо?

працівники ж басейну не розбираються в медицині. та і час, напевно, пройшов коли можна було щось зробити. Тут є над чим задуматись - звідки у хлопця 23-ох років обширний інфаркт? Це нонсенс. Я думаю що наслідки Чорнобиля даються взнаки, бо діти раніше не вмирали від дорослих хвороб.

Опубліковано
звідки у хлопця 23-ох років обширний інфаркт? Це нонсенс. Я думаю що наслідки Чорнобиля даються взнаки, бо діти раніше не вмирали від дорослих хвороб.

это последствия слабого и крепкого алкоголя, сигарет и, что вполне возможно, наркотиков разной степени тяжести...

не умирали, потому как и на переменах пиво не пили...

Опубліковано

Shura ти не правий.

Хлопець регулярно займався - спортсмен, а не так - абихто хто вдруге чи вперше в басейні, ще й випивши..

Опубліковано

Сьогодні зранку ходив туди плавати....

Ніби нічого не трапилось. Хоча народу менше ніж в понеділок і середу... Але в п'ятницю завжди так.

А Shura таки правий! Суцільна алкоголізація населення :lol:

Рекомендую подивитись лекцію Жданова http://pravdu.ru/lessons/jdanov/. Достатньо цікаво розповідає про алкоголь і його вплив.

Опубліковано
Сумніваюсь, а на виклик швидка їхала не знаючи що у хлопця інфаркт - звідки це могло бути відомо?

працівники ж басейну не розбираються в медицині. та і час, напевно, пройшов коли можна було щось зробити. Тут є над чим задуматись - звідки у хлопця 23-ох років обширний інфаркт? Це нонсенс. Я думаю що наслідки Чорнобиля даються взнаки, бо діти раніше не вмирали від дорослих хвороб.

Яка різниця, інфаркт, чи не інфаркт, щвидка має приїхати по-перше швидко, на те вона й швидка. (15 хвилин в даному випадку, з привокзальної до грушевського, з мигалками... я пішки за 15 хвилин заходжу). А те що машина приїхала необорудована, це незрозуміло. Чому вони на викли присилають ці катафалки??? Є ж нормальні машини... І не говоріть, що зайнятф всі, хай купують ще.

І на рахунок "нема грошей на нормальні машини і апаратуру".

Забирав свою неходячу бабусю з 2-ї лікарні, визвали швидку, то вони за те щоб з 2-ї лікарні на Кравучка завезти взяли 50 гривень. Недешеве задоволення получається, а скільки таких є???

Причому їхати неможливо, сунеться 30 км\год, і таке відчуття що розсипеться: бряжчить, скрипить, димить. І такі ..... на виклики приїжджають....

А "Тарас" приїхав би набагато швидше, і з потрібною апаратурою. Шанси були б більші.

Опубліковано
А "Тарас" приїхав би набагато швидше, і з потрібною апаратурою. Шанси були б більші.

а хто б його оплатив?

Опубліковано

Сумніваюсь що йому хтось зміг би допомогти судяти з того, як бурхливо розвивалась клініка :) До речі навіть "Тарас" не возить з собою препарати, які дають реальний шанс спасти хворого з важким інфарктом. Маються на увазі препарати, що здатні розчинити тромб. Один із них (що застосовується у Луцькій міській лікарні) актилізе, для ефективного тромболізису потрібно два флакона. Порахуйте :)

Опубліковано
звідки у хлопця 23-ох років обширний інфаркт? Це нонсенс. Я думаю що наслідки Чорнобиля даються взнаки, бо діти раніше не вмирали від дорослих хвороб.

это последствия слабого и крепкого алкоголя, сигарет и, что вполне возможно, наркотиков разной степени тяжести...

не умирали, потому как и на переменах пиво не пили...

Шура, ти читай уважніше

У минулому Назар – професійний плавець. Напередодні відвідував фізкультурно-оздоровчу групу. Смерть у воді стала для друзів та знайомих шоком.

Володимир, друг: «Це людина, яка завжди займалася спортом, гірськолижним спортом, купалася, плавала, ніколи не курила, не пила».

Хоть тут не тикай свій "розумний", безпідставний чекпоінт :)

Дуже важко втрачати улюблених дітей та хороших друзів, цей вищеляпнутий BullShit не стосуеться даного випадку.

Отже "Шуруй звідси" (Флайзза), теж мені знаток ситуацій на перервах і наркотиків.

Будучи однокласником, другом, розмовляючи про майбутні святкування різдвяних свят за 15 хв до трагедії, дуже тяжко повернутись у реальність після таких жахливих подій!

П.С. Бажаю не зустрітись з такими життєвими ситуаціями , нікому.

Опубліковано

u4kuduk, придержи эмоции и язык!

то, что я высказал - касается здоровья всей молодой нации страны, а не конкретного спортсмена

"профессиональный спортсмен" - это тоже не совсем хорошо. и занятие спортом на проф.уровне сердце только гробит...

Опубліковано
Тут є над чим задуматись - звідки у хлопця 23-ох років обширний інфаркт? Це нонсенс.

це життя спортсменів, які тренуються більше ніж для підтримки форми. Наскільки я зрозумів, то хлопець кинув серйозні заняття спортом (можливо якраз через вади з серцево-судинною), а тут можливо навантаження завелике взяв.

Опубліковано
придержи эмоции и язык!

На відміну від деяких наділений такою здатністю.

Хочеш обговорити стан сучасних українських дітей, то б-ласка, по сусідству.

"профессиональный спортсмен" - это тоже не совсем хорошо. и занятие спортом на проф.уровне сердце только гробит...

Професійне як і у багатьох, в 10-14 років, коли це було масовомодно, я теж тоді професійний плавець, років 10 назад аж 2 раза на змаганнях виступав!

Опубліковано
Один із них (що застосовується у Луцькій міській лікарні) актилізе, для ефективного тромболізису потрібно два флакона. Порахуйте :)

Вообще болезни человека это такой бизнес, ну не верю я что препарат стоит 766 доляров и его себестоимость например 500. Просто зарабатывают больше всего на горе других людей, там себестоимость думаю препарата 20 доляров, но т.к. никто не откажет при такой проблемы вот такие и накрутки.

Очень жаль парня, тем более такого молодого :)

Опубліковано

dimmon почитай про технології виготовлення тканинного активатора плазміногена, і уяви собівартість цього процесу. Коли я був студентом цей препарат мав синонім "ліки президентів" і коштував 10.000 у.о. за флакон.

Scabiosa так, він дійсно з сім"ї лікарів :)

Опубліковано

тільки вчора похоронили. близькі люди мали б помовчати. PR-Nick, не варто відкривати такі топіки, і ось результат - тепер сруться був Назар алкоголіком і наркоманом чи професійним спортсменом (і це теж погано) і чи винні медики і чому не приїхав тарас. ПОМОВЧТЕ краще. Коля, ЗАКРИЙ ТОПІК.

Опубліковано

а хто б його оплатив?

за те деньги что сейчас дерут в басейне, они могли бы персональную скорую купить

Опубліковано

Щось тут не те, якщо Назар так професійно займався спортом, то просто так не міг померти.

за те деньги что сейчас дерут в басейне, они могли бы персональную скорую купить

Жадність.

Опубліковано

Якщо із сімї лікарів - то я його знав... Співчуваю рідним. Хороший був хлопець. В США по обміну був. Електронікою і програмуванням цікавився, а пішов вчитись НА ЛІКАРЯ. Не "гоп", не алкоголік, не наркоман, це до тих, хто звинувачує його у пянстві і курінні... А проблеми (ІМХО) в здоровї міг мати..

Ще раз співчуваю.. і самому якось не по собі стає від факту, що нема вже Назара...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...