Перейти до змісту

Допоможіть у виборі фотоапарата

Yurik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Товариш хоче купити собі цифровіка і вибирає між такими моделями:

1. Sony DSC-H50

2. Canon PowerShot S5 IS

3. Canon PowerShot SX10 IS

Знаю, що на форумі є люди які розбираються в цій техніці і можливо мали справу з цими моделями фотоапаратів. Прошу порадити якого краще взяти.

Опубліковано

Як користувач Canon PowerShot S5 IS можу написати пару слів про нього.

Найбільший плюс - універсальна машинка:

+ фото на дворі особливо в хорошу погоду просто чудові, можна сказати навіть тягається з простими зеркалками

+ довгофокусний світосильний об"єктив, на максимальному положенні телефото 3,5.(В зеркалок аналог 1000$)

+ величезний зум, 12х

+ макрозйомка від 0 см. Навіть якщо покласти жучка на об"єктив,фокус на ньому наведеться!

+ оптична стабілізація,фото чіткі без змазування.

+ відео 640х480 зі стереозвуком,взуває відеокамери до 2000 грн.

+ довгоживучий,на акумуляторах "Наша Сила" 2500 мА/г, витримує 600-650 фоток

+ процесор Digic III, просто супер шустрий,буває що фот сам настількі швидко наводить фокус,аж дивуєшся:),жодної "тугодумності"

+ море ручних настройок,всі параметри можна тонко підстроїти

+дуже точно автоматом оприділяє баланс білого кольору,рідко промахується

+ тримає великі флешки,32Гб точно потягне.

+ повна підтримка USB 2.0,фоткі зливаються дуже швидко.

Але разом з тим є трохи мінусів:

- невеликі розміри матриці,всього лиш 1/2.5",тому при поганому освітленні зростає шумність фоток

- хроматичні аберації,нікуди не дінешся від них, при такому зумі

Хоча це так сказати мало замітно на друкованих фотках 9*13,10*15,даж 20*30. Звичайно якщо дивитись фоткі на моніторі при масштабі 100%,тоді його "гріхи":) видно.

Підсумок,як 9 місячного юзера,хороша,збалансована річ,своїм грошам повністю відповідає,якщо в фотографа рукі не з д**и ростуть,і не лінькі погратись з настройками,буде гарний результат і чудові фоткі

Опубліковано

Моя порада -- Panasonic LUMIX FZ-50. Як бувший користувач Canon S5 IS і нинішній FZ-50 можу сказати, що останній -- в "сто тищ мільйонів" раз зручніший, якщо потрібно знімати не тільки в авто режимі і не тільки з автофокусом. І якість кадрів -- просто супер.

Опубліковано

andynd Бюджет десь в районі 3000, тому запропоновані тобою варіанти тут недоречні навіть

Deemon і Plum Дякую, передам товаришу :)

Опубліковано

Так, Panasonic LUMIX FZ-50 дуже достойна камера. А що стосується Canon PowerShot S5 IS, то йому на зміну давно прийшов Canon Powershot SX1 IS, який по ідеї, повинен бути набагато кращим. Читати тут.

Опубліковано

Canon PowerShot A650IS в качестве альтернативного варианта не рассматривается? Дешевле и вряд ли намного хуже :0153:

Или эти 3000 нужно непременно потратить? :)

А вообще, главный вопрос - для каких целей ему фотоаппарат нужен?

Опубліковано
урса, да вот я это самое и имею в виду: компакт он всего лишь компакт - все остальное голый маркетинг.

Дозвольте не погодитись. Який нафіг маркетинг ? Порівняйте наприклад Canon PowerShot A470 і Canon PowerShot S5 IS. Це абсолютно різні речі, і не варто про фотоапарат судити лише по розміру матриці. А то вас послухати, так треба все повикидати і збирати гроші на фулфрейм. ;) Мені подобається Canon EOS 5D Mark II , але не з моїми фінансами про нього мріяти. Тут треба виходити з власних потреб. Якщо на творчість сильно потягнуло, то без дзеркалки не обійтись. Я якщо просто треба фотографувати, аби фотографувати, ну і ще плюс трохи зуму, то Canon PowerShot S5 IS задовольнить всі ваші потреби аж занадто. В мене вже було того добра різного досить багато, в тому числі і S5 IS, зараз дзеркалка, і єдине можу сказати точно, що ідеального фотоапарата не існує. Але SONY не брав би. ІМХО. Зараз хочу ще якийсь компакт купити, тому що зеркалку з собою постійно таскати незручно.

Опубліковано

Вот неплохой фотик:

post-18-1227599808.jpg

21.11.2008, Япония | Президент компании Canon г-н Цунеи Учида и фотокамера Canon EOS 5D Mark II.

Опубліковано
Вот неплохой фотик:

post-18-1227599808.jpg

21.11.2008, Япония | Президент компании Canon г-н Цунеи Учида и фотокамера Canon EOS 5D Mark II.

Галимое мыльницо :friday:

ПыСы а тот же Панас эФЗет-50 взует Сапоповский Д400 со стоковым объективом в 90% сюжетных ситуаций.

И прекращайте боготворить зеркало и хаять незеркало.

Мыльницы и мегазумы - для любителей, .жпег и .ави их судьба. Зеркало - для профиков, сымать в РАВ с постобработкой и только так!

Опубліковано
Мыльницы и мегазумы - для любителей, .жпег и .ави их судьба. Зеркало - для профиков, сымать в РАВ с постобработкой и только так!

не совсем согласен...

сам я не профи, а весьма заурядный любитель.

но зеркалку подумываю взять, поскольку фотоаппарат сейчас используется в основном для съемки дочки.

а у детей - сам знаешь, шило в одном месте. :friday:

вот тут и пригодится скорость съемки зеркала.

мыльница при этом тупит...

Опубліковано

Есть модели "мыльниц", которые обделают дешевые зеркалки и по скорости, и по качеству. И если надо ездить к бабушке в глухое село, не обязательно покупать "Беларусь", Лендровер справится с этим лучше и быстрее :)

Опубліковано
но зеркалку подумываю взять, поскольку фотоаппарат сейчас используется в основном для съемки дочки.

а у детей - сам знаешь, шило в одном месте. :)

вот тут и пригодится скорость съемки зеркала.

мыльница при этом тупит...

Той же ж Canon S5 IS не набагато програє дешевим дзеркалкам в швидкості автофокусу, а в зручності користування виграє набагато більше, ніж програє в швидкості :)

До того ж, купуючи прос'юмерку ("мегазум") отримуєш ще і можливість зйомки відео (до того ж зовсім не поганої якості, і тут Сanon S5 IS кращий, ніж Panasonic FZ-50), якщо під рукою не опинилось відео-камери :)

Да, нові дзеркалки також навчились бути відео камерами, але і коштують при цьому на порядок більше. І знову ж таки -- виникає питання зручності...

ІМХО дзеркалку варто брати лише професіоналам, або людям, які часто і багато знімають в темних приміщеннях, наприклад в театрах, церквах, на концертах (коли потрібно мало шумів на високих значеннях ISO). В решті випадків -- мегазум саме воно, якщо мильниці вже не вистачає.

Опубліковано

Хайно прийде до нас на ринок Canon Powershot SX1 IS і пройдуть перші безбожні накрутки продавців, попробуєм кайф від:

1/2.3” Canon CMOS

DIGIC IV

1920 x 1080 (HD) @ 1080p відео

20x Optical zoom

Звірюка буде,ще та:)

Опубліковано

Шкода що Canon все ж не зробив кілець ручного фокуса і зума на об'єктиві. Не хочуть вони самі собі конкурента робити. Розуміють, що це серйозно вдарить по їхньому ринку дзеркалок, і не вдасться косити шалене бабло на продажі об'єктивів :angry:

Опубліковано
Той же ж Canon S5 IS не набагато програє дешевим дзеркалкам в швидкості автофокусу, а в зручності користування виграє набагато більше, ніж програє в швидкості :angry:

До того ж, купуючи прос'юмерку ("мегазум") отримуєш ще і можливість зйомки відео (до того ж зовсім не поганої якості, і тут Сanon S5 IS кращий, ніж Panasonic FZ-50), якщо під рукою не опинилось відео-камери :angry:

Да, нові дзеркалки також навчились бути відео камерами, але і коштують при цьому на порядок більше. І знову ж таки -- виникає питання зручності...

ІМХО дзеркалку варто брати лише професіоналам, або людям, які часто і багато знімають в темних приміщеннях, наприклад в театрах, церквах, на концертах (коли потрібно мало шумів на високих значеннях ISO). В решті випадків -- мегазум саме воно, якщо мильниці вже не вистачає.

Взял я тот S5-й в руки... Удобство? Сомнительное. В руке лежит неплохо, но управление не совсем продумано. Неоперативное оно. Для домохозяек :angry:

Скорость автофокуса? Медленнее, чем у того же мегадешёвого D40-го. Не намного, но дискомфорт ощущается. Точность в сложных ситуациях - не очень, в сравнении с зеркалкой - промахивается чаще.

Зум - да, интересно. Сравним с ручным по скорости работы - это радует. Но длинный конец без штатива не очень. А в динамичечких сценах даже стабилизатор не помогает.

Видео - полезная функция. Но фотоаппарат - это устройство для фотографирования, а не видеосъёмки. Хотя D90 с видео я бы взял :angry:

И снова про удобство :angry: Большой аппарат - удобнее. Его легче держать (не по весу, а по ощущениям), кнопки на нём разнесены удобнее и находятся там, где ожидаешь их найти, даже не глядя :angry:

Привыкаешь ко всему, но после продуманного расположения кнопок переходить к такому, где абы побольше их натыкать, совсем не хочется :D

А профессионал если он действительно профессинал, кстати, покупает камеру уровня D3, D700 или D300 (D200) ценой 2000, 3500, 5000 у.е... - это если по Никону. Всякие D40-D60-D80-D90 - это всего лишь любительские и продвинутые любительские камеры с возможностью смены оптики :)

Опубліковано
На 15?

Например?

с тобой спорить не буду :huh: вы с Викой фотокамеру используете в профессиональном варианте и ,пока D2H какой нить не купите, все равно будет мало скорости/качества/возможностей. :mdr:

да неможна люмікса навіть порівнювати із дзеркалкою!

ді - проти авторитета не попреш - але порівнювати кенон із СТОКОВИМ обєктивом? а чому би не порівняти той самий кенон із накрученим 50mm за 100 баксів з тим самим панасом?

поверь - можна, если откинуть понты домохазяйки, покупающей себе N95 Nokia, потому что он самый крутой. А если сравнивать панас с кеноном, но не со стоковым стеклом... эээ... а давай сравним, шо круче - мерседес CLK или Bugatti Veyron? или реактивный F18?

Всякие D40-D60-D80-D90 - это всего лишь любительские и продвинутые любительские камеры с возможностью смены оптики :P

отожбо! насмотрелись, начитались нескажукого и хотят зеркалку. А то, что инженеры ипонские сидят и годами обрабатывают тысячи, десятки тысяч сюжетных вариантов для связки "объектив-матрица-процессор", так это фигня! Зеркалка круччей, патамушта зеркалка!

От скажите: вы фатографы тут все? Вам типо денюх платят и придираются к каждой типа дисперсии и некрасивому бокэ? Эти все разговоры - как в среде нипанятна каво - "у меня 4-хядерный проц и 16Гиг оперативы - сцуко летает всё!" Та тьху! У меня атлон на ноуте 1,3ГГц и 512 метров, и тоже все летает! У нас фотограф блин полгода решался объектив к Д50 купить... видитили никкор лучче рисует , чем сигма. Ну так это я понимаю! Ага, ему кнопки помагают при работе с физикой, ибо он не думает, шо "надо бы диофрагмо открыть", он думает об том, шта "надо резкасть напирьод вывести", а ручки сами делают. И , пля, среди всех, кого я знаю, скоростью зеркалки могут реально пользоваться единицы! Нафик вам скорострельность УЗИ, ежели вы целитесь полминуты и стреляете одиночными???

Опубліковано
От скажите: вы фатографы тут все?

нет, не фотограф я...

Нафик вам скорострельность УЗИ, ежели вы целитесь полминуты и стреляете одиночными???

я же говорю: видел работу зеркалки и сравниваю с работой своей мыльницы.

понял, что если апгрейдиться - то на зеркалку.

я не целюсь пол-минуты.

я в полминуты зеркалкой могу сделать в Х-раз кадров больше...

да, в руках держал, пробовал, понял, что это лучше...

Опубліковано

Мы Д700 хочим :huh:.

Даже никакая Д40х (500 боди) с объективом за 50ф1.8 (140) порвет по скорости автофокуса, резкости, красоте картинки и шумам всяческие G9, FZ50 и прочие незеркалки с БОЛЬШЕЙ ценой и соизмеримыми размерами.

Везде для проверки берем НЕ СОЛНЕЧНЫЙ ДЕНЬ.

По скорости автофокуса в СРЕДНИХ и ПЛОХИХ условиях попадания 80% за 0.2 сек. У вышеуказанных незеркалок 30% за 0.2 сек, 70 % за 0.5 сек. Перефразируя на родной язык - мыльницей можна снять ребенка только прибитого к стеночке или глуша все вспышкой.

При печати кадров от 20*30 включительно 80% людей признают, что мыльница за 600+ заметно менее детализирована, чем вышеуказанный зеркальный комплект за 650. При печати 30*40 12МПик мыльницы сливают даже 6МПикс Д50 с вышеуказанным фиксом.

Насчет чувствительности 800 и 1600 у CMOS мыльниц - есть такое дело. Шумов у никонов с CCD матрицами похожее количество. Но оттенки при этом гораздо естественней у Д40х.

Хотя 350Д-400Д от Кэнона с её CMOS сенсором при 1600ИСО реально работает, а в вышеуказанных ХОРОШИХ мыльницах там только остатки оттенков после ядреного шумодава. И остатки детализации. Хотя весь кайф зеркалки можно поймать только на RAW файлах. Там можно и тени вытянуть, и пересветы побороть... Еще громадное отличие зеркалки от мыльницы - возможность смены оптики. Оптика ведь тоже бывает разная, есть объективы за 100, есть и за 2000. Такие-же маленькие.

Хотя глобально такой спор подобен спору слепого со зрячим. Если у человека есть способность видеть - он оценит преимущества и недостатки зеркалки, коих целая куча, и будет решать для себя, за что стоит платить, а за что нет.

Если в этом направлении чувствиельность человека ограничена - тогда нафиг ему та зеркалка - и он тут опять же прав. Зачем платить больше? А зеркалка с китовым объективом - это действительно зло. Светосила не позволяет использовать преимущества чуствительной матрицы, резкость оставляет желать лучшего. А люди, попользовавшись такой зеркалкой, совершенно оправдано не могут понять - в чем правда :mdr:

Опубліковано
оце так спір розгорівся....

у абсолютній більшості випадків людина яка купує дзеркальну камеру знає навіщо вона її купує.

і знає чому.

і людей які з мильниць перейшли на зеркалки на пару порядків більше ніж людей які відмовилися від зеркальної камери на користь МЕГАОПТИЧНОГОСТАБІЛІЗАТОРА чи ВІДЕОФОТОАПАРАТУ (хіхі).

і я повністю згідний - якщо є очі це просто видно.

Ага, є в мене знайомі, які побачили FZ-50 і почали загинати пальці: "Фу, шо це ти таке купив?! Треба було дзеркалку брати, однозначно! Це не камера, якщо оптика не міняється!"

Але кричали вони так тільки до тих пір, поки ми не порівняли знімки, зроблені їхніми камерами і моєю. В переважній кількості випадків (якщо спеціально не підбирати супер-мега-складні умови зйомки і освітлення) суттєвої різниці між знімками немає.

В абсолютній більшості випадків люди купують камери для того, щоб робити знімки для власного користування, а не для виставок, на продаж, для поліграфії і т.д., а для таких цілей підійде будь-що, крім мильниці :)

Підтвердженням цього є і той факт, що для переважної більшості людей головне в камерах -- кількість мегапікселів, а не розмір матриці і світла оптика (хоча особисто я б багато віддав, щоб в FZ-50 при такій же фізично матриці мегапікселів було не 10, а 5-6 :))

І знову таки, для переважної більшості людей візирування по дисплею і зйомка відео набагато більш важливі, ніж розмір матриці.

Опубліковано

Мені сподобалось порівняння Ігора (FKCX_half), коли я рік тому хотів брати того Люмікса FZ-50: Це супер джип в повній комплектації, але з мотором від Запорожця. За що я йому дуже вдячний. Хоча перед покупкою навіть самої простої дзеркалки слід розуміти, що трьома тисячами гривень це точно не обмежиться. Замість кітової лінзи потрібно відразу брати щось пристойніше за $350-500, зовнішній фотоспалах ($250-500), штативчик, і т.д. Мої витрати за рік ще+$1000 до тих $600 за Pentax K100D з кітом, планується ще $300 на світлосильний фікс :)

Опубліковано
...В абсолютній більшості випадків люди купують камери для того, щоб робити знімки для власного користування, а не для виставок, на продаж, для поліграфії...

...І знову таки, для переважної більшості людей візирування по дисплею і зйомка відео набагато більш важливі, ніж розмір матриці...

паддєржал!

я маю гроші. але не маю багато часу і натхнення :smile3: фоткати тра іногда, і мені більш важливий розмір камери, чим менше тим краще - я можу просто покласти її в кишеню. і пасєму купив люміньову мильницю нікон за 250у.є. мене влаштовує, так як я знімаю кежуал, from time to time. і імєл я перспективи тратитись від кілобакса на завідомо потрібну на 10% річ.

треба буде мені художні фото моїх чад, я звернусь до професіонала, який як треба прийде з відповідною технікою. і йому добре, і мені :)

ps і камеру без відео не брав би B)

Опубліковано

У меня камера - в телефоне! Ага. Для съемки бытовых сюжетов аля покатушки в лесах или копию платежки "отсканировать" - фатает на 100%

А вот детеееей... Дорогие мои! Детей я фоткаю ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО в фотосалоне с помощью профессионального фотографа, чего и вам советую!

Кроме качества снимков (а попробовали бы они быть некачественными с аппаратурой в Х килобаксов :)) радует глаз уникальная постановка сюжета: ребенок открывается в таких планах, что иногда сложно поверить, что на фотке - твоё чадо! :)

ЗЫ с появлением мыльниц как-то исчез нимб над словом "фотограф", а зря, имхо. Посмотришь на снимки 70-80-х годов в семейном альбоме и слеза накатится... а сейчас? Это мы на свитязе, это мы бухаем, это день рождения бабушки и т.п. У кого из вас есть семейные фото из фотосалона? Ась?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...