Перейти до змісту

Тихе полювання (любителям грибів)

Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Боровики хтось знаходив?

і ще одне гриб чортів сатанинський я його просто називаю синяком одне і те саме?

Що ти городиш? Що для тебе значить "боровик"??

Для мене боровик - це білий. Боровиками помилково називають (вже й не знаю чому) "свинюхи", російською "свинушки", які до середини 80-х років вважалися їстівними, доки у журналі "Здоровье" не написали розгромну статтю. Після чого їх перенесли до класу "умовно їстівних". А зараз і взагалі до отруйних. Хоча мій батько їх молоденькими збирав і солив. Зовсім небагато.

Про "синяки". Синяками, знову ж таки помилково, народ називає "польські гриби" (які синіють трошки під шляпкою, при натисканні, доречі гарно відрізняючись цим від нижчеописаних(!) ). І є безпосередньо гриб "синяк". так є такий. Між іншим їстівний!

Ось синяк справжній!

1322816026_grib_sinyak.jpg

Далі про гриби отруйні.

Сатанинський гриб. Ну той взагалі не схожий нв на що!

З чим його можна сплутати - уяви не маю!

Boletus_satanas.JPG

Далі є гриб гірчак, от з ним плутають і польські і білі! І бабки.

І ще є жовчний гриб. (Ложнобелый).

Ось відмінності розписані, фото я виклав.

А взагалі перше правило грибника:

Не знаєш гриба, чи сумніваєшся - НЕ БЕРИ! Або викинь, якщо уже взяв і засумнівався.

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

да я так написав, чи хтось знає що це за гриб...

я знаю які гриби і що, ще від діда коли був малим.

просто поїдеш з друзями чи там знайомих в лісі зустрів, яких тільки вони назв не придумають грибам...

Опубліковано

хто знає місця і має бажання завтра-післязавтра на гриби поїхати після 8-00 (раніше маю малого в садок завести)? виїзд з 40-го машиною, вільних місць 3-4, бензин порівну, обмежень по часу перебування немає (але в межах розумного), їдемо за Колки, або на бетонку. можна і ближче, от наприклад в Журавичах, пишуть є гриб, але я не знаю місць.

.

Опубліковано

Для мене боровик - це білий.

Взагалі-то є кілька різновидів білого гриба - дубовий, ZVi3Y.th.jpg

березовий 7QZkH.th.jpg,

ялиновий,SZEHF.th.jpg

сосновий u5124.th.jpg

Саме останній і є боровиком, або як його іноді ще називають - "Королівським грибом" - найкращим серед всіх білих (до речі, єдиний з усіх білих, у якого при маринуванні шляпка залишається темною. У решти білих - жовтіє.)

Опубліковано

Питання і "в тему" і "не в тему", але тут багато продвинутих користувачів.

Хтось користується програмами локації GPS?

На минулих вихідних забрів далеченько в ліс і проблема була вернутись до автомобіля. Гриби збирав на краю географії ніякого зв'язку (відповідно і інтернету) не було. Суть просто відмітити точку з автомобілем, або зафіксувати шлях. Знаю що деякі "раннери" фіксують маршрут, але ніколи ними не користувався.

Телефон на платформі android. GPS живий, ловить супутник і без покриття звязку.

Наперед дякую.

Опубліковано

всі навігаційні програми теоретично мають можливість поставити "точку" де вам хочеться

навітел точно вміє. просто тицяєте пальцем по карті, і з"явиться кнопочка "сохранить"

з.і. самого теж блуд бере. кілька раз вертався до авто по телефонній навігації :)

Опубліковано

Питання і "в тему" і "не в тему", але тут багато продвинутих користувачів.

Хтось користується програмами локації GPS?

На минулих вихідних забрів далеченько в ліс і проблема була вернутись до автомобіля. Гриби збирав на краю географії ніякого зв'язку (відповідно і інтернету) не було. Суть просто відмітити точку з автомобілем, або зафіксувати шлях. Знаю що деякі "раннери" фіксують маршрут, але ніколи ними не користувався.

Телефон на платформі android. GPS живий, ловить супутник і без покриття звязку.

Наперед дякую.

схожа ситуація була в мене в неділю :)

легенький дощик, пасмурно, гриб за грибом - блуданув трохи, покриття мережі небуло, грибники на той час теж як пропали...

все, думав, приїхали...

згадав що в телефоні встановлений Навітел, супутники шукав хвилин 20-25, за той час я забрів ще дальше від машини на кілометрів 2-3...

коротше - машину знайшов :)

тепер надалі (в Навітелі є така функція як запис треків), без пошуку супутників і запису треку від місця висадки не відходитиму :)

Опубліковано

А чогось легенького нема, так щоб не встановлювати повноцінної навігації.

Я пользуюсь Point To Point для андроида, очень удобно приехал, поставил точку, и вали куда хош, показывает расстояние до точки и в какой она стороне. Вот линк:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pointtopoint&hl=ru

Опубліковано

Ми їздили в суботу і неділю по гриби.

В суботу нагребли маслюків кілограм 50...

Батько казав, що за 55 років свого життя стільки маслюків в лісі ще не бачив.

В неділю вже них не брали.

s_1380121996_1410599_d14326b4e1.jpg

s_1380121987_3935825_7c3e8e40d2.jpg

s_1380121986_6130123_4f136d29b1.jpg

s_1380121986_8999111_d7a0ee0411.jpg

Опубліковано

Якийсь закон підлості. Думав похвалитися,а толком і немає чим.

Вперше цього сезону випала нагода махнути на гриби. В 7.30 вже були з батьком на місці. В 9 почався дощик,в 10 влупив ДОЩИСЬКО ! Довелося їхати додому.Сиджу з мокрими ногами і "хвалюся" уловом за 2,5 годинк и.

Зю. Павучок прикольний.

post-11231-0-25675700-1380187555_thumb.j

post-11231-0-93142300-1380187582_thumb.j

post-11231-0-75563700-1380187606_thumb.j

post-11231-0-93782400-1380187624_thumb.j

post-11231-0-23545300-1380187646_thumb.j

post-11231-0-83285200-1380187656_thumb.j

Опубліковано

Користуюсь таким девайсом: http://egor-gear.com...l-backtrack/p25

Девайси обговорюють не тут. Тут про шгриби і грибні досягнення.

О! Не я один блужу :)

компас :)

Як виявилось в гугла є своя програма "My tracks". Буду розбиратись з оффлайн картами їх же...

Я пользуюсь Point To Point для андроида, очень удобно приехал, поставил точку, и вали куда хош, показывает расстояние до точки и в какой она стороне. Вот линк:

https://play.google....nttopoint&hl=ru

Тут про шгриби і грибні досягнення?

Опубліковано

Тут про шгриби і грибні досягнення?

Не потрібно умнічати! Якщо 2 пости я пропустив свідомо,(в своїй же темі, стосувалося "заблукав"), то я вважаю це правильним, але коли кожен, хто зайде в тему почне мірятися пісюнами девайсами, а не грибним "уловом"?.То тема перетвориться на чзч. А Ви ж зі своїм постом "як в муку"!

Опубліковано

Сьогодні їздили на "бетонку",почався дощ та це не зупинило тихе полювання,улов за 3-4 години.

post-8039-0-72872900-1380227966_thumb.jp

post-8039-0-12907700-1380227969_thumb.jp

post-8039-0-54592500-1380227971_thumb.jp

Опубліковано

Також їздили на "бетонку". Дощу не злякались - водонепроникні костюми і гумові чоботи забезпечили комфорт і в таку погоду.

x8FpI.th.jpg 28Oz5.th.jpg

a1RcK.th.jpg lYRwU.th.jpg

ZbPnW.th.jpg

Опубліковано

zigorko,

Ну от і все. Чекаємо на зиму.

Яке все, яка зима, ще не закінчено сезон, сьогодні вертався з Ягодина вдень і понад трасою грибів продається море білих, ну просто кошиками по 5-8 на багатьох перехрестях. не було часу зупинятись і розпитувати по чому продають.

Загалом гострю ножі і готую чоботи на завтра, звіт з мене.

Опубліковано

"Все",це загально сказано,по відношенню саме до тих трофеїв.Сам милюся на вівторок- середу.А з 8-го жовтня взагалі у відпуск...Гриби-начувайтеся! :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...