Перейти до змісту

Тихе полювання (любителям грибів)

Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Я теж користуюсь GPS тільки з телефону,спочатку відмічаю на карті де я є, і вперед.Вже як заблужуся достаю телефон, шукаю невеличку горку, щоб краще тянуло і прокладаю маршут :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Після таких дощів гриби мають на асвальті біля дому рости.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не будуть,тепла треба.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не будуть,тепла треба.

Просто тепла мало, дощу теж треба.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хоча опеньки і в дубарь рости будуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якраз пора.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні були на бетонці. Результат 2 відра: польські та кілька білих. Гриби хороші, маленькі тверденькі але малувато. Варто дочекатися трохи тепла і тоді дійсно полізуть "на асфальті біля дому"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Позавчера с женой решили проверить киверцовские леса на наличие черных груздей. Собирал их там ещё лет 15 назад. Тыкнулись в лес за поворотом на Веснянку - пару штук нашли, плюс решетняки, но староватые уже. Переехали на трассу Киверцы-Рожище. Там сразу наткнулись на нормальное место и за часок насобирали полтора ведра груздей.

В итоге на выходе 2,5 литра солёных грибов. Теперь как в холодильник заглядываю, слюнки текут и рука тянеться в морозилку за бутылочкой водочки. А ждать ещё пока грузди доспеют ещё как минимум недельку...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Їхав сьогодні по "бєтонці" і вирішив зупинитися, щоб на годинку навідатись в лісок ;)

dsc01225.jpg

dsc01231.jpg

dsc01234.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

агов! хто куди і коли їздив? гриби є?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сегодня по грибы лучше не ходить точно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чому так?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

EleKtrik, свято таке. Чесного хреста. За повір'ям. Усілякі гади (змії і т.д.) вкладаються у сплячку.

Краще завтра чи в суботу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чому так?

Cегодня все гады в спячку залегают.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ще один забобон :0152:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні, то зрозуміло, а до нього?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись давно, коли було мені років 12-14, попав я в Дольські ліси в цб пору. Не знаю, чи саме в цей день, але на рахунок забобонів ти не правий. Збирав в лісі хмиз ну і на зворотньому шляху вирішив йти не по стежці, а по прямій. Заходжу в ліс і відчуваю, що ступив ногою на щось м'яке. Оскільки хмизу був цілий оберемок, який тримав перед собою, дивитися під ноги під час ходи не було можливості. Але відчувши щось м'яке вирішив глянути, в що я там вступив... Як виявилось, потрапив я в клубок тих самих гадів. Тоді вже не було бажання, часу та сміливості розглядати, вужі це, чи гадюки. Я ще так швидко ніколи не бігав. Після того довго мене не могли заставити заходити в ліс. Ось тобі й забобон...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись давно, коли було мені років 12-14, попав я в Дольські ліси в цб пору. Не знаю, чи саме в цей день, але на рахунок забобонів ти не правий. Збирав в лісі хмиз ну і на зворотньому шляху вирішив йти не по стежці, а по прямій. Заходжу в ліс і відчуваю, що ступив ногою на щось м'яке. Оскільки хмизу був цілий оберемок, який тримав перед собою, дивитися під ноги під час ходи не було можливості. Але відчувши щось м'яке вирішив глянути, в що я там вступив... Як виявилось, потрапив я в клубок тих самих гадів. Тоді вже не було бажання, часу та сміливості розглядати, вужі це, чи гадюки. Я ще так швидко ніколи не бігав. Після того довго мене не могли заставити заходити в ліс. Ось тобі й забобон...

До чого тут одне до, іншого( з таким же успіхом фактично любу дату назвати можна). Моя рідня поїхала сьогодні на "бетонку", по приїзду відпишусь про трофеї)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А по темі:

16 вересня були ми на грибах. Перед Колками направо, потім прямо 8 км і по праву сторону ходили. Народу було... Що перед святом на Варшавці. Лазили з 8 до 13. Назбирав до 2-х відер польських. Знайшов три білих (нормальних).

Таких post-224-0-15399800-1348743559_thumb.jpg

знайшов штук 5, але на жаль, вистачало їх тільки на те, щоб сфотографувати.

23 вересня вирішили поїхати на бетонку. Всю дорогу складалося враження, що в Луцьку почався Армагедон і усі по можливості втікають з міста. Колона автомобілів від Луцька до бетонки. Але на жаль сподівання привезти повний багажник грибів не виправдалися. Холодно в лісі. Але знову ж таки відеречко-півтора польських, пів відеречка бабок, пакетик кіз, пару лисичок, зелениць назбирали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пів години тому,батько привіз з Гаразджі.

post-11231-0-24307500-1348745926_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щойно з лісу. Ні одної змії не бачив. Два відра польських, десяток кіз та зелениць (штук). В лісі дуже сухо. Багато груздів і сироїжок. Хтось щось робить з сироїжками? Набрав відро молоденьких червоних шкода викидати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щойно з лісу. Ні одної змії не бачив. Два відра польських, десяток кіз та зелениць (штук). В лісі дуже сухо. Багато груздів і сироїжок. Хтось щось робить з сироїжками? Набрав відро молоденьких червоних шкода викидати.

Червоні гіркі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні з раненька до обіду назбирав два відра в основному бабки(підберезники), з них 15 красноголовців і 6 гарненьких велетнів боровичків всі добрі. Багато бачив маслюків але всі паршиві.

Ходячи ліском бачив гадюку(чорна з біло-зеленуватими ромбами на спині розляглась собі на сонечку посеред галявинки) завдовжки до метра, хоча не боюсь їх але з несподіванки трохи налякався, хоча вона напевне налякалась більше судячи з того як чкурнула в кущі. Практично кожного разу як буваю в лісі на грибочках бачу якогось вужа чи мідянку але здебільшого невеличкі а ця була дуже велика, найбільша що доводилось бачити.

post-11163-0-27547000-1348769609_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Червоні гіркі

Відварили, пожарили з сметанкою- СМАКОТА!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...