Перейти до змісту

тюнінг двигуна лада калина 1 покоління

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня.

Дуже люблю свою машинку - Ладу 1118.

Двигун в ній 1,6 8V - низовий на 82 кс.

Хочеться тюнінг, але не 16V.

Замітив закономірність: 2108=82х71; 1118=82х76; нива=82х80; веста=82х84;

Хочу взяти блок від ниви з ходом поршня 80 мм, зробити кастомну головку на 3 клапани на циліндр (1 великий впускний і 2 малих випускних з попутним збільшенням пропускних каналів на 7 %) і 2-ма свічками на циліндр. Грм зробити на шестернях від 8V, впуск і випуск - павуки. З прошивкою - незнаю, так як впуск буде від8v, а випуск - від 16v. Тут буде потрібна якась модифікація.

По моїх підрахунках, КСи збільшаться з 82 до приблизно низових 92, що дасть змогу "колупати коробку" і збільшити колеса до наступного типорозміру, так як в арку вони влазять.

Поки потрібні загальні поради, чи варто це взагалі робити, чи краще взяти якогось mazda l8-de чи 4g93 і підігнати під калиновські параметри.

ps: на фото андроід-магнітола, яку я монтував 2 місяці по вихідних з нуля, так як форм-фактор не є стандартним, приходилось пиляти-паяти пластик, змінювати деяку проводку....

всім мирного неба

20260727_214311.jpg

Опубліковано

"нормальною" на рибалку чи гриби навряд чи заїду, а цією можна, та й запчастини коштують дешево, ремонт нескладний, і на майбутнє - конструктор для дітей.

Опубліковано (змінено)
В 06.09.2026 в 14:04, host1303 сказав:

"нормальною" на рибалку чи гриби навряд чи заїду, а цією можна, та й запчастини коштують дешево, ремонт нескладний, і на майбутнє - конструктор для дітей.

Що саме дешево? Кастомна голова? Чи створення унікальної прошивки під зовсім інше залізо і параметри двигуна? І це все заради +10 к.с.? 

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано (змінено)

кастомна головка чи унікальна прошивка створюється 1 раз

+10 кс на масу авто 1,1 тони - це нормально.

грм не на шестернях, а на калиновських шківах (зубчастих), я не так висловився.

З циковками на поршнях - для безвтиковості, блок - нива, система грм - калина 8 клапанів.

Я розумію, що модифікувати якісь вузли - це дорого, особливо коли виробник нічого для них не передбачив.

Але все ж, варто чи ні?

Змінено користувачем host1303
Опубліковано

Ну 12% то малий вихлоп для такої глобальної переробки двигуна для свого звичайного користування. Крім того, в основному робочому діапазоні обертів там і близько такого приросту не буде, в буде потенційно на верхах. І де це використовувати?  Якщо такий вже некроман, візьми узам412 і переробки його на 1,7 наприклад (з ростовською каналів головки і заміною клапанів (та голова дозволяє досить багато апгрейднутий пропускну здатність). За рахунок правильного напрямку продувкм камери згорання там на верхах можна значний + отримати від стоку.  І найважливіше — постав туди інжектор!, є деякі проеєти в мережі. Ще до війни я дивився канал маленький одного чернігівської хлопця, то враження від інжектора на цьому двигуні в нього були дуже позитивні (двигун ефективно крутився овер 6к. обертів) і на верхах був дуже відчутний приріст потужності).

Опубліковано (змінено)

В планах крутити тільки до 3 тисяч

curves-torque.png

curves-torque.png

curves-torque.png

Змінено користувачем host1303

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...