Перейти до змісту

BYD Song Plus 2025 EV. Експлуатація китайця...

WebTraveller

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
On 5/23/2026 at 2:26 AM, WebTraveller said:

@Waver А що скажеш про останню генерацію Гранд Черокі?

Кажуть дуже ненадійні стали, на відміну від попередніх

Новими не цікавився, але... у родича ще є Гранд Черокі 1999 року, ще інколи їздить на ньому на роботу... купував 27 років тому в максимальній комплектації за $40 000. В моторі замінював тільки прокладки, коробка ще теж оригінальна, замінені стартер, генератор,  помпа, кондиціонер та ще багато чого по дрібницях... але мотор V8 та коробка-автомат ще оригінальні, оце дійсно тоді робили машини.

Змінено користувачем Waver
  • Відповідей 708
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 23.05.2026 в 17:17, Waver сказав:

Новими не цікавився, але... у родича ще є Гранд Черокі 1999 року, ще інколи їздить на ньому на роботу... купував 27 років тому в максимальній комплектації за $40 000. В моторі замінював тільки прокладки, коробка ще теж оригінальна, замінені стартер, генератор,  помпа, кондиціонер та ще багато чого по дрібницях... але мотор V8 та коробка-автомат ще оригінальні, оце дійсно тоді робили машини.

Та да.. Оті старі то були вічні машини... Але зараз якось 25-річного корча купляти не хочеться

Опубліковано
On 5/23/2026 at 11:41 AM, WebTraveller said:

Та да.. Оті старі то були вічні машини... Але зараз якось 25-річного корча купляти не хочеться

Та безумовно, але якщо купував з нуля, бережно користувався весь цей час, сам обслуговував, паркував завжди в сухому гаражі... то вже навіть цікаво скільки вона ще проїздить. Але купувати таку стару від когось - то вже точно не вартує.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 22.05.2026 в 08:29, volks сказав:

Ну не перегинай. В 7.5 вкладалися легенько.

В мене все дитинство і перший практичний досвід кермування авто на 2140 пройшло, то я знаю його розхід. В 9 вкладався тільки якщо дійсно в гарному стані був двигун і все дуже добре налаштовано і не на швидкості 70 майлів, в десь так 50 m/h по трасі + місто, + грунтовки.  Згідно книжки від 1986 року: 

7,5 л. – "то контрольний розхід при стабільній швидкості 80км/год. без спусків і підйомів" (то я майже дослівно процитував). Там так і дописано було, що то не експлуатаційной розхід, а контроль справності авто.

Ну може "копійка" з двигуном 1,1-1,2 і вкладеться в 7,5 в реальній лайтовій експлуатації, але не 1,5-1,6 літрові жиги.

Змінено користувачем Unknown
  • +1 1
Опубліковано
В 23.05.2026 в 16:17, Waver сказав:

але мотор V8 та коробка-автомат ще оригінальні, оце дійсно тоді робили машини.

А який пробіг орієнтовно?, бо ж двигун і коротка не так від віку зношуються (хіба на резинки всілякі і сальники вік теж впливає помітно), а від пробігу.

Опубліковано
В 25.05.2026 в 10:36, Unknown сказав:

В мене все дитинство і перший практичний досвід кермування авто на 2140 пройшло

Ти не один :)

482352868_10034084413286097_102662272349423812_n (1).jpg

• +1 1
Опубліковано
В 25.05.2026 в 10:36, Unknown сказав:

Ну може "копійка" з двигуном 1,1-1,2 і вкладеться в 7,5 в реальній лайтовій експлуатації, але не 1,5-1,6 літрові жиги.

Я писав про 1.5-літрову шістку на швидкості 90-100.

За москаля не скажу. Бо датчик рівня не працював і заправлялось на око.

Опубліковано (змінено)
On 5/25/2026 at 3:53 AM, Unknown said:

А який пробіг орієнтовно?, бо ж двигун і коротка не так від віку зношуються (хіба на резинки всілякі і сальники вік теж впливає помітно), а від пробігу.

266 000 миль... поміняв тільки прокладки щоб масло не текло. 

Змінено користувачем Waver

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...