Перейти до змісту

BYD Song Plus 2025 EV. Експлуатація китайця...

WebTraveller

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
On 5/23/2026 at 2:26 AM, WebTraveller said:

@Waver А що скажеш про останню генерацію Гранд Черокі?

Кажуть дуже ненадійні стали, на відміну від попередніх

Новими не цікавився, але... у родича ще є Гранд Черокі 1999 року, ще інколи їздить на ньому на роботу... купував 27 років тому в максимальній комплектації за $40 000. В моторі замінював тільки прокладки, коробка ще теж оригінальна, замінені стартер, генератор,  помпа, кондиціонер та ще багато чого по дрібницях... але мотор V8 та коробка-автомат ще оригінальні, оце дійсно тоді робили машини.

Змінено користувачем Waver
  • Відповідей 707
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 23.05.2026 в 17:17, Waver сказав:

Новими не цікавився, але... у родича ще є Гранд Черокі 1999 року, ще інколи їздить на ньому на роботу... купував 27 років тому в максимальній комплектації за $40 000. В моторі замінював тільки прокладки, коробка ще теж оригінальна, замінені стартер, генератор,  помпа, кондиціонер та ще багато чого по дрібницях... але мотор V8 та коробка-автомат ще оригінальні, оце дійсно тоді робили машини.

Та да.. Оті старі то були вічні машини... Але зараз якось 25-річного корча купляти не хочеться

Опубліковано
On 5/23/2026 at 11:41 AM, WebTraveller said:

Та да.. Оті старі то були вічні машини... Але зараз якось 25-річного корча купляти не хочеться

Та безумовно, але якщо купував з нуля, бережно користувався весь цей час, сам обслуговував, паркував завжди в сухому гаражі... то вже навіть цікаво скільки вона ще проїздить. Але купувати таку стару від когось - то вже точно не вартує.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 22.05.2026 в 08:29, volks сказав:

Ну не перегинай. В 7.5 вкладалися легенько.

В мене все дитинство і перший практичний досвід кермування авто на 2140 пройшло, то я знаю його розхід. В 9 вкладався тільки якщо дійсно в гарному стані був двигун і все дуже добре налаштовано і не на швидкості 70 майлів, в десь так 50 m/h по трасі + місто, + грунтовки.  Згідно книжки від 1986 року: 

7,5 л. – "то контрольний розхід при стабільній швидкості 80км/год. без спусків і підйомів" (то я майже дослівно процитував). Там так і дописано було, що то не експлуатаційной розхід, а контроль справності авто.

Ну може "копійка" з двигуном 1,1-1,2 і вкладеться в 7,5 в реальній лайтовій експлуатації, але не 1,5-1,6 літрові жиги.

Змінено користувачем Unknown
  • +1 1
Опубліковано
В 23.05.2026 в 16:17, Waver сказав:

але мотор V8 та коробка-автомат ще оригінальні, оце дійсно тоді робили машини.

А який пробіг орієнтовно?, бо ж двигун і коротка не так від віку зношуються (хіба на резинки всілякі і сальники вік теж впливає помітно), а від пробігу.

Опубліковано
В 25.05.2026 в 10:36, Unknown сказав:

В мене все дитинство і перший практичний досвід кермування авто на 2140 пройшло

Ти не один :)

482352868_10034084413286097_102662272349423812_n (1).jpg

Опубліковано
В 25.05.2026 в 10:36, Unknown сказав:

Ну може "копійка" з двигуном 1,1-1,2 і вкладеться в 7,5 в реальній лайтовій експлуатації, але не 1,5-1,6 літрові жиги.

Я писав про 1.5-літрову шістку на швидкості 90-100.

За москаля не скажу. Бо датчик рівня не працював і заправлялось на око.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...