Перейти до змісту

BYD Song Plus 2025 EV. Експлуатація китайця...

WebTraveller

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
В 03.02.2026 в 18:52, Nokian сказав:

Не потрібна тобі ,, помощніша ,, машина в старості. 

Повір мені на слово.

VIDEO.I.UA

Я трохи не про такі машини))) З моїми габаритами і по молодості буде не дуже зручно :D

Буде приблизно отак:

Але ж технології далеко вперед пішли. І величезний сарай може розганятись не гірше отого ламборгіні чи іншого суперкара

Для прикладу:

image.thumb.png.a4753378af4d6ed1123320cfce35bee2.png

Майже 5.3 метра довжини. Розгін до 100 менше 4-х секунд

В такому і заночувати можна компанією, і принизити на світлофорі 99% автомобілів :D

Змінено користувачем WebTraveller
  • Відповідей 397
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 04.02.2026 в 08:55, WebTraveller сказав:

З ними й в морози проблеми, з такими ручками. Особливо після мийки, коли добре не "продуєш" всю воду з них.

Зранку вже й не відкриєш авто. Тому й добре що забороняють. 

Цю моду з такими ручками тесла вроді придумала. Масово мається на увазі. Типу заради аеродинаміки і для збільшення запасу ходу. Ну а китайці бігом і скопіювали

Думаю ці ручки в першу чергу данина дизайнерам та маркетологам, бо ж треба якось пояснити клієнту,( на підсвідомому рівні) чому він має переплачувати такі гроші .

Опубліковано (змінено)

Про розхід на швидкості за містом. Якось @Waver цікавився.

Швидкість 120-140, за бортом -10, розхід 28 кВт

• +1 3
Опубліковано

Зараз більш актуальний Захід  кіловат. Як заряджяння, коли електрику дають на 2 години лише?

Від сонячних панелей можливо?

Опубліковано
В 09.02.2026 в 09:03, Nokian сказав:

Зараз більш актуальний Захід  кіловат. Як заряджяння, коли електрику дають на 2 години лише?

Від сонячних панелей можливо?

Ну 6 годин в сутки є світло. Близько 40 кВт залітає в машину. Це мінімум 150 км по місту

Вистачає на кілька днів. Таксування звичайно поки на паузі

Опубліковано

Але разом з тим треба щоб саме в ті 6 годин, розділених на три шматки вранці ввечері й вночі, авто таки було вдома.

Опубліковано
В 09.02.2026 в 10:27, vampirich сказав:

Але разом з тим треба щоб саме в ті 6 годин, розділених на три шматки вранці ввечері й вночі, авто таки було вдома.

З цим повезло))

Та навіть і 4 години на 100 км вистачає. По місту всі потреби в любому випадку перекриваються

• +1 2
Опубліковано
В 04.02.2026 в 07:31, vampirich сказав:

Після кількох резонансних аварій, коли людей не змогли витягнути з палаючих автомобілів, Китай з 2027 року забороняє продаж авто з висувними ручками. Мається на увазі що обов"язково має бути механічна система відкривання дверей як і ззовні так і з середини автомобіля,

Ось приклад:

https://youtube.com/shorts/aE-TokVXd2M?si=iCcngxMeRslvUqBI

• +1 1
Опубліковано
В 12.02.2026 в 14:14, Unknown сказав:

Тут хоч вибрались...

А ручки мають бути тільки механічними. Крапка...

І ще бажано молоток для таких випадків має бути завжди під рукою...

Десь в підлокітнику лежати.

А ручка в підлокітнику має біти тільки механічна))))

• +1 2
Опубліковано
В 12.02.2026 в 20:40, Nokian сказав:

Корейців не розглядав?

По такій ціні корейців просто немає

Може я щось незнаю. Приведи приклад, які саме марки/моделі маєш на увазі?

Опубліковано

Та я електричками не цікавлюсь апріорі. Поки)

Хіба плагін гібридами, але це ще не на часі.

Просто Тойота по обсягам продаж займає перше місце в світі, Ваг друге, а Хюндай третє.

От і спитався , що в того Хюндая по електричкам зараз.

Опубліковано (змінено)
On 2/14/2026 at 9:18 AM, sergkots said:

Якось не економно із Тесла виходить (((

А по BYD є вже статистика здешевлення авто?

Не порівнюй люксусові авто ціною ближче до $100 000 до звичайних автомобілів... люкси з двз майже так само швидко втрачають в ціні.     https://www.edmunds.com/porsche/cayenne/2025/cost-to-own/?style=402035377 

Чи цей 

https://www.edmunds.com/bmw/x7/2025/cost-to-own/?style=402032990

Чи цей

https://www.kbb.com/mercedes-benz/gls/2025/cost-to-own/

Абсолютно любе авто знецінюється кожен рік і в середньому це від $3000 на рік, а в загальному з усіма витратами, включаючи обслуговування та пальне, любе відносно свіже, тобто не старе авто, тобі обходиться від $4000 в рік, тобто це сума яку ти платиш за надійне та бездоганне користування автомобілем, тому - рахуй що це база, тобто мінімальна ціна користування новим чи свіжим авто середнього розміру від якої потрібно відштовхуватись. Різниця тільки в тому що хтось хоче чи комусь потрібен трошки більший чи потужніший автомобіль - той платить трошки більше від цієї бази, нехай навіть і в півтора чи в два рази більше за трошки більший та потужніший звичайний suv, а той хто хоче платити за понти чи як йому здається імідж, статус, відчуття чи ще щось... купує преміальне заряджене авто і платить за користування включно з знеціненням, навіть за ту ж заряджену  "економну" теслу S - від $15 000 в рік, а за який X7, GLS чи порш каєн - то і всі $20 000 в рік, кожен рік... то які тоді потрібно мати доходи щоб покупка таких авто сильно не обмежувала сімейний бюджет?

Наприклад, при виборі автомобіля, тепер завжди і в першу чергу я звертаю увагу на повну ціну користування цим авто і скільки воно мені буде обходитись в рік та на наступні 5-8-10 років, щоб визначись - чи не обтяжливо це буде для нашого сімейного бюджету на всі наступні роки користування цим та іншими нашими автомобілями... 

Саме тому, після 6 років користування Q5, в основному через недостатність внутрішніх розмірів і особливо багажника, завжди мав намір змінити її на більшу Q7, але... якось випадково подивився на майже в два рази дешевшу (в загальній ціні користування) Хонду такого ж розміру а навіть трошечки на пару см більшу, вищу та ширшу  в самій що є максималці де є все те ж саме що і в Q7,  декілька разів прокатався, декілька разів все добряче порахував і наважився... ще більше місяця торгувався з трьома диллерами за найнижчу можливу ціну.)))  Уже рік користуємся, хоча більше дружина, а я тепер... так сильно сподобалась машинка, що хочу і собі на наступних 8-10 років змінити ту "залишену мені" маленьку Q5 на таку ж саму хонду 2026 року тільки вже в комплектації для бездоріжжя і теж в максималці. Тепер, більш думаю над тим що можна зробити та як як підняти сімейні доходи на друге таке авто в сім'ю... це якщо вдасться щось придумати, а ні... то прийдеться брати якого равчика чи навіть знову яку джетту. І що цікаво, підрахував що в америці взяти любе відносно недороге але нове авто, тобто джетту, кемрі чи навіть равчика на наступні 2-3 роки  - мені це обійдеться дешевше ніж надалі утримувати, обслуговувати та ремонтувати  мою вже стареньку Q5 2019 року... 

486168245_1671586033448586_8360371912504656983_n (1).jpg

А ті дорогі преміальні авто - мене тепер взагалі не цікавлять.

Змінено користувачем Waver
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
В 14.02.2026 в 17:18, sergkots сказав:

Якось не економно із Тесла виходить (((

А по BYD є вже статистика здешевлення авто?

Цікаво хто такі дибільні розрахунки робить

Взяли найдорожчу модель s-ки.

Plaid. Та яка сотню за 2 секунди набирає.

Бо тільки вона може коштувати 120 000

Звичайна S-ка починається від 85 000.

Люба преміальна марка авто через 5 років буде коштувати пів ціни.

Візьми 5ти річну 7ку бмв наприклад. Яка її ціна була новою і яка є зараз.

Чи будь-який інший преміальний автомобіль

• +1 1
Опубліковано
В 14.02.2026 в 18:06, WebTraveller сказав:

Plaid. Та яка сотню за 2 секунди набирає.

А таку тачку нафіга беруть? Правльно. Шоб наступати і вбивати її

Добре якшо за 5 років вона взагалі буде заводитись і їхати :lol:

Опубліковано

Лимон баксів приносить в рік сотку просто на дивидендах 

Чи не всеодно більшості людей з лимоном, на скільки знеціниться їх преміальне авто.

Опубліковано (змінено)
On 2/14/2026 at 11:32 AM, Nokian said:

Лимон баксів приносить в рік сотку просто на дивидендах 

Чи не всеодно більшості людей з лимоном, на скільки знеціниться їх преміальне авто.

Цю філософію ми вже чули і знаємо, більш цікавить як та реально де зараз можна так заробити, та головне - мати можливість відкласти той лимон чи хоча би сотку К зелених...? Своїм власним досвідом без притаманного тобі переливання з пустого в порожнє - можеш поділитися? За твоє тривале життя, тобто щоб у тебе десь вільно лежала інвестована така сума і ти з неї роками жив на дивіденди - тобі це вдалось чи то все тільки балачки?

Опубліковано

Я взагалі то про американський ринок .

І ще, якщо я ,,переливаю з пустого в порожнє,, - то навіщо ти до мене звертаєшся?

Після цього яке в мене бажання з тобою чимось ділитися?

Оцей  ,,невідомий ,, тобі Бафет- відкритим текстом пише, що 90 відсотків американців просто не чують того, що він їм каже.

Бо щоб по справжньому почути людину- недостатньо знати мову. Треба бути на одній хвилі з нею , треба зняти всередині себе стереотипи , співвідносити свій досвід з чужим досвідом, вміти стати на місце іншого, відчути себе в його шкурі.

Може краще мовою цифр.

Це все зі слів Бафета . І чомусь я йому вірю.300 000 000 000 доларів. Це в нього лише готівкою.

Так от він каже.

Лікар заробляє 200 000 доларів на рік , іпри цьому витрачає 190 000. 

Вчитель заробляє 50 000, а витрачає 30 00.

Завдяки складеному проценту через 25 років  різниця у накопиченому буде вражаюча.

Але якщо тобі це не цікаво, то нічого і не вийде. Як і в 90 відсотків америкаців.

Це природньо.

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
On 2/14/2026 at 12:57 PM, Nokian said:

Я взагалі то про американський ринок .

І ще, якщо я ,,переливаю з пустого в порожнє,, - то навіщо ти до мене звертаєшся?

Після цього яке в мене бажання з тобою чимось ділитися?

Оцей  ,,невідомий ,, тобі Бафет- відкритим текстом пише, що 90 відсотків американців просто не чують того, що він їм каже.

Бо щоб по справжньому почути людину- недостатньо знати мову. Треба бути на одній хвилі з нею , треба зняти всередині себе стереотипи , співвідносити свій досвід з чужим досвідом, вміти стати на місце іншого, відчути себе в його шкурі.

Може краще мовою цифр.

Це все зі слів Бафета . І чомусь я йому вірю.300 000 000 000 доларів. Це в нього лише готівкою.

Так от він каже.

Лікар заробляє 200 000 доларів на рік , іпри цьому витрачає 190 000. 

Вчитель заробляє 50 000, а витрачає 30 00.

Завдяки складеному проценту через 25 років  різниця у накопиченому буде вражаюча.

Але якщо тобі це не цікаво, то нічого і не вийде. Як і в 90 відсотків америкаців.

Це природньо.

Взагалі то, бачу що з твоїм Бафетом - то вже якась клініка. Почни вже ділитись хоч якимось власним досвідом якщо він у тебе є... почни хоч з автомобілів і то вже буде добре, бо бачу що навіть в темі про авто теоретик з тебе ще той. І саме тому до тебе таке відношення... як до теоретика-задрота,  а не як до людини яка має вій власний цікавий життєвий досвід і на основі цього свого реального досвіду, з різними нюансами чи навіть на основі власних помилок  - спілкується, робить висновки, ділиться цим досвідом, підправляє чи навіть вчить інших. А в тебе, як мінімум за останні років з 10, виходить що, кожен раз і в абсолютно любій темі де спілкуються дорослі люди, причому спілкуються конкретно ділячись власним досвідом як навіть тут про автомобілі - ляпниш якусь чергову херню яку ти вичитав десь колись в інтернеті, і потім на любе уточнююче питання до тебе на твої ж слова чи твій же ляп - ти одразу "вмиваєш руки" бо реально по темі тобі сказати нічого бо ти про це ще не читав... а коли тебе конкретно ловлять на твоїй же брехні чи тупих відмазках - ховаєш язика в дупу і на певний час пропадаєш... а потім знову все по новому. Якщо ти ще не помітив, то тут уже з тих що залишились -  уже давно не пацанчики яким по 20-30 років і яким ти можеш впарювати різну свою херню і вони будуть мовчати бо ще відповісти нічим, а спілкуються між собою вже давно дорослі люди і кожен має власний достатній життєвий досвід щоб ним ділитися, обговорювати,  читати досвід інших і т.д., а не слухати чи не читати твою лабуду яку ти десь колись прочитав з інтернету. 

Ось саме через це таке у мене до тебе відношення. Тому й кажу, що якщо хочеш наступний раз щось комусь сказати чи порадити - то роби це краще з власного досвіду та на власних прикладах і тоді це буде дійсно цікава, корисна та доволі конструктивна розмова. Спробуй хоч про власний досвід користування автомобілями, хоч про власне будівництво, хоч про власні бізнес проекти та інвестиції, про власні хоббі та захоплення... у мене цих хоббі теж є навіть декілька, також роками уже маю певні власні інвестиції як з землею та нерухомістю як в США так і в Україні,  так і з акціями різних напрямків (від технологічних так і до вирощування легальних в сша наркотиків) досвіду вже маю майже 10 років і дійсно є чим поділитися, а тепер навіть ще цікавіші проекти з'явилися, аби тільки сил та часу вистачило... в загальному, поспілкуватись є про що, аби тільки не про твою лабуду яку ти колись десь читав з інтернету.

• +1 1
Опубліковано

@Nokian от почитав за Баффета, і дещо не розумію. Може ти мені поясниш. В в чому сенс, маючи мільярди, і заробляючи дофіга економити на всьому? Жити у старому маленькому будинку, їздити на старому авто? В чому задоволення від життя? Тільки від проглядання як збільшуються цифри на рахунку? Тут або патологічна жадібність як в скруджа, але в того був хоч будинок і прислуга, або хронічний синдром відкладеного життя

Опубліковано
В 14.02.2026 в 22:16, Waver сказав:

Взагалі то, бачу що з твоїм Бафетом - то вже якась клініка. Почни вже ділитись хоч якимось власним досвідом якщо він у тебе є... почни хоч з автомобілів і то вже буде добре, бо бачу що навіть в темі про авто теоретик з тебе ще той. І саме тому до тебе таке відношення... як до теоретика-задрота,  а не як до людини яка має вій власний цікавий життєвий досвід і на основі цього свого реального досвіду, з різними нюансами чи навіть на основі власних помилок  - спілкується, робить висновки, ділиться цим досвідом, підправляє чи навіть вчить інших. А в тебе, як мінімум за останні років з 10, виходить що, кожен раз і в абсолютно любій темі де спілкуються дорослі люди, причому спілкуються конкретно ділячись власним досвідом як навіть тут про автомобілі - ляпниш якусь чергову херню яку ти вичитав десь колись в інтернеті, і потім на любе уточнююче питання до тебе на твої ж слова чи твій же ляп - ти одразу "вмиваєш руки" бо реально по темі тобі сказати нічого бо ти про це ще не читав... а коли тебе конкретно ловлять на твоїй же брехні чи тупих відмазках - ховаєш язика в дупу і на певний час пропадаєш... а потім знову все по новому. Якщо ти ще не помітив, то тут уже з тих що залишились -  уже давно не пацанчики яким по 20-30 років і яким ти можеш впарювати різну свою херню і вони будуть мовчати бо ще відповісти нічим, а спілкуються між собою вже давно дорослі люди і кожен має власний достатній життєвий досвід щоб ним ділитися, обговорювати,  читати досвід інших і т.д., а не слухати чи не читати твою лабуду яку ти десь колись прочитав з інтернету. 

Ось саме через це таке у мене до тебе відношення. Тому й кажу, що якщо хочеш наступний раз щось комусь сказати чи порадити - то роби це краще з власного досвіду та на власних прикладах і тоді це буде дійсно цікава, корисна та доволі конструктивна розмова. Спробуй хоч про власний досвід користування автомобілями, хоч про власне будівництво, хоч про власні бізнес проекти та інвестиції, про власні хоббі та захоплення... у мене їх теж є навіть декілька, також роками уже маю певні власні інвестиції як з землею та нерухомістю як в США так і в Україні,  так і з акціями різних напрямків, досвіду маю вже майже 10 років, а тепер навіть ще цікавіші проекти з'явилися, аби тільки сил та часу вистачило... 

Щось не сходиться, за 10 років ітвоїх нвестицій у США та Україні ти вже мав би мати далеко не одну сотку баксів.

Хоча якраз сходиться.

Бафет каже, що вкладання у будинок всіх,підкреслюю ВСІХ грошей-якраз і є ключовою помилкою для накопичення

Опубліковано
В 15.02.2026 в 07:42, vampirich сказав:

@Nokian от почитав за Баффета, і дещо не розумію. Може ти мені поясниш. В в чому сенс, маючи мільярди, і заробляючи дофіга економити на всьому? Жити у старому маленькому будинку, їздити на старому авто? В чому задоволення від життя? Тільки від проглядання як збільшуються цифри на рахунку? Тут або патологічна жадібність як в скруджа, але в того був хоч будинок і прислуга, або хронічний синдром відкладеного життя

Цифри на рахунку взагалі то не збільшуються самі по собі.

А від того, що вчасно купив, вчасно продав, і купив те, що треба та продав те, що не треба.

Людина отримує задоволення, що робить це досконало, точніше прагне до цього.

Що в цьому поганого?

Хтось хоче пробігти сто метрів швилше за всіх, хтось підняти штангк більшу за всіх.

Опубліковано (змінено)
On 2/14/2026 at 11:02 PM, Nokian said:

Щось не сходиться, за 10 років ітвоїх нвестицій у США та Україні ти вже мав би мати далеко не одну сотку баксів.

Хоча якраз сходиться.

Бафет каже, що вкладання у будинок всіх,підкреслюю ВСІХ грошей-якраз і є ключовою помилкою для накопичення

З сьогоднішнього дня взагалі не бачу сенсу щось тобі доказувати, тепер на кожну твою чергову лабуду - буду тобі і всім нагадувати який ти пиздун!

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...