Перейти до змісту

BYD Song Plus 2025 EV. Експлуатація китайця...

WebTraveller

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
On 1/22/2026 at 9:08 AM, WebTraveller said:

Ну у Маска вже останні версії автономного водіння дуже круті. А там же теж нейронки, а не звичайні алгоритми.

В Америках там де дозволено, давно без проблем їздять тесли

Їздять, але тільки там де чиста та суха дорога, тобто без снігу та льоду. Далеко ще штучному інтелекту та різним алгоритмам щоб перевершити людину в тому як діяти в екстримальних умовах та ситуаціях. Я про керування авто чи навіть про пілотування літаком, бо в певних ситуаціях - ніякі круїзи чи автопілоти не працюють, тільки ручний режим, досвід та холодне та швидке прийняття рішень на основі цього ж досвіду, знань, візуального, тобто зорового та інших органів чуттів...

Змінено користувачем Waver
  • Відповідей 397
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
On 1/22/2026 at 12:23 AM, WebTraveller said:

Дивився не так давно відео про подорожі арктикою. 

Так там машини взагалі ніколи не глушать. Так тижнями і тарабанять.

Та я теж бувало пару днів не глушив... інколи навіть на всі вихідні залишав на паркінгу заведеним, так менше проблем та дешевше.

IMG_7124.JPG

У нас на Чикаго насуваються сильні морози, то для новачків такі листівки приготували...

619787876_1396113332242516_2591654566170239956_n.jpg

• +1 3
Опубліковано (змінено)
On 1/22/2026 at 12:27 AM, WebTraveller said:

Ну а для ДВЗ давним-давно придуманий Webasto

Так само по таймеру можна налаштовувати, прогрівати без запуска двигуна

В дизель для Вебасто теж потрібно анти-гель добавляти... у мене на фурі якщо нижче  -15 по Цельсію то Вебасто перше замерзає і зупиняється бо через той маленький її паливний фільтр густа солярка вже не проходить... дехто той фільтр викидає або одразу встановлює без нього, але за 2-3 роки забивається уже саме Вебасто...

• +1 1
Опубліковано
В 22.01.2026 в 16:08, WebTraveller сказав:

Да. Але то все має бути локально і дуже швидко. Любе питання йому, все-таки є затримки з відповіддю. а про аналіз картинки то взагалі довго. І все крутиться на серверах.

При водінні такі затримки недопустимі, реагувати потрібно миттєво на любу картинку (зміну ситуації на дорозі)

Ну у Маска вже останні версії автономного водіння дуже круті. А там же теж нейронки, а не звичайні алгоритми.

В Америках там де дозволено, давно без проблем їздять тесли

Бррр. Стапе. 

Аналіз ситуації відбувається оффлайн. Тобто алгоритми керування і аварійних ситуацій і т.д. ВЖЕ зашиті в авто. Датчики, зв'язок із супутником, корки і погода - ВСЕ Є,

Умовний ЖПТ, просто як твій асистент. Ти сів у тачку, залогінився. І твій ШІ-асистент уже знає, що це саме ти. Твій стиль їзди, вподобання, музика і все решта. 

Опубліковано
В 22.01.2026 в 21:28, Waver сказав:

Їздять, але тільки там де чиста та суха дорога, тобто без снігу та льоду. Далеко ще штучному інтелекту та різним алгоритмам щоб перевершити людину в тому як діяти в екстримальних умовах та ситуаціях. Я про керування авто чи навіть про пілотування літаком, бо в певних ситуаціях - ніякі круїзи чи автопілоти не працюють, тільки ручний режим, досвід та холодне та швидке прийняття рішень на основі цього ж досвіду, знань, візуального, тобто зорового та інших органів чуттів...

https://packaged-media.redd.it/pk9bqamp4s3g1/pb/m2-res_480p.mp4

Опубліковано

Не кажучи про:

- Ей, Валєра (ШІ-асистент), мені треба води попити! 

- Приймаю керування на себе. 

- Ок. Я скажу коли поп'ю. 

Все, гуд, віддай керування! 
- Віддаю. 

Або : 

(голос Валєри) - Вася, ти шота хреново ведеш тачку, ти що там, прибухнув в параші на заправці?  У-ну дихни в руль!  Інакше я примусово заберу керування і заблокую тебе до приїзду поліції! 

- Нє, Валєра, ти шо, я просто втомився, і походу, засинаю. 

- Ок, Васьок, німа базара, спи. Я прийму керування на себе. За 20 км буде парковка, я тебе туди відвезу, і припаркуюся де буде місце. Через скільки тебе розбудити? 

- Через 1,5 години! 

- Ок, друже, спи, а я через 1,5 год тебе розбуджу пісенькою "whom the bell tolls".

Чи, не дай Бог, як на відео вище. 

Коротше. Все це буде. Точно. І скоро! 

Опубліковано
В 23.01.2026 в 01:02, Zheny@ сказав:

Бррр. Стапе. 

Аналіз ситуації відбувається оффлайн. Тобто алгоритми керування і аварійних ситуацій і т.д. ВЖЕ зашиті в авто. Датчики, зв'язок із супутником, корки і погода - ВСЕ Є,

Умовний ЖПТ, просто як твій асистент. Ти сів у тачку, залогінився. І твій ШІ-асистент уже знає, що це саме ти. Твій стиль їзди, вподобання, музика і все решта. 

Та таке в китайців давно є. Ти сідаєш в авто, їхній ШІ-асистент взнає тебе по обличчю, настроює тобі сидіння, підключає твої парфуми з набору, включає твою музику і т.д. Ти можеш голосом з ним говорити на будь яку тему, як з тим самим чатом жпт. І маршрути будувати, і про ресторани поговорити куда поїхати і т.д.

• +1 1
Опубліковано
В 23.01.2026 в 11:09, turbo сказав:

Перепрошую за неточність - Li-NMC (Li-Ion)

Мав на увазі що за авто...

Це добре типу що гуде трохи, виходить що виробник зробив окремий підігрів батареї

Опубліковано (змінено)
В 23.01.2026 в 11:36, Oli сказав:

Мав на увазі що за авто...

Напевно, найбільш поширене на луцьких дорогах серед електро-авто :)

Renault презентував лімітовану серію електрокару ZOE у стилі «Зоряних війн»  — новини • ЕКОАвто

В 23.01.2026 в 11:36, Oli сказав:

Це добре типу що гуде трохи, виходить що виробник зробив окремий підігрів батареї

Загалом, згідний. Дивно було лише, що раніше не зустрічав в оглядах автомобілів цей момент. З такою турботою - батарея явно довго житиме. Головне - не забувати надовго на стоянці.

Щоб не відхилятись сильно від теми - щастя, що живемо не в Дніпрі. Як житель квартири - тепер задумався чи то не знімати з продажу бензинове авто:(

Screenshot_20260123_124848_EvaChargers.thumb.jpg.86e1522fe3aa77069321781c5f1d5225.jpg

Змінено користувачем turbo
Опубліковано
В 23.01.2026 в 07:46, WebTraveller сказав:

Та таке в китайців давно є. Ти сідаєш в авто, їхній ШІ-асистент взнає тебе по обличчю

Крутий ШІ, бо iPhone не розпізнає, вони всі для нього як один :D:D

Опубліковано
В 23.01.2026 в 12:45, Zheny@ сказав:

Крутий ШІ, бо iPhone не розпізнає, вони всі для нього як один :D:D

Як і ми для китайського напевно)))

Опубліковано
В 23.01.2026 в 12:44, turbo сказав:

Щоб не відхилятись сильно від теми - щастя, що живемо не в Дніпрі. Як житель квартири - тепер задумався чи то не знімати з продажу бензинове авто:(

Screenshot_20260123_124848_EvaChargers.thumb.jpg.86e1522fe3aa77069321781c5f1d5225.jpg

То тільки початок:

Цитата

Ціни на заправку електромобілів зростуть до 50 грн за кіловат-годину електроенергії При теперішньому тарифі у 16 грн за кіловат-годину. Вартість кілометра в такому випадку буде 10грн що суттєво дорожче дизельних авто

Опубліковано (змінено)

Це ще тре розібратися як вони збираються це контролювати і як це можна обійти... особливо тим хто живе в своїх будинках або й навіть опалюється електроенергією, де місячні витрати й так високі 

Опубліковано
В 23.01.2026 в 20:04, Waver сказав:

Це ще тре розібратися як вони збираються це контролювати і як це можна обійти... особливо тим хто живе в своїх будинках або й навіть опалюється електроенергією, де місячні витрати й так високі 

Це ж на зарядках, а не вдома

Опубліковано (змінено)
On 1/23/2026 at 12:44 PM, volks said:

Це ж на зарядках, а не вдома

Зарядки вмруть як бізнес

Опубліковано
В 23.01.2026 в 21:37, Waver сказав:

Зарядки вмруть як бізнес

Чого вони мають вмирати, якщо кількість електричок лише збільшується

Опубліковано (змінено)
On 1/23/2026 at 2:57 PM, volks said:

Чого вони мають вмирати, якщо кількість електричок лише збільшується

А шо, і далі будуть заправлятись дорожче ніж дизелем? І так старались оминати і вдома заряджатися, а тепер тим більше будуть оминати 

• +1 1
Опубліковано

Ну принаймні зарядки не закриються. Бо все одно є певний відсоток тих, кому срати на ціну, а є й ті, у кого електричка це одне авто в сім'ї і квартира на 8 поверсі. Купа буде економити, чи їздити на іншому авто, але траплятимуться ситуації ну от що прийдеться електричкою їхати. А тепер глянь з другої сторони. Обслуговування ця фігня сильно не потребує, персоналу на кожній зарядці не потрібно (тільки централізовані оператори, та якісь умовно бухгалтери і виїзна група ремонтників і це на всю країну), платиться тільки за спожиту електроенергію... Навіть якщо сильно впаде потік клієнтів - не закриються зарядки.

• +1 1
Опубліковано

Такі ціни зараз через проблеми в енергетиці. Я так думаю.

Закінчиться війна, будуть з"являтися куча нових зарядних точок, буде конкуренція, відбудують енергетику і ціни будуть падати

• +1 3
Опубліковано (змінено)
В 24.01.2026 в 00:48, Waver сказав:

А шо, і далі будуть заправлятись дорожче ніж дизелем? І так старались оминати і вдома заряджатися, а тепер тим більше будуть оминати 

Хтось не буде, а хтось і далі буде. А якщо раптом масово перестануть заряджатись, то і ціна впаде.

Змінено користувачем volks
Опубліковано (змінено)
On 1/22/2026 at 4:15 PM, Zheny@ said:

Не кажучи про:

- Ей, Валєра (ШІ-асистент), мені треба води попити! 

- Приймаю керування на себе. 

- Ок. Я скажу коли поп'ю. 

Все, гуд, віддай керування! 
- Віддаю. 

Або : 

(голос Валєри) - Вася, ти шота хреново ведеш тачку, ти що там, прибухнув в параші на заправці?  У-ну дихни в руль!  Інакше я примусово заберу керування і заблокую тебе до приїзду поліції! 

- Нє, Валєра, ти шо, я просто втомився, і походу, засинаю. 

- Ок, Васьок, німа базара, спи. Я прийму керування на себе. За 20 км буде парковка, я тебе туди відвезу, і припаркуюся де буде місце. Через скільки тебе розбудити? 

- Через 1,5 години! 

- Ок, друже, спи, а я через 1,5 год тебе розбуджу пісенькою "whom the bell tolls".

Чи, не дай Бог, як на відео вище. 

Коротше. Все це буде. Точно. І скоро! 

Вже давно я кажу шо Маск аферист і це все не так просто як здається...  Головне - щоб вірили та інвестували...

MEZHA.UA

Screenshot_20260124_232218_Chrome.jpg

• +1 1
Опубліковано
В 25.01.2026 в 08:27, Waver сказав:

Вже давно я кажу шо Маск аферист і це все не так просто як здається...  Головне - щоб вірили та інвестували...

Аферист не аферист, але тесли таки їздять, ракети літають))

І якби він не дав піджопника ДВЗ-шним виробникам, то дешевих і масових електричок не було б ще дуже довго.

А так, за статистикою 2025р., кожен 4-й проданий авто це електро.

Ще років 5 і думаю батарейки з"являться на 800-1000 км і тоді вже можна буде розглядати електричку як і єдине авто в гаражі

Опубліковано
В 25.01.2026 в 10:53, WebTraveller сказав:

Аферист не аферист, але тесли таки їздять, ракети літають))

І якби він не дав піджопника ДВЗ-шним виробникам, то дешевих і масових електричок не було б ще дуже довго.

А так, за статистикою 2025р., кожен 4-й проданий авто це електро.

Ще років 5 і думаю батарейки з"являться на 800-1000 км і тоді вже можна буде розглядати електричку як і єдине авто в гаражі

До чого тут Ілон той... Вліз в бізнес з Теслою де і так все було добре, перебрав все на себе. 

Взагалі він як лице компанії, піар менеджер 100левела, ключовий інвестор

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...