Перейти до змісту

BYD Song Plus 2025 EV. Експлуатація китайця...

WebTraveller

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 17.01.2026 в 23:59, Waver сказав:

Доречі, як вона по краш-тестах? Чи є які незалежні тести, тобто не китайскі від партії чи виробника?

image.thumb.png.a6f374d1cf820f5ed0380bcf7b20044e.png

в BYD з краш-тестами всьо добре

Це скрін з Euro NCAP

• +1 1
  • Відповідей 397
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
On 1/18/2026 at 2:03 AM, WebTraveller said:

в BYD з краш-тестами всьо добре

Це скрін з Euro NCAP

І як тепер Європейці захищають своїх автовиробників...? Китайці ж явно перебивають їх всіх по цінах, а по всіх інших показниках - певно ні чим не гірші ніж ті всі їхні пежо, рено...

Змінено користувачем Waver
Опубліковано
В 18.01.2026 в 18:11, Waver сказав:

І як тепер Європейці захищають своїх автовиробників...? Китайці ж явно перебивають їх всіх по цінах, а по всіх інших показниках - певно не гірші ніж ті їхні пежо, рено...?

Мита і ще раз мита))

Ті самі пежо і рено закупляють батарейки в китайців. Але по таким цінам, що конкурувати вже по ціні готового продукту не можуть. Тому мита...

• +1 2
Опубліковано (змінено)
On 1/18/2026 at 10:13 AM, WebTraveller said:

Мита і ще раз мита))

Ті самі пежо і рено закупляють батарейки в китайців. Але по таким цінам, що конкурувати вже по ціні готового продукту не можуть. Тому мита...

А Американці просто до себе не пускають... але, це і Канада та певно майже всі країни латинської америки... 

Опубліковано
В 18.01.2026 в 18:36, Waver сказав:

А Американці просто до себе не пускають... але, це і Канада та певно майже всі країни латинської америки... 

Канада пару днів тому відмінила всі мита на електромобілі. До цього було 100%. Зараз шось біля 6%

Цитата

Деталі угоди між Канадою та Китаєм

Раніше на китайські електромобілі в Канаді діяли мита у 100%. Відтепер вони будуть знижені до 6,1%, однак із запровадженням квот. На першому етапі буде дозволено імпортувати до 49 тисяч китайських електромобілів на рік, а протягом п’яти років ця квота може зрости до 70 тисяч одиниць. Для порівняння, щороку мешканці Канади купують близько 1,8 мільйона автомобілів.

Ну але обмеження інші ввели. 49 тищ то взагалі нічого...

Опубліковано (змінено)
On 1/19/2026 at 5:32 AM, WebTraveller said:

Канада пару днів тому відмінила всі мита на електромобілі. До цього було 100%. Зараз шось біля 6%

Ну але обмеження інші ввели. 49 тищ то взагалі нічого...

То певно спеціально для Трампа і його митних тарифів...:) З квотою - щоб передчасно сильно не нашкодити свому та американському сьогоднішньому авторинку, але одночасно щоб показати Трампу що спокійно можуть замінити американські електрички і не тільки, на китайскі...

• +1 2
Опубліковано
В 17.01.2026 в 16:14, WebTraveller сказав:

LFP батарейки не бояться розряду в нуль і зарядки до 100%.

Як себе на холоді веде? Колега на хонді/донг-фенгу каже, що сама себе мусить підігрівати весь час.

Опубліковано
В 20.01.2026 в 12:29, turbo сказав:

Як себе на холоді веде? Колега на хонді/донг-фенгу каже, що сама себе мусить підігрівати весь час.

Ніяких проблем немає. Син кожен день їздить.

Ну правда розхід 28 кВт при морозі -20

• +1 2
Опубліковано
В 20.01.2026 в 11:29, turbo сказав:

Колега на хонді/донг-фенгу каже, що сама себе мусить підігрівати весь час.

Логічно, що всі нормальні електрички (навіть досить старі розробки більш ніж 10 річної давності, типу Фіат 500е) гріють батку своєю ж енергією. Деякі не напряму тенами, в тепловим насосом, що ефективніше трохи. 

• +1 1
Опубліковано
В 20.01.2026 в 23:07, Unknown сказав:

Логічно, що всі нормальні електрички (навіть досить старі розробки більш ніж 10 річної давності, типу Фіат 500е) гріють батку своєю ж енергією. Деякі не напряму тенами, в тепловим насосом, що ефективніше трохи. 

Та я й сам маю у власності друге авто-електричку. Мова була, що автомобіль стоїть на вулиці і гріє себе весь час. За ніч - мінус 10% батареї.

Опубліковано
В 21.01.2026 в 13:48, turbo сказав:

Та я й сам маю у власності друге авто-електричку. Мова була, що автомобіль стоїть на вулиці і гріє себе весь час. За ніч - мінус 10% батареї.

Як на мене це плюс. 

В такі морози... Вийшов з хати сів в авто, завівся з пів тика і їдеш. Немає жодного головняка. 

Бо, пам'ятаю, їздив колись у відрядження в Камінь, з шефом, то шеф свого ML350/320 заводив і прогрівав кожні 3 години, вночі!  Наводив будильник, вставав, йшов в авто, заводив, грів, щоб зранку можна було поїхати. 

Морози були +- як зараз. Ми ночували в готелі. 

Це я до того, що якби в той час, в авто була опція "підігрій себе, якщо температура зовні менше, ніж "задане число" ", то це був би ппц який прорив. Зручність і т.д. і т.п.

• +1 1
Опубліковано

Є в мене ідея.

Можливо, що вона вже реалізована. ХЗ. 

Інтеграція ШІ, типу ChatGPT, в авто. 

Мінусів я не бачу - ЖОДНОГО! 

Лише плюси.

Від банального автопілота, до просунутого асистента. 

Опубліковано (змінено)
On 1/21/2026 at 5:22 PM, Zheny@ said:

Як на мене це плюс. 

В такі морози... Вийшов з хати сів в авто, завівся з пів тика і їдеш. Немає жодного головняка. 

Бо, пам'ятаю, їздив колись у відрядження в Камінь, з шефом, то шеф свого ML350/320 заводив і прогрівав кожні 3 години, вночі!  Наводив будильник, вставав, йшов в авто, заводив, грів, щоб зранку можна було поїхати. 

Морози були +- як зараз. Ми ночували в готелі. 

Це я до того, що якби в той час, в авто була опція "підігрій себе, якщо температура зовні менше, ніж "задане число" ", то це був би ппц який прорив. Зручність і т.д. і т.п.

Мав би твій шеф авто на бензині - спав би спокійно... або, не зажав би всього пару баксів на антигель, тобто незамерзайку для дизеля - мав би гарний повноцінний сон.

• +1 1
Опубліковано
В 22.01.2026 в 01:26, Zheny@ сказав:

Є в мене ідея.

Вже кілька років китайці ШІ свій пхають в авто.

Правда воно працює і розуміє тільки китайський.

А так просто мовою вільною (без завчених команд) можна керувати всіма функціями автомобіля. 

Все шо можна зробити з кнопки чи з меню екрану, все можна надиктувати голосом.

Більше того, наші умільці вже якось перешивають, шо й нашу мову розуміє. Десь є відео в ютубі.

А от автономне водіння то звичайний чатЖПТ навряд чи зможе. Там інші технлогії

Опубліковано
В 22.01.2026 в 01:26, Zheny@ сказав:

Є в мене ідея.

Лише плюси.

Від банального автопілота, до просунутого асистента. 

Так, особливо для bmw щоб ші сам включав вказівники поворотів :)

ну але разом з тим недарма автопілот тесли відключається за секунду до зіткнення. Видно є юридичні нюанси, на тему хто буде винний у випадку дтп абощо

• +1 1
Опубліковано
В 22.01.2026 в 06:31, Waver сказав:

Мав би твій шеф авто на бензині - спав би спокійно... або, не зажав би всього пару баксів на антигель, тобто незамерзайку, для дизеля - мав би гарний повноцінний сон.

Дивився не так давно відео про подорожі арктикою. 

Так там машини взагалі ніколи не глушать. Так тижнями і тарабанять.

Опубліковано
В 22.01.2026 в 01:22, Zheny@ сказав:

Ну а для ДВЗ давним-давно придуманий Webasto

Так само по таймеру можна налаштовувати, прогрівати без запуска двигуна

• +1 2
Опубліковано (змінено)
В 21.01.2026 в 13:48, turbo сказав:

Дивина якась, чого б це йому просто так себе гріти ? Гріє тоді, якщо на зарядці стоїть, тоді батка має бути достатньо теплою для заряду. Або коли відкриваєш авто вранці , то починає підігрівати, бо готується їхати. Просто так на стоянці нічній не має гріти, це безглуздо. А падіння, що ти бачиш, може бути від зміни температури і, як наслідок, падіння напруги на акумі. Хоча 10 % то багато якось, хіба батка дуже замучена, і вже так сильно підсідає на морозі. Типу з вечора ти поставив теплу і заряджену на 100%, а  вранці цілком може бути 95-98 на табло.  То ще також може залежати від ПЗ авто, як воно там рахує. Якби за ніч реально на нагрів 10% тю-тю, то за тиждень стояння на морозі ти б мав отримати 30-40 % заряду лише (від 100) , але ж такого не відбувається. 

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано
В 22.01.2026 в 10:31, Unknown сказав:

Дивина якась, чого б це йому просто так себе гріти ?

Сам здивований: моя Li-Ion мовчить собі тихенько, а LiFePo за словами власника при мінус 10 і нижче - гуде.

Питав деталі, але каже, що не знайшов в меню опції відключити. Ще казав, що аналогічна техгологія в Тесли - але й там я такого не чув.

Опубліковано
В 22.01.2026 в 07:20, WebTraveller сказав:

А от автономне водіння то звичайний чатЖПТ навряд чи зможе. Там інші технлогії

Але це штучний інтелект. І навчити його керувати авто - питання не такого далекого часу. 

Чому саме його взяв за приклад? 

Бо дуже багато людей спілкуються з ним. Саме спілкування. Він "знає" людину. Звички, характер, можливо якісь хвороби і т.д.

І, скажімо, підключений по якомусь безпровідному каналу кардиостимулятор, буде відстежуватися ШІ і він буде приймати відповідні рішення, або ж давати поради. 

Думаю, років 2-3 і перші такі авто з'являться на вулицях міст. 

Опубліковано
В 22.01.2026 в 11:42, turbo сказав:

а LiFePo за словами власника при мінус 10 і нижче - гуде.

це дуже дивно ще і через те що, наскільки я пам'ятаю, ліфепо4 чудово працюють при мінусі. тобто немає сенсу їх гріти до старту.

Опубліковано

Сам здивований: моя Li-Ion мовчить собі тихенько, а LiFePo за словами власника при мінус 10 і нижче - гуде.

То це добре що гуде.

Що таке моя li-ion?

Опубліковано
В 22.01.2026 в 13:32, Zheny@ сказав:

Але це штучний інтелект. І навчити його керувати авто - питання не такого далекого часу. 

Чому саме його взяв за приклад? 

Бо дуже багато людей спілкуються з ним. Саме спілкування. Він "знає" людину. Звички, характер, можливо якісь хвороби і т.д.

Да. Але то все має бути локально і дуже швидко. Любе питання йому, все-таки є затримки з відповіддю. а про аналіз картинки то взагалі довго. І все крутиться на серверах.

При водінні такі затримки недопустимі, реагувати потрібно миттєво на любу картинку (зміну ситуації на дорозі)

Ну у Маска вже останні версії автономного водіння дуже круті. А там же теж нейронки, а не звичайні алгоритми.

В Америках там де дозволено, давно без проблем їздять тесли

• +1 2
Опубліковано

Питав деталі, але каже, що не знайшов в меню опції відключити. Ще казав, що аналогічна техгологія в Тесли - але й там я такого не чув.

Конкретно мій китаєць точно не гуде. Пару раз ходив в гараж, при -15, і світло в цей час виключали. Повна тишина. Ніяких звуків не видає

• +1 1
Опубліковано
В 22.01.2026 в 17:08, WebTraveller сказав:

В Америках там де дозволено, давно без проблем їздять тесли

Ну а чого має стояти, на роботу приїхав а там хай собі таксує заробляє

• Ха-ха 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...