Перейти до змісту

BYD Song Plus 2025 EV. Експлуатація китайця...

WebTraveller

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 07.01.2026 в 23:22, Waver сказав:

Якщо заряджати з квартири - то теж 5-6 кіловат на годину, чи тільки 2?

ну чисто візуально у таких випадках кидають звичайну переноску - то там мабуть 2 кВт. Бо що для стандартної розетки вдома, що для переносок - максимум що воно може пропускати ніби 3.5 квт

• Відповідей 397
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 08.01.2026 в 09:12, vampirich сказав:

ну чисто візуально у таких випадках кидають звичайну переноску - то там мабуть 2 кВт. Бо що для стандартної розетки вдома, що для переносок - максимум що воно може пропускати ніби 3.5 квт

Там ще й переноска звичайна не піде. Треба з заземленням щоб було. Бо матюкатись буде машина. Ну в мене так по крайній мірі

Опубліковано (змінено)
В 08.01.2026 в 08:07, WebTraveller сказав:

Я думаю і 2 не дасть) в старі квартири всього заведено 4-5 кВт потужності. Як з новобудовами не в курсі. Але думаю не набагато більше в квартири заводять.

В старі квартири офіційно по документах 3 кіловати і автомат 16 ампер має бути. Я був шокований такою цифрою. Дзвонив,  питав, як можна індивідуально потужність збільшити. Відповідь: ніяк, лише модернізація електросистеми всього будинку з підстанцією у підвалі. І потужність ніяк від площі не залежить, пофіг чи в тебе 1 кімната, чи 4.

На моє питання, "а скільки ж в новобудовах офіційно підключають" , була відповідь:

5 кіловатів, автомат 25 ампер.

Це десь в році 2020 чи 2021 я стикнувся. Ну це все вірно, якщо газ є в будинку,  в кого електроплита –  там набагато вищі потужності підведені. 

Змінено користувачем Unknown
  • +1 4
Опубліковано (змінено)

І то ще добре, якщо потужність обмежена автоматом, в не лічильником з реле і контролем потужності.  Бо 16 амперний  справний автомат, за нормами має  довго тримати 18 ампер, в це при 240 вольтах: 4,3 кіловата. В діапазоні від 18 до 23 ампер (від ~4,3 до ~5,5 кіловата) має вимкнути лінію протягом години (тобто згідно норм і 5 хв. Ok  і 50хв. теж ok, тут як повезе з конкретним автоматом). А от  лічильник може бути досить точно налаштований під ті три кіловати, і рубати оперативно, та ще й пауза на включення може бути помітна.  

p.s. oрієнтовний витяг з норм по автоматах нижче:

Тепловий розчеплювач (Захист від перевантаження).

Цей захист працює з витримкою часу. Коефіцієнти однакові для всіх типів автоматів (B, C, D):
1,13 \times I_n (Умовний струм невідключення): Автомат не повинен вимкнутися протягом 1 години (для I_n \le 63 А) або 2 годин (для I_n > 63 А).
1,45 \times I_n (Умовний струм відключення): Автомат зобов'язаний вимкнутися протягом тієї ж 1 або 2 годин.
2,55 \times I_n: Час спрацювання має бути в межах від 1 до 60 секунд (для I_n \le 32 А).

Змінено користувачем Unknown
  • +1 1
Опубліковано
On 1/8/2026 at 1:24 AM, WebTraveller said:

А от сьогодні поїхав в 7 ранку. Розхід 26 вже. Але це постійне буксування по сніговій каші по місту

В такій каші всі жруть

• +1 1
Опубліковано (змінено)

Виходить, що з квартири нормально не позаряджаєшся... тре власний будинок з нормально підведеною потужною електромережою та спеціально окремо виведеною електрозарядкою.

В загальному, також виходить що ЕЛЕКТРИЧКА - то НЕЙМОВІРНО ДОРОГЕ ЗАДОВОЛЕННЯ, бо спочатку потрібно добряче напрягтись щоб мати можливість придбати чи побудувати свій власний будинок, придбати авто з двз, а потім уже, після всіх цих величезних витрат та інвестицій - спокійно можна брати електричку як друге авто в сім'ю і вже потім безкоштовно чи майже безкоштовно на ній їздити, працювати, таксувати та взагалі насолоджуватися автомобілем та такими малими витратами на нього!:) А якщо навіть інколи і прийдеться терміново на ній кудись далеко їхати - то нічого страшного, дозаправився раз чи два на швидкій зарядці за ціною звичайних витрат для ДВЗ - і далі на колесах!

Тим хто хоче щоб ніяк і нічого протягом свого життя не інвестуючи одразу отримати халяву у вигляді покупки електромобіля для міста з майже безкоштовною енергією щоб на ньому їздити - то певно майже ніяк це не вийде або мороки буде більше ніж задоволення ним користуватися та постійно шукати де та як його дешево заряджати, і в такому разі -  краще вже придбати звичайне дешевше авто з ДВЗ чи гібрида та не заморочуватись.

Ще раз Вітаю, бо щоразу впевнююсь, що в твоїй ситуації - це найкращий вибір і певно зробив би так само... а от декого тепер точно буду відмовляти від такої ідеї, бо електроавтомобіль - це щось інше, воно може бути для декого як дуже хорошим варіантом так і для декого поганим... Все залежить від потреб, задач та можливостей...

Змінено користувачем Waver
  • Ха-ха 1
Опубліковано
В 08.01.2026 в 17:10, Waver сказав:

В загальному, виходить що з квартири нормально не позаряджаєшся... тре власний будинок. 

Виходить, що електричка - то неймовірно дороге задоволення, бо спочатку потрібно придбати чи побудувати свій власний будинок, придбати авто з двз, а потім уже, після всіх цих інвестицій - спокійно можна брати електричку для міста і безкоштовно на ній їздити!:)

Побудувати будинок має кожен поважаючий себе чоловік))

А тоді вже, брати чи ні електричку, вирішиться само собою))

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

Трохи про "морозну" експлуатацію і взагалі про експлуатацію.

Пробіг 6 700. Проблем нуль взагалі. Середній розхід за весь цей час 19.8 кВт/100

image.thumb.jpeg.6e62d48f35ac7a3f4a03201325cf6a4f.jpeg

Ну і про мороз. Вчора при -16 на вулиці розхід менше 25 кВт. Тепловий насос робить свою справу

image.thumb.jpeg.d77371da1b93f0570db68255b21fa6fa.jpeg

Справа зверху температура -12 трохи неправильна. Машина після мийки, напевно тому менше показує. На вулиці в цей час -16 було

Змінено користувачем WebTraveller
  • +1 3
Опубліковано (змінено)
В 13.01.2026 в 14:28, volks сказав:

В мене дружина за тиждень на дизелі наїздила розхід 20л на 100км^_^

Ого. Це що за трактор з таким розходом дизеля?))

Опубліковано (змінено)
On 1/13/2026 at 9:27 AM, volks said:

Зафіра 1.9 автомат

Шось не так... бо така машинка стільки їсти не може... якщо її не гріти по пів години щоб навіть по "каші" проїхатись до найближчого магазинчика чи школи якихось 5 км в загальному...

Опубліковано
On 1/13/2026 at 6:28 AM, volks said:

В мене дружина за тиждень на дизелі наїздила розхід 20л на 100км^_^

Придбав би дружині звичайний чи гібридний RAV4 - і такого би ніколи не було!:D

• Ха-ха 2
  • +1 1
Опубліковано
В 14.01.2026 в 06:03, Waver сказав:

Шось не так... бо така машинка стільки їсти не може... якщо її не гріти по пів години щоб навіть по "каші" проїхатись до найближчого магазинчика чи школи якихось 5 км в загальному...

Якщо його дружина багато їздила по місту в період 8.00-9.00 і 17.00-19.00 то цілком може бути. За останні кілька років кількість авто в Луцьку значно зросла, і на багатьох вулицях в цей період більше стоїш як їдеш. По умовних набережній чи рівненській, чи виїзді з рованців на дубнівське перехрестя швидше пішки пройти чим автомобілем проїхати. Я вже з нетерпінням чекаю весни щоб на ровера пересісти, бо по часу мої 11 км в одну сторону на роботу чи з роботи уже зрівнялися що авто що велосипедом, і це тягнучка тільки десь на 2-ох км з усього маршруту. Та й для здоров'я з моєю сидячою роботою то краще :)

• +1 3
Опубліковано (змінено)

ти недооцінюєш кількість зупинок. бо саме через них велика витрата. В мене за 6 км дороги Вишків- Гостинець 18 зупинок! це 9 світлофорів і 9 поворотів/переходів. От звідси і витрата. постійно стартуєш-зупиняєшся. Зараз в мороз і кашу навіть гібрид показує по 11 літрів витрату бензину. Бо батарейку не встигає нагріти для нормального використання і їде на бензині постійно.
І це  не їжджу в години пік. це в 9 вечора.

Змінено користувачем Dima4s
  • +1 5
Опубліковано

Ок. Скільки в тебе авто бере при таких умовах?

Непрогрітий дизель+автомат+короткі дистанції менше 5 км+світлофори і переходи кожні 200 м+каша з приблизно 30 см снігу

Опубліковано (змінено)
On 1/14/2026 at 6:17 AM, volks said:

Ок. Скільки в тебе авто бере при таких умовах?

Непрогрітий дизель+автомат+короткі дистанції менше 5 км+світлофори і переходи кожні 200 м+каша з приблизно 30 см снігу

Та все нормально для таких умов, це був просто жарт в контексті твоєї палкої "любові" до RAV4...:D

Опубліковано
В 14.01.2026 в 15:26, Waver сказав:

Та все нормально для таких умов, це був просто жарт в контексті твоєї палкої "любові" до RAV4...:D

Ну в першому повідомлені про рав не було ні слова.

Тим більше, гібридний рав же можна взяти і гарний ззовні - останнього покоління

Опубліковано (змінено)

І по темі...

Щось мені здається, що навіть конкретно цей китаєць у топікстартера... технологічно, навіть по батареї, швидкості зарядки та по витратах - далеко перевершує навіть 5-7 б/у Тесли...? Хто має змогу порівняти по ціні, по реальній ємкості батареї та пробігу на цій ємкості, та в загальному по витратах, тобто порівняти б/у 5-7 років Тесла з сучасним новеньким китайцем ?

Опубліковано (змінено)
В 17.01.2026 в 13:03, Waver сказав:

І по темі...

Щось мені здається, що навіть конкретно цей китаєць у топікстартера... технологічно, навіть по батареї, швидкості зарядки та по витратах - далеко перевершує навіть 5-7 б/у Тесли...? Хто має змогу порівняти по ціні, по реальній ємкості батареї та пробігу на цій ємкості, та в загальному по витратах, тобто порівняти б/у 5-7 років Тесла з сучасним новеньким китайцем ?

Заряджаються тесли швидко. Навіть 5-7 річні. 

На початку свого шляху тесла по всьому світі почала будувати свої суперчарджери. Там швидкість до 250 кВт. Причому деякий час вони всі були безкоштовні. Тому й так швидко вони набили клієнтську базу.

Батарейка в даного китайця напевно таки краща. Як мінімум своєю хімією. LFP батарейки не бояться розряду в нуль і зарядки до 100%.

А літій-іонні рекомендують таки тримати заряд 20-80%. Для довгої служби.

В деякі нові тесли вже також почали ставити LFP батарейки. В трійки з 21-го року вроді. На 60 кВт

Опубліковано
В 17.01.2026 в 16:14, WebTraveller сказав:

LFP батарейки не бояться розряду в нуль і зарядки до 100%.

І ще кількістю циклів заряду-розряду суттєво повинні бути кращі. Тобто деградація батареї має бути повільніша як в тесли

• +1 1
Опубліковано
В 17.01.2026 в 16:23, vampirich сказав:

І ще кількістю циклів заряду-розряду суттєво повинні бути кращі. Тобто деградація батареї має бути повільніша як в тесли

В модел3 теж ліфьор стоїть

• +1 1
Опубліковано (змінено)

Доречі, як вона по краш-тестах? Чи є які незалежні тести, тобто не китайскі від партії чи виробника?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...