Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 02.04.2026 в 14:32, volks сказав:

Я на старість хочу виїхати в село. І мені там взагалі 200-300 вистачить

Тупо прожити, прохарчуватись - може й да, хватить.

А поїздити, світ побачити?

• +1 2
  • Відповідей 874
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 02.04.2026 в 17:07, WebTraveller сказав:

Тупо прожити, прохарчуватись - може й да, хватить.

А поїздити, світ побачити?

А сенс на нього дивитися в такому віці? Щоб що? Дивитись треба в молодості.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 02.04.2026 в 19:02, volks сказав:

А сенс на нього дивитися в такому віці? Щоб що? Дивитись треба в молодості.

В молодості на це ні часу ні коштів

На пенсії в самий раз.

А що по твоєму робити? Лягти і смерті чекати? То в нас різні погляди на життя))

Змінено користувачем WebTraveller
  • +1 4
Опубліковано (змінено)
В 02.04.2026 в 19:58, WebTraveller сказав:

Лягти і смерті чекати?

Ніт. Декілька днів пролежиш і якщо не вмреш то буде нудно лежати

В 02.04.2026 в 19:58, WebTraveller сказав:

В молодості на це ні часу ні коштів

Ти у відпустку в село на город їздиш?

Та й в молодості корисно побачити світ, побачити як люди живуть, для себе щось почерпнути.

А в старості що з тим побаченим робити? Вмерти і все. А можна до старості і не дожити. Вмерти, так нічого і не побачивши.

Змінено користувачем volks
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
В 02.04.2026 в 20:27, volks сказав:

Та й в молодості корисно побачити світ, побачити як люди живуть, для себе щось почерпнути.

Багато ти світу в молодості побачив?))

Звичайно, є люди яким пощастило родитись в багатих сім"ях, в них зразу є високооплачувана робота, чи й просто батьки в необмеженій кількості постачають баблом. Тоді да, звичайно в такому віці це набагато цікавіше.

А коли в молодості треба вкалувати, щоб щось заробити, чогось добитись в цьому житті, заробити на ту ж старість, то це зовсім інша ситуація. І відпустка раз/два в рік особо не побачиш нічого.

Да, є люди які можуть на велосипедах подоружувати, автостопом і т.д. Але це не для мене. Я люблю "дикий" відпочинок з тими ж палатками, але не нестільки щоб до нього добиратись пішки/вело/автостопом.

А що з побаченим робити? Та нічого. Насолоджуватись побаченим.

Яка різница що ти, наприклад, ейфелеву вежу, чи якісь тропічні острови побачив ще в молодості? Що ти з цим побаченим зробиш в старості? Та нічого. Те саме що побачиш в старості і теж нічого не зробиш. Але краще напевно десь їздити чим сидіти в хаті від пенсії до пенсії і рахувати кожну копійку щоб вистачило. Чи чекати щоб діти поїсти принесли.

• +1 3
Опубліковано
В 03.04.2026 в 09:12, WebTraveller сказав:

Багато ти світу в молодості побачив?))

За межами України дуже мало. Тілько Туреччину. І дуже про це жалію. І буду намагатись зробити так, щоб дитина моя побачила більше.

Звичайно, є люди яким пощастило родитись в багатих сім"ях, в них зразу є високооплачувана робота, чи й просто батьки в необмеженій кількості постачають баблом.

Я народився не в такій сім'ї і багато чого не мав, що мали однолітки. Але в школі не пропустив жодної екскурсії. Тим більше зараз тури по Європі по відношенню до зп - копійки.

І відпустка раз/два в рік особо не побачиш нічого

Щороку по тижню-два можна дуже багато всього побачити. Я вже мовчу про студенські роки, де в тебе ціле літо вільне.

А що з побаченим робити? Та нічого. Насолоджуватись побаченим.

Яка різница що ти, наприклад, ейфелеву вежу, чи якісь тропічні острови побачив ще в молодості? Що ти з цим побаченим зробиш в старості? Та нічого. Те саме що побачиш в старості і теж нічого не зробиш.

Так а толку з тої вежі? Я її і так тисячі раз бачив. Мені більше цікавить подивитись все в комплексі - будівлі, дороги, тротуари, транспорт, магазини, побут. Щось корисне почерпнути як приклад.

+Нюанс, що до старості можна і не дожити. Або так як в мене батьки. Мама старається десь поїхати щось побачити. А тато вже не може. Бо не може сидіти по декілька годин на місці.

Але краще напевно десь їздити чим сидіти в хаті від пенсії до пенсії і рахувати кожну копійку щоб вистачило. Чи чекати щоб діти поїсти принесли.

Ми ж наче говорили про достатній рівень, а не про мінімальну українську пенсію.

Опубліковано
В 03.04.2026 в 10:33, volks сказав:

Так а толку з тої вежі? Я її і так тисячі раз бачив. Мені більше цікавить подивитись все в комплексі - будівлі, дороги, тротуари, транспорт, магазини, побут. Щось корисне почерпнути як приклад.

+Нюанс, що до старості можна і не дожити.

Вежа була просто як приклад.

Не дожити можна і до 20ти. Це ж не значить що до цього віку вже треба весь світ об"їздити.

А вмерти можна і під час подорожі. Це ж не значить що нікуди не треба їхати.

Це все крайності. Я не про те говорив. Але ладно. Проїхали...

• +1 2
Опубліковано
В 03.04.2026 в 11:03, WebTraveller сказав:

Не дожити можна і до 20ти.

Так отож. Жити треба зараз. А не відкладати на старість

• +1 1
Опубліковано

Я також не з багатої сім'ї. Але мама в дитинстві і на море старалася возити і десь відправляла мене і сестру чи з собою брала. 

Ще в дитинстві побував в москві, Бресті. Навіть в Ашгабад літав, там мамина сестра з сином жила. 

Потім Польща, класі в шостому. 

А потім величезна перерва, бо на все, як писав @WebTraveller грошей завжди не вистачало. 

Потім діти підросли і потрібно було кормити сім'ю краще. 

Знову Польща, робота. Але й для відпочинку час знаходили. 

Я писав вище, що за життя бачив 14 країн. А хтось в моєму віці, або молодший,  лише за минулий рік стільки відвідав. 

Працюючи тут, де відкриті кордони, не потрібні візи і нормальна ЗП - подорожуй хоч щомісяця! 

От зараз 4 дні вихідних - Пасха. Думав поїхати в Польщу до друзів, але інші обставини - форс-мажор. 

Можу в Чехію проїхатися. Поїзд їздить в Карлові Вари. Мій місячний абонемент на транспорт дозволяє поїхати туди без додаткових витрат. Але я там вже тричі був. Не цікаво. 

Можна і в Прагу катнути, днів на 2-3. Поїзди їздять і Фліксбуси. Бо одного дня мало щоб її побачити. Перший раз не все встиг з того, що хотілося б. 

Є задум полетіти в Норвегію, до одного з бордівчан в гості. Але то треба, щоб відпустка була. А не на вихідні. 

А літом в Іспанію, там теж дружбан живе, на узбережжі. 

Для нормальної старості, вважаю, що 1000Є пенсії - саме те. 

Весь світ подорожує в старості. Це я давно помітив. Групи-екскурсії - самі пенсіонери :)

Це маяк в Ліндау на Боденскому озері (Bodensee), рік тому. Гарно там. 

IMG_20250219_191949.jpg

• +1 3
Опубліковано (змінено)
В 03.04.2026 в 12:03, Zheny@ сказав:

А потім величезна перерва, бо на все, як писав @WebTraveller грошей завжди не вистачало. 

Потім діти підросли і потрібно було кормити сім'ю краще. 

Знову Польща, робота. Але й для відпочинку час знаходили. 

Так отож. Я не кажу що ніде не їздив, Україну вздовж і в поперек. Але то все по роботі по відрядженнях, це не то. Кілька країн бачив, небагато.

Крим колись весь об"їздив (поки наш був), але то таке, коли це по молодості...

На озера так взагалі кожні вихідні. Рідня живе там, тому все прожиття нахаляву або палатки.

Приїхала компанія на моря на тиждень-два. І що, тупо бухали всі 2 неділі)) На останні дні може десь перед виїздом додому згадували шо блін... ми ж на морі... Треба хоч покупатись :D. Тому це теж так собі відпочинок. Після нього ще з тиждень треба відпочити щоб до тями прийти))

Зараз вже мозок трохи інший, вже бухати в таких кількостях не хочеться. Вже хочеться десь походити щось побачити

• +1 2
Опубліковано
В 03.04.2026 в 14:08, WebTraveller сказав:

Так отож. Я не кажу що ніде не їздив, Україну вздовж і в поперек. Але то все по роботі по відрядженнях, це не то. Кілька країн бачив, небагато.

Крим колись весь об"їздив (поки наш був), але то таке, коли це по молодості...

На озера так взагалі кожні вихідні. Рідня живе там, тому все прожиття нахаляву або палатки.

Приїхала компанія на моря на тиждень-два. І що, тупо бухали всі 2 неділі)) На останні дні може десь перед виїздом додому згадували шо блін... ми ж на морі... Треба хоч покупатись :D. Тому це теж так собі відпочинок. Після нього ще з тиждень треба відпочити щоб до тями прийти))

Зараз вже мозок трохи інший, вже бухати в таких кількостях не хочеться. Вже хочеться десь походити щось побачити

Україна і відрядження - ой як знайомо :)

Як писала якась відома , чи не дуже, людина: потрібно вкладати у спогади, бо то найцінніше, що у нас є і лишиться. На відміну від усього іншого. 

• +1 2
Опубліковано (змінено)
В 03.04.2026 в 17:58, Zheny@ сказав:

Україна і відрядження - ой як знайомо :)

Як писала якась відома , чи не дуже, людина: потрібно вкладати у спогади, бо то найцінніше, що у нас є і лишиться. На відміну від усього іншого. 

КОМО.. Континіум.. Хто в курсі той в курсі.. Багато катались програмісти по Україні. І схід часто дуже був. Особливо Артемівськ.. місяці півтора там жив, краще як Луцьк знав)). Бахмут як тепер звуть, розхєрачили все.. А я там... Чого я тільки там... Не скажу, такого не можна розказувати... :ok:

Але часи були класні. Згадую з задоволенням.

• Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано
В 03.04.2026 в 18:30, WebTraveller сказав:

Чого я тільки там... Не скажу, такого не можна розказувати.

Все, що було ц відрядженні - залишається у відрядженні ;)

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
On 3/31/2026 at 3:24 AM, volks said:

А ти закомплексований полішук. І кожне твоє повідомлення це підтверджує.

А тепер, якщо ти не якийсь там лох чи якийсь там звичайний анонімний форумський "пиздобол", прилюдно від тебе хочу почути продовження та роз'яснення твоїх же слів - які ще у тебе, як "корінного" Лучанина чи такого ж твого друга Нокіана, ще є стереотипи до всіх Наших Волинян з Нашого Волинського Полісся? ...чи ти знову щось пизданув бо не подумав?

Змінено користувачем Waver
Опубліковано
В 05.04.2026 в 09:42, Waver сказав:

Наших Волинян з Нашого Волинського Полісся?

Почнем з того, що Полісся - то не Волинь.

Опубліковано
В 05.04.2026 в 18:25, Waver сказав:

Та ти продовжуй, не соромся...

Продовжую.

Стереотипи - це коли в тебе уявлення про щось, з чим ти особисто не стикався, але на підставі того, що ти почув складаєш певне уявлення. А не те, з чим ти стикаєшся все життя.

Опубліковано

Є одна з теорій, що пенсію треба платити в молодості.

Люба людина має мати можливість поїздити по світу, подивитись,розібратися в собі, до чого ж в неї лежить душа та яке її призначення. 

І таки, коли в молодому віці  побачиш щось таке, що глибоко вразить тебе - то є дуже багато шансів, що повториш, або перевершиш побачене. 

А в старості? 

Ну поїдеш на Філіпіни, і що  з тею філіпінкою робити?

Дивитися.?  

Опубліковано
В 06.04.2026 в 09:40, volks сказав:

Продовжую.

Стереотипи - це коли в тебе уявлення про щось, з чим ти особисто не стикався, але на підставі того, що ти почув складаєш певне уявлення. А не те, з чим ти стикаєшся все життя.

Трохи доповню. 

Ще можна з чимось, або кимось, стикатися все життя, але бачити лише одну сторону. Або ,як з капустою, лише самий верхній шар. Який в силу того, що має захищати внутрішні , ніжніші шари- то той самий верхній шар завжди грубий, непривітний та злий. 

А всередині людина може бути зовсім інша.

Опубліковано

Усім привіт ото ви тут поговорили)))цікаво, а тільки женя поїхав, почув трішки про америку і німечину, про польщу сам знаю, а цікаво ще хто де)))тема актуальна і до і після війни.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...