Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
On 9/12/2026 at 1:36 AM, nickel said:

Та їх багато, поліклініки, жеки, пенсійний фонд, податкова. Скрізь, де я, як громадянин контактую з державою. 

Конкретний випадок, давній, але дуже показовий, бо я був в ролі прохача - подавав заяву на отримання державних субсидій на сплату комунальних послуг. Прийшли в обід, поки заповнили усі бланки, обід хвилин 10 як закінчився. Дружина, як власниця квартири, пішла здавати документи. Чиновниця випровадила її за двері, бо вони ще чай не допили. Тоді зайшов я і нагадав за чиї податки вони там сидять, тикнув носом в графік. Вибачилися, відклали печиво і прийняли документи. Те, що я отримував субсидію, не привід перед перед ними принижуватися, бо це значить, що я все-таки працюю і плачу податки, інакше субсидій не дають.

Ось тут респект! Але більшість так не робить...

• +1 1
  • Відповідей 1,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 12.09.2026 в 10:04, Waver сказав:

Ось тут респект! Але більшість так не робить...

Але й справа не в Україні, як в державі, а скоріше в людях.

• +1 1
Опубліковано
В 12.09.2026 в 10:05, nickel сказав:

Але й справа не в Україні, як в державі, а скоріше в людях.

Так держава - то і є люди. А "люблю сваю страну, но нєнавіжу гасударство" - це кацапська тєма, де держава - це десь там високо незалежно від людей і аби нас трогали

Опубліковано (змінено)
В 11.09.2026 в 08:53, Electronshik сказав:

На той момент БУЛА членом ЄС.

Підписантом БМ була Великобританія, чи весь ЄС? І правильна відповідь на це питання приводить нас до іншго, яке я ставив уже раніше: А ЄС тут яким боком? Чи аби якийсь зв'язок знайти і "зробити винних" когось у своїх же помилках?

Наведіть хоча б приблизний алгоритм яким чином це зробити.

В Україні ж є закон про вибори? Чи раніше ніколи цього не робили? Так, трішки адаптувати під сьогоднішні реалії в плані деякого розтягнення у часі (далі поясню чому), можливо використати варіант голосування онлайн (Дія ж є, хоча я особисто цьому геніальному продукту більше не довіряю після двох зливів моїх даних в даркнет). Можна зробити за ще одним цікавим способом: бюлетень поштою, плюс варіант ідентифікації через номер телефону, дію, тощо. 

Аби було бажання їх провести, а не триматися за трон, боячись втратити можливість пиздити гроші далі і бути роздертим/розстріляним людьми за всі свої заслуги

Безпечно для людей і щоб могли проголосувати всі

Тобто концерти на тисячі і десятки тисяч людей - це безпечно і ок, а виборчі дільниці, де одночасно зазвичай не більше 100 людей - ніззя?)) Якщо навіть так - бомбосховища нормальних розмірів просто існують, не кажучи про станції метро. Або, як писав вище - бюлетень поштою+верифікація.

І щоб могли обиратись всі, хто має таке бажання.

А ось цю річ вже давно блокує Виборчий кодекс. Напевно ж не кожен має 5 620 550 грн  (650 мінімальних ЗП) гривень на заставу, правда ж?)) Тобто завідомо кандидатом може бути або багата людина, або хто має такого ж спонсора із всіма витікаючими.

Я вже не кажу, що для потенційно популярних у народу кандидатів, які хочуть дійсно щось змінити, заготовлено по молоковозу/камазу із щебенем, які "випадково" вріжуться в їх авто. А як показує недалеке минуле, то тепер і за публічну критику сонцесяйного потужного лідора може бути те саме. Але ж в Україні демократія і свобода слова, не забуваємо:D

Чи наших воїнів ви за людей не вважаєте?

Дешева маніпуляція. Я про це ніде не писав, це плід уяви пана.

Але нехай, відповім і на це. Взагалі у виборчому праві вже є положення, які регулюють проведення процесу виборів на лінії бойового зіткнення і вони уже були застосовані 2019 року.

Проте, варто ще дещо додати до виборчого законодавства і зробити для цього певне вікно у часі. А саме в додаванні можливості проголосувати військовим, котрі на час початку проведення виборів знаходяться на лінії бойового зіткнення у складних умовах. Адже є багато таких, хто місяцями сидить в "норах" без звязку із зовнішнім світом і ім іноді навіть припаси доставити неможливо.

Але є важливий ньюанс: на жаль, певний відсоток військових не завжди в курсі подій, що відбуваються в Україні та світі, тому варто було б забезпечити законодавчо доступ до незалежних українських та закордонних ЗМІ, матеріалів НАБУ тощо.Загалом цілком реально проголосувати за день-два цивільним, порахувати, зробити "стоп", дати можливість проголосувати війську впродовж декількох місяців, порахувати, скласти два результати і готово.

Змінено користувачем INVICTUS
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

Чи я щось не так зрозумів? Проясніть плз

Ні, у мене немає такої логіки і саме тому я зробив ноги з України, як і планував раніше. Про це я почав задумуватися ще з 2014 року, а з 2019 почав потроху до того готуватися. Глобально після спроб боротися з тим бардаком хоча б на рівні громадянина я зрозумів 2 речі:

1) мало кому в Україні цікаві зміни, тому що або людина втратить кормушку, або чекає, що хтось прийде і все за нас зробить (на виборах прийде добрий дядя до керма, чи ЄС із Штатами вирішать всі наші проблеми із зброєю та фінансами за нас тощо)

2) інші живуть за принципом "моя хата скраю", або "а воно тобі треба?", "Воно тобі персонально заважає?", "а ти б не крав, якби прийшов до влади?" тощо.

І навіть війна нічого в головах більшості не змінила. Тому у зміни в Україні найближчі років 100 я не вірю. І з мого боку було б ідіотизмом, маючи такі висновки в своїй голові, продовжувати мучитись самому ти прирікати на муки своїх нащадків.

Людина вільна обирати те місце, де вона хоче жити. Якщо ви хочете жити у Німеччині, немає питань, живіть собі, ніхто не вправі вам цього тут заборонити.

Дякую пану за дозвіл.

тоді до чого та жовч і зловтішання з кожного нахрюку про можливі проблеми для українців закордоном?

не я ж почав нашу жваву дискусію.

Я також може зміню місце свого проживання. Побачу по результатах війни, якщо доживу. 

І мені категорично не подобається те, що робиться в Україні, не говорячи вже про війну. І те що робить влада, і як ми живемо. 

Оце так поворот! А як же любов до Батьківщини, а хто ж відбудовувати буде, як всі виїдуть?

Чи все ж:

"Родина сегодня там где задница в тепле"

?

Але це для мене не є причиною вважати Україну недолугою територію, "потужностаном" як тут презирливо каже @INVICTUS

Недолугою територією не називав. Це раз.

Друге - Україна лишилася у приємних спогадах дитинства, юності. Нехай не так усе було чудово у мене тоді, але є гарні теплі спогади з рідними та близькими, більшості яких, нажаль немає в живих, або роз'їхалися світом. І так, я люблю землю, на якій я народився. Але...

Сьогоднішня держава і великий відсоток людей на цій території - це суцільний кошмар. Усе розрабовано, продано, боргів на декілька поколінь вперед. Люди гризуть, катують і вбивають один одного, женуть на убій, оббирають до нитки, як тільки можна, крадуть у власної армії (що взагалі на голову не налазить, бо ці гроші на смертях військових).

Людям засрали голови "пропагандою Геббельса", яку ллють з екранів "медійні персони", або "1000 говорящих голів" і, що найгірше - "піпл хаває" це все і перестає думати своєю головою, тому що все "потужно", а будь-що, що не збігається з методичкою завжди можна назвати "проросійським наративом", "іпсо".

Але влада, тцкшники і мусора, "1000 говорящих голів" та усі, хто їх підтримує вголос, чи мовчазною згодою - це ж ті самі люди, це і є держава, правильно @nickel?

Ось тому ось той весь 3,14здець, що сьогодні відбувається на теренах України, назвати якимись нормальними словами язик не повертається.

Не треба плювати на свою Батьківщину, можливо і доведеться туди повернутись. 

У мене виникає враження, що пану приносить задоволення думка про примусове повернення українців з-за кордону.

Масові примусові переселення людей - це вже ознаки тоталітаризму, чи ще не дуже?

Мабуть розчарую, але ні. Обрав для себе "One-way Ticket".

• +1 1
Опубліковано
В 11.09.2026 в 09:14, Electronshik сказав:

Цікаво, звідки ж береться нацизм? Дай Боже щоб він не повернувся і залишився у минулому разом з гітлером і йому подібною шоблою. Бо коли починають підіймати голови усілякі адн та тому подібні сили, стає страшно.

Не все так просто і є, насправді, купа відмінностей з попереднім століттям.

Але якщо говорити саме про одну з причин, а саме - мігрантів, то, гадаю, нікому не приноситиме задоволення певна частина "гостей", котрі не поважають звичаї і культуру твоєї країни і ще й намагаються насаджувати свої, не мають поняття порядку, закону, не інтегруються та не вчать мову роками і не поспішають виходити на роботу, м'яко кажучи (хоча усі можливості приносять ледь не на блюдечку), а лише сидять роками на соцдопомозі і збираються на центральних площах та розмахують прапорами своїх країн. І якщо політики для того нічого не роблять, то створюється чудове підґрунтя для ультраправих популістів, котрі грають на емоція людей

Опубліковано
В 11.09.2026 в 12:14, volks сказав:

Досить розповідати нам, від чого тішитись.

Як гукаєш, так і відгукується

Тому не треба ображатися 

• +1 1
Опубліковано

Цитата Іммануїла Канта про дві речі звучить так: «Дві речі наповнюють душу все новим та зростаючим захопленням і благоговінням, щочастіше і щотриваліше я про них розмірковую: зоряне небо наді мною і моральний закон у мені»

• -1 2
Опубліковано

Паплюжити свою країеу, що тебе народила та виростила,це як зневажати свою матір. 

Корупція, хуюпція- то зроби щось, аби виправити це, якщо ти чоловік.

А не зїбати на все готове, і звідти дзявкати.

• +1 1
  • -1 3
Опубліковано (змінено)
В 12.09.2026 в 22:11, Nokian сказав:

Паплюжити свою країеу, що тебе народила та виростила,це як зневажати свою матір. 

А не зїбати на все готове, і звідти дзявкати.

Якщо вже прибухнув в суботній вечір, то хоча б добре перечитав, що мені того вистачило і не збираюся псувати своє життя на завідомо, на мою думку , марну справу

Але оскільки ти щось там виригнув про мою матір, то можу все ж трішки допомогти людям, які все ще зацікавлені у спробі змінити Україну. Для прикладу, можу надати цінну для митно-фіскальних органів інформацію щодо можливого ухилення від сплати податків при імпорті та продажу телефонів та аксесуарів 

Тому не лопочи тут, що і як я маю робити в своєму житті, сидячи на мутному імпорті та ще й будучи не мобілізаційного віку, бо третій раз я напишу уже не сюди

• +1 2
  • -1 1
Опубліковано

Десь я вже писав пост про те, що 90% тих, хто не зміг,  просто заздрить тим, хто зміг. 

В тому й біда. 

Немає конструктиву. 

В більшості я читаю лише - "ухилянти"/"зрадники" і т.п. 

Хоча й досі є можливості виїхати мужикам призовникам. Аби було бажання (Якщо є бажання, то й гроші знайдуться. !!)

Я там вище занадто багато писав. 

Хто мав зрозуміти, той зрозумів. Хто ні, то його проблеми. 

• Ха-ха 2
  • +1 1
Опубліковано
В 13.09.2026 в 00:29, Zheny@ сказав:

Десь я вже писав пост про те, що 90% тих, хто не зміг,  просто заздрить тим, хто зміг. 

...

Хоча й досі є можливості виїхати мужикам призовникам. Аби було бажання (Якщо є бажання, то й гроші знайдуться. !!)

:0016:

Опубліковано (змінено)
В 12.09.2026 в 23:29, Zheny@ сказав:

При чому, що платити не обов'язково;)

Дійсно, аби було бажання 

Опубліковано
В 12.09.2026 в 23:11, Nokian сказав:

А ти платиш сповна всі податки нічого не приховуючи і у тебе немає чорної бухгалтерії та сірих товарів? 

• +1 1
Опубліковано
On 9/12/2026 at 5:51 PM, INVICTUS said:

Підписантом БМ була Великобританія, чи весь ЄС? І правильна відповідь на це питання приводить нас до іншго, яке я ставив уже раніше: А ЄС тут яким боком? Чи аби якийсь зв'язок знайти і "зробити винних" когось у своїх же помилках?

В Україні ж є закон про вибори? Чи раніше ніколи цього не робили? Так, трішки адаптувати під сьогоднішні реалії в плані деякого розтягнення у часі (далі поясню чому), можливо використати варіант голосування онлайн (Дія ж є, хоча я особисто цьому геніальному продукту більше не довіряю після двох зливів моїх даних в даркнет). Можна зробити за ще одним цікавим способом: бюлетень поштою, плюс варіант ідентифікації через номер телефону, дію, тощо. 

Аби було бажання їх провести, а не триматися за трон, боячись втратити можливість пиздити гроші далі і бути роздертим/розстріляним людьми за всі свої заслуги

Тобто концерти на тисячі і десятки тисяч людей - це безпечно і ок, а виборчі дільниці, де одночасно зазвичай не більше 100 людей - ніззя?)) Якщо навіть так - бомбосховища нормальних розмірів просто існують, не кажучи про станції метро. Або, як писав вище - бюлетень поштою+верифікація.

А ось цю річ вже давно блокує Виборчий кодекс. Напевно ж не кожен має 5 620 550 грн  (650 мінімальних ЗП) гривень на заставу, правда ж?)) Тобто завідомо кандидатом може бути або багата людина, або хто має такого ж спонсора із всіма витікаючими.

Я вже не кажу, що для потенційно популярних у народу кандидатів, які хочуть дійсно щось змінити, заготовлено по молоковозу/камазу із щебенем, які "випадково" вріжуться в їх авто. А як показує недалеке минуле, то тепер і за публічну критику сонцесяйного потужного лідора може бути те саме. Але ж в Україні демократія і свобода слова, не забуваємо:D

Дешева маніпуляція. Я про це ніде не писав, це плід уяви пана.

Але нехай, відповім і на це. Взагалі у виборчому праві вже є положення, які регулюють проведення процесу виборів на лінії бойового зіткнення і вони уже були застосовані 2019 року.

Проте, варто ще дещо додати до виборчого законодавства і зробити для цього певне вікно у часі. А саме в додаванні можливості проголосувати військовим, котрі на час початку проведення виборів знаходяться на лінії бойового зіткнення у складних умовах. Адже є багато таких, хто місяцями сидить в "норах" без звязку із зовнішнім світом і ім іноді навіть припаси доставити неможливо.

Але є важливий ньюанс: на жаль, певний відсоток військових не завжди в курсі подій, що відбуваються в Україні та світі, тому варто було б забезпечити законодавчо доступ до незалежних українських та закордонних ЗМІ, матеріалів НАБУ тощо.Загалом цілком реально проголосувати за день-два цивільним, порахувати, зробити "стоп", дати можливість проголосувати війську впродовж декількох місяців, порахувати, скласти два результати і готово.

А ти би пішов воювати тільки за ідеальну країну, чи в принципі спердляв в будь якому випадку від війни?

• +1 1
Опубліковано
В 14.09.2026 в 06:08, case_l сказав:

А ти би пішов воювати тільки за ідеальну країну, чи в принципі спердляв в будь якому випадку від війни?

Питання відверте, чи аби знову якусь дичину у відповідь написати? Сам мобілізований?

Опубліковано
В 13.09.2026 в 00:29, Zheny@ сказав:

А 90% тих, хто зміг, вважає що їм заздрять 90 відсотків тих, хто не зміг :)

Мені здається цифри завищені, але доля правди в тому є. Бо я таки відношусь до того відсотка що заздрить :)

• Збентежений 1
  • +1 1
Опубліковано
On 9/14/2026 at 8:03 AM, INVICTUS said:

Питання відверте, чи аби знову якусь дичину у відповідь написати? Сам мобілізований?

так, я вже майже рік в ЗСУ

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 14.09.2026 в 08:27, case_l сказав:

так, я вже майже рік в ЗСУ

Ну тоді нехай, відповім

Ні, з нормальної країни не виїжджав би. Щодо України, то була тут перед повномасштабним тема від нашого льотчика з опитуванням, хто що буде робити у разі кацапської агресії. Де я був відповів, що воювати за Україну не піду, бо для себе не бачу сенсу. З того часу, як бачиш, моя позиція не змінилася.

Щодо "ідеальної країни", то таких немає. У всіх є мінуси. Але є такі, які про тебе дбають і не кидануть напризволяще в разі чого, де здорове суспільство - відповідно таким теж хочеться віддавати свої зусилля та чималі податки. І їхати звідти не захочеться, хай там що.

Я уже писав дуже вдалий приклад: чому в Ізраїлі кордон не закритий, а люди навпаки вертаються? А в Україні навпаки. Тому що і українці і ізраїльтяни знають відповідь на питання: "чи кидане мене держава?". Тільки відповідь різна.

Тобі ж побажаю, щоб тебе беріг Бог і минало лихо і не потрапляти в ситуації, коли станеш непотрібним державі.

Якщо не секрет, сам пішов, чи "допомогли" залізти в бусик?

• Збентежений 1
Опубліковано
On 9/15/2026 at 2:36 PM, INVICTUS said:

Ну тоді нехай, відповім

Ні, з нормальної країни не виїжджав би. Щодо України, то була тут перед повномасштабним тема від нашого льотчика з опитуванням, хто що буде робити у разі кацапської агресії. Де я був відповів, що воювати за Україну не піду, бо для себе не бачу сенсу. З того часу, як бачиш, моя позиція не змінилася.

Щодо "ідеальної країни", то таких немає. У всіх є мінуси. Але є такі, які про тебе дбають і не кидануть напризволяще в разі чого, де здорове суспільство - відповідно таким теж хочеться віддавати свої зусилля та чималі податки. І їхати звідти не захочеться, хай там що.

Я уже писав дуже вдалий приклад: чому в Ізраїлі кордон не закритий, а люди навпаки вертаються? А в Україні навпаки. Тому що і українці і ізраїльтяни знають відповідь на питання: "чи кидане мене держава?". Тільки відповідь різна.

Тобі ж побажаю, щоб тебе беріг Бог і минало лихо і не потрапляти в ситуації, коли станеш непотрібним державі.

Якщо не секрет, сам пішов, чи "допомогли" залізти в бусик?

Я не сам пішов, мобілізували як звичайно, претензій ні до кого не маю. Але якби знав що така буде служба, то пішов би сам. Тут хоч є відчуття що допомагаю захищати країну і немає відчуття зради (зі сторони держави). Побратими доречі їздять у відпустку відпочивати закордон, спердолювати ніхто не збирається.

Опубліковано
В 15.09.2026 в 18:43, case_l сказав:

Я не сам пішов, мобілізували як звичайно, претензій ні до кого не маю. Але якби знав що така буде служба, то пішов би сам. Тут хоч є відчуття що допомагаю захищати країну і немає відчуття зради (зі сторони держави). Побратими доречі їздять у відпустку відпочивати закордон, спердолювати ніхто не збирається.

Ну дай Боже, щоб так і було надалі у тебе. Пощастило тобі з місцем

У моїх друзів та родичів по-різному бувало і це, скоріше, рідкість, що ти описуєш.

Молодці, що ніхто не "спердолює", але у кожного своє життя і свій вибір.

• +1 1
Опубліковано
On 9/15/2026 at 9:22 PM, INVICTUS said:

Ну дай Боже, щоб так і було надалі у тебе. Пощастило тобі з місцем

У моїх друзів та родичів по-різному бувало і це, скоріше, рідкість, що ти описуєш.

Молодці, що ніхто не "спердолює", але у кожного своє життя і свій вибір.

Так, буває по-різному, можна сказати що потрапив неочікувано туди куди хотів і де можу бути максимально корисним, де можна розвиватись. В армії сша чи ізраїлю не хотів би опинитись.

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...