Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Там чергова перемога намальовується на українському дипломатичному фронті. Голова МЗС Німеччини просить українських чулувіків призовного віку гоу хоум. Українських жінок, сирійців, сомалійців прохання не стосується.

• Ха-ха 1
  • Відповідей 1,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
В 09.09.2026 в 12:55, xc90 сказав:

Там чергова перемога намальовується на українському дипломатичному фронті. Голова МЗС Німеччини просить українських чулувіків призовного віку гоу хоум. Українських жінок, сирійців, сомалійців прохання не стосується.

Він висловив власну думку, що можуть передати інформацію про чоловіків на соцвиплатах в Україну, а не вологі мрії потужників "прямо вже відправляють".

Та і що? Багато хто давно не на виплатах - паритися взагалі немає чого. А іншим що? Повістки поштою прийдуть?:D

Пропаганда в Потужностані, звісно, має добрячу фантазію і розносить вже цю новину, викрививши і переписавши під свій манер))

Змінено користувачем INVICTUS
  • +1 1
  • -1 2
Опубліковано
В 09.09.2026 в 07:54, Electronshik сказав:

З цим погоджуюсь, за таке треба розстрілювати.

І ще таке. Було б набагато гірше як би про це нічого не розказували, як у тій же раші. Там тиша і тільки чути шурхіт бабла по карманах.

А хто розказує? НАБУ, САП і Українська правда. І то чисто через те, що як НАБУ, так і САП мають певний вплив та "дах" від Заходу. І якби зеприкону таки вдалося минулоріч підім'яти їх піж себе, то було б з точністю, як на сасєї. "Якщо зупинититися на хвилину мовчання, то можна почути, як шурхотять вкрадені в народу та армії гроші і "уходить двушка на маскву"....

Україні конче необхідна своя власна балістика, протибалістика

так при чому тоді 

але виявляється що ЄС цього тупо не має і не вміє робити. Є хіба що SAMP/T але дуже мало. Про балістику взагалі тиша. Це має США, але через їх незрозумілу політику, маємо дуже важку ситуацію.

? якийсь когнітивний диссонанс. То мова тоді не про "свою" ж?

Вміють і роблять. Тільки тихо, без лишньої звіздьожі і показухи, як про міфічні фламіндічі. А не дають з трьох причин: 1) потратилися в Ірані (США); 2) роблять і озброюють спершу себе; 3) недовіра тому шоблу, що біля керма України, бо всі вже побачили, що "патужні менеджери" готові свою країну продати і людей на забій, не говорячи вже про зброю і технології, які нам дадуть (раджу почитати статтю в Times про корупцію та неефективне використання коштів в Україні за 2024-2025рр. на суму 1.2 лярда баксів). 

Якщо ж все ж говорити про "своє" ще від совка, то воно давно розбазарене по світу або віддане тому ж оркостану. Та і з 14-го року, я певен, що могли б щось таки зробити та поставити на конвейєр, якби в пріорітеті була безпека країни, а не власне збагачення. В крайньому випадку, домовитися із союзниками, купити ліцензію, чи й взагалі поставити заводик-другий закордоном не під ракетами.

Тільки на цьому фото вистачило б, певно, хоча б на будівництво такого

Спойлер

photo_2026-09-09_20-02-05.thumb.jpg.0e949d7fc54307f67756c2cfe214ace2.jpg

Ті ж німці під ковровими бомбардуваннями могли клепати власну зброю і виробляти щось нове? могли. Ізраїль? Успішно виробляє більшість усього на своїй території. То може досить звинувачувати тих, хто і так за 5 років дав добряче зброї та грошей, хоча могли взагалі забити? (Хоча по факту нічого нам не винні) І варто подивитися, куди те все пішло і як було використане...

Чи легше від власної безпомічності перед ворогом внутрішнім шукати винних десь збоку?

Щодо "теракту" в Ляйпціґу, то тут взагалі деякі люди сумніваються, чиїх то рук справа, бо схоже на постанову. Особливо після викриття українців у підриві Північного потоку...

• +1 1
  • -1 1
Опубліковано

АфД...  Вони зачепили болючу для всього ЄС тему мігрантів.  Правда в тому, що українці в той список не входили, спочатку. 

З самого початку мова йшла про незаконних мігрантів із Афганістану, Сирії і т.п. 

З появою цих "пасажирів" в НІмеччині, криміногенна обстановка стала катастрофічною. Вбивства, грабежі, зґвалтування, крадіжки, про теракти я вже мовчу.. іт.д.  

ЗВісно, що німцям, які десятиліттями жили в своєму депресивно-солодкому сиропі, ситуація не подобалася. Але вони не вийдуть на умовний "майдан" і слова проти не скажуть. Вже майже не лишилося брито-голових молодиків спортивної статури в шнурованих берцах, майках і бомберах на голе тіло і з битами в руках. Що могли вийти на вулицю, і всі, хто не "арійської зовнішності" розбігалися по кутках як миші. (тепер ті молодики 100-кілограмові дядьки і купують у тих "не арійців" наркоту). 

Так от. АфД вголс заговорила про те, про що німці говорили пошепки десь на дачах за містом, попиваючи пивасик. 

Певну підтримку вони, звісно знайшли. Але, на голому ентузіазмі далеко не заїдеш. Потрібні гроші. 

І тут несподіваний джекпот - расєя. Війна в Україні, і як наслідок, тисячі "рускіх нємцеф", які сидять тут  ще з 90-х, бо тікали з рашки, стали їх підтримувати. (там під марку "переселених в кінці 1940-х" переїхало купа наволочі, що тікали від закону і т.п.). Прокинулися ті, хто раптом став "любіть родіну із далєка". 

Фінал відомий. Українці тепер теж стали мігрантами. Пропаганда роздуває свої і поїхало. 

інша сторона питання. 

далеко не всі сирійці/афганці погані. 

Я був в окуліста (так знову), лікарка була сирійка. Гарненька така :)

Тобто закінчила медичний ВУЗ в Німеччині. Вільно німецькою, англійською. 

Немає жодного (мабуть немає) турка, який би не був працевлаштований. 

Відсоток українців, що інтегрувалися, зростає щомісяця. (тобто має роботу і сплачує податки). 

ВИсновок, АфД - то короткостроковий "хайп". Вони роблять все (і чорні різні маніпуляції), для того, щоб втриматися хоч якось на позиціях. 

Так, ЄС зі своєю толерастією заганяє себе в глибоку сраку. Але ситуація може змінитися в один момент. 

Дублін тому приклад.  Наступного разу поліція перейде на бік протестантів. І тоді ситуація зміниться на 180'. 

• +1 5
Опубліковано
В 09.09.2026 в 21:32, INVICTUS сказав:

(Хоча по факту нічого нам не винні

Була така штука яку згадувати і смішно і боляче. Боляче від того, який це виявився туалетний папір, смішно від того, як тоді українці могли повестися на ту хуйню. Знаєте це що? Будапештський меморандум, внаслідок якого Україна позбулася ядерної зброї у обмін на гарантії ненападу від тих, хто підписався. А це і США і навіть рф. Ну з рф все зрозуміло, а США чому так далеко свій язик у дупу запихнули хуйлу?

В 09.09.2026 в 21:32, INVICTUS сказав:

Щодо "теракту" в Ляйпціґу, то тут взагалі деякі люди сумніваються, чиїх то рук справа, бо схоже на постанову. Особливо після викриття українців у підриві Північного потоку...

Якщо і українці провели цю диверсію (що не доведено) то на мою думку, абсолютно правильно зробили. рашистів треба позбавляти можливості заробляти гроші.

В 09.09.2026 в 14:27, INVICTUS сказав:

Пропаганда в Потужностані

@INVICTUS, ви ніколи не станете німцем. В їх очах будете мігрантом, завжди до кінця свого життя. Чи може пан фольксдойч? 

• -1 1
Опубліковано
В 09.09.2026 в 23:41, Zheny@ сказав:

ВИсновок, АфД - то короткостроковий "хайп". Вони роблять все (і чорні різні маніпуляції), для того, щоб втриматися хоч якось на позиціях. 

Дай Боже. Той же Ф. Мерц виступаючи у бундестазі у дебатах з А. Вайдель навів досить багато аргументів щодо тих же мігрантів та їх впливу на економіку. 

Але виборець часто думає емоціями, внаслідок чого і приходять до влади усілякі гітлери, путіни і тому подібна шобла. Та навіть наші вибори згадати: Зеленський прийшов до влади на емоціях виборців. Якось так

Опубліковано
В 10.09.2026 в 12:01, Electronshik сказав:

Була така штука яку згадувати і смішно і боляче. Боляче від того, який це виявився туалетний папір, смішно від того, як тоді українці могли повестися на ту хуйню. Знаєте це що? Будапештський меморандум, внаслідок якого Україна позбулася ядерної зброї у обмін на гарантії ненападу від тих, хто підписався. А це і США і навіть рф. Ну з рф все зрозуміло, а США чому так далеко свій язик у дупу запихнули хуйлу?

А ЄС тут яким боком? Адже мова була саме про них.

Якщо і українці провели цю диверсію (що не доведено)

Ніт, якраз таки доведено

ви ніколи не станете німцем. В їх очах будете мігрантом, завжди до кінця свого життя. Чи може пан фольксдойч? 

Це було прямо потужно:D Це було паном написано, щоб що? Цей "факт"( чит. маразм) якось міняє корупцію і повну сраку в Україні? Чи ЄС більше грошей може дасть? Якщо кидатися лайном, то можна не попасти, в кого цілився, але руки лишаться в лайні.

І взагалі мене таке абсолютно не зачіпає, бо, як показало життя, краще бути ненімцем в Німеччині, аніж українцем в Україні))

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 10.09.2026 в 14:12, INVICTUS сказав:

ЄС тут яким боком? Адже мова була саме про них

Одні з тих, хто підписав цей меморандум є країна ЄС на той момент: Великобританія. До її честі треба сказати що вона дотримується свого підпису в надає зброю, на відміну від США.

В 10.09.2026 в 14:12, INVICTUS сказав:

Це було паном написано, щоб що?

Поясню. Не знаю як кого, але мене коробить зневага до моєї держави. Я не люблю свою владу, яка часто робить щось несамовите, але я розрізняю владу та країну. Зараз замінити владу під час війни, це все одно що вистрілити собі у голову. Чому? Бо як провести вибори? Хто їх визнає? Як забезпечити рівні права для всіх, хто хоче бути обраним? А іншого вірного способу змінити владу немає! 

Ми вже вимушені цей тягар нести до кінця війни. Бо з тими, хто прийде до влади внаслідок заколоту, ніхто не буде рахуватися, і тоді точно кінець.

Але таке презирство, зневага до країни, у якій ти народився. То так часто роблять ті, хто з усієї сили пнеться на чужині довести що він кращій ніж той, хто там народився. Що він свій, не чужий. Як кажуть ті ж руські "Иван, родства не помнящий".

Тому я і питав, чи може пан фольксдойч? Чи виходець з німецьким корінням, який повернувся на Батьківщину?

Змінено користувачем Electronshik
  • Подобається 1
  • +1 3
Опубліковано
On 9/10/2026 at 10:04 AM, volks said:

З Польщі спердаляють, з Німеччини скоро також будуть спердаляти. Куди далі, шановні??))))

Будуть пердляти поки в рашку не потраплять бо земля "кругла"

• Подобається 1
  • +1 2
  • -1 1
Опубліковано
В 10.09.2026 в 19:22, Electronshik сказав:

Одні з тих, хто підписав цей меморандум є країна ЄС на той момент: Великобританія. До її честі треба сказати що вона дотримується свого підпису в надає зброю, на відміну від США.

Великобританія не є членом ЄС

Зараз замінити владу під час війни, це все одно що вистрілити собі у голову. Чому? Бо як провести вибори? Хто їх визнає? Як забезпечити рівні права для всіх, хто хоче бути обраним? А іншого вірного способу змінити владу немає!

Взяти і провести. Про це не раз згадували і західні партнери, тому визнають без проблем. Було б бажання. Тільки у загадкового Вови його нема.

Від тимчасової відсутності, або зміни влади всеодно ніхто не постраждає, бо те шобло зайняте лише намиванням коштів у власні кишені, а фактичну роботу роблять рядові держслужбовці.

Поясню. Не знаю як кого, але мене коробить зневага до моєї держави. Я не люблю свою владу, яка часто робить щось несамовите, але я розрізняю владу та країну. Зараз замінити владу під час війни, це все одно що вистріли

А мене коробить від держави-ката своїх громадян. Від пропаганди, яка поносом ллється з уст пропагандонів, викривляючи реальність. Від, поки що, співгромадян, які, наївшись тої полови, винуватять в своїх бідах всіх навколо, окрім тих, хто дійсно винен. То вам виїхавші спокою не дають, то те, що закордоном відбувається, то всередині країни хтось не такий - загризти одне одного готові. Від тих, хто виправдовує злочини влади і тцк, від тих ушльопків, що хочуть людей стріляти на кордоні...

Мене коробить від тих, хто каже: "боротьба з корупцією після перемоги", "крали, крадуть і будуть красти", "в Україні всі звикли "домовлятися" і нічого не зміниш". Саме за мовчазної згоди таких Україна в такому стані зараз. Так, я вважаю що і війни б не було, якби з початку 90-х не мовчали, коли дерибанили армію та промисловість, коли кожен другий тягнув собі на подвір'я все, що "погано лежало"... 

Тому усі вищезгадані персонажі для мене на одному ж рівні з кацапами - тих також нагодували пропагандою, до стану, що їм сцять на голови, а ті: "Божа роса".

На ті розмови про рід і плем'я мені глибоко всеодно. Я живу так, як мені подобається, шаную те, що мені хочеться і що для мене важливе і хочу сам нормально пожити і дітям нормальне майбутнє дати, а не мучитися де і поміж кого (адекватних українців це не стосується) я не хочу жити і тільки тому, що мені "пощастило" там народитися.

Досить розповідати, як кому жити десь забугром і тішитись, коли вискочить якась новина, що комусь десь стане гірше. Тому від**іться вже від тих, хто не хоче більше мати нічого спільного з Україною і наводьте порядки в себе. Там є за чим слідкувати і що змінювати.

Опубліковано

Але таке презирство, зневага до країни, у якій ти народився.

Чоловіче, тут ти в корені не правий! Це мені нагадує отих, що в Німеччині живуть не так давно (чи, навіть) народилися, і кричать "можем павтаріть" і з колорадськими стрічками і "Z"-ками на авто.

"Иван, родства не помнящий".

той же анекдот про черв'яків, які сидять в лайні. Знаєш?  "Синок, Родіну нє вибірают!". 

А що умовному мені дала та країна? Лише не вмерти з голоду. Бо щоб купити менш-більш нормальне авто, треба карячитися кілька років. Про житло я мовчу взагалі. А про кредити, то й рот зашию шовковими нитками. 

Пенсіонери, молодь?  Де перспективи? 

Я в 90-х закінчив школу і торгував на базарі, щоб батькам було легше оплачувати моє навчання! 

Не всім повезло стати успішними (бізнесменами чи знайти хорошу роботу ). 

Виживати в країні лише через те, що хтось там народився??? 

Ні, друже, сорян. 

Я не обирав а ні Пороха, а ні Зєлю.  Порох вистрелив на Майдані на крові тих, хто там загинув. Опинився в правильному місці в правильний час і сказав правильні слова.

Зєля виграв на тому, що Порох обісрався. 

Обох обирали емоціями. 

Звинувачувати людей в тому, що вони не хочуть жити в країні де народилися лише через те, що вони хочуть жити краще - це низько. 

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
В 10.09.2026 в 20:34, case_l сказав:

Будуть пердляти поки в рашку не потраплять бо земля "кругла"

У нас хоча б є можливість кудись поїхати)

Цукерок за колючку перекинути, чи може цигарок?:D

Опубліковано

ви ніколи не станете німцем. В їх очах будете мігрантом, завжди до кінця свого життя. Чи може пан фольксдойч? 

Це теж повз касу. 

Світ змінився і в теперішній час всім глибоко похуй! 

Це було "актуально" років 20-30-40 тому... (мама розказувала, що колись українців, що переїхали жити в польщу називали "русинами". А от їхні діти і внуки уже ні. )

Німці люблять азіаток (я про це писав, бо знаю таких 3-х). 

Німкені (молоді, та й не лише) чомусь люблять "чорнявих". 

Наші діти, які тут виростуть, вивчать мову на рівні носія, отримають професію - уже будуть "своїми". Бо нічим не будуть відрізнятися. 

На роботі мене ніхто не оцінює по національності, лише по здібностям і роботі. І звідки я, їм похую. 

Та й з рештою, мені похуй як мене будуть називати. Аби мені тут було добре. 

• +1 2
Опубліковано (змінено)
В 10.09.2026 в 21:47, Zheny@ сказав:

На роботі мене ніхто не оцінює по національності, лише по здібностям і роботі. І звідки я, їм похую. 

Тут ти правий на всі 100!

Як на роботі, так і в повсякденному житті та оточенні всім абсолютно всеодно, звідки ти і наскільки патріот країни, де народився (чи ні). Лише професійні та людські якості є оціночними факторами.

Чудово ладнаю з німцями та усіма іншими національностями. Поляки, яким абсолютно всеодно на істерію щодо УПА та українців, і сирійці, котрі за рівнем освіченості та культури перевершують окремо взятих німців і з ними приємно спілкуватися та допомагати одне одному. Німці, котрі залюбки запросять до себе додому випити чаю, або пива з традиційними стравами і радо поділяться лайфхаками та порадами, як краще вчинити в окремих випадках, де краще відкрити рахунок, допоможуть у вирішенні питань. 

Дивуюся іноді деяким українцям, котрі з вечора в фейсбуках строчать, що всі росіяни в світі погані і мають вмерти, а на ранок ідуть до лікаря, юриста чи перекладача росіянина))) ну то таке, на їх совісті

Я теж стикався з вихідцями з рашки в житті.

Одного разу купував меблі і виявилося, що продавці - росіяни. Як дізналися, що я з України - відкрито сказали, що їм соромно за те, що роблять їх "саатєчєствіннікі". За рашою не сумують, пабєдобєсієм не страждають, давно інтегрувалися і живуть в Німеччині. В нагрузку дали ще деяку техніку за "дякую", чувак поїхав зі мною і допоміг то все погрузити/вигрузити.

Але є тут, звісно, і дуже гидкі росіяни, чи таких вже краще називати кацапами. В принципі, як і будь-якій іншій нації. 

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
В 10.09.2026 в 22:10, INVICTUS сказав:

Великобританія не є членом ЄС

На той момент БУЛА членом ЄС.

Взяти і провести. Про це не раз згадували і західні партнери, тому визнають без проблем. Було б бажання.

Наведіть хоча б приблизний алгоритм яким чином це зробити. Безпечно для людей і щоб могли проголосувати всі. І щоб могли обиратись всі, хто має таке бажання. Чи наших воїнів ви за людей не вважаєте?

На ті розмови про рід і плем'я мені глибоко всеодно.

В 10.09.2026 в 22:47, Zheny@ сказав:

Нагадало один сумнозвісний фільм "Брат-2", де дальнобойщик говорив головному герою "Родина сегодня там где задница в тепле"

То чому ви всі так дивуєтесь що в Україні так хуйово? Бо з такою логікою, можна і треба красти, жерти у три горла, бо ж плювати на ту землю, яка за непорозумінням стала місцем вашого народження! Просто ті, хто зараз при владі, плюють на Україну, але тут в них є усі можливості заробити дуже багато грошей, то навіщо їм тікати чи кудись виїжджати? А якщо припече, то можна помахати ручкою, взяти валізу та виїхати! А якщо і там припече, то можна ще кудись поїхати, Земля велика.

Чи я щось не так зрозумів? Проясніть плз.

Я скажу за себе. Людина вільна обирати те місце, де вона хоче жити. Якщо ви хочете жити у Німеччині, немає питань, живіть собі, ніхто не вправі вам цього тут заборонити.

Я також може зміню місце свого проживання. Побачу по результатах війни, якщо доживу. 

І мені категорично не подобається те, що робиться в Україні, не говорячи вже про війну. І те що робить влада, і як ми живемо. 

Але це для мене не є причиною вважати Україну недолугою територію, "потужностаном" як тут презирливо каже @INVICTUS. Не треба плювати на свою Батьківщину, можливо і доведеться туди повернутись. 

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
В 11.09.2026 в 09:34, INVICTUS сказав:

Як на роботі, так і в повсякденному житті та оточенні всім абсолютно всеодно, звідки ти і наскільки патріот країни, де народився (чи ні).

Цікаво, звідки ж береться нацизм? Дай Боже щоб він не повернувся і залишився у минулому разом з гітлером і йому подібною шоблою. Бо коли починають підіймати голови усілякі адн та тому подібні сили, стає страшно.

Опубліковано

Досить розповідати, як кому жити десь забугром і тішитись, коли вискочить якась новина, що комусь десь стане гірше.

Досить розповідати нам, від чого тішитись.

• +1 2
  • -1 2
Опубліковано
В 11.09.2026 в 08:53, Electronshik сказав:

То чому ви всі так дивуєтесь що в Україні так хуйово? Бо з такою логікою, можна і треба красти, жерти у три горла, бо ж плювати на ту землю, яка за непорозумінням стала місцем вашого народження!

ніфіга не вкурив.. 

Просто ті, хто зараз при владі, плюють на Україну, але тут в них є усі можливості заробити дуже багато грошей, то навіщо їм тікати чи кудись виїжджати? А якщо припече, то можна помахати ручкою, взяти валізу та виїхати! А якщо і там припече, то можна ще кудись поїхати, Земля велика.

Яке це має відношення до попереднього? 

Я скажу за себе. Людина вільна обирати те місце, де вона хоче жити. Якщо ви хочете жити у Німеччині, немає питань, живіть собі, ніхто не вправі вам цього тут заборонити.

Так ми вже про це 100500 слів написали! 

Але це для мене не є причиною вважати Україну недолугою територію, "потужностаном" як тут презирливо каже @INVICTUS. Не треба плювати на свою Батьківщину, можливо і доведеться туди повернутись. 

так, моживо, то ключове слово. але на даному етапі, і цей етап почався ще років 10 тому. Перспективи я не бачу. 

щодо "потужностану". 

Якщо ти не зрозумів, то там дуже багато факторів. 

Перше, з чого почалося : дозвіл на "медичну маріхуану".  Окрім законної шмалі, вирощують ще й втричі більше тої, яка поза законом. І чарівним чином вона зникає в сторону ЄС. 

Друге, ресурси. Їх уже продали. Ще не добули, але уже продані. 

Так, я розумію, що КОЛИСЬ, потрібно буде віддавати борги усім, в кого зєля позичав. А напозичався по саме не балуйся. А розплачуватиметься хто?? 

і зі слів того ж зєлі, ми "потужна" країна.  Але вже продана. Так, армія потужна, народ терплячий. 

в мене взагалі склалася думка, що в Україні лишилися ті, хто виїхати хоче, але не може . Або ті, кому похуй. 

Окреме місце пенсіонери, літні люди, які не хочуть міняти в своєму житті нічого, в цей момент. У них на це свої причини. 

Сумбурно може, але як є. 

• Дякую! 1
  • Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
On 9/10/2026 at 5:01 AM, Electronshik said:

@INVICTUS, ви ніколи не станете німцем. В їх очах будете мігрантом, завжди до кінця свого життя. Чи може пан фольксдойч? 

А навіщо чи для чого? Що заважає залишатись Українцем в Німеччині чи у США? 

Ще багато років тому, по молодості, я теж вважав що потрібно якнайшвидше і максимально вчити місцеву мову до такого рівня щоб майже не було акценту (що неможливо), вичитись на якусь спеціальність, вчити місцеву культуру, історію, якнайшвидше піти працювати на американців і т.д., щоб якнайшвидше асимілюватися та ніби бути як вони... А вже тільки потім, з роками та з досвідом, зрозумів що все це - скоріш для пристосуванців... бо найголовніше - це вивчити систему як все працює, потім працювати чи вміти щось робити краще ніж абсолютна більшість або ще краще працювати на себе, інвестувати для себе і в своє майбутнє, бути максимально незалежним від любої системи чи корпоративних правил, жити для себе та для своєї родини і залишатися тим ким ти є де би ти не був - завжди цікавіше та вигідніше ніж працювати на будь кого і підлаштовуватись під любу місцеву чи корпоративну систему праці та життя звичайного робітника на ту ж місцеву систему...

Якось, на ваговій інспекції, один інспектор в черговий раз після моїх спорів, дуже злостно запитав мене звідки я родом і звідки я такий приїхав... то я одразу і відповів що я -  Ukrainian-American, і одразу запитав у нього звідки прибули його предки на цю землю бо він теж не дуже схожий на Native American, тобто на Індіанця як корінного місцевого жителя... після того він притих, побажав хорошого дня і підпустив... бо зрозумів що "проїбався" зупинивши певно за доволі помітний жовтоблакитний прапорець на лобовому склі і певно подумав що зможе себе поставити та відчути великим американським "начальником" перед черговим емігрантом з величезним акцентом... тільки виявилося, що систему та правила я знаю не гірше нього і в великого "начальника та маленького підлеглого" зіграти вже не вийде.

А ще, колись в аеропорту, я почув одну відповідь одного дійсно американця на "вибрикони" іншого американця-прикордонника який теж хотів себе поставити вище інших та вище закону... якщо коротко, то той (подорожувальник) відповів, що в рік він сплачує податків більше ніж вся його (прикордонника) річна зарплата яку йому платить держава з його ж власних податків... і це була сила, і це реально одразу подіяло що той одразу притих... ось так працює система, і надіюсь, що сам, хоч колись, але до цього все-таки дійду, щоб теж міг так само сказати любому (навіть зі своїм величезним Українським акцентом) хто працює в американській державній службі але вважає себе вищим за закони та правила.

А в Україні так можна?

Змінено користувачем Waver
  • +1 2
Опубліковано
В 12.09.2026 в 09:13, Waver сказав:

І яка буде відповідь?

Вибачились, відставили чай і печиво і взялися за обслуговування відвідувачіа

• Ха-ха 1
Опубліковано
On 9/12/2026 at 1:16 AM, nickel said:

Вибачились, відставили чай і печиво і взялися за обслуговування відвідувачіа

Дай приклад, бо за більш ніж 20 разів відвідування України такого я ще не бачив...

• +1 1
Опубліковано
В 12.09.2026 в 09:18, Waver сказав:

Дай приклад, бо за більш ніж 20 разів відвідування України такого я ще не бачив...

Та їх багато, поліклініки, жеки, пенсійний фонд, податкова. Скрізь, де я, як громадянин контактую з державою. 

Конкретний випадок, давній, але дуже показовий, бо я був в ролі прохача - подавав заяву на отримання державних субсидій на сплату комунальних послуг. Прийшли в обід, поки заповнили усі бланки, обід хвилин 10 як закінчився. Дружина, як власниця квартири, пішла здавати документи. Чиновниця випровадила її за двері, бо вони ще чай не допили. Тоді зайшов я і нагадав за чиї податки вони там сидять, тикнув носом в графік. Вибачилися, відклали печиво і прийняли документи. Те, що я отримував субсидію, не привід перед перед ними принижуватися, бо це значить, що я все-таки працюю і плачу податки, інакше субсидій не дають.

• +1 2

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...