Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
В 24.08.2026 в 10:13, volks сказав:

Ну так клас авто інший. І вартість робіт

Моє сімейне звичайно не ауді нова, але теж не зовсім бомж ( у 2006-2007 нове десь 20-22к євро коштувало). Диски і колодки в тій аудіо не стоять якісь неймовірні, ну нехай у два рази дорожчі за мої і то ще не факт. Виходить, що решта – робота і заробіток сервісу. 

Змінено користувачем Unknown
  • Відповідей 1,4 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)

Вирішив глянути хоча б орієнтовні ціни на аналогічні запчастини на аудіо q5 TFSI quattro 249 коней, 2017-2020. Сподіваюсь, що в Америці такі ж як і у Європі вони. Ті самі виробники у фільтрі, але вже на автодок  дивлюсь, бо тут асортимент більший і зручніше , хоч ціни трохи вищі зазвичай у порівнянні з motointegrator.de, на якому я дивився вчора свої.

Так ось колодки всі разом в районі 140-150 євро комплект, передні диски – пару за 150 можна взяти, хоча є помітно дорожчі варіанти, але і дешевші теж є. Задні диски 100-110 пара, хоча є і варіанти помітно дорожчі. Тобто в сумі євро за 400 можна скупитись, хоча можна за бажанням і більше вкинути. Але + націнка на запчастини від дилера (зато гарантовано без "паліва") + робота, от тобі і 2к $ намалювали.

Цікаво, що саме ставить дилер, тобто якого виробника ці гальмівні частини? Ймовірно йдуть як оригінальні, але ж реальний виробник хтось із підрядників. В мене на гальмівному супорті (який на 99,9% оригінальний) пише Bosch, якраз зняв сьогодні :). На малолітражці гальмівна система  від TRW, хоча і від боша ніби теж ставили іноді. 

Малолітражка - Опель, сімейне – лев французький.

• +1 1
Опубліковано
В 24.08.2026 в 14:59, Waver сказав:

Це ти ще ціни на роботи на відносно свіжі бмв, мерси, порше чи рендж ровери не дивився))). Але, такі авто для мене то вже пройдений етап життя...

Та ну їх, продавати нирку не хочу :)

До речі, в чому для тебе пройдений етап ?

І ще питання  –  скільки коштувала твоя аудіо новою і за скільки зараз продав? 

І скільки коштує нове покоління такої ж нової ауді в подібній комплектації  зараз, якщо знаєш .

Опубліковано (змінено)

Певні питання пропущу, на дещо відповім пізніше, але якщо тобі цікаво то підрахував що за всі роки ця машина коштувала мені $4000 в рік. Нова в такій комплектації зараз десь $54 000.

Змінено користувачем Waver
  • Дякую! 1
Опубліковано
В 24.08.2026 в 21:15, Waver сказав:

підрахував що за всі роки ця машина коштувала мені $4000 в рік

Я так розумію, то без бензину?

Сюди входить:

обслуговування,

падіння ціни (різниця купівлі і продажу), страховки, 

іще щось ? 

Якщо ти рахував і маєш деталі, то цікаво по компонентах.

мені не обов'язково знати за скільки ти продав машину :), але хотілося б розуміти, скільки вона втратила  в ціні за ці роки.

Опубліковано (змінено)

Саме стільки такі авто тільки втрачають в ціні в рік без ніяких інших додаткових витрат. Більші авто, тобто X5, X7, Q7, GLE, GLS - втрачають ще більше. Колись вже за це писав...

Ти хіба раніше не звертав увагу, скільки нових таких дорогих авто їздили, їздять по Луцьку, скільки вони коштують і скільки обходяться їх власникам?

У США вони трохи дешевші, майже всі їх беруть в кредит, навіть ті люди що заробляють і мають кошти щоб таке авто придбати, а в Україні - більшість таких авто беруть за готівку чи через прямі банківські переводи. Ось в цих ньюансах і задавай собі питання.

Опубліковано

Преміальні авто беруть теж в кредит, ставлять на фірму, це вигідніше чим брати одразу за готівку скажем так.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 24.08.2026 в 23:55, Waver сказав:

Саме стільки такі авто тільки втрачають в ціні в рік без ніяких інших додаткових витрат.

Як на  мене спочатку треба заробити на житло, пенсію фінансово забезпечити, а тоді вже купувати авто, яке тільки в ціні 4к $ за рік втрачає (+ обслуговування і страховки, і пальне). 

У мене мале авто нічого не втрачає в ціні, як коштувало 500 євро +- , так і коштує, ціна може гуляти трохи від наявності і запасу дійсного техогляду. Точніше після закінчення ТЮВ за 15 місяців, зважаючи на пробіг його ніхто не купить, ну може за євро 300 хтось як донора забере, а ні то в металобрухт.

Страховка тільки базова (шкода, заподіяна  третім особам) + кілька євро зверху за евакуатор, якщо раптом доведеться з автобана витягувати.  Каско, навіть часткове, немає сенсу платити. 

Опубліковано
В 24.08.2026 в 23:55, Waver сказав:

У США вони трохи дешевші, майже всі їх беруть в кредит, навіть ті люди що заробляють і мають кошти щоб таке авто придбати, а в Україні - більшість таких авто беруть за готівку чи через прямі банківські переводи.

Ну у США трохи інші відсоткові ставки. В Україні, якщо ти маєш живі гроші, то мало сенсу брати авто в кредит і платити великі відсотки. Це одна з причин, але не єдина.

Опубліковано
В 25.08.2026 в 09:25, MACCEN сказав:

Преміальні авто беруть теж в кредит, ставлять на фірму, це вигідніше чим брати одразу за готівку скажем так.

От на фірму вже і в кредит можна, бо простіше, ніж на фізособу ,  і ПДВ, і вартість на витрати, і обслуговування з пальним на витрати....

Вільних коштів на фірмі зазвичай немає, тому в кредит.

Опубліковано (змінено)
On 8/25/2026 at 5:46 AM, Unknown said:

Як на  мене спочатку треба заробити на житло, пенсію фінансово забезпечити, а тоді вже купувати авто, яке тільки в ціні 4к $ за рік втрачає (+ обслуговування і страховки, і пальне). 

У мене мале авто нічого не втрачає в ціні, як коштувало 500 євро +- , так і коштує, ціна може гуляти трохи від наявності і запасу дійсного техогляду. Точніше після закінчення ТЮВ за 15 місяців, зважаючи на пробіг його ніхто не купить, ну може за євро 300 хтось як донора забере, а ні то в металобрухт.

Страховка тільки базова (шкода, заподіяна  третім особам) + кілька євро зверху за евакуатор, якщо раптом доведеться з автобана витягувати.  Каско, навіть часткове, немає сенсу платити. 

Все залежить від дуже багатьох чинників, як від доходів та можливостей, на скільки ти залежний від авто, як і для чого та для яких цілей ти його використовуєш та в якій інтенсивності, так і... що найголовніше - як ти відносишся до своєї безпеки та безпеки своєї родини на дорозі і скільки ти маєш вільного часу щоб фізично та морально відволікатися на всі непередбачувані його поломки та ремонти і скільки коштує твій робочий та "вільний" час. От після того як для себе дасиш відповіді на ці питання та все підсумуєш - і будеш мати відповідь яке авто тобі потрібне і скільки ти готовий на ньому втрачати. Мені наприклад, зараз дешевше та простіше знову придбати та користуватися новим авто ніж ї...тися зі старим, тим більше враховуючи місцеві ціни на ремонти. А в декого це все може бути навпаки, тому все дуже індивідуально.

Опубліковано (змінено)
On 8/25/2026 at 5:46 AM, Unknown said:

Як на  мене спочатку треба заробити на житло, пенсію фінансово забезпечити

Мені зараз більш цікаве саме це питання як персонально для себе так і почути відповідь від тебе - як та яким шляхом в сьогоднішніх реаліях ти збираєшся це зробити навіть проживаючи та працюючи закордоном?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...