Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

На роботу - пішки. Якщо не пішки +2к

Кишенькових ще поки немає.

Техніка вся є. На ремонт пішло 2к минулого року і 1.5 - позаминулого.

Ну якщо закласти витрати на оновлення, то при умові телефон раз 5 років і побутова техніка раз на 15 років - це ще 2к на місяць.

Хворіти - ну це декілька сотень, якщо нічого серйозного.

Оренду, гуртки, відпочинки і походи гуляти умови задачі відсікали

• Ха-ха 1
  • Відповідей 1,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 09.08.2026 в 18:47, INVICTUS сказав:

Тут ще питання: а хто після такої дичі туди повернеться? Коли люба держава і частина "співгромадян" показали гниль у всій красі 

Фіг його зна. Хтось повернеться, хтось ні. Особливо якщо ще й у ЄС полихне. 

Добре, якщо держава, у якій ви знайшли притулок, потім не вижене вас або ще гірше. Історія тих же євреїв, які мирно жили у Німеччині, до приходу Гітлера до влади досить показова.

Ви там є і будете чужинцем. Назавжди.

Дуже показовий приклад Польщі, у якій зараз робиться просто дічь, у порівнянні з тим же 2022 роком.

Думаєте що при військовому нападі на ЄС там не буде мобілізації? 

І ще одне.

До 2024-25 року я думав що у ЄС все ж таки є яйця і армія. Зараз бачу що там одні сплошні кастрати при владі. І рашисти при бажанні пройдуть через той ЄС як ніж крізь масло. 

Я дуже невпевнений у тому, що при військовому нападу на країну ЄС, там буде задіяна 5 стаття НАТО. У ту ж Польщу залетіла російська ракета, біля Любліна вирила воронку у 10 метрів, і що? Як засунули свої язикі в дупу так і мовчать? Чи чекають поки ракети не знищать щось у Польщі?

Або може я неправий? І НАТО все ж таки являє собою щось окрім No Action Talking Only ?

• +1 1
Опубліковано
В 13.08.2026 в 09:10, volks сказав:

На роботу - пішки. Якщо не пішки +2к

Кишенькових ще поки немає.

Техніка вся є. На ремонт пішло 2к минулого року і 1.5 - позаминулого.

Ну якщо закласти витрати на оновлення, то при умові телефон раз 5 років і побутова техніка раз на 15 років - це ще 2к на місяць.

Хворіти - ну це декілька сотень, якщо нічого серйозного.

Оренду, гуртки, відпочинки і походи гуляти умови задачі відсікали

Ущєрбне мислення. 

Я до війни мав більше 20к сам. + жінка так само, 2є дітей. Навчання дитини в Києві + житло + доїзд + їжа само собою, не кажучи про розваги і шмотки! 

І тоді продукти і все решта було ЗНАЧНО дешевше. 

А зараз ти розповідаєш казки Віденського лісу про 20К на сім'ю з 3-х людей?  

Зніми свої рожеві окуляри. 

15-20К має мати зараз кожен дорослий працюючий член сім'ї. Щонайменше.  А не по 10-12 . 

• +1 1
Опубліковано
В 13.08.2026 в 09:44, Electronshik сказав:

Фіг його зна. Хтось повернеться, хтось ні. Особливо якщо ще й у ЄС полихне. 

Добре, якщо держава, у якій ви знайшли притулок, потім не вижене вас або ще гірше. Історія тих же євреїв, які мирно жили у Німеччині, до приходу Гітлера до влади досить показова.

Ви там є і будете чужинцем. Назавжди.

Дуже показовий приклад Польщі, у якій зараз робиться просто дічь, у порівнянні з тим же 2022 роком.

Думаєте що при військовому нападі на ЄС там не буде мобілізації? 

І ще одне.

До 2024-25 року я думав що у ЄС все ж таки є яйця і армія. Зараз бачу що там одні сплошні кастрати при владі. І рашисти при бажанні пройдуть через той ЄС як ніж крізь масло. 

Я дуже невпевнений у тому, що при військовому нападу на країну ЄС, там буде задіяна 5 стаття НАТО. У ту ж Польщу залетіла російська ракета, біля Любліна вирила воронку у 10 метрів, і що? Як засунули свої язикі в дупу так і мовчать? Чи чекають поки ракети не знищать щось у Польщі?

Або може я неправий? І НАТО все ж таки являє собою щось окрім No Action Talking Only ?

Я там писав вище. Не буду шукати.

Роботящих українців виганяти не збираються. А за часів Гітлера не було стільки муслімів, як зараз в ЄС. Всі тут приживаються, і ніхто не буде казати тобі, що ти чужинець. Ті часи вже давно пройшли. Міжрасові пари - звичне явище у всьому ЄС, і всьому світі, то лише пост совок застряг у минулому. 

Щодо Польщі. Я теж писав. Обрали довбойоба, який продався рашці, окружив себе такими ж дебілами, і мелють вони таку хуйню з кожного дверного замка, що ні на яку голову не налазить! 

Рашка на ЄС не нападе. Сцикотно. Україну не може подолати уже 5й рік. 

Чому мовчить НАТО? - Політика не втручання. Вони не хочуть влазити у конфлікти. Дають озброєння Україні (яке дають таке дають, скільки дають стільки дають).  А ще, мабуть, розуміють, що може початися реальна 3-я Світова із застосуванням ядерки (ботоксний клоп присмерті може і нажати кніпочку, йому пох, він все одно не побачить, що там буде далі). А кому воно нада? 

Ракета в польщі впала на поле, всім пох, не холодно не жарко. А мовчить польща через те, що я писав вище про верхівку польського уряду - рускі запроданці. Якби то сталося десь в Прибалтиці, впевнений, що ті країни не мовчали би! 

І знову ж про НАТО і рашку. Політика. (знову ж таки буду повторюватися), по закінченню війни, за якихось 2-3 роки як максимум (а дехто й одразу), почнуть і далі вести бізнес із рашкою, бо то просто ахуєнний ринок збуту! А гроші не пахнуть. І країни нато не хочуть відверто в це влазити. 

В Світі зараз 3 (три) довбойоба, після заміни яких стане легше жити всім. 

Опубліковано
В 13.08.2026 в 10:49, Zheny@ сказав:

Ущєрбне мислення. 

Я до війни мав більше 20к сам. + жінка так само, 2є дітей. Навчання дитини в Києві + житло + доїзд + їжа само собою, не кажучи про розваги і шмотки! 

І тоді продукти і все решта було ЗНАЧНО дешевше. 

А зараз ти розповідаєш казки Віденського лісу про 20К на сім'ю з 3-х людей?  

Зніми свої рожеві окуляри. 

15-20К має мати зараз кожен дорослий працюючий член сім'ї. Щонайменше.  А не по 10-12 . 

Ну давай свою калькуляцію.

Опубліковано (змінено)
В 13.08.2026 в 11:12, volks сказав:

Ну давай свою калькуляцію.

Так і твоя ніхєра не сходиться

+ 2К добав проїзд на роботу. І всьо. Одиниці живуть біля роботи.

Техніка вся є, а де ж вона взялась з таким доходом? Якщо впритик вистачає тільки на прожиття. Значить кредити якісь мають бути. Це ще щомісячні платежі. І незнаю яка це техніка зараз 15 років служить. В мене так не служить. В тебе комп 15-річної давності? 

Житло саме по собі теж ніде ні з чого не появилось. Його купити треба було перед цим, або орендувати..

Аптека пару сотень? Ти давно був в аптеці? За пару сотень тільки чаю якогось антигрипозного накупляєш.

Кишенькові гроші у дитини це необхідність, а не мажорство.

Вийти десь в кіно чи на піцу це теж не мажорство. А в умовах завдання було саме жити повноцінним життям. Не виживати.

Відпочинок (море, гори) це теж не мажорство.

А ще треба стригтися, жінці фарбувати волосся, ще є стоматалог, який зараз космічніх грошей коштує і т.д. і т.п.

Ну але ти ж троль, я давно зрозумів. То нема сенсу щось рахувати і доказувати

Змінено користувачем WebTraveller
  • +1 1
Опубліковано
В 13.08.2026 в 11:42, WebTraveller сказав:

Так і твоя ніхєра не сходиться

+ 2К добав проїзд на роботу. І всьо. Одиниці живуть біля роботи.

Ну так я ж і написав, що ще плюс 2к.

Значить кредити якісь мають бути.

Ну або кредити або відкладати по 2к. Я ж написав.

незнаю яка це техніка зараз 15 років служить.

Ну в мене 10 років вся вже відслужила крім фена. Надіюсь ще 5 послужить, а може й більше. Я не замінюю техніку заради заміни, поки вона працює.

В тебе комп 15-річної давності? 

Нема взагалі. Вистачає телефона.

Житло саме по собі теж ніде ні з чого не появилось. Його купити треба було перед цим, або орендувати..

Треба але умови задачі припускали власне житло без оренди та іпотеки.

Аптека пару сотень? Ти давно був в аптеці?

Та періодично буваю. 400-600грн. І це слава богу далеко не щомісяця.

Кишенькові гроші у дитини це необхідність, а не мажорство.

Не мажорство. Просто ще не даємо. Тому не орієнтуюсь скільки треба.

Вийти десь в кіно чи на піцу це теж не мажорство. А в умовах завдання було саме жити повноцінним життям. Не виживати.

Відпочинок (море, гори) це теж не мажорство.

Не мажорство. Але умови задачі були, що цього всього не робимо, а сидимо вдома.

А ще треба стригтися, жінці фарбувати волосся, 

До речі, так. Стрижки-манікюри. Хай ще 2к.

ще є стоматалог, який зараз космічніх грошей коштує і т.д. і т.п.

Не таких вже й космічних. Тут більше залежить в якому стані зуби. Якщо не запускати і все обходиться пломбуванням, то геть недорого. Минулого року  зуб був в районі 1к.

Ну але ти ж троль, я давно зрозумів. То нема сенсу щось рахувати і доказувати

Дивні ви. Розказуєте, що форум вмер, але коли з'являється якась цікава тема, то якась незрозуміла агресія. Хоча саме такий "тролінг" допомагає її розвинути. Я, наприклад, ніколи не прикидав бюджет сім'ї через свою певну специфіку і написав 20к дуже орієнтовно. 

Тут ми вже нарахували десь під 30к.

Але я впевнений, що коли @MACCEN написав про 50к, то точно так само ткнув пальцем в небо.

• Ха-ха 1
  • +1 2
Опубліковано
В 13.08.2026 в 11:03, Zheny@ сказав:

Ті часи вже давно пройшли.

Не впевнений що пройшли. Чому ж тоді така велика популярність ультраправих? Тих же АФД, чи ПіС, чи партії Марі Лє Пен? Це ще добре що Мєлоні, хоч і ультраправа, але терпіти не може хуйла.

Гітлер також був ультраправим

Щодо Польщі. Я теж писав. Обрали довбойоба, який продався рашці, окружив себе такими ж дебілами, і мелють вони таку хуйню з кожного дверного замка, що ні на яку голову не налазить! 

Те ж саме. Наслідок того що обирають правих та ультраправих.  Ну і розчісування старих ран ні до чого доброго не доводить. Що з польського що з нашого боку. І я на 1000% впевнений що ще й ерефія повною мірою роздуває це старе багаття.

Рашка на ЄС не нападе. Сцикотно. Україну не може подолати уже 5й рік. 

ЄС не має того бойового досвіду, що має Україна та ерефія. І це розуміє, наприклад, та сама кндр, яка відправляє своє гарматне м'ясо щоб воно получило досвід. Крім того вартість життя у ЄС надзвичайно висока, як і має бути у любій нормальній країні, а вартість життя рашиста у раші дорівнює нулю. Чи готовий ЄС до таких втрат? До такої війни? Чи здасться через тиждень/ місяць?

А ще, мабуть, розуміють, що може початися реальна 3-я Світова із застосуванням ядерки (ботоксний клоп присмерті може і нажати кніпочку, йому пох, він все одно не побачить, що там буде далі). А кому воно нада? 

Цікаво, тоді треба відразу ж капітулювати? Хіба нє? Бо якщо хуйло нанесе ядерний удар по Києву чи по Львову, то можна виразити буде глибоку занепокоєність та щирі співчуття?

Опубліковано
В 13.08.2026 в 12:14, volks сказав:

Але я впевнений, що коли @MACCEN написав про 50к, то точно так само ткнув пальцем в небо.

Все залежить від "хотєлок". Комусь досить буде 30к, комусь і ляма мало.

Опубліковано (змінено)
В 13.08.2026 в 13:02, Electronshik сказав:

Все залежить від "хотєлок". Комусь досить буде 30к, комусь і ляма мало.

30 вже більше схоже на правду. На сім"ю з однією дитиною. а 50 вже більш-менш комфортно можна жити. На 50 напевно більша половина Луцька і живе

Ну 20 я ніяк не можу зрозуміти як вписатись.

Змінено користувачем WebTraveller
  • +1 1
Опубліковано
В 13.08.2026 в 12:55, WebTraveller сказав:

Ну 20 я ніяк не можу зрозуміти як вписатись

Пенсіонери виживають за копійки.

Вони звикли економити, обмежувати себе, і тому кажуть, що вони живуть за ці гроші. Ну бо потреби менші, ніби то.

Тут та ж ситуація, але не пенсіонер.

Опубліковано
В 13.08.2026 в 15:00, Zheny@ сказав:

Пенсіонери виживають за копійки.

Вони звикли економити, обмежувати себе, і тому кажуть, що вони живуть за ці гроші. Ну бо потреби менші, ніби то.

Тут та ж ситуація, але не пенсіонер.

Згоден. Але я питав саме про жити а не виживати.

Пенсіонерам діти трохи помагають. Молодим сім"ям в свою чергу батьки. 

Так і крутяться))

А держава в нас взагалі рахує що можна прожити за 3 328 грн (прожитковий мінімум)

• Подобається 1
Опубліковано

В хто держава? Це ті саломіти, які живуть на прожитковий максимум приймають закони про прожитковий мінімум :)

Моя думка така що людина теж отримувати на пенсії, мінімум 75% від зарплати.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...