Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 21.02.2026 в 20:30, volks сказав:

Ну так араби - білі

Не зовсім. 

Це так як в Америці є: білі, і кольрові. В свою чергу "кольорові" діляться на азіатів, чорних, латиносів і арабів. 

Хоча азіати, араби  і латиноси також білі. 

Хоча можу й помилятися щодо градації. 

• Відповідей 838
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 21.02.2026 в 21:56, Zheny@ сказав:

Не зовсім. 

Це так як в Америці є: білі, і кольрові. В свою чергу "кольорові" діляться на азіатів, чорних, латиносів і арабів. 

Хоча азіати, араби  і латиноси також білі. 

Хоча можу й помилятися щодо градації. 

Там же табличка вище була з відсотковим співвідношенням 

Опубліковано
В 21.02.2026 в 21:09, volks сказав:

Там же табличка вище була з відсотковим співвідношенням 

У мене половина картинок не відкрилася. Чомусь. 

Опубліковано (змінено)
В 21.02.2026 в 19:31, vampirich сказав:

Якщо врахувати що вони становлять лише 0.1 відсоток від населення Великобританії і згідно графіку 0.1 відсоток арештів на 1000 людей випадає на циган - то получається що на кожного цигана припадає по арешту в рік??? а ще 5 відсотків ув'язнених ідентифікують себе як "Romany, Gypsy and Irish Traveller (RGT)"  то враховуючи що їх дуже мало а ув'язнених аж 5 відсотків від загальної кількості, то з ними ситуація іще гірша як з чорним населенням

По перше там не відсотки, в кількість на 1000 чол.   Тобто цифра 11,2 означає 1,12% від усього населення.

Я думаю, що мається на увазі цифри вже скориговані на частку кожної етнічної групи в загальній структурі населення. Тобто фактично піймали 1 цигана на 10тисяч. саме циганців, в не 10тисяч населення в цілому. І, відповідно по чорних це становить 5,2% серед усіх чорних в середньому по разу арештували (тобто кожного 20-го). Я  про це ж саме і писав в попередньому пості, тільки трохи іншими словами пояснював чому так думаю.

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано (змінено)

Уточню трохи: в попередніх постах, я де писав Чорні, то в табличку дивився на рядок "Black other" (там де 52,4).

Фактично по всіх чорних разом не все так погано, хоч і у рази два гірше, ніж по білих.

Опубліковано (змінено)
В 22.02.2026 в 01:09, Unknown сказав:

Тобто фактично піймали 1 цигана на 10тисяч. саме циганців, в не 10тисяч населення в цілому

Така інтерпретація суперечить тому факту, що 5% ув'язнених цигани. Якщо на 10000 циган відбувається лише один арешт, і циган всього 0.1 відсотка від населення, то де їх стільки тоді набралося у в'язниці? Тим більше що арешт це не завжди ув'язнення

Таки щось не так ми сприймаємо оте 0.1 як задумувалось автором тої статистики

Змінено користувачем vampirich
Опубліковано
В 22.02.2026 в 05:43, vampirich сказав:

Така інтерпретація суперечить тому факту, що 5% ув'язнених цигани. Якщо на 10000 циган відбувається лише один арешт, і циган всього 0.1 відсотка від населення, то де їх стільки тоді набралося у в'язниці? Тим більше що арешт це не завжди ув'язнення

Таки щось не так ми сприймаємо оте 0.1 як задумувалось автором тої статистики

Я не стверджую на 100%, що моя версія точна. Але кілька питань щодо твого повідомлення напишу:

1) звідки інфа, що циган саме 0,1% від населення?

2) скільки циган у в'язницях Англії і Уельсу?, бо ж в темі ні слова про це. 

p.s. Може там інші традиції у циганців порівняно з нашими краями? :)

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 21.02.2026 в 20:31, vampirich сказав:

а ще 5 відсотків ув'язнених ідентифікують себе як "Romany, Gypsy and Irish Traveller (RGT)

В 22.02.2026 в 12:28, Unknown сказав:

1) звідки інфа, що циган саме 0,1% від населення?

2) скільки циган у в'язницях Англії і Уельсу?, бо ж в темі ні слова про це. 

У моєму повідомленні було посилання на інфу, (там і про 0.1 є) тільки загальну по uk, але судячи з джерел переважна їх більшість зосереджена в Англії і Вельсі - то по ідеї не повинно якось це сильно міняти картину.

Десь іще бачив що у в'язницях RGT ( роми, цигани і ірландські кочівники) 4200 сидить а загальна кількість їх в Англії і Вельсі булі 175 тисяч. То получається що у твоєму трактуванні того графіку - щось забагато ув'язнених циган, в у моєму - замало :)

Змінено користувачем vampirich
Опубліковано
В 22.02.2026 в 12:08, vampirich сказав:

получається що у твоєму трактуванні того графіку - щось забагато ув'язнених циган, в у моєму - замало :)

Може всіх буйних пересадили до того періоду, за який статистика в діаграмі була? :) в що той приблизно рік ніхто особливо не попадалася? Або банально якась помилка в одній цифрі. 

В 22.02.2026 в 12:08, vampirich сказав:

У моєму повідомленні було посилання на інфу, (там і про 0.1 є) тільки загальну по uk, але судячи з джерел переважна їх більшість зосереджена в Англії і Вельсі - то по ідеї не повинно якось це сильно міняти картину.

Десь іще бачив що у в'язницях RGT ( роми, цигани і ірландські кочівники) 4200 сидить а загальна кількість їх в Англії і Вельсі булі 175 тисяч.

То я щось пропустив і лінки не відкривав :(

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Вже 2 місяці я за "бригадира" в зміні, бо мої німці їблують

Один їблує точно, бо 23 березня він йде на пенсію. 

ІНший має серйозні проблеми зі спиною, тому хз, чи вийде він на роботу в принципі. Якщо і вийде, то явно не на наш участок. 

11 лютого закінчився мій Probezeit, але ще я не зовсім знаю, що буде по ЗП.  Розмови не було. Хоча договір до кінця року продовжився автоматично.  Хлопці кажуть, що ЗП має зрости. 

За 2 тижні побачу. 

2 слова про Deutchebahn.... 

це пиздець. 

Щойно їхали з роботи. Поїзд мав бути о 22,53. Не було. В графіку сказано, що має бути о 23,08. Не було. 

На фіналі подзвонив до знайомої - приїхала і нас 3-х (українців) забрала. Походу, поки її чекали - поїзд, таки, був...  але пох. Привезла під хату. 

Поїздом до містечка 16 хвилин. ще 5 хвилин до заводу. Назад в другу зміну важче. Трамваї після 20 години не їздять по буднях... 

20 хвилин пензлювати пішки від станції до хати..

На авто, 25-35 хв. від хати до прохідної. 

Транспорт в Німеччині - ГІВНО! 

• +1 4
Опубліковано (змінено)
В 03.03.2026 в 12:00, volks сказав:

Може просто ти живеш в якихось їбінях

Навряд чи у цьому причина, навіть якщо і живе.

Навколо часто жаліються і на автобуси і на залізницю. Громадський транспорт ненадійний.

В 03.03.2026 в 00:50, Zheny@ сказав:

На авто, 25-35 хв. від хати до прохідної. 

В чого не купиш якесь недороге авто?

Тим більше якщо вас троє в одному районі, то зможеш домовитись і частково витрати компенсувати.

Скільки зараз сумарно часу зі всіма пересадками витрачаєш на поїздку ? І яка фізично відстань, якщо їхати автомобілем?

• +1 3
Опубліковано (змінено)

В Українське консульство вже доводилось звертатись? Бо наприклад, у нас в Чикаго консульський сервіс "на висоті"... на найближчих пів року вільних "вікон" взагалі немає, люди пробують зловити хоч якесь вікно і вночі і вдень, а пізніше - система хоч і показує вільні слоти але не дає назначити... десятки людей пробують і хєр що вдається. Ні собі паспорт оновити, ні дітям зробити... якщо навіть з сотого разу повезе дозвонитись в консульство - то все одно кажуть пробувати ловити слот онлайн, бо та система від них незалежна і вони нічим допомогти не можуть... ось тобі і "диджиталізіція".

645568505_2021038605145175_368191580254351537_n.jpg

646717461_2392890024468470_4071310058610014839_n.jpg

Змінено користувачем Waver
  • +1 1
Опубліковано
В 03.03.2026 в 13:00, Unknown сказав:

В чого не купиш якесь недороге авто?

Тим більше якщо вас троє в одному районі, то зможеш домовитись і частково витрати компенсувати.

Скільки зараз сумарно часу зі всіма пересадками витрачаєш на поїздку ? І яка фізично відстань, якщо їхати автомобілем?

немає водійських прав :)

Є колега з правами, але авто поломилося і він його продав. 

Але то питання часу. Здати можна й тут, але 3600Є... Не вся сума одразу, але відчутно вдарить по кишені. 

Сумарно:

1 зміна - пішки до трамваю 4 хв. в 4,32 трамвай до вокзалу, їхати 6 хв. (перші рейси трамваїв курсують з інтервалом 30 хв). Поїзд о 4,54. 15 хв їхати і 5 хвилин до роботи від вокзалу. Хоча робочий час починається о 5 год, по факту приходжу в цех на 5,30.  

Назад. О 14 закінчився робочий час. Душ, туди-сюди, і поїзд о 15,09. Тобто ще чекати хвилин 40. знову ж 15 їхати поїздом. І там трамвай через 6 хвилин до хати. Тобто хвилин 50 до роботи. І назад трохи більше години. Майже 2 години втрачається. 

2 зміна - 13,22 трамвай до вокзалу. поїзд о 13,34. Якраз. 15 хвилин їхати і 5 хв до роботи. Чітко о 14 годині заходжу в цех. 

назад: працюємо до 22,00 - душ, туди-сюди, 5 хв до вокзалу і чекати або до 22,53, або до 23,08. (часто міняють графіки...)

приїзд о 23,30 (грубо) і 20-25 хвилин пішки (я там вище писав). Майже о 24 год в хаті. 

В 03.03.2026 в 16:33, Waver сказав:

В Українське консульство вже доводилось звертатись?

Тут є "ДП "Документ". Для паспортів і т.п. В консульство звертаються з інших причин. Типу ти хочеш поїхати в Україну на авто з німецькими номерами, то тоді потрібно звернутися. Чому? ХЗ. 

Але кажуть, що ніби все доволі швидко й просто. І жива черга є і запис. 

• +1 1
Опубліковано

З приводу запізнень, тут все просто. Ніхто не штрафує і не карає. Спізнився - залишився відробив. Хочеш в той самий день, хочеш протягом місяця. Головне, щоб виходило в сумі по 40 годин в тиждень. Шеф (власник) в перші дні сказав одразу. Підвозив нас з колегою в наше містечко, ми чекали автобус, а він проїжджав повз нас і каже - сідайте, підвезу. 

То поки їхали то одразу й обговорили. 

Я зазвичай відробляю такі запізнення після першої зміни. Залишаюся на 1,5 години довше і відробляю. 

Якщо не помітили (або я не сказав), то 2 зміна триває 7,5 год. Замість 8. з 14 по 22. І 30 хв пауза. Тобто за 5 днів 2ї зміни, набігає 2,5 години відробляння. То часто буває так, що я 4 дні лишаюся по 1,5 години довше. 

Головне сказати майстру, що ти плануєш лишитися "вирівнювати години", щоб він забезпечив робоче місце, де маю працювати. 

Отак якось. 

• Дякую! 1
  • +1 3
Опубліковано (змінено)
В 04.03.2026 в 11:51, Zheny@ сказав:

немає водійських прав :)

А де подів?, ти ж в Луцьку їздив :)

В 04.03.2026 в 11:51, Zheny@ сказав:

Типу ти хочеш поїхати в Україну на авто з німецькими номерами, то тоді потрібно звернутися. Чому? ХЗ

На консульський облік стати, щоб в Україні можна було на власному авто з іноземною реєстрацією їздити 60 днів на рік. Якщо консульського немає, то 5 або 10 днів за 1 заїзд як транзит, але тут ще одне ускладнення:

• Грошова застава: Громадяни України, які ввозять авто в режимі транзиту, зобов'язані внести грошову заставу у розмірі повних митних платежів, які належало б сплатити при розмитненні. Застава повертається при виїзді авто з території України.
Опубліковано

В 03.03.2026 в 17:33, Waver сказав:

Бо наприклад, у нас в Чикаго консульський сервіс "на висоті"...

Навіть я про цю сраку чув, хоча де я а де Чікаго...

Опубліковано
В 04.03.2026 в 12:25, Unknown сказав:

ніколи :) Авто не собі купував. 

В 04.03.2026 в 12:25, Unknown сказав:

На консульський облік стати, щоб в Україні можна було на власному авто з іноземною реєстрацією їздити 60 днів на рік. Якщо консульського немає, то 5 або 10 днів за 1 заїзд як транзит, але тут ще одне ускладнення:

• Грошова застава: Громадяни України, які ввозять авто в режимі транзиту, зобов'язані внести грошову заставу у розмірі повних митних платежів, які належало б сплатити при розмитненні. Застава повертається при виїзді авто з території України.

Не чув про таке. Облік так. Про заставу  - ні. 

90% наших поставили свої українські авто на німецький облік. Але якщо захоче повернутися (назавжди) на тому ж авто, то повторне розмитнення. 

Якщо авто купував вже тут (німецьке), то ХЗ. Щодо консульського обліку. Не буду брехати. 

Опубліковано

Я не впевнений, ала по пам'яті колись можна було на тих  5 або 10 днів  (залежно від задіяної однієї або різних митниць на в'їзд і виїзд) без застави заїжджати. Але в процесі боротьби з євробляхами добавили цю умову, і тепер, п о суті, на транзит хіба іноземці заїжджають, бо їх грошова застава не стосується.

А норма про 60 днів на рік, якщо на консульському обліку стоїш, дуже давно працює. 

З приводу не чув: дуже легко в законодавстві загуглити (кажись митний кодекс).

Опубліковано
В 05.03.2026 в 01:02, Zheny@ сказав:

90% наших поставили свої українські авто на німецький облік. Але якщо захоче повернутися (назавжди) на тому ж авто, то повторне розмитнення. 

На підставі чого саме така думка? Є якісь прецеденти чи роз'яснення митниці ?  Я чув, що ніби теоретично можна заявити про втрату документів і відновити їх перед в'їздом (поверненням). Детально не вникав, бо сам не в такій ситуації. 

В 05.03.2026 в 01:02, Zheny@ сказав:

Якщо авто купував вже тут (німецьке), то ХЗ.

Ну тут ніби все прозоро – за логікою чекає стандартне розмитнення.

Опубліковано
В 05.03.2026 в 07:27, Unknown сказав:

На підставі чого саме така думка? Є якісь прецеденти чи роз'яснення митниці ?  Я чув, що ніби теоретично можна заявити про втрату документів і відновити їх перед в'їздом (поверненням). Детально не вникав, бо сам не в такій ситуації. 

Це не думка - це факт. Бо спілкувався з людьми і отримав таку відповідь. Ждуни не спішать. Сховали авто по гаражам і чекають свого часу. 

В 05.03.2026 в 07:27, Unknown сказав:

Ну тут ніби все прозоро – за логікою чекає стандартне розмитнення.

Тут ніби так. 

Опубліковано

Мій Probezeit вже закінчився. 

ЗП 16 числа. До того часу мають дати роздруківку по годинам і по всьому. Податки і т.п. 

От заодно й буду бачити як зміниться моя ЗП. Або не зміниться. Хоча мала б. 

Ще є цікавий момент. ЧИм більше процесів на роботі я можу осягнути - тим більша ЗП. 

Якщо хтось просто шліфує весь час - то ясно. Мінімалка. 

Якщо я крім того можу працювати на інших процесах, мене навчили, то я буду мати цікавішу ЗП. 

Можна загуглити що значать в Німеччині  рівні ЗП EG5, EG6 і так до EG9. 

До цього я не отримував ЗП по градації. Тепер мінімум EG5. А може й стати EG6, що значно цікавіше. 

• +1 3
Опубліковано
В 06.03.2026 в 14:00, Zheny@ сказав:

Мій Probezeit вже закінчився. 

ЗП 16 числа. До того часу мають дати роздруківку по годинам і по всьому. Податки і т.п. 

От заодно й буду бачити як зміниться моя ЗП. Або не зміниться. Хоча мала б. 

Ще є цікавий момент. ЧИм більше процесів на роботі я можу осягнути - тим більша ЗП. 

Якщо хтось просто шліфує весь час - то ясно. Мінімалка. 

Якщо я крім того можу працювати на інших процесах, мене навчили, то я буду мати цікавішу ЗП. 

Можна загуглити що значать в Німеччині  рівні ЗП EG5, EG6 і так до EG9. 

До цього я не отримував ЗП по градації. Тепер мінімум EG5. А може й стати EG6, що значно цікавіше. 

А які цифри взагалі +/- по зп? Може десь ти раніше і писав, але я всього не читав.

Від і до по оцих ЗП EG5, EG6....Чистими на руки, після сплати всіх податків

• +1 1
Опубліковано
В 06.03.2026 в 14:32, WebTraveller сказав:

А які цифри взагалі +/- по зп? Може десь ти раніше і писав, але я всього не читав.

Від і до по оцих ЗП EG5, EG6....Чистими на руки, після сплати всіх податків

ЧИста мінімалка 13,10

В мене на період Probezeit 15+

З врахуванням підвищення ЗП з нового року ( це по всій Європі), і з врахуванням того, що я перейшов на інший вид ЗП. 

То теоретично, має бути десь ДО 19Є брутто. То я буду знати через тиждень. 

Податок, згідно законів, 30,4%. Згідно мого податкового статусу. Самотній без дітей.  Тут складна система оподаткування, як я і казав. Хоча, простіша, ніж в Польщі. 

• +1 3

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...