Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 08.02.2026 в 23:57, Waver сказав:

саме тому часто своїх половинок можуть називати "сестра", "брат"... з чого ти взяв що це про інцест?

Тому, що якби не про інцест, то у цьому жарті не було б жодного сенсу :)

І стереотип про інцест в Алабамі таки існує

ящо погуглити значення фрази "Sweet Home Alabama" то знайдеш таке значення

Etymology

From the 1974 song "Sweet Home Alabama" by American rock band Lynyrd Skynyrd. Alluding to the Appalachian stereotype of inbreeding and incest.

Phrase "sweet home Alabama" (slang) Used humorously to imply the possibility of an incestuous relationship. 

ось на reddit є досить жваве обговорення чому існують стереотипи про інцест в Алабамі

• +1 1
  • Відповідей 840
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
On 2/9/2026 at 1:57 AM, vampirich said:

Тому, що якби не про інцест, то у цьому жарті не було б жодного сенсу :)

І стереотип про інцест в Алабамі таки існує

ящо погуглити значення фрази "Sweet Home Alabama" то знайдеш таке значення

Etymology

From the 1974 song "Sweet Home Alabama" by American rock band Lynyrd Skynyrd. Alluding to the Appalachian stereotype of inbreeding and incest.

Phrase "sweet home Alabama" (slang) Used humorously to imply the possibility of an incestuous relationship. 

ось на reddit є досить жваве обговорення чому існують стереотипи про інцест в Алабамі

Так навіть там написано що "цей стереотип..." а взагалі, реально бідний штат, багато забитих глухих містечок, багато дуже релігіозних чорних... і х. знає шо там у них може бути. Але як це асоціюється з продвинутими Німцями?

Опубліковано

Ніяк це не асоціюється з німцями, я просто спробував пояснити звідки ноги ростуть у таких жартів про "люблю тебе, сестра" в Алабамі і чому це не про сестру в релігійному використанні цього слова :)

• +1 1
Опубліковано
В 09.02.2026 в 07:43, INVICTUS сказав:

В Україні не менше, але більшість сидять по домах, тому що немає ні коштів ні умов для комфортного пересування та перебування поза домом 

Тому в якийсь момент і здається, що їх тут багато 

Я ж казав, що то лише цікава теза. Не факт. Думка. 

В 08.02.2026 в 22:57, Waver сказав:

Ну... якщо окунутися в історію, то так робили деякі королівські сім'ї та династії саме для того щоб зберегти владу та вплив на всіх інших в середині своїх родин... про які тоді ти звички серед звичайних робочих людей?

На рахунок Америки - то на півдні, хоч і мають вищу злочинність та навіть зі зброєю, але люди в загальному більш бідніші і також більш релігіозні, можна навіть сказати що в рази...  церкви на кожному кроці, саме тому часто своїх половинок можуть називати "сестра", "брат"... з чого ти взяв що це про інцест?

А на рахунок Полісся... то на рахунок призвіщ саме так, але наші люди в селах -  все-таки  утримуються від кровозмішування між близькими родичами бо всі знають що це великий гріх... тому питання - про які села з великою кількістю людей з інвалідністю та інцест ти говориш чи пишеш?

Мені здається, проблема в іншому...

Як на рахунок їхньої, тобто соціальності Німців в порівнянні з нами Українцями, та взагалі... якщо порівняти повсякденні соціальні зв'язки для більшості робочого класу, тобто звичайних людей... - є різниця та в чому вона проявляється? Бо в америці, наприклад, ця різниця дуже відчутна...

От ти живеш в Америці вже довгий час, і невже ти ніколи не чув оцих заїжджених жартів про Алабаму? 

Бідний штат. Маленькі містечка й села де "всі один одному родичі". Ну, камон, чоловіче! 

Ясно, що то просто голімий стереотип, який уже став, швидше, мемом, ніж натяком на правду! 

Не про релігію мова!  Про "брат" і "сестра" серед релігійних фанатиків - окрема тема. 

Щодо королівських сімей, то там я статтю наводив. Чітко й лаконічно все розжовано і все ясно. 

Але не всі королівські сім'ї йшли по стопам інцесту. Багато відмовлялися, бо зрозуміли усі майбутні проблеми! 

Тому й шукали жінок/чоловіків  не зі своєї країни. Щоб якраз-таки, оновити кров.  Не плодити інвалідів, які здатні лише під себе ходити, а не завойовувати половину Європи! 

Не в тему, але про яблука, хоча ні, в тему! 

Дивлюся фільм. Англійський. Це найкраще, що я бачив за останні роки. 

Тупий, типовий, сортирно-примітивний і водночас тонкий англійський гумор. 

image.png

• +1 1
Опубліковано (змінено)

За останній десяток років бував в Алабамі з пів сотні разів, був в декількох барах, ресторанчиках... і навіть ніколи про це не чув... але, Алабама - то справді дупа... в маленьких містечках переважно дуже бідно, все застаріле, дуже багато шкідливих підприємств, у великих містах кримінал шо пиздець, великі мережеві заправки та стоянки для фур - цілодобово охороняються озброєною охороною як всередині так і зовні по периметру паркінгу... певний час в основному туди возив алкоголь а звідти тютюн, овочі та курятину...

IMG_9465.jpeg

IMG_9466.jpeg  Типове домогосподарство в тих бідових маленьких містечках де вибір роботи - низько оплачувана робота на фермі або на смердючому куропереробному підприємстві…

Тому думаю, що якщо щось таке час від часу там відбувається - то певно не частіше ніж в родинах наших алкоголіків... 

IMG_9467.jpeg

Змінено користувачем Waver
  • +1 2
Опубліковано (змінено)

Як не дивно, зараз я знову а Алабамі… і вона доволі різна…

IMG_9488.jpeg

Є містечка де майже всі білі... але дорого.

IMG_9498.jpeg

IMG_9496.jpeg

IMG_9493.jpeg

• +1 2
Опубліковано (змінено)
On 2/14/2026 at 6:41 AM, volks said:

Мабуть, не про колір машин

Та про машини...:)

• Ха-ха 1
Опубліковано

Як виявляється, то переседенців тут набагато більше, ніж я думав. 

Хто мав в Україні свої бізнеси, в тому числі і з Рашкою, той дремене "в першому ж потязі". бо там "тока купили дом и сдєлалі рємонт"... 

Приїдуть, і будуть вимагати від держави компенсації за втрачене. І це буде як в кіно: "2 куртки замшеві, 2 портсигари срібних..." 

І саме цікаве те, що держава, таки, буде повертати гроші. Ясно, що не в повному обсязі, але буде.  Для чесних бізнесів так, а для тих, хто возив в рашку дешеву горілку а звідти дешевий бензин, то буде важче. 

Ясно, що то будуть гроші з позик МВФ, ЄС і т.п. Але й багато фінансових вливань з-за кордону в бізнес в Україні буде.

Ніхто з них не поїхав в Польщу чи Чехію. Бо там щоб жити - треба маслати, як папа Карло, а тут - все готове. За квартиру платять, гроші дають. Умудряються ще й на відпочинок літати. 

В Польщі і Чехії лише ті, хто там вже був і працював, а бо ті, в кого там родичі чи друзі. 

Та й отаке.. 

• +1 3
Опубліковано (змінено)
On 2/14/2026 at 5:22 AM, Oli said:

Це ти про що?

А якщо честно і конкретно - про що саме у тебе була думка запитати? Бо на це питання також відповідей є багато, в залежності хто запитує, з якою ціллю та що саме хочеш почути, але... ти ж не такий як той самий Нокіан в якого аби щоб хоч щось ляпнути для того щоб почути багато слів у відповідь... - про що саме ти хочеш почути і яку відповідь отримати? Обгрунтуй питання і почуєш таку ж саму і рівнозначну ґрунтовну відповідь.

Опубліковано
В 19.02.2026 в 09:26, Waver сказав:

А якщо честно і конкретно - про що саме у тебе була думка запитати? Бо на це питання також відповідей є багато, в залежності хто запитує, з якою ціллю та що саме хочеш почути, але... ти ж не такий дурачок як той самий Нокіан в якого аби щоб хоч щось ляпнути для того щоб почути багато слів у відповідь... - про що саме ти хочеш почути і яку відповідь отримати? Обгрунтуй питання і почуєш таку ж саму і рівнозначну ґрунтовну відповідь.

Ти мене зрозумів, а я тебе... ;)

Невже все так погано там з ними? 

Роки летять, а змін немає? 

Мені просто чи не цікава ця тема з ними(чи точніше не стикався не знаю), ну не розумію я чому вони ведуть такий спосіб життя та інше

Опубліковано
В 18.02.2026 в 11:09, Zheny@ сказав:

Приїдуть, і будуть вимагати від держави компенсації за втрачене. І це буде як в кіно: "2 куртки замшеві, 2 портсигари срібних..."

Я чув ще за таку "тему", купували хати впритик лінії фронту...  потім здавали її військовим, а коли вже рівняли із землею йшли за компенсацією. 

Звучить дивно, але і таке може бути :0091:

• +1 1
Опубліковано

у злочинності немає національності, бла-бла-бла... Дані тільки до 2017 року, але маю підозру що ситуація не сильно змінилась

USA_Homicide_Victimisation_Rates_By_Race.png.095ecadffd0bb033fd6ec60f600eca56.png

• +1 1
Опубліковано
В 19.02.2026 в 10:34, Oli сказав:

Мені просто чи не цікава ця тема з ними(чи точніше не стикався не знаю), ну не розумію я чому вони ведуть такий спосіб життя та інше

ЛІнь. Плюс закони, які їх захищають від расизму. 

Вчитися не хочуть. Працювати також. 

Нічого не хочуть і не вміють.  Одиниці. 

В 19.02.2026 в 10:43, vampirich сказав:

у злочинності немає національності, бла-бла-бла... Дані тільки до 2017 року, але маю підозру що ситуація не сильно змінилась

USA_Homicide_Victimisation_Rates_By_Race.png.095ecadffd0bb033fd6ec60f600eca56.png

Тут приблизно так само. якщо взяти в процентному співвідношенні, то найбільше різні сомалійці. Тобто їхня кількість (мігрантів) і скільки їх судили за тяжкі злочини, то проценти великі. 

• +1 3
Опубліковано (змінено)
On 2/19/2026 at 3:34 AM, Oli said:

Ти мене зрозумів, а я тебе... ;)

Невже все так погано там з ними? 

Роки летять, а змін немає? 

Якось у приватній розмові на цю тему з одним американцем, почув таку тезу що в США все це робиться навмисно, вірніше - навмисно ніхто нічого особливо змінювати не хоче бо це величезний-величезний електорат для демократів, це значна частка саме тих виборців що не мають свого критичного мислення, якими доволі легко маніпулювати і яким завжди достатньо раз на чотири роки пообіцяти якісь плюшки у вигляді допомоги для бідних, державного безкоштовного медичного страхування чи ще щось...  і майже всю владу в країні а це розподіл всіх ресурсів, бюджету і взагалі трильйонів долларів у вигляді мільйонних та мільярдних контрактів між своїми - отримують демократи. Саме так до влади колись прийшли Обама та Байден зі своїми командами, а також це місця в сенаті, конгресі, різних міністерствах і т.д., і скоріше всього на наступних виборах буде так само.

Опубліковано (змінено)
On 2/19/2026 at 3:43 AM, vampirich said:

Расова статистика стрілянини та вбивств тільки по Чикаго... всім абсолютно похєр на них, стріляються та вбивають один одного там в своїх районах та й нехай, роками та десятиліттями ніхто нічого навіть не намагається змінити. Але коли підходить час виборів то одразу - "наші громадяни", "наші люди" і т.д...

Screenshot_20260219_112204_Chrome.jpg

Це все, як і попередньому пості, на прикладі Америки... але цікаво це почути і про Європу 

• +1 1
Опубліковано

В 19.02.2026 в 19:31, Waver сказав:

але цікаво це почути і про Європу 

в Беликобританії така ж картина

А в умовній Польщі/Угорщині немає стільки умовних сомалійців щоб це якось сильно впливало на статистику.

Цікаво, чому ж вони туди не їдуть? (сарказм)

Arrest rate for every 1,000 people, by ethnicity.png

Опубліковано (змінено)
В 20.02.2026 в 07:33, vampirich сказав:

в Беликобританії така ж картина

А в умовній Польщі/Угорщині немає стільки умовних сомалійців щоб це якось сильно впливало на статистику.

Цікаво, чому ж вони туди не їдуть? (сарказм)

Arrest rate for every 1,000 people, by ethnicity.png

Табличка цікава, але якщо це суто кількість випадків на 1000 осіб в цілому, то мало інформативна. Її б ще скоригувати на структуру населення...

Хоча чорні і так дуже виділяються, і я дуже сумніваюсь, що їх в цілому велика частка в населенні Англії і Уельсу.

upd:

Запитав швидко в Геміні структуру, не факт, що вона точна, але все ж...

Чорношкірі вражають!

IMG_20260220_094634.thumb.jpg.05d491c25eee1d52cb81f0ba76578b15.jpg

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано

В 20.02.2026 в 10:44, Unknown сказав:

Табличка цікава, але якщо це суто кількість випадків на 1000 осіб в цілому, то мало інформативна. Її б ще скоригувати на структуру населення...

ну якщо така статистика на 1000 осіб вцілому, а білих переважна більшість, то в розрізі інших етнічних груп ця статистика виглядатиме іще гіршою

Опубліковано
В 20.02.2026 в 10:44, Unknown сказав:

Хоча чорні і так дуже виділяються, і я дуже сумніваюсь, що їх в цілому велика частка в населенні Англії і Уельсу.

upd:

Запитав швидко в Геміні структуру, не факт, що вона точна, але все ж...

Чорношкірі вражають!

IMG_20260220_094634.thumb.jpg.05d491c25eee1d52cb81f0ba76578b15.jpg

Не варто забувати, що мусліми входять в когорту білих

Опубліковано (змінено)
В 20.02.2026 в 10:35, vampirich сказав:

ну якщо така статистика на 1000 осіб вцілому, а білих переважна більшість, то в розрізі інших етнічних груп ця статистика виглядатиме іще гіршою

Так я ж про те саме писав.

Але потім поглянув ще раз на табличку і дійшов висновку, що дані в табличці таки скориговані на частку етнічної групи в загальній кількості населення. Бо якщо починається табличка з "All"  то це по суті середній показник 11,2. Якщо білих близько 80% і вони мають в своїй групі статистику 9,4, то умовні решту ~20% населення мають суттєво більше і в результаті тягнуть середнє значення вверх від 9,4 до 11,2.

Але всерівно чорні круто виділяються, бо в ~5,5 раза частіше їх ув'язнюють.

В от "Roma" (то ж цигани?) красавчики!

upd.

Якщо припустити, що білих рівно 80%, то  всі реш у (20%) мають середній показник 18,4.

Щодо циганців:  або вони дуже законослухняні, або дуже шустрі і тому не попадаються :)

Змінено користувачем Unknown
  • +1 1
Опубліковано
В 21.02.2026 в 20:05, Unknown сказав:

В от "Roma" (то ж цигани?) красавчики!

Якщо врахувати що вони становлять лише 0.1 відсоток від населення Великобританії і згідно графіку 0.1 відсоток арештів на 1000 людей випадає на циган - то получається що на кожного цигана припадає по арешту в рік??? а ще 5 відсотків ув'язнених ідентифікують себе як "Romany, Gypsy and Irish Traveller (RGT)"  то враховуючи що їх дуже мало а ув'язнених аж 5 відсотків від загальної кількості, то з ними ситуація іще гірша як з чорним населенням

Опубліковано
В 21.02.2026 в 08:37, volks сказав:

Не варто забувати, що мусліми входять в когорту білих

Чому? Там же є наприклад араби.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...