Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 275
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 15.08.2025 в 19:19, Zheny@ сказав:

Друже, в Луцьку давно вже не спокійно. 

Ми з тобою не розмовляли на цю тему. Але, пробач, що так скажу, тобі краще буде тут (умовна Німеччина), ніж в Україні. 

Забезпечення і т.д. Лікування, реабілітація. Ти подумай над цим. З рештою, я тобі ніколи нічого погано не радив, бо ти мій друг! 

Подумайте з мамою, напиши мені в телеграм. 

Не спокійно не тільки в Луцьку. Цього літа був "тиждень шахедів" в місті де я зараз..
Жень, поки нікуди не поїду, про причини напишу в особисті. Лікуватись і в Україні є де, принаймні поки що. Але дякую за пропозицію!

Опубліковано
В 17.08.2025 в 20:05, Waver сказав:

Знаючи його ситуацію,  скажу що - не тре йому ті закордони... ну може тільки на пару місяців щоб просто побувати і побачити на власні очі. Бо, якщо навіть зараз в Україні хєрово, але якщо у нього зараз є власний дім нехай навіть батьківський, поряд є люблячі батьки, брат чи сестра чи навіть інші хороші близькі родичі, знайомі чи друзі... бо там цього не буде. І толку з того що дадуть йому ту якусь соціальну кімнату і трохи на продукти...

Привіт! Не до кінця з тобою погоджуюсь. За рідних ти правий, але це не стримуючий фактор. Скажу як є, основна причина чому я не виїхав, в мене немає навиків, таланту, знань, які могли б прокормити мене за кордоном. Життя на соціалку - це не життя, тут згідний з тобою

• +1 1
Опубліковано
В 22.08.2025 в 16:36, VojinSvitla сказав:

Привіт! Не до кінця з тобою погоджуюсь. За рідних ти правий, але це не стримуючий фактор. Скажу як є, основна причина чому я не виїхав, в мене немає навиків, таланту, знань, які могли б прокормити мене за кордоном. Життя на соціалку - це не життя, тут згідний з тобою

Ну і в особистому все добре, це також певний стримуючий фактор

Опубліковано (змінено)

Правда така, що закордоном новоприбулим емігрантам тре ПАХАТИ, навіть не пахати а їбашити, причому добряче їбашити, особливо перші роки і особливо зараз. Іноді навіть цілком здорові хлопи не витримують такого темпу морально... знаю навіть таких що вже з Європи приїхали в америку, побули рік-два, не витримали і повернулись знову в Європу... і тепер знову плачуть як їм там херово, що соціалки не вистачає, нормальної роботи знайти не можуть, всюди мало платять і ніхто нічого їм не дає.:D 

Але, є і ті в кого і закордоном з часом дуже добре все налагоджується, і на скільки бачу і розумію - все залежить від батьківського виховання та власного життєвого досвіду, хто в якому середовищі виріс та жив, до чого звик та до чого прагне і яких зусиль для цього прикладає, і взагалі - на скільки морально людина загартована життям...

Змінено користувачем Waver
Опубліковано

Автопарк багатьох наших емігрантів у сша... але, чомусь, після першої ж серйозної поломки чи після того як механік озвучить що там найближчим часом потрібно буде ще замінити і скільки це буде коштувати - одразу шукають кому би її далі спихнути... і на диво знаходять, і через деякий час далі знову все по колу.  Понти - то страшна штука, але ж так хочеться!:D

Screenshot_20250823_120315_Chrome.jpg

Screenshot_20250820_114604_Chrome.jpg

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
On 8/23/2025 at 5:23 PM, deluxkangoo said:

а що далі не зрозуміло.

Купують такі ж самі, і потім знову, після першого ж візиту до механіка - машина на продаж наступному такому ж  понтовику... в таких авто в штатах, один любий навіть невеличкий ремонт з заміною запчастин - може коштувати до половини ціни цього старого авто, а все що серйозніше, тобто тобто ремонт чи замвна мотору чи коробки - буде коштувати більше ніж саме це авто...  

Змінено користувачем Waver
  • Подобається 1
Опубліковано

Українських біженців в Польщі позбавлять соцвиплат та безкоштовного медичного забезпечення — президент Навроцький наклав вето на закон, який стосується непрацюючих українців

Опубліковано
В 25.08.2025 в 11:46, case_l сказав:

Українських біженців в Польщі позбавлять соцвиплат та безкоштовного медичного забезпечення — президент Навроцький наклав вето на закон, який стосується непрацюючих українців

поляки їбануті і цьому плані. 

Там вище я скидав інфу, скільки українці заробили в бюджет за минулий рік. 

І крім того, щоб жити в Польщі - треба їбашити!  А соцвиплати- мізер мізерний. 

• Cумний 1
Опубліковано

Польське громадянство не робить українця поляком(

Поляки ставляться до нього , як до українця. 

Так само кацапи ставляться до данбасян, як до неповноцінних расіян.

Саме тому українцю найкраще бути українцем.

ZAXID.NET

Польські політики закликають прокуратуру відкрити кримінальне провадження через заяву Віталія Мазуренка

• Ха-ха 1
  • Збентежений 1
Опубліковано

ну так люди отримують польське громадянство не для того щоб стати поляками. І японське не для того щоб стати японцями.

А для того щоб мати доступ до тих благ, які дає та країна для своїх громадян

до речі цікаве спостереження: серед усіх тих українців, кого я знаю, і хто мешкає за кордоном, ніхто ніколи не казав "я німець, я француз, я поляк, я італієць", окрім "я американець", бо як не крути - країна мігрантів з усього світу

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 8/28/2025 at 7:36 AM, vampirich said:

ну так люди отримують польське громадянство не для того щоб стати поляками. І японське не для того щоб стати японцями.

А для того щоб мати доступ до тих благ, які дає та країна для своїх громадян

до речі цікаве спостереження: серед усіх тих українців, кого я знаю, і хто мешкає за кордоном, ніхто ніколи не казав "я німець, я француз, я поляк, я італієць", окрім "я американець", бо як не крути - країна мігрантів з усього світу

так в Польщу  переїхало багато свідків какой разніци, які не стали українцями, навіщо таких утримувати хз, їхали би на рускую пенсію

Змінено користувачем case_l
Опубліковано
В 27.08.2025 в 21:04, Nokian сказав:

Польське громадянство не робить українця поляком(

Поляки ставляться до нього , як до українця. 

Так само кацапи ставляться до данбасян, як до неповноцінних расіян.

Саме тому українцю найкраще бути українцем.

ZAXID.NET

Польські політики закликають прокуратуру відкрити кримінальне провадження через заяву Віталія Мазуренка

Навроцький - проросійське бидло. Янукович по-польськи. 

Тому не дивно. 

Опубліковано
В 28.08.2025 в 16:57, case_l сказав:

так в Польщу  переїхало багато свідків какой разніци, які не стали українцями, навіщо таких утримувати хз, їхали би на рускую пенсію

А нащо утримувати свідків "чому не державною"? Їхали б собі додому на українську пенсію.

• Ха-ха 1
Опубліковано
On 8/29/2025 at 10:39 AM, TARAS96 said:

А нащо утримувати свідків "чому не державною"? Їхали б собі додому на українську пенсію.

краще таких утримувати, ніж какая разніца

Опубліковано

Щоб ,, користуватись  благами,, держав , іноземцю абсолютно не потрібно приймати громадянство.  Достатньо права на перебування та працю.  А ось щоб голосувати приміром, та впливати на долю держави таким чином- уже треба прийняти громадянство.

В декого життєві інтереси просятгаються трохи далі, ніж прості ,, блага,,

Опубліковано

Безвізовий режим умовному громадянину Великобританії доступний значно у більше країн як умовному українцю з правом перебування у Великобританії. Право на працю не дає можливості займати посади в держорганах (робота в поліції, наприклад).

Ось тобі мінімум іще два пункти крім можливості голосувати, для яких недостатньо права на перебування і працю. А як згадати обіцянки Трампа, то можна здогадатися, що навіть маючи право проживання, можна бути депортованим, якщо держава змінить свою міграційну політику, а громадянину за таке переживати уже не потрібно.

Ну ти б погуглив, чи що, перед тим як висувати свою чергову експертну думку

• +1 2
Опубліковано
В 30.08.2025 в 20:20, Nokian сказав:

Щоб ,, користуватись  благами,, держав , іноземцю абсолютно не потрібно приймати громадянство.  Достатньо права на перебування та працю.  А ось щоб голосувати приміром, та впливати на долю держави таким чином- уже треба прийняти громадянство.

В декого життєві інтереси просятгаються трохи далі, ніж прості ,, блага,,

ВНЖ і громадянство - відрізняються, між іншим, лише тим, що коли ти  маєш громадянство, то ти маєш право голосу. ВНЖ цього права не має.. От і вся різниця..   

• +1 1
Опубліковано
В 30.08.2025 в 22:52, Zheny@ сказав:

ВНЖ і громадянство - відрізняються, між іншим, лише тим, що коли ти  маєш громадянство, то ти маєш право голосу. ВНЖ цього права не має.. От і вся різниця..   

Ем.. я ж написав вище три інші суттєві відмінності :)

Опубліковано (змінено)

Зараз норми життя змінюються так швидко, що гугл можене встигати. Той самий Трам , як показує практика, може дуже легко позбавити переваг громадянства і самого стовідсоткового громадянина. 

Сваіт стає дуже розмитим і вже не буде иаким як раніше.

Змінено користувачем Nokian

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...