Перейти до змісту

Світло без світла

MaestroA

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
29 хвилин тому, Oli сказано:

Автомобільний акумулятор 50А 1750грн

ну, і через інвертор? мінімум - ноут + хоч щось світла, телефон (в якості модема), або - понушка+роутер. На скільки часу вистачить? Вже - рахували, з @romanc , на годин так 5-7. Ну - світло може ще на своїх акумах попрацювати.

@Oli - мож я не так висловився, ця "хрєнь" - має "швидку зарядку"... а акум автомобільний - з...трохи довго ;)

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано (змінено)

@Oli - з досвіду використання (друзі в Києві - зразу купили) - трохи шумить, коли заряджається, або на повну потужність врубити.

для ноута (мій - 5-6 годин на повній зарядці при моїй роботі), плюс таке собі освітлення, телефони - планшети , десь на добу+ вистачить.

Потім, або "дадуть" світло на пару годин і він зарядиться (швидка зарядка 2 год.), або - від генератора, або, взяв в в руки і десь переїхав на пару годин, в цьому плані - дуже зручно.

P.S. Я не хочу саме цей... бачив на алі - дешеві варіанти, але щось я не дуже...і довго...з Америки - набагато швидше, а з Польщі - тим більше

Опубліковано (змінено)
56 хвилин тому, Oli сказано:

Автомобільний акумулятор 50А 1750грн

без питань, скільки часу? інвертор+бж - весь ККД "зжеруть", потім - зарядити акум - скільки годин? + зарядний пристрій...

Опубліковано
4 хвилин тому, Bliksss сказано:

потім - зарядити акум - скільки годин?

Знаю ;)   аби ми знали точно, 12год є світло 12год сидим без світла, то можна і так робити, дешево і сердито.

Просто за цю ціну можна взяти більше акумуляторів і як результат довше протриматися.

Опубліковано
1 хвилина тому, Oli сказано:

Просто за цю ціну можна взяти більше акумуляторів і як результат довше протриматися.

то - "ділись", для того і тема

Опубліковано
3 хвилин тому, Oli сказано:

12год є світло 12год сидим без світла, то можна і так робити, дешево і сердито.

нажаль, треба "трохи" не так... до всього треба готуватись...

Опубліковано (змінено)
13 хвилин тому, Oli сказано:

Просто за цю ціну можна взяти більше акумуляторів

має право на життя, акуми - завжди добре, але, зарядити ці акуми - довго. Туди куди я "дивлюсь" - швидко, за 2 години.

З іншої сторони, на 20K+ можна і акумів накупити по 1750 грн. ))) але - як їх потім швидко зарядити?

Опубліковано
11 хвилин тому, Bliksss сказано:

має право на життя, акуми - завжди добре, але, зарядити ці акуми - довго. Туди куди я "дивлюсь" - швидко, за 2 години.

Хм... Тоді варто дивитися в сторону літієвих батарей бо вони дадуть швидкість зарядки.

В тому пристрої теж літій 

Screenshot_20221107-234106.thumb.png.d996fc5326870bcc8a7a2da9e0ebd7af.png

Опубліковано
6 хвилин тому, Oli сказано:

Хм... Тоді варто дивитися в сторону літієвих батарей бо вони дадуть швидкість зарядки.

так, але суть в тому, що я дивлюсь в сторону - "готового рішення"... Якщо хтось може запропонувати - аналогічне, чому б і ні?

Опубліковано
2 годин тому, case_l сказано:

що пропонують за 18?

Батарею від Ліфа.

До речі автомобільні акумулятори діляться на стартерів,буферні та тягові.

Для нашої ситуації підходять як мінімум буферні,а краще тягові.

Які й стоять на екарах

Опубліковано
1 хвилина тому, Bliksss сказано:

так, але суть в тому, що я дивлюсь в сторону - "готового рішення"... Якщо хтось може запропонувати - аналогічне, чому б і ні?

Випадково знайшов 

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/paverbanki-e-svitlo-sinus-IDQ9reW.html

Опубліковано (змінено)
2 хвилин тому, Oli сказано:

Випадково знайшов 

знаю, немає "швидкої зарядки" - для самого себе;)

Опубліковано
5 годин тому, Nokian сказано:

Хто з автовиробників викупить тему і швидко запустить модель з виходом 220 вольт- нормально заробить 

Або контори ,що випускатимуть автомобільні інвертори на 3 кВт хоча.

https://focus.ua/uk/auto/505490-novyj-elektromobil-ford-spaset-pri-otklyuchenii-elektrichestva-video

Цитувати

Пікап Ford F-150 Lightning здатний сам визначити відключення електроенергії й автоматично починає живити будинок.

Електрокар Ford F-150 Lightning здатний кілька днів забезпечувати електроенергією квартиру чи будинок. Пікап отримав функцію Intelligent Backup Power на випадок перебоїв із електрикою. Про це повідомляє офіційний вебсайт Ford.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
2 хвилин тому, sergkots сказано:

щось таке, але було про - ДОДЖ, чи "Джи Ем"..ну, то таке

Опубліковано
2 хвилин тому, Nokian сказано:

До речі автомобільні акумулятори діляться на стартерів,буферні та тягові.

Хімія різна, +пакування.

Тягові це завжди хімія буде LifePO4, ліфьори. Є такі на роботі, вага там напевно від 500-700кг.

Опубліковано (змінено)
13 хвилин тому, Nokian сказано:

Та варіант з бурштиновими дизелями якось доступніше.

Двигун від фолькса1 + генератор (електродвигун в якості генератора) + "прямі руки" і не забудьте про стабілізатор, за ті самі гроші - в рази більше потужності ніж "магазинний генератор"

Ну, щось таке бачив...

Опубліковано (змінено)
2 годин тому, Bliksss сказано:

Нічого не продаю, і нічого не пропоную - просто, хотілося б обговорити варіант ;)

ну, в Укріхні - її навіть немає в наявності https://ecoflowukraine.com/ru/river-pro/1104/

на ebay - є;)

До них можна підключати сонячні батареї для зарядки:

Спойлер

Зарядная станция EcoFlow RIVER Max +110W Solar Panel. Портативная зарядная  станция EcoFlow с солнечной панелью, цена 47800 грн - Prom.ua  (ID#1614997876)

В Луцьку є контора Кербіс - щось подібне роблять, для фронта теж. Але треба телефонувати - бо сайт не оновлюють.
https://kerbis.com.ua/

П.С.

https://www.facebook.com/100025893005766/videos/pcb.1183992942473795/807770553854785
Глянь в дописах Свіржевського - він директор цієї контори.

Змінено користувачем sergkots
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

@sergkots можна, здається до всіх що більше ніж 500W, мож і до менших можна - я не в курсі

там різні панелі, здається на 100, а потім на 400Вт

точно знаю, що в нас - від 7 до 11кілогривень, за 100Вт панель, а там - 110-120 баксів + доставка (10-15)

Опубліковано (змінено)
19 хвилин тому, sergkots сказано:

В Луцьку є контора Кербіс - щось подібне роблять, для фронта теж.

що саме? для фронта? павербанк з швидкою зарядкою і великої ємності - саме те що потрібно, що б хоч в машині/танку заряджався ДУЖЕ ШВИДКО - потім можна було всім зарядитись.

Прості павербанки, "каже" - навіть не вези, реально подумати - по 30000 банки без квікчарджа - де вони їх зарядять?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...