Перейти до змісту

Потрібен ретранслятор WiFi

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

Є - квартира на 4 поверсі цегляного будинку, є - бабуся на першому поверсі цього ж будинку, в цьому ж під'їзді, підараси діти забувають проплачувати комуналку.
Хочу - роздати їй інтернет, квартиру (на 4 поверсі) - здаю в оренду, інтернет - оплачую я (тобто - завжди буде).
Що зробити - поставити потужніший роутер в себе, чи копати в сторону ретранслятора?
Хочеться допомогти людині - шукаю варіанти.

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано (змінено)

Я б не задавав таких "дурних питань", якби це стосувалось офісних приміщень, чи інших приміщень - до яких маю доступ.
Якби в тому будинку були адекватні сусіди - попросив би відкрити "бабусі" гостьовий доступ в сусідів на 2 поверсі...

Опубліковано
30 минут назад, Bliksss сказал:

Я б не задавав таких "дурних питань", якби це стосувалось офісних приміщень, чи інших приміщень - до яких маю доступ.
Якби в тому будинку були адекватні сусіди - попросив би відкрити "бабусі" гостьовий доступ в сусідів на 2 поверсі...

2 поверхи = 3 панелі + побутові перешкоди (типу мікрохвильовок, скла і тд).
Кабель по фасаду, це буде стабільно (якщо таке можливо). В квартирі бабусі, простий роутер налаштувати під точку доступу.

• +1 1
Опубліковано
2 минуты назад, case_l сказал:

або кабель, або направлена антена, яка з вулиці буде світити їй у вікно

відстань не велика, кабель є кабель.
От коли відстань 100+ метрів тоді можна і варіант антен прикидати, а тут нічого практично не мішає. Хіба будинок в новобудові де фасад не можна псувати.
По під'їзду не варто вести, бо "цінувачі міді" можуть обрізати, або монтажники провайдера)

• +1 1
Опубліковано

дякую за поради, але, якби все було так просто - вже б давно кабель кинув.
Таки - да, новобудова, розглядаю варіант WiFi

P.S. Просто - хочу допомогти людині, думаю як... Була думка - інтернет їй оплачувати щомісяця, але - це і дорожче в далекоглядній перспективі, і ще подумають що віджати квартиру хочу, хоча - на це таки покуй.

Опубліковано (змінено)
1 година тому, case_l сказано:

або кабель, або направлена антена, яка з вулиці буде світити їй у вікно

якби десь в селі, а так - не варіант...

пройшовся з телефоном (афонь 8) - добиває в коридорі в неї (одна поділка), а вже далі - ні, ну і не факт що буде тянути коли всі сусіди приїдуть.
Тому і шукаю - якийсь репітер, з перевірених))

Щось типу - впихнув в розетку і забув...

Опубліковано

@Bliksss кабель по магістральному каналу.

Все.

Або, по вулиці. Висвердлився зі своєї квартири на вулицю і завів в хату до бабці.

Все.

АБО!

Виводиш антенку віфі на вулицю - стріляєш вниз. Там ловиш такою ж антенкою і заводиш в хату.

Сучасне обладнання вміє навіть 1Гбіт.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
2 годин тому, Zheny@ сказано:

кабель по магістральному каналу.

@Zheny@ - читай вище, там без варіантів, все закрито.

Або, по вулиці. Висвердлився зі своєї квартири на вулицю і завів в хату до бабці.

там живуть квартиранти, не хочу створювати незручності (5 років живуть), як максимум - думав роутер на потужніший замінити.

по "фасаду" не вийде.

Виводиш антенку віфі на вулицю - стріляєш вниз. Там ловиш такою ж антенкою і заводиш в хату.

Тут - дякую, спробую потужнішого роутера поставити в квартирантів, перенести до вікна - знизу зловити і щось таки буде....

Опубліковано
8 хвилин тому, Bliksss сказано:

спробую потужнішого роутера поставити в квартирантів, перенести до вікна - знизу зловити і щось таки буде....

В мене на роботі tp-link Deco.

Там цікаво антенка покриває - як ніби "грибом". WiFi розміщений був на 8 поверсі. На вулиці біля входу - 2-поділки ловило!

Суть второпав?

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)
2 хвилин тому, Oli сказано:

Провайдер?

В мене - КС, в будинку - є все що завгодно.

Опубліковано (змінено)
18 хвилин тому, vampirich сказано:

От таке є в природі. Якщо вивести за вікно і в тебе і в бабусі антени - повинно працювати

дякую, але я вже казав - не буду дірок робити. 
Знайшов в "загашніку" Archer C5 та Mikrotik (хз який) - буду в суботу бавитись, перенесу обидва ближче до вікна, думаю - буде норм.

Опубліковано (змінено)
2 годин тому, Bliksss сказано:

дякую, але я вже казав - не буду дірок робити. 
Знайшов в "загашніку" Archer C5 та Mikrotik (хз який) - буду в суботу бавитись, перенесу обидва ближче до вікна, думаю - буде норм.

Якщо нормальні антени і плати сигналу в роутерах, то має працювати біля вікон. Той що буде приймати постав на підвіконня навпроти склопакету ( якщо не сильно сонячна сторона), щоб армування вікна не було ще однією перешкодою. Свій роутер вже як вийде. Ну і wi fi  налаштування, простіший пароль типу 55555522, простий ssid типу "bb", може wpa psk, перший канал, ширина 20,  n only (g малувато на всіх буде ?)

Змінено користувачем charlie
  • +1 1
Опубліковано

Купив собі таку штуку:

https://brain.com.ua/ukr/Retranslyator_TP-Link_RE200-p220564.html

Дуже зручно, можна подовжити існуючу Wifi мережу або зробити окрему, можу дати потестити чи буде вистачати, але з залогом (можу й продати, собі ще замовлю)

Опубліковано
3 хвилин тому, tarasmv сказано:

Дуже зручно, можна подовжити існуючу Wifi мережу або зробити окрему, можу дати потестити чи буде вистачати, але з залогом (можу й продати, собі ще замовлю)

"залог" - без питань, але поки спробую те що є... Я і шукав щось типу того - що ви пропонуєте, звернусь - якщо не вийде так як собі думаю.

Опубліковано

Є в магазинах powerline адаптери які створюють ethernet мережу по проводах 220В (приміщення де ставляться ці адаптери мають бути на одній фазі)https://hotline.ua/ua/computer-powerline-adaptery/tp-link-tl-pa4010kit/ Є такі адаптери навіть з вбудованим wi-fi але коштують добру копійку: https://hotline.ua/ua/computer-powerline-adaptery/tp-link-tl-wpa4220kit/

• +1 2
Опубліковано
On 31.08.2022 at 23:04, Zheny@ сказано:

В мене на роботі tp-link Deco.

Там цікаво антенка покриває - як ніби "грибом". WiFi розміщений був на 8 поверсі. На вулиці біля входу - 2-поділки ловило!

Суть второпав?

деко це тєма, плюс меш....

Опубліковано
9 годин тому, Maniko сказано:

Є в магазинах powerline адаптери які створюють ethernet мережу по проводах 220В (приміщення де ставляться ці адаптери мають бути на одній фазі

І як, добре така штука працює? Як швидкість, втрати?

Опубліковано (змінено)
1 година тому, NeoN сказано:

Пробував колись, в межах квартири - 10-12 мбіт здається, але - там алюмінієва проводка, мож на міді - було б краще....
Втрати - є, "губило" мережу часто, мож дєшманський адаптер був, мож через те - що "вдома", тут і мікрохвильовка і холодильник і т.п.
Не факт що працювало б в офісі.
P.S. Технологія - "стара як світ", років 20 назад - вже була.

Опубліковано

По темі - всім дякую за поради, поставив потужнішого роутера (того що розповсюджує сигнал) і переніс ближче до вікна (обидва). Норм, навіть для телебачення вистачає. 

• +1 1
Опубліковано
1 година тому, NeoN сказано:

Самому такими штуками ще не доводилося користуватися.

8 хвилин тому, Bliksss сказано:

По темі - всім дякую за поради, поставив потужнішого роутера (того що розповсюджує сигнал) і переніс ближче до вікна (обидва). Норм, навіть для телебачення вистачає. 

А що та бабуля вміє комп'ютером користуватись? Чи для чого їй wi-fi? Для смартфона може?

Опубліковано (змінено)
8 хвилин тому, Maniko сказано:

А що та бабуля вміє комп'ютером користуватись? Чи для чого їй wi-fi? Для смартфона може?

Мій дідусь - 85 років 2 ноута має, кіноплівки (не відео, а саме - кіноплівки) оцифровує (з домашнього архіву) а потім "бавиться", вік - це таке....
а цій - десь 70.
Звісно - "бабуся" має ноут, смарт тв - також... Телевізор - просто щоб був, ноут для скайпу, я ж казав - не допомагає їй ніхто (грошей на інет та тб не мала), сиділа без інформації - шкода стало.

Опубліковано
В 31.08.2022 в 18:10, Bliksss сказал:

Є - квартира на 4 поверсі цегляного будинку, є - бабуся на першому поверсі цього ж будинку, в цьому ж під'їзді, підараси діти забувають проплачувати комуналку.
Хочу - роздати їй інтернет, квартиру (на 4 поверсі) - здаю в оренду, інтернет - оплачую я (тобто - завжди буде).
Що зробити - поставити потужніший роутер в себе, чи копати в сторону ретранслятора?
Хочеться допомогти людині - шукаю варіанти.

Інтернет якого оператора?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...