Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
7 minutes ago, Dima4s said:

на кого вчитись? чи всі в піхоту, а далі як вийде?

скоріш за все всі в піхоту, далі як пофартить. 

хіба як ти цінний спеціаліст електронщик штучний якийсь і то доведеш дуболому що можеш бути корисним для ЗСУ в якості не мяса а інтелектуального труда.

• +1 1
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
26 minutes ago, Dima4s said:

на кого вчитись? чи всі в піхоту, а далі як вийде?

за всіх - не скажу, але, вже деколи і по здібностям дивляться, деякі здібності - краще не вказувати ;) ну, принаймні так мені сказали кілька товаришів, які - нещодавно пішли воювати. 
Буду - там, то вже щось, можливо - напишу, в "загальних рисах" ))) не тільки ми - борду читаємо ))

• +1 2
Опубліковано (змінено)
29 minutes ago, MACCEN said:

хіба як ти цінний спеціаліст електронщик штучний якийсь і то доведеш дуболому що можеш бути корисним для ЗСУ в якості не мяса а інтелектуального труда.

та ну, знаєш скільки там айтішників воює? Особливо з Києва....ще з перших днів, так, тоді - брали всіх і не дивились на спеціальність (всі мої знайомі - самі пішли в перші дні, без повістки), зараз - невеликий шанс, що зважають на здібності.
Деякі кажуть - зважають на кожну дрібницю - знання мов, освіта і т.п. Як попадеш.

P.S. Я - не заморочуюсь, розберусь на місці.

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
6 годин тому, Bliksss сказав:

та не так вже і добре бути оператором дрона, мені - незабаром йти служити (вже знаю дату), то взнавав в друзів/родичів, які воюють ще з початку війни і деякі - дуже не рекомендували в "дроноводи".

В знайомого в підрозділі(бахмутський напрям), з 10-ка дроноводів, вже половина -200-і.

В тебе яка ВОС стоїть в військовому?

Змінено користувачем xPON
Опубліковано
37 minutes ago, xPON said:

В тебе яка ВОС стоїть в військовому?

жодної)) я вже вище написав - жодного разу не був у військоматі, до того як сам прийшов))

Опубліковано
5 hours ago, Bliksss said:

та не так вже і добре бути оператором дрона, мені - незабаром йти служити (вже знаю дату), то взнавав в друзів/родичів, які воюють ще з початку війни і деякі - дуже не рекомендували в "дроноводи".

тепер я розумію, а то пропонували якось типу там блатна робота + за знищену техніку, на малювали мені просто там не мільйони в місяць а 200-300 тис на легесенько :)

дроноводи напевно теж розхідники як і дрони :(

Опубліковано

У Твєрській області впав літак з бортовим номером RA-02795.

Він належить Євгєнію Прігожину.

10 загиблих внаслідок падіння бізнес-джету на росії, - пишуть росЗМІ

На борту збитого літака міг бути Пригожин

Опубліковано
33 minutes ago, xPON said:

Кажуть, Пригожина прибрали.

було б добре, але, якби "дімона з дідом кабаєм" - от це був би подарунок до Дня Незалежності ))

• +1 5
Опубліковано
34 minutes ago, Bliksss said:

було б добре, але, якби "дімона з дідом кабаєм" - от це був би подарунок до Дня Незалежності ))

Тока приігожін та уткін вибули з єфіру, може й живи, але світитися не будуть. Взрив в повітрі.

• +1 2
Опубліковано
1 hour ago, romanc said:

Нам 100 вос тільки почали давати, через 1,5 роки війни))

як правило пишуть рядовий :) напевно це не самий гірший варіант, але є біда, є люди які паталогічно не можуть комусь підчинятись якщо керівник довбойоб як тоді робити? В цивільному житті можна звільнитись, а на війні хіба як застрелити такого керівника?

• +1 1
Опубліковано (змінено)
4 hours ago, Bliksss said:

та ну, знаєш скільки там айтішників воює? Особливо з Києва....ще з перших днів, так, тоді - брали всіх і не дивились на спеціальність (всі мої знайомі - самі пішли в перші дні, без повістки), зараз - невеликий шанс, що зважають на здібності.
Деякі кажуть - зважають на кожну дрібницю - знання мов, освіта і т.п. Як попадеш.

P.S. Я - не заморочуюсь, розберусь на місці.

я ж нічого не маю проти, але айтішнік може й картоплю в теорії чистити, якщо хтось "свого" запише в айтішники (вінду бачив, да, ну ок, пишу тебе в секретарі друкарі) і т.д. :) а того чувака який мені там трусить про пітон, джава і ще якусь херню запишу в сапери :) да пофігу.

Війна як повезе, але мляха я напркилад паталогічно не можу виконувати тупі накази, в мирний час можу звільнитись без проблем, а от на війні в окопі думаю можу і завалити під шумок, війна все спише. Да звучить якось дивно, але є багато але.

І ця вся срань віддавання честі старшому по званні і так далі, це мені взагалі не влазить в мою голову, він що не так пісяє чи какає як я. Чи ті всі підлабузництва і та вся фігня.

Змінено користувачем MACCEN
  • Подобається 1
  • Cумний 1
Опубліковано (змінено)

ППО своїх збити апріорі не може - хоча може технічно якось і може. 

В кожному літаку та гелікоптері навіть пасажирському є передатчик типу там "свій чужий" це шифрований канал і вся та фігня, де ППО конкретрно знає автоматичному режимі, що це летить свій літак і так далі. Тому по помилці збити це дуже важко, плюс там напевно ешелонний контроль.

тому або диверсія, або збили з землі якимсь ПЗРК.

Опубліковано
12 hours ago, MACCEN said:

Війна як повезе, але мляха я напркилад паталогічно не можу виконувати тупі накази

краще коли тебе зв'язаного кацапи розстріляють як в Бучі?

• +1 3
Опубліковано (змінено)
11 minutes ago, alexvvv said:

краще коли тебе зв'язаного кацапи розстріляють як в Бучі?

не треба впадати в крайнощі, запорука успіху це толкове креівництво яким не плювати на живу силу якою вони керують скажем так.

і такі да, я не хочу вчити звання і віддавати честь з приводу та без приводу також.

• Cумний 1
Опубліковано

якось мені офіцер як він себе називає у відставці  - підполковник якому 50 років втирає мені чому я ще досі не на нулі, а коли я йому сказав те саме, він мені каже, я армії вже все віддав що мав віддати :)

Опубліковано (змінено)
1 hour ago, MACCEN said:

В кожному літаку та гелікоптері навіть пасажирському є передатчик типу там "свій чужий"

Далеко не на кожному, на малих не обовязково а на тих що 30 років простояли під відкритим небом "на зберіганні" взагалі не до систем - добре що двигуни і рулі працюють і може ще шасі складається, хоча кажуть що як нема виходу то летять і з випущеним.

Змінено користувачем jurgen007
Опубліковано

На LED-екранах у Луцьку розмістили фото загиблих з 2014 року і дотепер військовослужбовців. Всього 187 світлин на п’ятьох бордах, – повідомили у Луцькій міській раді..

А хіба не варто би хоронити полеглих на меморіалі ,біля стадіону?.

Це центр міста ,де нащадки завжди віддаватимуть почесті полеглим 

Можливо зараз ,під час війни ,недоцільно ,щоб ворог не знав, ні іще є моменти.

Але потім героям варто спочивати на найпочеснішому місці в місті.

Опубліковано (змінено)
1 hour ago, MACCEN said:

ППО своїх збити апріорі не може - хоча може технічно якось і може. 

В кожному літаку та гелікоптері навіть пасажирському є передатчик типу там "свій чужий" це шифрований канал і вся та фігня, де ППО конкретрно знає автоматичному режимі, що це летить свій літак і так далі. Тому по помилці збити це дуже важко, плюс там напевно ешелонний контроль.

це цивільний літак, там є транспондер 

https://crewshop.ua/oborudovanie-avionika-svyaz/avionika/transpondery/transponder-garmin-gtx-327

Змінено користувачем alexvvv
Опубліковано (змінено)
2 hours ago, alexvvv said:

не варто

По перше не вистачить місця а по друге поряд з могилами НКВДистів і стребків, до того ж це було єврейське кладовище за Польщі - розрівняли бульдозерами і вийшов меморіал.

Змінено користувачем jurgen007
  • +1 1
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...