Перейти до змісту

Вибір бюджетного ТВ

MaestroA

Рекомендовані повідомлення

Власне, потрібно вибрати для родичів (старші люди без претензій до техніки) бюджетний ТВ 43".

Перелопатив всю беушку на OLX по Луцьку. Ціни, як на мене, не в адекваті.

Пішов дивитися нові на hotline...

В око впали AKAI TV43G21S і Bravis LED-43M8000 Smart + T2. Але відгуків/оглядів практично не має.

Я ніколи не мав справи з цими та подібними брендами.

Хтось з ними мав справу? Як на ділі їхні матриці? Як з надійністю? Чи можуть бути якісь неочевидні "підводні камені"?

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 годин тому, MaestroA сказано:

Bravis LED-43M8000 Smart + T2

Заходив сьогодні у Фокстрот "пощупати". 7299 грн.

Матриця бюджетна, але норм. Засвітів я не помітив. Кути огляду ніби широкі.

Щодо смарту... Основний недолік - пульт інфрачервоний, тобто штатними засобами пошук голосом недоступний.

Та й повільний той Android. Зайшов в аккаунт. Встановив AIDA64.

Процесор не визначається.

Оперативки 1 ГБ, з яких доступно всього 354 МБ.

На 500 грн. дешевше у них є такий же ТВ, тільки без смарту:

https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/televizoriy_bravis_led_43m8000___t2.html

Думаю, на ньому й зупинюся. І підберу якусь живішу приставку з голосом.

Будуть в когось якісь цікаві думки - діліться!

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, MaestroA сказано:

Будуть в когось якісь цікаві думки - діліться!

Тут можете спробувати підібрати (купувати можна й на інших ресурсах) приставку на свої потреби і бюджет: https://www.satmarket.com.ua/ua/dir.php?id=182&select=go&price_from=&price_to=&filter87=525&filter=87&order=price&dir_step=40&MS_MSS=f0oeat6i616ccj3suve6laskfmdu4h0n

Не один рік з плазмою Panasonic в експлуатації Beelink GT1 mini 4/64 на Amlogic S905X2  (вже знята з виробництва). Дуже задоволений.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

21 годин тому, MaestroA сказано:

21 годин тому, MaestroA сказано:

Власне, потрібно вибрати для родичів (старші люди без претензій до техніки) бюджетний ТВ 43".

Перелопатив всю беушку на OLX по Луцьку. Ціни, як на мене, не в адекваті.

Пішов дивитися нові на hotline...

В око впали AKAI TV43G21S і Bravis LED-43M8000 Smart + T2. Але відгуків/оглядів практично не має.

Я ніколи не мав справи з цими та подібними брендами.

Хтось з ними мав справу? Як на ділі їхні матриці? Як з надійністю? Чи можуть бути якісь неочевидні "підводні камені"?

Запитай тут, знайомі брали під замовлення 

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/toshiba-40lv933g-40-dyuymv-fullhd-1920x1080-usb-hdmi-IDNxukr.html

Ну і теж схиляюсь до приставки, маю h96 max 4/64  можна різні прошивки заливати та різні приколи, ігри, дзвонити...

Olx

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/tv-boksh96-max-IDNzbXG.htm

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 09.12.2021 at 21:12, MaestroA сказано:

Ціни, як на мене, не в адекваті.

А в чому їх неадекватність ? Невже вищі за ці акай з бравісом ?

Як на мене - краще вже взяти б/в лижу чи самсунг якщо вони бе нюансів, ніж якесь нове гівно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

34 хвилин тому, SergLutsk сказано:

А в чому їх неадекватність ?

В порівнянні з новими!

Найдешевший Самс 43" в Луцьку - 3900 грн. За плазму, якій вже пішов другий десяток - це норм?

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/plazmoviy-televzor-samsung-43-dyuyma-IDNuKdC.html

Нові Samsung в цій же діагоналі стартують від 10,5к.

Резюмую. За такого мамонта 37% від вартості нового - неадекватність вищої категорії! На мою скромну думку.)

4 годин тому, Oli сказано:

Запитай тут, знайомі брали під замовлення 

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/toshiba-40lv933g-40-dyuymv-fullhd-1920x1080-usb-hdmi-IDNxukr.html

Запитаю. Дякую.

Але хочеться щось свіжіше.

Тут один бордівець (на сьогоні пасивний) пропонує майже новий (ще в плівках) штатівський Sceptre 40" Class FHD (1080P) LED TV (X405BV-FSR) за 4к.

Модель від 08.2017.

Залишилося перевірити, чи працює на ньому наше кабельне.

Якщо все ок - то бачу пропозицію цікавою.

По приставках згідний зі всіма.

Питання моделі.

Китайози виросли в цінах пристойно з дефіцитами на комплектуючі.

А от американці чомусь - ні. Принаймі не всі.

Замовив для себе зі штатів Fire TV Stick 4K Max за акціною ціною $35. Огляд. В дорозі, чекаю.

Часи тугих і гарячих ТВ-стіків вже минули. То ж спробую.

А родичам думаю взяти попередню модель - Fire TV Stick 4K. Її теж хвалять. Недавно на амазоні була по $25, але зараз вже $30. В нас можна взяти за 870 грн.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 годин тому, MaestroA сказано:

А родичам думаю взяти попередню модель - Fire TV Stick 4K. Її теж хвалять. Недавно на амазоні була по $25, але зараз вже $30. В нас можна взяти за 870 грн.

Погуглив трохи.

Якщо вірити статті, то цей стік пристойно потужніший за Xiaomi Mi Box S, для прикладу.

А ось цікавий ресурс для порівняння процесорів ТВ боксів - https://gadgetversus.com/processor/

По більшості бенчмарків процесор зі стіка Fire TV Stick 4K Max (MediaTek MT8696) потужніший за Amlogic S905X3.

17 годин тому, Oli сказано:

Ну і теж схиляюсь до приставки, маю h96 max 4/64  можна різні прошивки заливати та різні приколи, ігри, дзвонити...

Olx

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/tv-boksh96-max-IDNzbXG.htm

Ціна була хороша (500 грн.), але процесори Rockchip дуже не хвалять.

Я з ними справи не мав, але й по потужності він вдвічі уступає 870 гривневому Fire TV Stick 4K.

Змінено користувачем MaestroA
  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І ще стосовно стіків...

Один з основних для мене недоліків - один порт USB, який micro і використовується для живлення.

Тож для вирішення питання флешок і USB-донглів (сторонні пульти, клавіатури тощо) знайшов ось такий спліттер на Алі:

https://aliexpress.ru/item/1005001597605549.html

Найцікавіша ціна на момент покупки. Мабуть, і на сьогодні теж.

Купив 3 шт. Вже на підході.

Одним точно зможу поділитися.

Тому якщо комусь треба - велкам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 годин тому, MaestroA сказано:

Найдешевший Самс 43" в Луцьку - 3900 грн. За плазму, якій вже пішов другий десяток - це норм?

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/plazmoviy-televzor-samsung-43-dyuyma-IDNuKdC.html

Нові Samsung в цій же діагоналі стартують від 10,5к.

Резюмую. За такого мамонта 37% від вартості нового - неадекватність вищої категорії! На мою скромну думку.)

Ну я ціни не моніторив, але гадаю очевидно, що ніхто не стане продавати телевізор, якому 3-4 роки, за треть його вартості. Тому цілком логічно, що ціна в 4тис. буде за "мамонта". А щось в районі 2017-2019 років випуску воно й вартувати буде десь мінус 30% від вартості нового, тобто ~6-9к думаю, залежно від моделі.

А взагалі, на мою скромну суб'єктивну думку, краще підшукати гарний б/в лижу чи самсунг за 8к і насолоджуватись, ніж взяти за таку ж ціну новий бравіс і потім на нього плюватись все життя.

А стосовно стіків, то цікава тема, як поюзаєш то поділись враженнями як воно.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 хвилин тому, SergLutsk сказано:

краще підшукати гарний б/в лижу чи самсунг за 8к

Цей варіант цілком цікавий. Був би. Якби були такі пропозиції в Луцьку.)

Поки подібних не знайшов.

Сам віддаю перевагу Самсунгам. Не дивлячись на недолугість їхньої ОС.

Два тижні тому замовив омріяного Samsung QE75Q60A. Затримки на митниці. Чекаю - не дочекаюсь.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 хвилин тому, MaestroA сказано:

Два тижні тому замовив омріяного Samsung QE75Q60A

Одначе 75 дюймів ще й Q це круто ! :blink: Навіть не уявляю таку панеліще в своїй кімнаті, це ж півстіни ! І звідки замовляв ? І не боїшся такого гіганта без перевірки брати чи ще не платив ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну а щодо

13 хвилин тому, MaestroA сказано:

Цей варіант цілком цікавий. Був би. Якби були такі пропозиції в Луцьку.)

Поки подібних не знайшов.

То тут ми просто розійшлись в часі, бо я свого 43" якраз так і продавав, десь за 8,5 здається, і йому було десь 3 чи 4 роки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

54 хвилин тому, SergLutsk сказано:

Одначе 75 дюймів ще й Q це круто ! :blink: Навіть не уявляю таку панеліще в своїй кімнаті, це ж півстіни !

Я б і 85" взяв би, якби ціна була адекватна. 100-ку - ні, бо не пройде по під'їзду. Треба демонтувати вікно і піднімати краном.)) Без жартів.

За Samsung QLED слідкую вже більше 2-х років.

Ще рік тому на Samsung QLED 75" ціни стартували від 45к.

Сьогодні від 30к. І це при тому, що 75-ки без привязки до бренду та типу екрана зараз від 26,5к на hotline.

Час для покупки прийшов.

Щоб упевнитися в правильності вибору стосовно діагоналі, неоднаразово приходив в магазини і стояв на плановій відстані (3-3,3 м) від панелі декілька хв.

А коли вмикнув у youtube пару-трійку своїх відео, знятих на старенький Google Pixel 3 - сумнівами вже й не пахло.

Дюна (2021) UHD BDRemux 4K 2160p HDR Dolby Vision на флешці вже теж чекати втомилася.))

54 хвилин тому, SergLutsk сказано:

І звідки замовляв ? І не боїшся такого гіганта без перевірки брати чи ще не платив ?

https://oleole.com.ua/p1499528210-televizor-samsung-qe75q60a.html

33 200 грн.

Забирати маю в Луцьку.

Завдаток - 600 грн.

Тож сума ризику для мене прийнятна.

47 хвилин тому, SergLutsk сказано:

То тут ми просто розійшлись в часі, бо я свого 43" якраз так і продавав, десь за 8,5 здається, і йому було десь 3 чи 4 роки.

Шкода.(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Більше 60-70 дюймів брати тєл то брєд. По перше ціни космічні ( якщо берем норм сегмент) а по друге є проектори, ті ж короткофокусеі які впритул до стіни майже ставиця) А там ажн хоч 2метри екран роити, аби місця вистачило.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 годин тому, AnimaNoir сказано:

Більше 60-70 дюймів брати тєл то брєд.

Щось подібне мені казали, коли я в 2009-му взяв у спальню 32". По сьогодні вісить. Але вже хочу поміняти на 55-ку.

Після того, як в перших рядах побував в IMAX, то зрозумів, що завеликих екранів для мене не буває. Але це суб'єктивні сприйняття. Тут одного рецепту для всіх не має.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@MaestroA Стосовно всяких AKAI / Funai - ти порсто ще надто молодий, щоб застати ці бренди у розквіті сил! :)

LG - колись був GoldStar :) і яце ще застав.

Фунай / Акай - бренди які у людец служать досі, від часів КІНЕСКОПНИХ ТВ! 

Тому я б довіряв.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

37 минут назад, Zheny@ сказал:

@MaestroA Стосовно всяких AKAI / Funai - ти порсто ще надто молодий, щоб застати ці бренди у розквіті сил! :)

Фунай / Акай - бренди які у людец служать досі, від часів КІНЕСКОПНИХ ТВ! 

Тому я б довіряв.

На это китайцы, скупившие японские бренды.

Еще и шарп купили, теперь 2 конторы, для Японии  и от китайцев.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, romanc сказано:

На это китайцы, скупившие японские бренды.

Еще и шарп купили, теперь 2 конторы, для Японии  и от китайцев.

Україна (як держава) теж віджала собі ПриватБанк.

Поки що, якість послуг не сильно впала. Підозрюю,що і в даному випадку буде +- так само.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Товар на свою цену..

У нас тв тошиба. Поковырялся, выяснилось это турецкий Vestel, он же и клеит названия Хитачи, купили лицензию на название.

https://ooo-konditsionery.ru/raznoe/vestel-чья-фирма-производитель-бренд-и-его.html#i-10

множество брендов лепят насвою продукцию легально.

Змінено користувачем romanc
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

51 хвилин тому, romanc сказано:

Vestel

Вона же Vico, Gorenje, Zanussi, wirpool маю пралку... Зроблено надійно, всередині на корпусі шумоізоляція з термоізоляцією, розбірний бак, а підшипник як в ступиці автомобіля, зроблено на віки!!!

Газова плитка Zanussi пережила 2нових нашого виробництва(Атлант)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 годин тому, Zheny@ сказано:

Стосовно всяких AKAI / Funai - ти порсто ще надто молодий, щоб застати ці бренди у розквіті сил! :)

Женя, я не набагато молодший за тебе. 85 р.н.

Перший імпортний телевізор у батьків на початку 90-х був саме GoldStar. Довго був.

Ніколи не забуду, як після тієї покупки тато подав оголошення в газету про продаж старого радянського телевізора і чоловік, який приїхав його забирати сказав: "Ото я розумію телевізор! А то зараз понароблювали тої пластмаси...".))

Стосовно AKAI wiki пише: "Наразі AKAI, як окремої компанії, більше не існує, і товарний знак «AKAI» використовується різними компаніями-виробниками споживчої електроніки (за ліцензією Grande Group)."

Тому довіри до бренду у мене зараз не має.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 часа назад, romanc сказал:

На это китайцы, скупившие японские бренды

Volvo теж китайці викупили, але на якість авто це не вплинуло.

А якщо по темі, то брав на роботу ось такий телевізор 

https://rozetka.com.ua/satelit_42f9100st/p312761518/comments/

За свою ціну дуже не поганий варіант. З мінусів можу виділити, що звук слабуватий, але то на "вкус і цвєт."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 часа назад, Oli сказал:

2нових нашого виробництва(Атлант)

Бацька наш?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут треба розрізняти для кого вироблено, Китай для США, Європи чи для СНГ /теж що Сделано в России/ - товариш ремонтує телевізори, ті що привезені з Європи, США роблять по 10р., поломки дріб"язкові, друга категорія через рік-два фіолетовий екран, вигорають діоди, заміна від 1000 грн.

Змінено користувачем jurgen007
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 часов назад, Selbeor сказал:

Volvo теж китайці викупили, але на якість авто це не вплинуло.

А якщо по темі, то брав на роботу ось такий телевізор 

https://rozetka.com.ua/satelit_42f9100st/p312761518/comments/

За свою ціну дуже не поганий варіант. З мінусів можу виділити, що звук слабуватий, але то на "вкус і цвєт."

Китайцы вольво всю фирму купили,, с патентами, заводами и работникамиа, не только бренд.

Тот же тошиба, что у меня, это турецкое качество разработки, видно по программному, не китай конечно, но уже не япония.

Змінено користувачем romanc
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...