Zheny@ Опубліковано 16 Січня, 2021 в 07:24 #1 Опубліковано 16 Січня, 2021 в 07:24 ДОброго дня камради. Вчора трапилася зі мною повчальна (навчальна ) халепа історія. Приніс колега по цеху 2 ноута, мовляв - перевстанови вінду, постав SSD. Ок, кажу. На один НР поставив вінду, дрова, швиденько, все гуд. Віддав. Другий Lenovo 145S, поставив ССД, поставив систему, всі потрібні проги . Думаю, накатаю дрова. Поставив Асистента. Він побачив, які дрова потрібно оновити і запустився. Скачав, поставив. 94%, каже, BIOS оновлю, треба ребутнутися. Кажу йому "ок". Ноут йде в ребут, з'являється вікно оновлення BIOS, йде оновлення. І посеред онови ноут тупо вирубився. (при цьому батарейка заряджена була на 100%, і ноут включений в мережу). А далі все. Йок. Після натискання на Power - світиться індикатор живлення деякий час, а потім починає блимати через кілька секунд. Не реагував ні на що. Жодна клавіша і все. BIOS сказав "досить". Перспектива візиту в сервісний для перешивання на програматорі, мене не радувала, від слова "абсолютно". Поліз в нет читати, що можна зробити. Як виявилося, дані ноути вміють рекаверити BIOS з флешки. Знайшов одну інструкцію з посилання на youtube-і. Португальською. Але з картинками. Форматую флешкe у FAT32, важливо , щоб флешка була з індикацією! Тоді розумієш, чи почався процес чи ні. По інструкції у мене вийшло не все, одна прога навідріз відмовилася розколупувати файл біоса. Тому я просто створив папку з потрібною назвою і закинув туди все, що необхідно! Перший раз ніфіга не вийшло. Думаю, що я роблю не так. Важливо: Переіменувати файл біоса, як сказано в інструкції + закинути оригінальний, не переіменований. + до того, я закинув ці 2 файла ще в корінь флешки, щоб для впевненості. Натискаю комбінацію клавіш (Як в інструкції), флешка моргнула кілька разів, пройшло кілька секунд, ноут став методично пищати, голосно, сцуко! Пищапв часто, зо 2 хв. Потім писк став кожні 2 секунди. Але пищав ще 2 хв. Потім затих. І ще за 1-2 хв ребутнувся, і запропонував налаштувати БІОС. Виставив все, що потрібно, система завелася. Контрольних 3-5 ребутів і шатдаунів І все. Маю надію, що комусь спасе ситуацію. Посилання на інструкцію є в описі. Дублюю, про всяк випадок. Кому що не ясно, то поясню і викладу порядок дій. Але Гугл транслейт чудово справляється із перекладом, а опис у португальця із іменем Юрій, детальний і чіткий!
Zheny@ Опубліковано 16 Січня, 2021 в 07:56 Автор #2 Опубліковано 16 Січня, 2021 в 07:56 Хочу додати про "Асистента" від LEnovo та HP. насправді класна штука. Вводиш серійник, качаєш прогу і вона все робить за тебе. Більше того, якщо вийшли нові дрова на офф сайті, то повідомляє, типу є, можна оновити. І оновлення БІОС-а, через асистент, ніколи не було проблемою. Це вперше в моїй практиці.
Pavelix Опубліковано 16 Січня, 2021 в 08:05 #3 Опубліковано 16 Січня, 2021 в 08:05 8 минут назад, Zheny@ сказал: Хочу додати про "Асистента" від LEnovo та HP. насправді класна штука. Вводиш серійник, качаєш прогу і вона все робить за тебе. Більше того, якщо вийшли нові дрова на офф сайті, то повідомляє, типу є, можна оновити. І оновлення БІОС-а, через асистент, ніколи не було проблемою. Це вперше в моїй практиці. Для Acerів нема подібного?
Zheny@ Опубліковано 16 Січня, 2021 в 08:08 Автор #4 Опубліковано 16 Січня, 2021 в 08:08 Ще про BIOS. І про Вінду. Місяць тому, купили одній поважній особі на формі - моноблок. 27". Мега крутезний. Райзен 5. ССД і т.д. І от, ставлю я Вінду, дрова, проги, і звук в машинці видає хриплячий. Ну, думаю, це ппц. Міняти.. Ну нє. Але не вірю в брак. Тим паче ціна апарата, не сама маленька... Зношу Вінду, ставлю Лінукс. І о Чудо! Звук ідеальний. Розумію, що проблема в дровах до звуку, хоча ставив самі останні! І тут я звертаюся до Асистента Ставлю асистент, ввожу серійника, він скачує ВСІ дрова і BIOS. Скачав - встановив - ребут. Ідеальний звук!
Zheny@ Опубліковано 16 Січня, 2021 в 08:15 Автор #5 Опубліковано 16 Січня, 2021 в 08:15 10 хвилин тому, Pavelix сказано: Для Acerів нема подібного? Багато ноутів вміють таке. Стандартні мамки від HP теж вміють. І, здається, Гігабайт. Ейсери, треба пошукати. Варто одразу й пробувати. Бачу, що інструкція на 85% подібна.
EleKtrik Опубліковано 16 Січня, 2021 в 09:09 #6 Опубліковано 16 Січня, 2021 в 09:09 53 хвилин тому, Zheny@ сказано: Багато ноутів вміють таке. Стандартні мамки від HP теж вміють. І, здається, Гігабайт. Ейсери, треба пошукати. Варто одразу й пробувати. Бачу, що інструкція на 85% подібна. Так і Dell вміє...
Zheny@ Опубліковано 16 Січня, 2021 в 09:13 Автор #7 Опубліковано 16 Січня, 2021 в 09:13 3 хвилин тому, EleKtrik сказано: Так і Dell вміє... більшість ноутів це вміють, бо складніше перешити біос, ніж в ПК.
Саня Опубліковано 16 Січня, 2021 в 10:23 #8 Опубліковано 16 Січня, 2021 в 10:23 а на древніх ПК після невдалої прошивки BIOS помітив, що при включенні є звернення до FDD... Знайшов флопік, зробив "правильну" дискету і відновив BIOS :-)
Zheny@ Опубліковано 16 Січня, 2021 в 10:27 Автор #9 Опубліковано 16 Січня, 2021 в 10:27 1 хвилина тому, Саня сказано: а на древніх ПК після невдалої прошивки BIOS помітив, що при включенні є звернення до FDD... Знайшов флопік, зробив "правильну" дискету і відновив BIOS :-) Ця функція, походу, досі є, її просто переробили під USB. Просто, якщо вже БІОС запоротий, то варто спробувати його оживити. Програматор, на фіналі, виручить завжди.
Zheny@ Опубліковано 17 Січня, 2021 в 18:31 Автор #10 Опубліковано 17 Січня, 2021 в 18:31 27 хвилин тому, AppMark сказано: тема створена щоб похвалити себе, чи допомогти іншим? Хочеш про це поговорити? Похвалити себе я можу будь-де інде. На ФБ, для прикладу, ще більше лайків поставлять! А якщо ще й в профільній групі, то взагалі атас! Ти, через півроку згадаєш, і будеш дякувати.
b0rg Опубліковано 23 Січня, 2021 в 06:25 #11 Опубліковано 23 Січня, 2021 в 06:25 On 16.01.2021 at 12:23, Саня сказано: а на древніх ПК після невдалої прошивки BIOS помітив, що при включенні є звернення до FDD... Знайшов флопік, зробив "правильну" дискету і відновив BIOS :-) та раніше мікруха біосу легко виймалась з свого гнізда напартачив, вийняв, взяв плєшку і йшов до корефана на програматор навіть питання пересилки кудись тоді не складне як десь відправляти цілу мамку або купити за долар-два з мертвої мамки донора... не знаю чому зараз так перестали робити
Zheny@ Опубліковано 23 Січня, 2021 в 08:57 Автор #12 Опубліковано 23 Січня, 2021 в 08:57 2 годин тому, b0rg сказано: або купити за долар-два з мертвої мамки донора... не знаю чому зараз так перестали робити Маркетинг! А чому тепер в ноуті лише мамка, як в телефоні, і розведені шлейфи на інтерфейси?
S30 Опубліковано 23 Січня, 2021 в 11:06 #13 Опубліковано 23 Січня, 2021 в 11:06 Жень, просто повезло. Не всі так дозволять себе перешити. А тим паче просто на програматорі взяти і залити скачаний на офсайті бінарник. Добре якщо він лежить там як образ. Гірше якщо образ+заголовок. Ще гірше якщо з того бінарника треба виколупувати (для цього треба знати де саме "ковиряти"). Але однозначно інфа для простого користувача годна.
yu2007 Опубліковано 23 Січня, 2021 в 11:27 #14 Опубліковано 23 Січня, 2021 в 11:27 Є питання трохи не по темі (пост можна й видалити, якщо Женя вважатиме за потрібне). В дружини в старенькому ноуті здохла батарейка CMOS (збивається годинник). Хто собі купував таке? Де таке можна знайти за недорого? Бо пошук в лоб по моделі ноута веде на амазон/ібей, де типу ОЕМ батарейки по +/- 10 баксів. ноут Dell Vostro V131
Zheny@ Опубліковано 23 Січня, 2021 в 13:04 Автор #15 Опубліковано 23 Січня, 2021 в 13:04 1 година тому, yu2007 сказано: Є питання трохи не по темі (пост можна й видалити, якщо Женя вважатиме за потрібне). В дружини в старенькому ноуті здохла батарейка CMOS (збивається годинник). Хто собі купував таке? Де таке можна знайти за недорого? Бо пошук в лоб по моделі ноута веде на амазон/ібей, де типу ОЕМ батарейки по +/- 10 баксів. ноут Dell Vostro V131
yu2007 Опубліковано 23 Січня, 2021 в 13:48 #16 Опубліковано 23 Січня, 2021 в 13:48 Тобто можна купити будь-яку cr2032 з кабельочком? (паяти не вмію) І перед тим просто глянути, скільки пінів: 2 чи 3?
Zheny@ Опубліковано 23 Січня, 2021 в 14:04 Автор #17 Опубліковано 23 Січня, 2021 в 14:04 17 хвилин тому, yu2007 сказано: Тобто можна купити будь-яку cr2032 з кабельочком? (паяти не вмію) І перед тим просто глянути, скільки пінів: 2 чи 3? 2 pin там. + - все. Можеш не паяти. просто добре притиснути потрібно контакти. Можна токопроводящим клеєм. Або готову таку штуку купити.
yu2007 Опубліковано 23 Січня, 2021 в 14:32 #18 Опубліковано 23 Січня, 2021 в 14:32 25 minutes ago, Zheny@ said: 2 pin там. + - все. Можеш не паяти. просто добре притиснути потрібно контакти. Можна токопроводящим клеєм. Або готову таку штуку купити. Щось гугляться фото як 2-пінові, так і 3-пінові. Spoiler
Zheny@ Опубліковано 23 Січня, 2021 в 15:56 Автор #19 Опубліковано 23 Січня, 2021 в 15:56 1 година тому, yu2007 сказано: Щось гугляться фото як 2-пінові, так і 3-пінові. Треба розкрутити твій і подивитися. Якщо живеш в центрі - завези в 2 місця 1) Пк Доктор - гуглиться 2) @yura18 3) Той самий Юра. На Винниченка. Технолайф Якось так.
Zheny@ Опубліковано 13 Вересня, 2021 в 16:35 Автор #20 Опубліковано 13 Вересня, 2021 в 16:35 І що видумаєте? Я знову попався на таку ж фігню! Леново - звучить як хвороба.. Як же добре, що я підказку зробив! Не оновлювати БІОС з Вінди. Якщо і оновити (прпонує асистент) то лише з самого БІОС-а.
Bliksss Опубліковано 13 Вересня, 2021 в 17:49 #21 Опубліковано 13 Вересня, 2021 в 17:49 2 годин тому, Zheny@ сказано: Не оновлювати БІОС з Вінди. я вибачаюсь, давно "не практикую", але, і раніше було доволі стрьомно з під вінди прошивати біос, не так?
Zheny@ Опубліковано 13 Вересня, 2021 в 18:11 Автор #22 Опубліковано 13 Вересня, 2021 в 18:11 21 хвилин тому, Bliksss сказано: я вибачаюсь, давно не "практикую", але, і раніше було доволі стрьомно з під вінди проишивати біос, не так? Як які мамки. Останні роки так лише і шив. Норм. А от леноао - то, курва, болячка..
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.