Перейти до змісту

Найоптимальнішій порядок дій при ремонті

Ghost_manka

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вечір добрий, шановні бордівці.Діло в тому, що я проживаю в старому будинку (2-ох поверхова забудова на вул. Лесі Українки) з старим дерев'яними вікнами, алюмінієвою проводкою та пічнім опаленням. В найоптимістичніших планах я хочу замінити проводку, утеплити стіни, оновити підлогу та модернізувати опалення (котел). Основна проблема полягає в тому, що утеплення квартири буде зсередини, оскільки утеплення фасаду обійдеться в чималу копійочку та й навряд чинуші з ЛМР мені дозволять.

Хочеться почути від досвідчених будівельників та інших спеціалістів, в якому порядку краще виконувати дані роботи?

Опубліковано

Утеплення зсередини не варто робити, тому що зміниться точка роси в стіні, а попід утепленням (пінопласт, мінвата і т.п.)в такому разі піде грибок, якого ви невідразу й побачите, а це небезпечно для здоровя, тому ... шукайте можливо якісь більш надійні варіанти. Є якісь (непамятаю вже назв) теплоізолючі стяжки (Нова лінія, або Епіцентр перепитайте в менеджерів), по моєму й штукатурки також є ...

Опубліковано
7 минут назад, vitiokl сказал:

Утеплення зсередини не варто робити, тому що зміниться точка роси в стіні, а попід утепленням (пінопласт, мінвата і т.п.)в такому разі піде грибок, якого ви невідразу й побачите, а це небезпечно для здоровя, тому ... шукайте можливо якісь більш надійні варіанти. Є якісь (непамятаю вже назв) теплоізолючі стяжки (Нова лінія, або Епіцентр перепитайте в менеджерів), по моєму й штукатурки також є ...

Проблема в фасаді... Утеплення фасаду дуже дорого мені обійдеться :( Та й набіжать всілякі волонтери і поціновувачі архітектури...

Опубліковано
6 часов назад, flashmax сказал:

утеплювати з середини взагалі не варіант, повірте, або почитайте на форумах

Згоден з вами, однак в мене трохи патова ситуація :(

Опубліковано

Навіщо робити, щоб потім зривати, бо грибок?

До речі, 70% тепла з приміщення виходить через дерев'яні вікна. Замовити сучасні, з двокамерним склопакетом  і тепловідбивним шаром - має стати значно тепліше.

Опубліковано
23 минуты назад, Harddriver сказал:

Для кращого розуміння, щодо зовнішнього утеплення фасаду. Ось так він виглядає і в цьому його основна проблема

2012-04-09-150.jpg

Опубліковано

а знизу був такий самий фасад ?

як варіант продати, і купити нормальну квартирку,  а враховуючи розміщення - то будете у виграші

Опубліковано
12 годин тому, Ghost_manka сказано:

Проблема в фасаді... Утеплення фасаду дуже дорого мені обійдеться :( Та й набіжать всілякі волонтери і поціновувачі архітектури...

от менталітет, купити квартиру в історичній будівлі і обклеїти її пінопластом....Бісить, коли на звичайних багатоетажках 1-2 квартири утеплені, а інші ні, це що, ви хочете показати, що у вас найбільше лишніх грошей, чи вам саме холодніше, що так гадити по стінах??? 

Опубліковано

Розгляньте варіант теплих стін. Хоча б з сторони вулиці. А загалом щось на першому поверсі збереження автентичності архітектурного стилю не проглядається.

Опубліковано
37 минут назад, flashmax сказал:

а знизу був такий самий фасад ?

як варіант продати, і купити нормальну квартирку,  а враховуючи розміщення - то будете у виграші

В процесі, але  прогнози невтішні

29 минут назад, steelk сказал:

от менталітет, купити квартиру в історичній будівлі і обклеїти її пінопластом....Бісить, коли на звичайних багатоетажках 1-2 квартири утеплені, а інші ні, це що, ви хочете показати, що у вас найбільше лишніх грошей, чи вам саме холодніше, що так гадити по стінах??? 

Я і моя сім'я отримали цю квартиру дуже давно, коли не було ніяких газових лічильників та І так мені, бл**ь холодно і це ще щастить, що зима м'яка. Хочете переконатись, пропоную обмінятись квартирами на наступну зиму. Я б з радістю утеплив по всім нормам зі збереженням всіх форм, але без допомоги ЛМР я зробля цілих ніфіга.

30 минут назад, Igor DMX сказал:

Розгляньте варіант теплих стін. Хоча б з сторони вулиці. А загалом щось на першому поверсі збереження автентичності архітектурного стилю не проглядається.

Так там грошики крутяться, куди простій людині до них...

Опубліковано

Замініть для початку вікна, хорошого виробника, я думаю ефект від заміни відчуєте зразу. В мене з деревятими вікнами (два виходи на балкони і кухня) була температура повітря в квартирі +15-18 градусів, після заміни всіх вікон, я робив ремонт вже в футболці-стало +20-22 при температурі на вулиці -10-15 градусів 

Опубліковано

ставте потрійний склопакет, утепліть підлогу та стіну можна я думаю утеплити спеціальним пінопластом, так як стіна там я думаю товста то точка роси не повинна перейти щоб був грибок

Опубліковано

Цілком імовірно, але щоб не гадати - можна онлайн-калькулятором скористатися. Ось таким наприклад.  Їх дофіга в пошуку, для підстраховки можна ще один взяти.

Опубліковано

ще можна стелю утеплити, до того як починати утеплюватись зсередини пінопластом

можна ще на ту стіну, яка межує з вулицею, встановити гіпсокартон на профілях, щоб була повітряна прослойка - це теж термоізолятор, не гірший за пінопласт

також, раз вже будете міняти проводку, подумайте над встановленням електричної теплої підлоги в туалеті чи на кухні - буде диверсифікація енергоносіїв

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...