Перейти до змісту

Чим обробити надвірні дерев'яні конструкції, щоб не гнили?


Pr0ektant

Рекомендовані повідомлення

Закінчив демонтаж старих соснових конструкцій, які тупо  прогнили і зтрухлявіли. Батьком були обмазані оліфою і простояли чуть більше 10 років. 

Планую заново зробити аналогічні - бесідка, кролячі сітки, зверху дитяча хатинка. В батькових запасах ще є з 3 куба соснових брусів, досок і рейок. 

Питання: чим обробити дерево, щоб продовше простояло, мало хороший вигляд, ну і не сильно дороге? 

P.S. Батько має 200літрів отработки. Каже спочатку нею пропітати, а як висохне, то пройтись морілкою... Які думки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Обробити отработкою мабуть самий простий варіант . Собі покривав дубові стовпці на загорожі,вже стоять досить давно і нічого з ними несталось,спочатку правда були чорні і масні,ну а тепер,коли отработка висохла,колір змінився на темно коричневий. Щодо кролячих сіток то підійде,а от бесідка і інше навіть не знаю... А коли висохне то думаю не морилкою,а прозорим лаком покрити. Морилка надає колір і все,а от лак утворює захисну плівку,підкреслює тон...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ВІдробкою можна покривати те, що не буде мати естетичного виду: стовпчики, кролячу сітку і т.д. - це самий дешевий і ефективний метод. А вот те що плануєте лакувати, краще попередньо обробити оліфою з лаком в пропорції 1 до 1, можна декілька разів. Після цього обробляєте лаком і буде стояти багато років і менший розхід лаку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...