Перейти до змісту

Упізнайте звіра по покльовці).

JossRoss

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вітаю. Прошу допомоги порадою щодо нічної рибалки в нашому рідному Стиру. Отже ситуація.

В певному місці є якась рибина чи звір яку не можу зловити. Живці-бички одним ударом перекусує по полам, або легкими потяжками знімає з кінцями. Була покльовка вночі на живця окуня десь см 15, два рази зігнуло вудку і дальше потягнуло тріщати. Після підсічки секунд 10 намагавсь хоч би трохи підняти того крокодила на себе але не вдалось. Звір ішов чітко на середину на глибину. Ситуація з перекусаними живцями стандартна, майже кожного разу так лупашить. В звязку з цим питання. Що це може бути? Що може в стиру взяти вночі на окуня і тащити напролом?

Вже не знаю чим його ловити і в принципі задумуюсь чи варто взагалі, бо може це, наприклад, видра?:blink:

Опубліковано

Сом на окуня??? Якби не повинен. Окуня або щука або судак лупанути можуть. А за щуку вночі не знаю, судак активно вечеряє. Не чув поки щоб щупаків по ночах ловили. Видра там була помічена один раз серед вечора.

Опубліковано

Та і щука має хватанути відійти трохи і стати щоб ковтнути. Тут ставати ніхто не збирався).

Опубліковано

Те що вхопило і потягло на яму то скоріш за все був сом, сом хижак і запросто міх схопити і окуня.

Трофейна щука частенько і в ночі хватає, і якщо живець маленький то могла відразу і засіктись.

Опубліковано
2 хвилин тому, JossRoss сказано:

А як на рахунок версій судак і видра?

я роблю ставку на сома)
треба дивитись на сліди зубів на залишку живця

Опубліковано
12 хвилин тому, JossRoss сказано:

А як на рахунок версій судак і видра?

Судак не має настільки гострих зубів щоб перекусити живця, але зняти може.

Повадки видри не знаю, але сумніваюсь що вона вночі буде пірнати і знімати живців.

Опубліковано

Гачок одинарний. Як по слідах зубів визначити? Хоча, сом в реальності може перекусити отак з льоту живця?

Опубліковано
1 хвилина тому, JossRoss сказано:

Гачок одинарний. Як по слідах зубів визначити? Хоча, сом в реальності може перекусити отак з льоту живця?

При таких розкладах тра живця на снасточку одівати.

P.S. Ніколи нерозумів риболовлі на живця, жерлицю, кружкі...

Опубліковано

Чесно от незнаю як сом на живця бере і як судак. Є в когось досвід?

Теж колись не розумів поки не почав ловити. А тепер для мене це найкращий варіант на хижака.

Опубліковано

Судак клює своєрідно. Спочатку потяжка, інколи невпевнена, обов'язково треба відпускати, бо при найменшому спротиві кидає живця. Тягнути може інколи до 30-40 метрів. Потім зупиняється й починає ковтати живця. Підсікати рекомендую ч/з секунд 10 після зупинки.

Опубліковано

Сліди на живці від судака характерні - по дві дірки на кожній стороні, відстань 10-15мм в залежності від розміру риби.

Опубліковано
58 хвилин тому, JossRoss сказано:

Це вже щось, а сом із живцем як себе веде?

Подивіться на ютубі, там все розказують і видно як клює

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...