Перейти до змісту

Зариблення ставка

Pr0ektant

Рекомендовані повідомлення

В 07.05.2018 в 15:03, Polehan сказал:

Бляха, я шось за ту рибу зі ставком переживаю ніби то моє) Пишіть ще як будуть новини. Дуже цікаво

Ставок покрився пухом і цвітом від дерев. Рівень води впав сантаметрів на 15. Нема дощів. Гачок почав зачіплювати водорості, які ростуть з дна. Думаю, що в червні, коли вони піднімуться до поверхні і закінчиться нерест,  трохи повисовую їх на берег. Ще минулого року планував це зробити але щось руки не доходили.

IMG_6513.thumb.JPG.8cacdc129a71e8475e7028a2812a1f57.JPG

В минулі вихідні гуляв на весіллі, зустрівся з двоюрідним братом. Зайшла мова за рибу і ставок. Оказується він в себе в березні невелику копанку викопав. Просив карасьом поділитися. Короче за цей тиждень дофіга його виловив. Вчора передав брату для розведення рівно 1000шт. Дітям не було чим зайнятися - порахували :)  Найбільші екземпляри - на долоню. Майже кожен карась пузатий, з ікрою... Явний признак дефіциту їжі. Вилов такої кількості на покльовці ніяк не відображається. В будь-якому місці ставка після закидання клює протягом 2-х хвилин. Попадаються екземляри з розірваними і зажившими губами. Ті, що минулоріч зійшли з крючка.

IMG_6571.thumb.JPG.35fb2dfbc21195f949e558fe16bf4052.JPGIMG_6555.thumb.JPG.2309f8d02912b3468c9fb816eb93d86a.JPGIMG_6554.thumb.JPG.03f6f1d9f4812a9b58ab584084ec9a26.JPG

на черв'яка дуже добре бере карась, бичок і деколи карп. Амур черв'яка тепер ігнорить. Зато він дуже добре бере на тісто, на рівні з карасем.

Амур хоч однорічний, але по розмірах і вазі йде на рівні з 4-6 річним карасем. Запускав я його худющого, а зараз всі екземпляри з величезними животами. Жодних пошкоджень чи інфекцій на амурі не видно. Дуже жвавий. Прижився ідеально.

IMG_6527.thumb.JPG.8021152af17a6af528f153f030d03610.JPGIMG_6526.thumb.JPG.a46a6be82d19684a2c93cba157e78074.JPGIMG_6522.thumb.JPG.b15b0ae90029fea1d2725fc194f667a7.JPGIMG_6521.thumb.JPG.0e666c1ab7188c7c1f967dc1afcbf446.JPGIMG_6520.thumb.JPG.34dddf9d5a7b1efd360ffc084e2cdb70.JPG

Великий карп цього тижня не брав. Мертвої риби більше не знаходив. Великі карпи плавають по-двоє та по-троє. Їх видно в обідню пору на сонці. Сусіди поки не знають що вставку є що ловить і це радує :) 

Попадалися  дворічні карпи. Усі з пошкодженнями і явними признаками ураження шкіри. Вирішив виловлювати їх і не запускати більше з думкою, що ставок їм не підходить. Нереститися вони почнуть на четвертий рік, якщо доживуть. А от шансів дожити маловато, враховуючи мертву знахідку.

IMG_6562.thumb.JPG.8526772bf25fd931bc9658d09d3ee8e4.JPGIMG_6561.thumb.JPG.f01bd969656d825bf965f83ad01fbb0e.JPGIMG_6525.thumb.JPG.bbdefd7054ce0cfba82cecfb60da8395.JPGIMG_6524.thumb.JPG.f0260ef354f40005ec99a3de2d863636.JPGIMG_6519.thumb.JPG.29aa25a31a6ca05842f72b49872c14d3.JPGIMG_6516.thumb.JPG.8aae1c1d5f79f05d53b9736b6baf2a20.JPG

Я раніше думав, що мертвий екземпляр, це той карп, що був в солоній воді, разом з великим карпом. Коли їх випускав, то гачком залишив хрестика на лобі. Для позначення і експерименту - побачити чи заживе і як заживе той шрам. Мертвого я сильно не розглядав, запах відбив бажання. :)

А на цьому тижні зловив його, з хресиком. 

IMG_6570.thumb.JPG.ea7546e80bbc1e46f5215808914cab45.JPGIMG_6569.thumb.JPG.2e1c1f1addf259f43c3e6c4780c895e3.JPG

На ньому жодних знаків інфекції, лише шрам від попередньої. Тобто солона вода - те що потрібно при наступному запуску!

Ще хочу запустити линка. Щось мені здається, що ставок йому також підійде. В ставку росте болотяна лілія. Рибаки кажуть, якщо вона є водоймі, то і линок має бути.  

Якщо в когось буде живий мальок линка, то пишіть, з радістю заберу за сік, пиво, горілку, кеш... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 70
  • Створено
  • Остання відповідь

Сусіди добре шо незнають. покищо)) А ставок у вас на приватній території під хатою?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це пожежний ставок. За Союзу відносився до дачного кооперативу і був спільним для всіх. В кінці 90-х, він і ще з десяток суміжних з ним гектарів землі, незаконним шляхом, через хабарі, опинилися в приватних руках. Усю заграбастану територію власник відразу відгородив, землю віддав в оренду людям, ніби на 25 років. З того часу ніхто тим ставком не опікується. Лише я... по-сусідськи, так сказать :). Ну і до ставка я вже років з 15 ходжу через паркан та хащі. Саме вони захищають його від інших людських очей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зловив сьогодні ротана-гіганта, довжиною 18см. )

IMG_6583.thumb.JPG.3c41a9ec6d8bd2f7097379cf0a105dad.JPG

А ще зловив живого мерця... ((( Ось так за три тижні інфекція роз'їла карпа не опущеного в солону воду при запуску...Жесть. 

IMG_6579.thumb.JPG.374ec8bb0ac05877f49a4f2b26137f09.JPG

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Pr0ektant сказано:

Зловив сьогодні ротана-гіганта, довжиною 18см. )

IMG_6583.thumb.JPG.3c41a9ec6d8bd2f7097379cf0a105dad.JPG

А ще зловив живого мерця... ((( Ось так за три тижні інфекція роз'їла карпа не опущеного в солону воду при запуску...Жесть. 

IMG_6579.thumb.JPG.374ec8bb0ac05877f49a4f2b26137f09.JPG

Хм, ротан є буде чавити всю рибу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 5 тижнів потому...

Вода в ставку за останній місяць впала більше ніж 0,5 метра.

40% поверхності покрилося ось такими водоростями.

93380.jpg

Гугл каже, що це рдест плавучий... Дуже швидко ростуть і заболочують водойми.  

Минулого тижня цілий день добряче почистив ставка. Вийняв(стянув до одного берега) приблизно 70% цих водоростей. Напевно тон з 5. Можна й всі подіставати, але в неті пише, що ці водорості  виділяють кисень. Вирішив трохи залишити. В воді наштовхнувся на давно повалену велику вербу, яку з берега не було видно, а під берегом вона заросла очеретом. Вона займала десь аж 5 частину ставка. Порозрізав її скільки міг бензопилою, а потім витягував гілки тросом + авто. Ледве витащив. Ще знайшов і витянув з дна 5 великих покришок і дуже багато гілок, ну і трохи різного сміття, яке хтось давно туда понакидував. На багатьох гілках знайшов ікру, тому з води їх не діставав.

Є місця, де глибина понад 2м.., що приємно здивувало... Дно піщано-мулисте. Верхній шар води був теплим, як чай,  а на дні, як в холодильнику. 

Після очистки ставка, в сонячну погоду стало добре видно дно. Риби в верхніх шарах води вже не видно, пішла на глибину. Набовтав їм кисню певно на місяць. Тепер клює лише карась, присутність іншої риби ніяк не дається в знаки, лише великий карп час-від-часу чомусь вистрибує з води, як дельфін на морі. Може так радіє після нересту :) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 26.04.2018 at 11:34, Pr0ektant сказано:

Рекомендують запустити канальних сомиків, щуку або окуня. 

Я порадив би в якості хижака - не щуку і не окуня, а судака. Росте більший за окуня, і м'ясо цінне.

Хоча не знаю як він приживеться в такому ставку.

Окунь, ротан та верховодка їдять ікру, їх взагалі бажано повиловлювати та більше не запускати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Давно не ходив до ставка через брак часу. Сьогодні взяв вудку і пішов. Рівень води впав більше метра, порівнюючи з квітневим рівнем. 

Черв'яка ігнорять всі, крім ротана. Карась дуже добре бере на тісто. Від початку року зловив більше 2500 карасів. І, як не дивно, ця кількість на кльові не відображається. :-)  закидую, в будь-якому місці і протягом хвилини буде покльовка.

Деколи, серед покльовок, адреналінчику додають карпи, які також трішки набрали в вазі і зараз охотно беруть на тісто: 

Народ, хто має свої ставки, запускайте туда білого амура! Ну дуже подобається мені ця риба... Росте швидко капець. Мальок, який я запускав в квітні, набрав в вазі втриччі. Тепер це одні з більших рибних екземлярів в ставку. Найменший із зловлених сьогодні екземплярів  має  250грам. Амур бере лише на тісто. Але як бере... поплавок тупо зникає в воді. Підсікаєш і з трудом витягуєш його з дна... Сильна риба. 

IMG_6690.JPG

IMG_6691.JPG

IMG_6707.JPG

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Вставлю своїх 5 копійок))
Раджу позрізати гілки дерев, які близько до води. Листя яке впало у воду потребує дуже багато кисню для перегниття, риба зимою може душитися.
Також бажано виловити цих 5 карпів, що були по 900 грам. Якщо хтось випадково прийде і зловить такого, то може подумати, що їх там цілий ставок, і почне електровудкою вибивати все живе.
Крім линка можна запустити ще кілька товстолобів, розмножуватись не будуть, але корисні тим, що фільтрують мул і водорості .

А як справи з хижаком?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Крім ротана в ставку хижака нема. 

Амур так фігачить водорості, що аж не віриться, що весною ставок був ними повністю вкритий. Навіть двометровий очерет, який там ріс роками, почав засихати. Ну від сили з 20 зелених стеблин ще залишилось. Певно амур корінці в воді обгризає. Такими темпами ще з два місяці і водоростей взагалі ніяких не залишиться.

Карп заліг на дно. Його взагалі не видно і на приманки не бере.

В відрах 4-річний карась і минулорічний амур... 27 квітня амурчики були розміром з мій палець. Наглядний приклад: як росте риба. Карась виїв все зі свого раціону і ріст повільний. Амур в своїй стихії, їжі поки повно, росте, як на дріжджях. )))

IMG_6725.JPG

IMG_6727.JPG

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

з відео нажаль проблема

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

з відео нажаль проблема

Ну, а бляха цікаво

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Четвертий місяць після зариблення. Амур майже вигриз водорості. )

image.jpg

image.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 годин тому, Pr0ektant сказано:

Амур майже вигриз водорості

Його можна годувати скошеною дрібною травою.

Але навіть без підгодувань за рік він може вирости з 400 до 800 грам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Хто знає, де можна взяти в'юнів???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

23 годин тому, Pr0ektant сказано:

Домовитись зі сторожами платників щоб при спуску притримали кілька штук.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

57 минут назад, host1303 сказал:

їхати в Київ по відро в'юнів? :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на рахунок вьюнів мені також цікаво, будете мати інформацію, дайте знати в ПП будь-ласка

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 08.10.2018 в 16:39, Pr0ektant сказал:

Може підкажуть вам продавці риби на базарі!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Продавці риби на базарі, з якими я спілкувався - реальні бариги. Певно від простою в холод і спеку на ринку починає зашкалювати бажання по-максимому заробити на всьому.  Короче золоті в'юни получаються. 

Знаю кілька сіл, де взимку постійно ловлять в'юнів. Напевно взимку звернуся до місцевих. Точно буде дешевший варіант ніж в базарників. 

Але сама суть дивує: В Луцьку і в районі проблема купити в'юнів!!!

М'ясо в'юна - одне з найсмачніших серед всіх прісноводних риб, а Їх розведення і вирощування - найлегше. В'юн - найживучіша прісноводна риба... 

Короче наявна ще одна бізнес-ідея. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 годин тому, Pr0ektant сказано:

їхати в Київ по відро в'юнів?

Та ні, якщо продавці давно займаються рибою, то вони якось передають через поїзд чи автобус навіть малька в пакетах.

Подзвоніть домовтесь. Я думаю в них продумано багато варіантів.

1 година тому, Pr0ektant сказано:

М'ясо в'юна - одне з найсмачніших серед всіх прісноводних риб.

Мені навпаки, воно мулом смердить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Два місяці не був на ставку. На вигляд вже не ставок, а калюжа якась... Рівень води впав на 1,5 метри порівнюючи з весняним. Площа дзеркала зменшилася вдвіччі. безводдя показало, що ще одну покришку пропустив, не вийняв. За все життя перший раз бачу його таким мілким.

IMG_6768.thumb.JPG.c024f5bef91504459f17adbe190e7ae6.JPG

Але не все так погано: вудки показали, що третина ставка - яма, в якій ще залишається десь 1м. до дна. 

Кльов вже не той...  бере дуже рідк о - це ротан 85% і карась 15%.  Ротан попадається хороший - 12-16см. і є його багатенько. Думаю, що такі екземпляри тупо трощать весь мальок в ставку. Малька в ставку не видно... Лише більші екземпляри карася і амура, час-від-часу, бовтаються, винируючи з глибини.

IMG_6771.thumb.JPG.ee9dda88525752d2cf88a846490f9a15.JPG

Ідеальна пора, щоб загнати сюди ескаватор, углубити і облагородити його... Вибити всю живність і запустити по-новому... Але, нажаль, ставок не моя власність. І провести ці роботи, не привернувши увагу - нереально... тому буду відштовхуватись від того, що є по-факту.

Скоро почнеться сезон дощів, які наповнять ставок водою до морозів. Впринципі й існуючого рівня повністю вистачає для зимівлі... Але чим більше води - тим краще.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Раджу вибрати ротана по максимуму, можливо навіть сіткою пройттись.  Бо він, лиходій,  всю ікру та малька буде знищувати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Повністю згідний, що ротана треба вивести. Він тупо зжирає всю ікру і мальок, який з неї вилуплюється. Сітка навряд допоможе через малий розмір ротанів. На удочку ловиться великий ротан, а є ще його мальок.

Як на мене, то якщо риба не перезимує, то це буде кращий варіант. Весною запустиш "потрібну рибу" в ставок вже без ротана.  

Крім риб-шкідників, в водоймах є ще багато різних шкідливих жуків, які тоже їдять ікру і малу рибу. Наприклад жук-плавунець чи тритон. 

Ну а найкращий варіант - це зараз, поки рівень води найнижчий, зловити максимум риби сіткою, далі вибити все електровудкою і випустити зловлену рибу назад.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...