Перейти до змісту

Перенесення газового обладнання в новобудові

yuriyvg

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня. Хто скитався з перенесенням газового котла і лічильника в ще не зданій новобудові з кухні, за стіну на балкон!!! Балкон об'єднаний з кухнею, котел і лічильник ще не встановлені!! 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Газовики проект вже зробили?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

40 хвилин тому, mykola сказано:

Газовики проект вже зробили?

Скоріше за все, що зробили. Бо не дуже хочуть цим займатись, кажуть треба проект переробляти і т.д. Але блін, чому це зараз не можна зробити, поки ще труби не змонтовані в квартирі? Сьогодні буду зустрічатись вже в нннний раз з підрядником, який проводить опалення!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В свій час я шукав проектанта будинку, він робив новий проект з яким я потім бігав до забудовника і до газовиків. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 годин тому, taurus07 сказано:

В свій час я шукав проектанта будинку, він робив новий проект з яким я потім бігав до забудовника і до газовиків. 

Люблять вони, щоб побігали, ще й не з пустими руками. Я нічого не переносив, лише зніс перегородку, об'єднавши спальню та кухню в студію. Довго довелося доказувати, що спатиму в залі, бо спальні уже немає як такої))). квартира 2-х кімнатна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я бачив простіший варіант: коли просто купили довгий металевий газовий шланг для підключення котла до газопроводу, котел повісили на балконі відразу за несучою стіною, а для шлангу просто в тій стіні зробили отвір.
Гіпотетично в Правилах безпеки систем газопостачання немає пункту про окреме погодження встановлення газового обладнання в місце, відмінне від запроектованого (аби в тому ж приміщенні). Є п.5.5 про заміну газового обладнання: Заміна обладнання оформлюється ескізом у разі заміни газового обладнання без зміни функціонального призначення, потужності та системи димовідведення. В інших випадках - з оформленням виконавчо-технічної документації.
В той самий час є таке: 5.9. Проектна документація на монтаж додаткових газових плит та побутових лічильників газу, переустановлення газових плит у межах приміщення, в якому вони встановлені, лабораторних пальників, які не вимагають відведення продуктів згорання в димоходи, може бути представлена ескізом, складеним суб’єктом господарювання, що здійснює обслуговування. Ескіз затверджується керівником обслуговуючого підприємства.

Газомонтажна організація не буде вдаватись в нюанси - в них на то немає часу і бажання, незважаючи на те, що обіцяють під ключ. Самі читайте правила і доказуйте тим, хто буде приймати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, arrival22 сказано:

Я нічого не переносив, лише зніс перегородку, об'єднавши спальню та кухню в студію. Довго довелося доказувати, що спатиму в залі, бо спальні уже немає як такої))). 

котла чи колонки на кухні немає? Бо по перше просто небезпечно спати в приміщенні з ними, а по друге є таке: 5.11. Установку водонагрівачів, опалювальних котлів та опалювальних апаратів з відводом продуктів згоряння в димохід або крізь зовнішні стіни будинку слід передбачати в кухнях або у відособлених нежилих приміщеннях, які призначені для їхнього розміщення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на кухні немає. котел на балконі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка новобудова? Схожа ситуація.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, NoGood сказано:

Яка новобудова? Схожа ситуація.

Фаворит

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Загалом зустрічався з підрядником, сказав, що вивчить мої побажання і у вівторок скаже результат!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні зустрічався з підрядниками. Сказали, що до здачі нічого не можна перенесити бо не здадуть будинок. Вони зроблять виводи під котел в те місце, куди плануєм перенести. Після здачі будинку і оформлення всіх документів, брати технічні умови і в волиньгаз. Ой відчуваю нервів вони мені немало попсують!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в загальному я думаю не хочуть свою с..ку напрягати. Бо потрібно кучу документації переробляти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...