Перейти до змісту

Шахраї на Делла, Ларді та інших сайтах перевізників придумали новий вид шахрайства.


woodwork

Рекомендовані повідомлення

Десь читав за такий вид шахрайства, можливо навіть тут. Попередив усіх знайомих про такі методи, та все ж дехто попався.

Суть в чому, треба було забрати вантаж з іншого регіону, людина виставила вантаж на ларді та делла, дзвінок - ми заберем, домовились за 3500грн (Чернівці - Луцьк 3т, 6м3), ціна нереально низька, як розумієте, я б відразу щось запідозрив, а хтось халяву любить))) поїхала фура за вантажем, на загрузці записали дані водія, паспорт, водійське та інше і віддали вантаж, далі водій (контактна особа) зникає з зв'язку і телефонує раз-два на добу і щось ліпить, типу фура зламалась, скинь гроші на ремонт, щось не заводиться, я в лісі і все таке... вантаж дуууже дорогий якщо що... пт, сб, нд проходять з нервами та очікуванням... в пн дзвінок незнайомого чоловіка... "Це ви в пт вантаж відправляли?... Я водій тої фури що його забрала, вас хтіли кинути, мене просили зробити кілька фото вантажу, що я перевожу, я запідозрив що тут щось не те...". Як потім виявилось, це зек на зоні з мобільного знайшов оголошення, знайшов водія який за 6тис грн то забере і думав за вихідні реалізувати вантаж (станки), добре що водій здогадався... 

Гроші тому шахраю на ремонт машини на жаль тоді скинули в розмірі 2500, потім ще 6тис заплатили водію за доставку, але добре що вантаж приїхав за місцем призначення.

Для всіх: старайтесь мати справу тільки з перевіреними службами та людьми, завжди телефонуйте до людини коли та на загрузці і задавайте йому питання щоб дізнатись чи це дійсно водій, а не шахрай, що хоче підставити вас та водія, телефонуйте водієві під час доставки для контролю стану вантажу, цілісності після погрузки та конкретному місцезнаходженні автомобіля.

Заява в поліцію написана, на результат ніхто не надіється. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж попав на схожу ситуацію. Схема була досить проста я шукаю транспорт, посередник його пропонує мені за 4000 тисячі, а сам обіцяє перевізнику 6000. Працювали ми з посередником тиждень часу, за той тиждень ми здійснили 2 доставки і відповідно оплатили їх по перерахунку (8000 за 2 машини). Після чого за 2 тижні з'являється перевізник і каже що ми їм не заплатили гроші. Ситуація була така що посередник просто зник, підприємець був щойно зареєстрований, хоча на це уваги не звернув якось. І ТТН були оформлені на перевізника а не на посередника. От і своєю неуважністю заплатили не 8000, а вже 20000. Враховуючи те що ми мали підписані домовленості і т.д.

Консультація з юристом дала зрозуміти те що тих посередників ми більше не знайдемо, і витратимо тільки зайві кошти на пошуки\суди і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...