Перейти до змісту

Електрика, пошук розподільчої коробки

Ridec7

Рекомендовані повідомлення

Привіт, проблема в наступному: пропало 220 на одній лінії в квартирі панельної 9 поверхівки.. Попередній власник скоріш за все скрутив люмінь з міддю і пропав нуль... Жековці прийшли простукали стіни і сказали будемо тянути окремо нуль, бо де коробка не знаємо... В звязку з цим питання - десь є карти розміщення проводки? Вона десь зберігається і якщо десь вона є то як туди звертатись щоб отримати інформацію? А якщо нема, то можливо тут є електрики або хто з форумчан живе в такій самій квартирі і знає де та злощасна коробка?? Якщо треба підкріплю фото планіровки, чуть пізніше бо зараз малеча спить.. Поки на словах це однокімнатна на Кравчука19 з нішою... У сусідів питав, ті кого застав дома і захотіли відчинити не знають.. Дякую за будь-які поради і розуміння...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є прилади, що можуть показати де йде провід. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в деяких панельних будинках робили без коробок - розключали в розетках 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні покопирсаюсь в розетках) прилади є, але схоже не у цих електриків, мені на один раз він без необхідності) найдешевший і більш менш надійний і точний то дятел і він біля 500 грн про них також знаю) але дякую)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У розетках і вимикачах немає, зверху під стелею між туалетом і ванною знайшов проводи, але вони всі мідні, а з щитка виходять алюмінієві.. Тобто десь є ще зкрутки.. Добавлю планіровку квартири.. Може хтось щось підскаже..

Можливо у когось є дятел? Покористуватись разок... ?

IMG_20170903_173141.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шукай ввідну коробку в квартиру...ту яка біля входу має бути,може там щось не так

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В щитку в під'їзді точно все під'єднано надійно, бо жеківські електрики як правило особливо не переймаються. ( Не хочу нікого образити.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в тому що твориться в щитках, не рідко неможливо розібратись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так в щитку все добре з пакетника виходить 220, але алюміній, а в квартирі вже між ванною та тулетом мідь..  Та й будь де мідь, окрім туалетної лампи, там чомусь теж алюміній...Ввідну коробку і шукаю, саме там і йде скрутка тільки вкажіть хоча б приблизне її розташування..) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дивись в коридорі біля входу,справа як заходиш( скоріш за все) !!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Живу зараз у квартирі з таким ж плануванням (правда цегла).

Мав схожу проблему - попередній власник теж зробив скрутку міді і алюмінію у стіні ванна\коридор.

Вхідну коробку знайшов швидко - в мене вона була в куточку між стіною ванна\коридор і вхідними дверима десь 30 см від стелі, шукав банальним простукуванням стіни на звук.

Пошукайте у себе як писали вище, вона точно десь в районі вхідних дверей.

Рішення було просте - оскільки робив ремонт у квартирі то переклав всю гілку проводки де була скрутка заново, і ось уже 5 років як маю спокій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене десь був той дятел, можу поритися якщо ше тра.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

банально береш індикаторку з батерейкою, підносиш до коробки вона засвітиться, далі ведеш вона світитьс в межах провода....

постукуєш по стіні, находиш коробки

лоукост рішення

(П.С. діє троха вмежах +- рукавиця...)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Завтра після роботи спробую пошукати біля дверей, індикаторною пробував, і вона світиться з різною яскравістю практично пр всій стіні ) може щось роблю не так, але точність там.. Та ну "нафік"))) якщо не вийде завтра знайти, то все таки візьму дятла, пошукайте будь ласка) індикаторною пробували і електрики) так так.. Їх було двоє)) і постукування теж не показує нічого толком... Вже в п*яти місцях зірвав шпалери і проколупав сантиметри на 3 дірочки а коробок нема) тай кажуж електрики теж обстукали всі стіни) навіть на кухні) результат роботи,  кажуть не знаєм де коробка) навіть у коридорі дві дірки в стіні наколупали) як знайду, обовязково відпишу) дякую друзі за поради і підтримку)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вмене акуратно дзвоником прикрито, я робив ремон здивований був що незнав про одну коробку...

короч, дай знати як знайдеш нам теж цікаво...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знайшов) як заходити у квартиру, то зліва на стінці яка веде до дверей ванни.. коробки щоправда не було, на одноразові клємнікі скріпили і заляпали все шпакльовкою.. Тому і не простукувалось, тепер куплю нового мідного і перепроведу до пакетника і заодно  можливо проведу ще дві нові лінії одна на пралку і бойлер, а другу на електричну плиту, їі щоправда поки нема, але потім вести і заново все ламать буде жорстко...) і ще думаю порозкручую дроти і посажу їх на клемніки( такі з оранжевими ричажками) і виведу всі стиковки в коробку... ) отакі плани) фото прикріпляю, як і обіцяв)

IMG_20170905_191225.jpg

IMG_20170905_191345.jpg

IMG_20170905_191315.jpg

IMG_20170905_191414.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

32 хвилин тому, Ridec7 сказано:

Знайшов)

А як знайшов?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То робили електрики від Бога))))))) на коробку,певно,грошей не хватило)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок клемників..... не знаю. Зроби скрутки по 4 см і розпаяй 100 вт ним паяльником. Флюс і хороший припой. Будь яке навантаження витримають. В мене в квартирі всі коробки таким чином зроблено.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, sergkots сказал:

А як знайшов?

Так  вже  наробив дірок купу в стіні, пішов по проводу який  вів не до розеток і вимикачів а в сторону дверей.. Я спочатку думав що то провід йде до дзвінка..., але виявилось що він різко повертає і отак схований...))

35 минут назад, Opel75 сказал:

На рахунок клемників..... не знаю. Зроби скрутки по 4 см і розпаяй 100 вт ним паяльником. Флюс і хороший припой. Будь яке навантаження витримають. В мене в квартирі всі коробки таким чином зроблено.

Якщо оригінали wago на 32А,  то вистачить з головою можна і менші брать...на 24 ніби є) автомати стоять на 16А) спаювати купу проводів, а не дай боже ще щось треба буде?)  тай швидше ними) в мене звичайний припой, аналог пос60 ) купувать щось більш тугоплавке не охота...)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я скручував мідь з алюмінієм за допомогою гвинта М5 з пресшайбою. Почерговість вздовж різьби - шляпка -> мідь -> шайба -> алюміній -> шайба -> самостопорна гайка. І коштує копійки, і метал нейтральний, і витримає будь-яке навантаження. Ну і контакт надійний.

Можна те ж зробити з гвинтом М4, просто використав те що мав під рукою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж непоганий варіант) якщо не знайду оригіналів  wago задумаюсь над таким варіантом) ну або прийдеться паять) дякую за поради)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я дятла знайшов)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 годин тому, yura-patriot сказано:

знайшов

можна фотку?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

20 хвилин тому, rrid сказано:

можна фотку?

Да за пляху чьо не можна)) шутка. 

IMG_2796.JPG

IMG_2795.JPG

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...