Перейти до змісту

Самовирівнююча підлога.

Гість Selbeor

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Потрібно вирівняти бетонну стяжу під ламінат, перепади до 10 мм. Хто має досвід використання таких сумішей, якого виробника і якої марки краще брати. Буду вдячний за поради.

Опубліковано

Візьміть для початку мішка 2 клею для плитки, правилом порівняйте підлогу ( попередньо прогрунтуйте ). А потім уже вирівнюйте самовирівнюючою сумішшю, або гольчатим валиком, або жосткою щіткою, таким чином видаляться бульбашки повітря.

Опубліковано

Хоча і називається суміш самовирівнююча, вона повністю сама не розтечеться, їй потрібно допомогти. Клеєм, тому що, велика витрата самовирівнюючої піде, не знаю, як зараз, колись вона коштувала у 2 рази дорожче за клей.

Опубліковано
7 годин тому, bormotuha сказано:

Візьміть для початку мішка 2 клею для плитки, правилом порівняйте підлогу ( попередньо прогрунтуйте ).

Дуже і дуже слушна порада,клей набагато дешевше.

Мені робочі залили клеєм звечора,а на ранок поки він ще геть повністю не заципів величезним шпателем таким яким стіни вирівнюють тупо стянули(пошкрябали) по ширині кухні і навіть я потім не заливав самовирівнюючу,да то може і не ідеально,але ще  під ламінат підкладка дається 3-5 міліметрова, і в принципі усе вийшло суперово і рівно,кароч від кута до кута рівня і немає,але перепади зовсім як для підлоги незначні,ну зовсім,а дешево вийшло значно.

Опубліковано
19 минут назад, yura-patriot сказал:

Мені робочі залили клеєм звечора,

А можна детальніше: яка товщина клею, яка консистенція і розхід клею на квадрат і скільки часу потрібно щоб він висох щоб можна ламінат класти

Опубліковано
1 година тому, Selbeor сказано:

А можна детальніше: яка товщина клею, яка консистенція і розхід клею на квадрат і скільки часу потрібно щоб він висох щоб можна ламінат класти

Да не знаю детально),бачив як якусь планку(доску)прикладали по ширині кухні і на неї клали рівень, а там і оприділялися скільки їм нада того клею,мені сказали два  мішка самого простого,не геть дешевого,а звичайного середнього,потім  я бачив як розводили його до дуже рідкого стану і розливали по підлозі,а зранку прийшли і зцарапали  деякі нерівності величезним шпателем(2метра точно), а після того я купив ту підкладку 3мм і вони положили той ламінат і повторююся  може і є перепади,але вони зовсім незначні.

Опубліковано
8 минут назад, yura-patriot сказал:

Да не знаю детально)

Дякую за інфу! Буду щось думати

Опубліковано

Ще краще, перед клеєм чи самовирівнюючою сумішю прогрунтувати поверхню. Тоді все буде одним цілим.

Опубліковано
18 хвилин тому, mykola сказано:

Ще краще, перед клеєм чи самовирівнюючою сумішю прогрунтувати поверхню.

Ну це ж навіть і не обсуждається,я не уточнював,але то полюбе робиться))

PS: краща грунтовка:"Анцерглоб"

Опубліковано
Цитата

PS: краща грунтовка:"Анцерглоб"

Звідки такі переконання)?

З.И. Минулого року погрунтував анцерглобом балкон людині, а на другий день прийшов працювати. Вигляд грунту був *не такий*. Короч, я його шпателем піднімав і він просто здирався з поверхні, як лінолеум чи щось таке. Прийшлось все дерти і переробляти. З того часу відмовився. Зараз церезіт ст 17, під мої вимоги підходить норм.

Опубліковано

Грунтовкою обробити то це ясно, навіть 2 рази можна, я також при потребі купляю церезіт ст 17. А от що далі питання поки відкрите

Опубліковано

Якщо в 10 мм перепад, то огого сікі то тра самовирівнючої заливати... Я в гаражі заливав в 0,3-0,5 см то пішло на 20 кв/м майже 1,5 тис грн.

Опубліковано

Якщо великі перепади підлоги - легковирівнююча суміш дозволить максимально грубо порівняти поверхню. В клеїв для плитки є рекомендована товщина шару. Як правило - 10 мм.

Перед заливкою самовирівнюючої я б радив максимально вирівняти підлогу спеціальними сумішами по маякам. Наприклад суміш "Момент Стяжка" коштує дешевше суміші "Момент для плитки".

Ceresit CT 17 - Момент Стяжка - Сeresit CT 17 - Ceresit CN 69

Можна використати легковирівнюючу суміш перед заливкою самовирівнюючою, але це призведе до здорожчання. І водичку по хелпу додавати, а не лити на око.

Опубліковано
1 година тому, Саша Иванов сказано:

Звідки такі переконання)?

Та просто порадили дві різні бригади майстрів. Я купив розвів(пише 6:1)я вродь троха менше десь 4-5 до одного, прогрунтував підлогу, то навіть те,що попало на руки десь сутки не міг змити, ліпло,а стару стяжку зцепило піпєц,тож не видумую)),так було.І ще,в мене на потолку в кухні від старого светильника(він сильно грівся) залишилася жовта велика пляма,кароч гіпсокартон повністю насквозь пожовтів, затирали і зверху шпаклювали все одно просвітлялося,поки не сказали пройтися анцерглобом,ця грунтовка покрила це пятно,потім тільки покрасили краскою і всьо! забув,ну ось, в мене так було,колись грунтовав іншими,то щось не пам'ятаю,щоб аж руки ліпли,кароч вона мені сподобалася,а може є ще кращі,фіг його знає))

Опубліковано
2 годин тому, yura-patriot сказано:

Та просто порадили дві різні бригади майстрів...

Особисто рекомендую не використовувати концентрат, так по ціні він дешевше, але багато чи то підробок, чи так уже роблять - зовсім не те, що на початку продажів. Якщо Ансерглоб, то грунтовку 60. З дорожчих грунтовок Церезіт (особливо Супер -прозорий, але здебільшого використовуємо під фарбування, дорого) або грунт Тріора, якщо знайдете.

Клей для плитки замішувати по консистенції як негуста сметана, чим рідше, тим більшу дасть усадку, якщо товщина шару велика і часу вдосталь, то за декілька шарів.

Або варіант тонкої стяжки по маяках - клеєм стянути по підлозі і одразу заливати цементним розчином (1 до 4), бо якщо тонкий шар ( 0-2 см ) без клею відлущується.

Опубліковано

А якщо локально вирівняти нерівності тим же самим клем буде воно триматись?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...