Перейти до змісту

консультація по відносинах з працедавцем

mlutsk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня! працював на фірмі, неофіційно, звільнився місяць тому. При працевлаштуванні казали, що затримка з/п по полаті один місяць. на данний момент при дзвінках кажуть, що з/п ще не нарахована. Раніше казали що з/п начисляється в 20 числах. Сьогодні при дзвінку, сказали що можливо начислення з/п буде в 1 числах. Бачу діалога не буде, підскажіть куди звернутись.. Як вибачаюсь нагнути їх ? бо за свої гроші глотку перегризу

Опубліковано

Я прошу якоїсь допомоги, а не підзвижювання

Отправлено с моего GT-I9192 через Tapatalk

Опубліковано

Того і пішов що офіційно ніхто не оформлював, да і не збирався

Отправлено с моего GT-I9192 через Tapatalk

Опубліковано

Якщо є документальні докази того, що працював - можна зробити роботодавцю геморой, звернувшись до компетентних органів.

Опубліковано

за неоформленого працівника 320к грн.

Думаю їм простіше буде заплатити ЗП і ще "премію" в такому ж розмірі видати.

Опубліковано

Можна написати скаргу в обласне управління праці. Як перевірять - мало не буде.

Опубліковано
5 хвилин тому, Dim@ сказано:

А чому завжди фірма крайня? В трудових відносинах завжди дві сторони. Хай би і другу сторону штрафували.

з 2гої, в нашому випадку, окрім аналізів, нічого не візьмеш

Опубліковано
1 час назад, Dim@ сказал:

А чому завжди фірма крайня? В трудових відносинах завжди дві сторони. Хай би і другу сторону штрафували.

Попрацюєте місяць на халяву тоді і будете говорити. Якщо людина виконувала свою роботу добре, а їй не заплати, це вже шахрайство. 

Опубліковано
21 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

Попрацюєте місяць на халяву тоді і будете говорити. Якщо людина виконувала свою роботу добре, а їй не заплати, це вже шахрайство. 

шахрайством було працювати не оформленим

і сподіватися що все буде добре

(і я не тільки про оплату, а що  було б якби "степлер" на ногу впав? кого в цьому звинувачувати)

а те що є зараз то "развод",

хтось когось комусь щось пообіцяв на словах  не виконав

була джентльменська угода, один з джентльменів виявився підарасом :(

я не впевнений хто саме, бо маємо інформацію з тільки від однієї сторони

Опубліковано

P.S. думаю  десь зараз підтягнуться прихильник вільного кохання ті хто не люблять платити ПДВ але хочуть щоб було все на халяву

і розкажуть нам як "бєндєри обірают народ"

Опубліковано
8 hours ago, Yarchik said:

Якщо є документальні докази того, що працював - можна зробити роботодавцю геморой, звернувшись до компетентних органів.

А що може бути документальними доказами?

Опубліковано

От бісить цей моралізм. Мені особисто абсолютно всеодно - працювати офіційно чи не офіційно. Стаж і пенсія мало хвилює, до неї ще треба дожити, а якщо і вийде в чому сильно сумніваюсь, бо з такими пенсіями... Питання довіри до роботодавця, якщо людина не виконує своє слово значить вона - чмо.

Опубліковано
9 hours ago, AnimaNoir said:

Стаж і пенсія мало хвилює, до неї ще треба дожити, а якщо і вийде в чому сильно сумніваюсь, бо з такими пенсіями...

Дуже поширена думка. Багато-хто чухатися у нас починає лише коли грім вдарить

Опубліковано
55 минут назад, phantom сказал:

Дуже поширена думка. Багато-хто чухатися у нас починає лише коли грім вдарить

Може було б мені за 40 я б з вами погодився. Але розрахровувати жити лише на пенсію, це як мінімум дивно. 

Опубліковано
3 минуты назад, Dim@ сказал:

Так до чого тоді такі теми створювати?Якої допомоги чекати від борди?

А на рахунок податків, то всі хочуть чисте місто, поремонтовані тротуари, двори, освітлення і т.д. Тільки чомусь платити за це ніхто не хоче.

Нещодавно читав, жаль ссилку не знайду але суть так. Підприємець в росії заплатив щось типу 35-40 тисяч пенсійного збору. Він порахував що якщо покласти цю суму на 35 років на депозит то вийде приблизно 5 мільйонів з копійками. На пенсії можна буде знімати відсотки і на них жити, а внукам тіж 5 мільйонів залишаться. він пішов далі, звернувся до органів щоб порахували скільки він буде отримувати пенсії - 6 тисяч. Так, це все росія але думаю що в нас те саме. Тому ні дякую. І якщо вже на те пішло - малий бізнес це капля в морі по податкам, настільки мізерна що її і не видно. Повторюсь, я не проти офіційного працевлаштування, але вибирати працювати за 2700 офіційно чи за 3200 зрозуміло що людина вибере. Я не проти податків і тд, але поки корупція буде не подолана, смішно говорити що людина винна коли працює неофіційно, у нас таких 90% якщо не більше. DIxi.

Опубліковано
37 minutes ago, AnimaNoir said:

Може було б мені за 40 я б з вами погодився. Але розрахровувати жити лише на пенсію, це як мінімум дивно. 

Насправді тобі вже не так далеко до 40. Ти поки що цього не розумієш. А щодо пенсій, то якщо тобі в житті повезе то пенсія буде забавним додатком до твоїх доходів чи заощаджень, але цілком можлива ситуація, що замість того що б дивуватися як можна жити лише на пенсію тобі доведеться лише на неї і жити. Якщо дивитися на життя тверезо - таких людей не так і мало. Шанси що ти опинишся серед них - 50 на 50.

Опубліковано
4 минуты назад, phantom сказал:

Насправді тобі вже не так далеко до 40. Ти поки що цього не розумієш. А щодо пенсій, то якщо тобі в житті повезе то пенсія буде забавним додатком до твоїх доходів чи заощаджень, але цілком можлива ситуація, що замість того що б дивуватися як можна жити лише на пенсію тобі доведеться лише на неї і жити. Якщо дивитися на життя тверезо - таких людей не так і мало. Шанси що ти опинишся серед них - 50 на 50.

Згідний. Але як кажуть "зачем так жить?"

Опубліковано
23 годин тому, phantom сказано:

А що може бути документальними доказами?

Залежно від посади. Накладні, договора, заявки, відрядження, списки і т.п. документи, з яких вбачатиметься, що така-то особа мала відношення до роботодавця.

Опубліковано
41 minutes ago, AnimaNoir said:

Підприємець в росії заплатив щось типу 35-40 тисяч пенсійного збору. Він порахував що якщо покласти цю суму на 35 років на депозит то вийде приблизно 5 мільйонів з копійками. На пенсії можна буде знімати відсотки і на них жити, а внукам тіж 5 мільйонів залишаться.

Таких розумних теоретиків дох%я і трошки. Тобі нагадати, як змінився курс з 1996 по 2017? Здогадуюсь, що ти почнеш писати, що можна відкладати у доларах. Можна, тільки % у доларах будуть зовсім інші, а мільйони будуть тільки в фублях. І де той банк, який прожив 35 років?

Опубліковано
1 минуту назад, SunSeth сказал:

Таких розумних теоретиків дох%я і трошки. Тобі нагадати, як змінився курс з 1996 по 2017? Здогадуюсь, що ти почнеш писати, що можна відкладати у доларах. Можна, тільки % у доларах будуть зовсім інші, а мільйони будуть тільки в фублях. І де той банк, який прожив 35 років?

Зламаю систему, нічого не буду писати більше;)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...