Перейти до змісту

Для українських туристів придумали податок

info

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Для українських туристів придумали податок

22.04.2008___ www.ПРАВДА.com.ua

Незабаром українським туристам, що бажають виїхати за кордон, можливо, доведеться платити збір.

Відповідний законопроект запропонував на розгляд Верховної Ради народний депутат від фракції БЮТ Павло Костенко.

Проектом пропонується ввести туристичний збір для осіб, що здійснюють поїздку в іншу країну не для ведення будь-якої оплачуваної діяльності і з зобов'язанням залишити країну або місце перебування в зазначений термін, повідомляє Ліга.

Розмір туристичного збору пропонується установити в залежності від країни перебування, але не більш 5 неоподатковуваних податком мінімумів (85 грн.).

Від сплати туристичного збору, відповідно до проекту, звільняються діти віком до 16 років, інваліди І і II груп і особи, що їх супроводжують; ветерани війни й особи, на яких поширюється чинність закону пор ветеранів війни.; чоловіки від 60 років і жінки від 55 років, а також особи, що виїжджають до батьків і близьких родичів, що живуть у країнах СНД.

На думку депутата, така пропозиція цілком відповідає як світовій практиці в оподатковуванні осіб, що подорожують за кордон, так і основам податкової політики держави.

Він аргументує це тим, що кількість наших співвітчизників, що виїжджають за кордон з метою відпочинку і подорожей, значно перевищує кількість іноземних і внутрішніх туристів, що економічно невигідно для держави.

Також, на його думку, туристи вивозять за кордон значний обсяг коштів, що фактично працює на економіку інших країн. А туристичний збір, на думку депутата, буде якоюсь мірою компенсацією для місцевих бюджетів.

Також автор проекту переконаний, що збільшення вартості виїзного туризму (за рахунок туристичного збору), зробить вітчизняний турпродукт більш привабливих і конкурентноздатним, що спонукає туристів відпочивати в Україні.

Відповідно до статистики, що приводиться автором, у 2007 році тільки п'ятьма великими туроператорами з України було вивезено 10 млрд.грн., а за допомогою туристичного збору планується одержувати більш 500 млн.грн. у місцеві бюджети.

У випадку прийняття проекту, закон набере сили з 1 січня 2009 року.

http://www.pravda.com.ua/news/2008/4/22/75035.htm

Опубліковано
зробить вітчизняний турпродукт більш привабливих і конкурентноздатним, що спонукає туристів відпочивати в Україні.

Ніякі туристичні збори не змусять мене відпочивати в наших кримських гадюшниках за європейськими (а то й більше) цінами. Коли сервіс буде відповідати тій вартості, яку за нього деруть -- тоді і люди будуть в Україні відпочивати.

Опубліковано

Стыдно одно: что я идиот за этих идиотов когдато голосовал. Вместо того чтобы придумывать как заманивать других туристов к нам в страну они говорят что наши едут и оставляют там значну сумму грошей и вот надо налог на это, идиоты.

Опубліковано

Таварисч Костенко,неплохо бы еще ввести дополнительный сбор с просмотра фильмов и передач зарубежного производства,это будет компенсировать потери от нерейтинговых, незрелищных и примитивных фильмов и передач отечественного производителя.А в казну капнет парочка миллиардов.Что впрочем вашу партию уже не спасет.

Да еще есть в запасе сбор с владельцев фруктовых деревьев,домашних животных(скота в том числе),велосипедов,компьютеров,посещения неукраинских интернет страниц,поедания семечек,с хождения по "большому",кароче масса МАРАЗМА.

ЗЫ:что самое смешное,ведь примут.

Опубліковано

Я рахую це нормальним. Якшо людина їде відпочивати за кордон - значить вона має за що.

Хай піднімає нашу економіку.

Я знаю таких людей які по 4 рази на рік їздять за кордон відпочивати, при чому працівникам своїм платять мізерні зарплати, то чому б з них не щдерти 85 гривень за поїздку. Я за.

З.І. Я наприклад не можу собі дозволити з жінкою з`їздити за кордон відпочити. І якби зміг, то 85 гривень - це невеликі гроші. Деякі за раз в барі більше просиджують.

Опубліковано
Я рахую це нормальним. Якшо людина їде відпочивати за кордон - значить вона має за що.

Правильно, а если ты можешь позволить себе зайти в Там-Там и купить хлебушка и колбасы, то 5% от стоимости чека за вход и 5% за выход. Вот буржуи, хлеб надо покупать без колбасы.

Я тебя умоляю, какую экономику, в карманы.

Опубліковано

Я знаю таких людей які по 4 рази на рік їздять за кордон відпочивати, при чому працівникам своїм платять мізерні зарплати, то чому б з них не щдерти 85 гривень за поїздку. Я за.

З.І. Я наприклад не можу собі дозволити з жінкою з`їздити за кордон відпочити. І якби зміг, то 85 гривень - це невеликі гроші. Деякі за раз в барі більше просиджують.

Ну да! Відповідь справжнього українця: сусід їздить 4 рази у рік, а я ні разу - ото хай платить - куркуль проклятий! ;)

ІМХО! Дебільна логіка - дебільний законопроект!

В державі маса нагальних проблем, які потрібно законодавчо вирішувати. А вони тільки й думають: на чому б то ще народ надути!?

Той самий Крим, ще з минулого року не може вирішити проблеми забруднення моря після аварій, люди чекають втручання від Верховної ради.

Але ж де там, - важливіше навернути людей на український південь, на чорне від мазуту море... Зате без податку!  :rolleyes:

Опубліковано

Логіка не дибільна, а цілком нормальна.

Тільки проблема в тому, щоб реалізувати нормально цю ідею, нехватить наших славнозвісних урядовців.

Опубліковано

А завал якій, я тут капейкі счітаю, веліком в Польшу за переклюком собі їду, а тут ще зверху пару рубльов :) ....

а потім буде так...на работу + 1000$ на учобу 1500$ на ПМЖ 2000$ - не вірите ? це буде...дай тільки волю певним українолюбам.

Опубліковано

На роботу - я згідний. Через таких робітників, падає українська економіка, тому що вони гроші привозять, їх не оподатковують, ось і появляються круті ціни на квартири, машини, і взагалі на все остальне. А так хоть якась користь буде.

За навчання я думаю не впровадять, тому як і їхні діти там учаться а викидати лишю тисячу їм ні до чого.

За ПМЖ теж можна було б здерти, хто туди жити їде, значить на краще життя(це по їхнім жеж словам), то чом би і не оставити пару баксюків бідній рідні країні.

З.І. Тільки жаба давить за нашу владу, яка скоріш за все собі прикарманить добру частину тих грошей.

Опубліковано

Да фігя це рідкісна "от їде за кордон - хай допомагає державі". Отримував зарплату- заплатив податок. Купив путівку, страховку, квитки на проїзд(переліт), закордонний паспорт, довідки там різні про СНІД і шо нє укушен бєшеной сабакой - з цього всього теж держава поживилась, за який фіг їй ще платити. В газенваген таких слуг народу. імхо

Опубліковано

А ви не забули, що ми всі платимо 7.5% від вартості кожного дзвінка з мобільногов пенсійний фонд?

Також було придумано, в свій час, щоб трохи "потрусити" людей з високим доходом, які тоді мобільним зв"язком і користувались. Зараз часи змінились, а податок - лишився.

А ще в нас є середньовічний податок "на димарі", але це вже друга історія.

Опубліковано

От подумайте тоді так, якщо країна відмінить всі податки, що тоді буде: платна медицина, платні школи, все платне буде. Ви цього хочете. Ви хочете викликати швидку допомогу і платити за це 200 грн., чи краще заплатити пару гривень податку з зарплати в соцстрах? Чи добре буде платити вам за навчання своїх дітей в школі кругленьку суму, чи краще щоб вчителі отримували заробітну платню з ваших податків.

У всіх розвинених країнах люди справно платять податки, і це - головна причина стабільності їхньої економіки.

А в нас на одного платника - як мінімум 2 неплатника. Про яку стабільність економіки можна говорити в такій ситуації.

При чому як правило платить бідніший, а багатший знаходить схему і можливості для несплати податків.

З.І. Порахуй, припустимо в місяць ти витрачаєш 50 грн на розмови по телефону, 7,5% при цьому 3,75 коп. - це не так багато. Я думаю хто вирішує проблеми по телефону, а не просто базікає просто так, той заробить набагато більше.

Опубліковано

Імхо в наших умовах краще платити за все окремо. Воруют (с) уви там в Куйові :( , і ніяк не наїдяться.

А якщо за медецину платити виходить дорого - зробити систему державно, тьху державна в нас зараз :D , а приватного страхування. А то виходить так, що ми платимо з своєї зарплати в фонд держстрах/соцстрах, а потім ще 100 гривень лікарю швидкої, чи 20 терапевту дільничному. Гондурас. ;)

Опубліковано

Колись, в далекому 1993 ми рахували, що на кожну зароблену 1 гривню ми мусимо сплатити державі податків і зборів - 2 гривня 17 коп. Так що прогресс деякий все-таки є! :D

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...