Перейти до змісту

Смазка велосипедной цепи парафином — за и против

HWman

Рекомендовані повідомлення

173519102016.jpg

"Смазывание цепи на велосипеде напоминает непричастным людям какой-то фетиш — катальцы покупают дорогие велосмазки и спорят об их достоинствах, тогда как, казалось бы, вопрос плёвый — главное, чтобы не скрипело.

Но в «смазочном вопросе» некоторые велосипедисты идут еще дальше — ищут нетрадиционные пути смазывания, от пушечного сала до тефлонового порошка, но самым популярным материалом среди «альтернативщиков» является парафин..."

http://kotovski.net/smazka-velosipednoy-tsepi-parafinom-za-i-protiv/

Да будет холивар (с)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Главное теперь не катать по говнам и пыли

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

32 минуты назад, romanc сказал:

Главное теперь не катать по говнам и пыли

або зовсім не катати

взагалі ідея з парафіном це брєд бо воно сипеться практично зразу і потім ще треба відмити цеп від парафіну. Ресурс не буде більший , а те що він чистий буде це поняття відносне. Простіше купити нормальне мастило, правильно змазувати і вчасно чистити. для чистоти експерименту один раз можна спробувати але почувши відгуки тих хто катав то нічого хорошого в тому нема особливо для МТВ де стихія грунти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хорошие отзывы от шоссеров.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

37 минут назад, romanc сказал:

Хорошие отзывы от шоссеров.

ну тут вище варили для МТВ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 28.04.2017 at 08:01, sanbOK сказал:

взагалі ідея з парафіном це брєд бо воно сипеться практично зразу і потім ще треба відмити цеп від парафіну. Ресурс не буде більший , а те що він чистий буде це поняття відносне. Простіше купити нормальне мастило, правильно змазувати і вчасно чистити. для чистоти експерименту один раз можна спробувати але почувши відгуки тих хто катав то нічого хорошого в тому нема особливо для МТВ де стихія грунти

Консерватизм це нормально, але ті хто пробують щось нове, вони як правило, і змінюють світ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 минуты назад, HWman сказал:

Консерватизм це нормально, але ті хто пробують щось нове, вони як правило, і змінюють світ.

в мене достатньо нестандартного на велі щоб ще це пробувати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а як той парафін себе показує в холодну погоду/мороз?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заливаючи парафіном вибираються більшість зазорів, а також застиглий наліпший на ланках парафін гасить шум, про те в особливо навантажених зонах парафін практично відразу відлущується і тертя в шийках пінів відбувається насухо, а так як між боковими частинами ланок дистанція залита, то шуму не змащеного ланцюга ніби немає, але знос відбувається капітальний. 

А якщо ще на додачу з таким ланцюгом "помісити ще бруд", то взагалі! Мул з абразивом який міститься в калюжі це така сво... який собі знайде шпарину як потрапити в ланку, а звідтіля його хрен чим вимиєш якщо ланцюг в парафіні. 

Тому проварюючи ланцюг в парафіні  можна лише позбутися шелесту на лиш відносно довший час "міжпроварювального" періоду, але аж ніяк не подовжити його ресурс.

Мастило, крім змащення має ще здатність розтікатися по поверхні,  навіть поширюючись у вертикальному напрямку. Ця властивість забезпечує його потрапляння знову і знову у найбільш навантажені ділянки. Застиглий парафін такої властивості немає.

;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 часа назад, Itzamna сказал:

Тепер чисто теорія - чи можна повторно варити в використовуваному парафіні...в мене ж ціла сковородка :)

ні, його тільки тепер треба їсти. повторно використовувати нізя

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Свечки можно сделать.

А почему этот вопрос возник, он загрязнился или стал не такой как прежде? Можно профильтровать растопленный

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Ітак, питання до тих, хто пробував - який з цього всього можна зробити висновок, варіант має право на життя чи все дійсно так погано, як кажуть?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, HWman сказал:

Ітак, питання до тих, хто пробував - який з цього всього можна зробити висновок, варіант має право на життя чи все дійсно так погано, як кажуть?

Я пробував, через 10км. почався сильний шелест і гемор з виварюваням, короче зовсім мені не сподобалося, мажу знову маслом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, HWman сказал:

Варив 3 рази підряд з очисткою цепа від бруду і т.д. не сподобалось падає КПД педалювання + те що писали що вистачає на 100км і більше не правда, спеціально зняв одне звено цепа і заглянув що там робиться - сухо парафіну нуль,голий мелал.
+ варіння в тому що у суху погоду до цепки нічого не липне і пісок не набивається! Це суто мої спостереження.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 13.07.2017 at 19:22, Саня94 сказал:

Варив 3 рази підряд з очисткою цепа від бруду і т.д. не сподобалось падає КПД педалювання + те що писали що вистачає на 100км і більше не правда, спеціально зняв одне звено цепа і заглянув що там робиться - сухо парафіну нуль,голий мелал.
+ варіння в тому що у суху погоду до цепки нічого не липне і пісок не набивається! Це суто мої спостереження.

У мене десь через сотню км після мастила з'являється скрип, котрий інколи терплю ще пару сотень кілометрів, тому що лінь змазувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Itzamna схоже Ви освоїли техніку виварювання цепу у парафіні, може детальніше поділитесь? Наприклад, як чистити цеп перед виварюванням, як варити і всіляке таке.

14277865115285-e1437379245606.jpg 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Тут є парафін за адекватною ціною. Є бажаючі скооперуватися для здійснення замовлення?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 часов назад, Wrath сказал:

Тут є парафін за адекватною ціною. Є бажаючі скооперуватися для здійснення замовлення?

Можу продати такий самий у Луцьку 50 грн за 1 кг

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Саня94, кинь контакти в пп.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 минут назад, Wrath сказал:

@Саня94, кинь контакти в пп.)

Скинув)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 16.07.2017 at 18:03, Itzamna сказал:

Сковородка є, залишок парафіну тоже - можу свою разом з твоєю зварити, будеш мати свій досвід.

Сильно багато рухів треба зробити, я вже по старому, мастилом кожні 100 км, жартую, змазую лише тоді, коли мене скрип реально починає діставати :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

підніму темку, хто що, як?

бо шосер пішов на полку, шось пукан мене замучив і пересів на серйознішу техніку, тут теж тре обслужити цепик, тому діліться враженнями....

мо хто що нове накатав

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...