Перейти до змісту

МВС вперше в Україні розпочнуть видавати міжнародне водійське посвідчення

madkot

Рекомендовані повідомлення

09.02.2017, 13:32  525  1

36425_500x317.jpg

З 9 лютого у територіальних сервісних центрах МВС можна буде отримати міжнародне посвідчення водія. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Міжнародне посвідчення водія - це нова послуга сервісних центрів МВС, яка ніколи раніше не була доступна в МРЕВ. Отримати міжнародне посвідчення водія можна лише за умови наявності національного посвідчення водія, при цьому національне посвідчення не вилучається.

Читайте також: Поліція назвала деталі загибелі футболіста Чанова

За міжнародними нормами, воно виглядає як невеличка картонна книжечка. Завдяки ньому розширюється перелік країн, де громадяни зможуть користуватися транспортними засобами, а також воно має важливе значення для громадян, що тривалий час перебувають за кордоном", - пояснив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. 

Таке посвідчення важливе для громадян України, які працюють за кордоном або тимчасово проживають поза Україною, а також які збираються подорожувати автотранспортом.  Завдяки ньому  розширюється перелік країн, де громадяни зможуть користуватися транспортними засобами.

Читайте також: Сьогодні моє терпіння луснуло, або Як в Uber начхати на клієнтів

Отримання міжнародного посвідчення водія дозволить керувати транспортними засобами на території тих країн, що приєдналися до Женевської Конвенції про дорожній рух 1949 року - це значно розширює географію. Національним посвідченням водія можна було користуватися лише на території країн, що приєдналися до Віденської конвенції про дорожній рух 1968 року. 

Міжнародне посвідчення водія видається на місці, без складання іспитів на підставі національного посвідчення водія, терміном дії на 3 роки. Вартість послуги становитиме - 34 грн 16 коп.

Більш детальну інформацію та умови отримання міжнародного посвідчення можна дізнатися на сайті Головного сервісного центру МВС.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

країни в які потрібне міжнародне посвідчення

Австралия, Албания, Алжир, Андорра, Аргентина, Бангладеш, Белиз, Бенин, Ботсвана, Ватикан, Гаити, Гамбия, Гватемала, Гибралтар, Гонконг, Гренада, Доминиканская Республика, Египет, Западное Самоа, Индия, Иордания, Ирландия, Исландия, Камбоджа, Канада, Кипр, Китай, Конго, Лаос, Лесото, Ливан, Мавритания, Мадагаскар, Малави, Малайзия, Мали, Мальта, Намибия, Новая Зеландия, Новая Каледония, Папуа — Новая Гвинея, Парагвай, Перу, Руанда, Сан-Люция, Свазиленд, Сент-Винсент и Гренадины, Сингапур, Сирия, США, Сьерра-Леоне, Тайвань, Танзания, Того, Тринидад и Тобаго, Тунис, Уганда, Фиджи, Французская Полинезия, Ямайка, Япония.

підписали тільки Женевську Конвенцію про дорожній рух 1949 року

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

досі їздили за бугор і по наших, "неміжнародних"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, jack74 сказано:

досі їздили за бугор і по наших, "неміжнародних"

все правильно, але це дозволить безпроблемно взяти в оренду авто у краънах, де раніше могли доколупуватись до посвідчення водія

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а може мені хто підкаже : моє водійське не таке старе, але має не дуже гарний зовнішній вигляд (кудись іспаряється фото)

можна просто так за гроші ,без екзаменів  поміняти його на нове ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

48 минут назад, paksivatova сказал:

а може мені хто підкаже : моє водійське не таке старе, але має не дуже гарний зовнішній вигляд (кудись іспаряється фото)

Ну это зависит от суммы :) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, paksivatova сказано:

Раніше можна було, думаю що і зараз можна. Можна було навіть відновити втрачене посвідчення без здачі екзаменів, якщо є екзаменаційна карта з відмітками про попередню успішну здачу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, paksivatova сказано:

20170203_155151.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А розове хіба не міжнародне? Брав машини на прокат, в тому числі на Кіпрі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хочу замінити права. Не підскажете де без зайвого геморою простіше отримати довідку 083/0 ніби вона зветься?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Міжнародне посвідчення водія видається на місці, без складання іспитів на підставі національного посвідчення водія, терміном дії на 3 роки.

Для отримання міжнародного посвідчення водія необхідно звернутись до зручного за місцем розташування територіального сервісного центру МВС незалежно від місця реєстрації та надати наступні документи:

• пред’явити адміністратору на місці оригінал національного посвідчення водія;
  • паспорт громадянина України;
  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • фотокартку розміром 3,5х4,5 см на матовому папері.

Детальніше з наданням послуги можна ознайомитися на сайті hsc.gov.ua, там же знайти і адреси усіх сервісних центрів МВС.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

При заміні водійського посвідчення у зв'язку з його "зношеністю" - чи буде в новому прописано термін дії (30 років, здається), якщо старе було безстрокове (пластик зразка 2000-них)?

Дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, поставлять термін дії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 16.02.2017 at 09:14, Cherman сказал:

В 2014-му оформлялась довідка в наркодиспансері - зовсім без черг,

Дякую, зробив нове посвідчення, на все пішло день, найдовша черга в псих лікарні (32грн), 

Потім нарко диспансер (37грн) там бистро, там же мед довідку взяв (100грн).

В мрео черги не було, бистро сфоткали, за півтори години забрав(200 грн).

Міжнародні поки не робив, але виписати кажуть, що можуть, так само швидко.

Термін дії в новому посвідченні до 2047року.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...