Перейти до змісту

Утилізація ламп КЛЛ в Луцьку

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня. Цікавить питання де в Луцьку простому громадянину можна здати на утилізацію вийшовші з ладу компактні люмінісцентні лампи? Пункти прийому батарейок зараз вже є а от як у нас в місті з утилізацією люм. ламп?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Shturman пошукайте на сайті міської ради...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Було колись таке собі підприємство Логос-Еко, рівненське здається, з філією в Луцьку, чи існує зараз хз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про Рівненське підприємство також чув.  Але воно ніби заключало договори з юридичними особами на утилізацію а от для фізичних осіб нічого такого нема.?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І будьте готові до того, що за утилізацію таких ламп потрібно буде заплатити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З утилізацією таких лам в нас не тільки в місті а й в державі повна срака. Здається лише один чи кілька заводів що реально їх утилізовують а всі решта фірми тіпа утилізатори на ділі лише збирають лампи і беруть за це бабло а самі лампи потім вспливають навіть на стихійних звалищах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

22 хвилин тому, Shturman сказано:

Про Рівненське підприємство також чув.

Рівненське? Чи все-таки Львівське? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 годин тому, Basil сказано:

Рівненське? Чи все-таки Львівське? 

Ну ніби Рівненське.  Але це було давно.  Сильно спорити не буду.  До речі за львівське підприємство також читав але там вони отримували ліцензію на цей вид діяльності а чи отримали не знаю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Блін ну невже свідомий громадянин не може ніде здати ті грьобані лампи.  Ну не хочу я їх просто в смітник викидати.  Хочу бути європейцем а фіг виходить

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цитувати

Також у Луцьку є пункт, де приймають для утилізації лампочки, батарейки, акумулятори.Розташований він за адресою проспект Волі, 27 (будівля обласної друкарні). Як пише газета “Волинь нова”, у кабінеті з лаконічною вивіскою «ПП (приватний підприємець) Іванов С.К» відходи приймуть на утилізацію, але за це доведеться заплатити.

Інтерактивна мапа: де здати сміття в Луцьку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Можливо хтось має нову інформацію, де можна здати на утилізацію відпрацьовані енергозберігаючі лампи. Якщо за це треба платити, то скільки? Хтось вже здавав? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Gipokratik, в Луцьку ніде. Можна занести у відділ екології ЛМР, вони мені казали що беруть від людей, на практиці як воно незнаю. Дуже дороге задоволення приймати від людей такого типу лампи ( збір + перевезення дорогі).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 годин тому, 4erkeZ сказано:

@Gipokratik, в Луцьку ніде. Можна занести у відділ екології ЛМР, вони мені казали що беруть від людей, на практиці як воно незнаю. Дуже дороге задоволення приймати від людей такого типу лампи ( збір + перевезення дорогі).

Дякую, що відгукнулись. Вчора вконтакті такий пост знайшла "Довго шукала але всетаки найшла у нас у місті є пунк збору люмісцентних ламп,Луцьк Рівненська 76 а,0673620759" Маю надію там здати, ще не дзвонила. Поки вчора шукала інформацію, знайшла таку, що є такі шарлатани, які типу збирають (за гроші від населення), а самі просто на смітник викидають... Як так може бути, що практично усі такими лампочками користуються і викидують у звичайний смітник. І напевно таке не лише з лампочками. Що з нами буде, з нашим майбутнім і що залишиться нашим дітям???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Gipokratik, процес утилізації складний і дорогий. Контейнер для збору повинен відповідати багатьом вимогам, так як лампи з вмістом ртуті, а ртуть це 1 клас небезпеки. Далі йде перевезення ламп в спецтранспорті з супровідними документами на небезпечний вантаж. У Львові є підприємство, яке переробляє люмінесцентні лампи, у них новий демеркуризатор який працює буквально трішки більше року. Всі підприємства/школи Луцька по мірі накопичення ламп туди їх вивозять на утилізацію. За це відповідає спеціальна людина в кожному закладі.
В Луцьку населенню немає куди здати, в відділі екології були потуги організувати хоча б один контейнер на Луцьк, але все вперлося в кошти.
Шкода що люди та і влада ще не зрозуміли всю суть проблеми. Добре що хоча б з батарейками проблема розв'язана) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 часа назад, 4erkeZ сказал:

Контейнер для збору повинен відповідати багатьом вимогам, так як лампи з вмістом ртуті, а ртуть це 1 клас небезпеки.

В Праге в супермаркетах простые бумажные коробки стоят для таких лампочек, вывозят очень редко, судя по их постоянной наполненности.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@romanc, в нас законодавство не дає поставити звичайні картонні ящики.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

если кидать в контейнер, они будут биться, нужна защита, если складывать в маленькие коробочки, то они не бьются и защита не нужна. У нас же ДСТУ делают, копируя ЕN, думаю в них должен быть стандарт по утилизации. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...