Zheny@ Опубліковано 16 Серпня, 2016 в 19:39 #1 Опубліковано 16 Серпня, 2016 в 19:39 Ну, до традиційної аджики додався (нарешті) соус ткемалі. Все мені руки не доходили його зробити. І от привіз з села відро слив (венгерки). І вирішив - буду робити соус. (сьогодні прям ) Рецепт збірний. Як завжди. і так: - 2 кг слив (венгерок) - 1 стручок гіркого перцю. - по пучку: кріп, петрушка. - 2-3 листка базиліку та м'яти. - 2 головки часнику - 1/2 ч. ложки коріандру меленого - 1/2 ч. ложки червоного перцю меленого - 3 ст. ложки цукру - 1.5-2 столових ложки солі Сливи помити. Залити водою і поставити на газ, щоб варилися. Води щоб їх накрило. Не чекаючи кипіння, зливаємо воду і дрелюємо сливи. Важливо! Шкірку не викидати! (Уже в процесі дрелювання дійшло - Саме вона дає колір! Подрельовані сливи зі шкіркою - знову на газ і варимо 30-4- хвилин помішуючи (щоб не пригорало до дна каструлі). Процес варіння слив Hide Поки сливи варяться, чистимо часник, перець, миємо зелень, і перемелюємо на м'ясорубку або блендер (в блендері виходить дуже мілко,і це правильно) Зелень і спеції Hide Знімаємо нашу сливову "кашу" з вогню, і перетираємо через сито (чи друшляк). Має залишитися лише шкірка, яку можна уже викинути. В перетерту масу вкидаємо перемелену зелень і спеції і ставимо варитися. Перетерті сливи і "жмих" Hide Доводимо до кипіння і додаємо цукор, сіль, мелений перець та коріандр. Чекаємо, що закипить (весь час не забуваємо помішувати). Кип'ятимо 10-15 хв. А далі по гарячих банках, закриваємо кришками і маємо на зиму соус! Смачного!
tarasmv Опубліковано 16 Серпня, 2016 в 21:24 #2 Опубліковано 16 Серпня, 2016 в 21:24 Тільки що перетирав червону аличу на соус ткемалі. http://www.edimdoma.ru/kulinarnaya_shkola/posts/16597-tkemali-ne-tolko-po-retseptam-babushek
Zheny@ Опубліковано 17 Серпня, 2016 в 05:06 Автор #3 Опубліковано 17 Серпня, 2016 в 05:06 7 годин тому, tarasmv сказано: Тільки що перетирав червону аличу на соус ткемалі. http://www.edimdoma.ru/kulinarnaya_shkola/posts/16597-tkemali-ne-tolko-po-retseptam-babushek також дещо брав з цього рецепту Він у мене збірний. Бо не всі інгредієнти усім підходять!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.