Перейти до змісту

Шукаю рослину іван чай

lanima

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Маю двох дуже  хороших знайомих професорів біологів. Вони розшукують цю рослину. Можливо хтось її бачив цього року, підкажіть будь-ласка, де росте.

Опубліковано

Полісся.

Любомильський район, Шацький - скільки захочете.

П.С. Колись Царська Росія була екеспортером № 1. і він був в Англіі замість традиційного чаю

Досить гарний на смак і корисний.

Любить північ. думаю Маневичі-Любешів теж достатньо є

Опубліковано

Хай ідуть в сторону Ківерець-Колок, або на світязь(згорани) там екологія краща.

Опубліковано

Та вони вже половину луцького і ківерцівського району проколесили. Треба точне місце, що ось в такому то лісочку на такому то горбочку росте. 

Я знаю, що вторік бачила в воротнівському заказнику. А цього року знайти не змогла. Можливо хтось має  дачу на масиві воротнів і там цю рослину бачили поблизу.

Опубліковано

Це дуже гарні люди, з того вимираючого виду професорів, які дітей вчать, а не хабарі беруть.

Тому хочеться їм допомогти.

Опубліковано

Мені з села з під Любомлю сушений передали, але це напевно далеко. Я його там багато бачив.

Опубліковано

Добавлю трохи іншу фотку, тут краще видно всю рослину (не лише цвіт):

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /disk2/www/board.lutsk.ua/imgstore2/includes/template.functions.php on line 53027523163.jpg

Далі по темі. Ця рослина, в основному, росте на Поліссі, любить згарища і вирубки лісів. Раніше біля Луцька іванчай не зустрічав. Зараз ситуація помінялася, перестали косити сіно біля річок. Тому зараз ця трава є в басейні річки Чорногузка. Якраз зараз іванчай цвіте, час його збирати. Тиждень тому я його збирав на болоті біля ставка в селі Баїв. Також його можна пошукати в Голешесі, Полонці, Гіркій Полонці, Городищі-1 або далі проти течії річки Чорногузки. В крайньому випадку, можу показати іванчай в Баєві, це 100 метрів від скважини, де беруть воду.

Опубліковано
1 година тому, Oli сказано:

@lanima

на Варшавці схоже бачив, може запитайте в бабок... принесуть.

це на гербарій чи як?

Не знаю точно, не розпитувала. Швидше всього розшукують місця де росте для якоїсь наукової праці. Для гербарію можна де завгодно взяти.

Опубліковано

Напишіть в ПП Павлу ODZER - це заступник керівника парку "Цуманська Пуща". Він як раз недавно про іван-чай писав, що його в їх парку багато.

Опубліковано

сьогодні був в гостях у свого кума, так за його будинком, помоєму росте іван чай, гірка полонка, поворот на оздів. 

50°41'02.2"N 25°15'00.3"E

Я не експерт в травах, але якщо людям дуже потрібно то можуть поїхати перевірити. якщо всетаки це те що їм треба, то це всеж ближче чим Любешів;)

Опубліковано

Сьогодні ходив в зоопарк. Перед зоопарком (якщо йти навпростець від центрального входу біля фонтанів) є місток типу арка, через канаву в якій качки плавають. Так от перед тим містком біля канави є це зілля. Можу помилятись бо дуже схоже. Хто побачить відпишіть в темі буде цікаво всім знати яким він є Іван-чай. Якщо воно то весь не виривайте лишіть як зразок.

Опубліковано
33 минуты назад, morokk сказал:

сьогодні був в гостях у свого кума, так за його будинком, помоєму росте іван чай, гірка полонка, поворот на оздів. 

50°41'02.2"N 25°15'00.3"E

Я не експерт в травах, але якщо людям дуже потрібно то можуть поїхати перевірити. якщо всетаки це те що їм треба, то це всеж ближче чим Любешів;)

Вчора також був в цьому місці, тільки з другої сторони Чорногузки, в багатьох місцях росте іван-чай. Але потрібно поспішати, тому що через тиждень він вже перецвіте (спекотне літо).

Опубліковано

Бачив іван-чай справа по ходу руху на Рівне дороги Луцьк-Рівне між Піддубцями та Звіровом, там рубку дерев вели, то на тому місці вирубки він і є (на чай його би, звісно, не брав, траса все-таки).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...