Перейти до змісту

Нова лінія, мій суб'єктивний відгук

laser

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
16 годин тому, MANJAK11 сказано:

Щось не зрозумів ходу думок. З яких пір величина магазину (мережі) й бюджет на рекламу став впливати на ціноутворення впринципі й якість товару як таку в Україні ?

це називаєця накладні витрати (реклама, логістика) і вони, як не дивно, закладені в кінцеву ціну товару.

А про якість я писав з огрляду на те, що той самий епіцентр дає гарантію на весь товар згідно законодавства, а контори, які продають китай дрібним гуртом зазвичай не відповідають ні за що...

• 2 тижня потому...
Опубліковано
On 30.06.2016 at 09:28, laser сказано:

знову оглядаю товар на полках НЛ, все туреччина! всі розетки, вилки, вимикачі. ну мля...

загубили іншу сюжетну лінію топікстартера.

Я думав лише мене одного бісить відсутність вітчизняних товарів на прилавках взагалі та «перед носом» зокрема. Часто змушений витрачати час і зусилля, щоб спробувати знайти вітчизняне.

Показати прихований контент  

·         щиток  на 4 автовимикачі: турецьке чи то 40 чи то 60 грн  (знайшов укр-й аналог по 20 грн на Варшавці!!!)

·         в гараж розетки зовнішні УТОСівські з кришкою – ціна біля 20грн/шт є дуже смішною в порівнянні з зарубіжними аналогами.

·         електрокультиватор – взяв полтавський. Звір: набагато живіший ніж китайський, набагато дешевший ніж європейський. Вельми задоволений.

·         Електрокорморізка – взяв харківську. Ще не юзалась.

·         Пральний порошок типу «безфосфатний» (шостка) взяв за 145грн/10кг.

·         Скляний посуд для зберігання продуктів - костопільский.

·         Вітчизняної лакофарбової продукції – завались. (до речі - не лінь було пошукати по Луцьку по базам : асортимент більший + роздрібна ціна 134 грн/2,8кг за те саме, за що на варшавці хором хтіли 160 грн).

·         Мазюкання до і після гоління використовую харківське.

·         Мила/шампуні в асортименті -  хоч і без жожоба, але можна знайти хоч з лопухом і значно дешевші. Підібрав, що підходить для своєї шкури.

·         Свердла по металу – запорізькі. Ще не юзав.

Звичайно є й зворотні приклади:

·         по співвідношенні ціна/якість змушений був купувати не вітчизняний, а польський кабель ПВС.

·         рулетка30м  – довго шукав українську, не знайшов. Знайшов псевдоукр=китай.

Є ще й іншого штибу приклади (дифреле_ПЗВ – лише німець/хвранзуз, кутова машинка –  Макіта) але це зовсім інша тема.

Hide  
Особливо дратують псевдоУкранські псевдоВиробники, які насправді втюхують китайське (спокійно так із українським штрих-кодом, навіть із написом «Зроблено в Україні»).
Опубліковано

Виробничі потужності в Китаї - світова практика. Та ж фабрика може штампувати як якийсь йопл іфон шостий, так і його китайського клона. Тільки контроль якості різний. Та що там йопл, зараз уже навіть рідні китайські бренди для внутрішнього і зовнішнього ринків роблять різні по QC товари.

Опубліковано

Товар китайський, а підхід ще радянський, нажаль.

Купував 3 дні тому коврик у ванну. Було на вибір декілька рулонів з продажем погоними метрами по 113грн\м.п. Мені той коврик потрібен не так для вани, як для інших цілей. Колір  значення не мав, потрібен був певний розмір. А поруч стояли "обрізки\залишки" таких же ковриків. Я знайшов там саме потрібного мені розміру, але з дефектом - витертий визерунок в різних місцях, тобто це конкретний "вісяк". Скільки і де я шукав  консультанта, промовчу. Повідомив консультанку, що готовий забрати цей бракований шматок зі знижкою, оскільки візерунок мені був маловажливий. Склалося враження, що таке питають вперше: дівчина передзвонила своєму шефу, а потім видала: "у нас процедура оцінки триває 3 дні, так що не можу я вам продати дешевше." Я їй ще раз пояснив, що шанс знайти клієнта на  бракований коврик специфічного розміру дуже низький, а я вже тут і готовий його забрати. Та покачала головою, ну і звісно, що я купив коврик без браку, а бракований зайняв своє місце.

Опубліковано

Така вже процедура, переоцінений товар має бути уже зі знижкою і своїм штрихкодом, консультант знижку зробити не може.

ЗІ Мене наприклад добиває процедура надання знижки по картці в епіцентрі. Прямо совок-совком. Це ж треба зробити всеукраїнську мережу гіпермаркетів, електронний облік товару ітд, а знижку по картці постійного клієнта надає якийсь дядько вручну :)

Опубліковано

система великих гіпермаркетів полягає в тому, що там є все, в одній точці, під одним дахом. там можна взяти велику тачку і ходити хоч цілий день дивитися/мацати/щупати товар і ніхто не буде нервувати. 

так, на ринках/спец вузькопрофільних магазинах можна знайти дешевше, але на те він і вузькопрофільний магазин, що там немає всього, що треба.

і це стосується не лише будівельних супермаркетів, а й продуктових, електроніки і т.д.

і дійсно, часто бувають різні знижки в супермаркетах, розпродажі, акції, при яких ціна на аналогічний товар нижча, ніж на ринках.

+ якщо купив не те що треба, передумав, купив забагато - в супермаркеті здати назад не проблема (14 днів), на ринку через 2 тижні попробуй поверни.

а відсутність певних товарів укр виробництва в НЛ і Е - це продавець повинен боротися за покупця (це я про виробника, який має "пропихати" свій товар в магазини) і створювати продукт, який є конкурентноспроможним на ринку (не базарі) і мати відповідне співвідношення ціна/якість.

• 1 місяць потому...
Опубліковано
On 17.07.2016 at 12:49, keepo сказано:

Мене наприклад добиває процедура надання знижки по картці в епіцентрі. Прямо совок-совком. Це ж треба зробити всеукраїнську мережу гіпермаркетів, електронний облік товару ітд, а знижку по картці постійного клієнта надає якийсь дядько вручну

:lol:

ага. з власного досвіду - купував знайомим в Е товару на чималу суму. отримав від "дядька" знижки Увага!  0,5%.  Гроші не мої, картка не моя - тому не сперечався.

Пізніше дівчатка на касі запитують:

- Картку маєте? Бажаєте отримати?

А я їм:

- Вам не соромно?

Вона, подивившись по сторонам:

- Так, соромно, але така робота - заставляють пропонувати.

Опубліковано
2 часа назад, halcogen сказал:

В Новій Лінії картка з бонусами до 7%. Бонусами потім можна розраховуватися за інший товар з їх магазину. 

виправлено - раніше взагалі норм було, а зараз бонусами можна оплатити лише 25 20% від вартості товару

додано - і не за всі товари нараховуються бонуси

Опубліковано

В Новій лінії дістали вже китайські кріплення (шурупи, болти, саморізи, шпильки). Асортимент великий, а якість г*мно. Якщо при закручуванні десь недостатньо сильно прижав бітою саморіза або просто зіскочила біта зі шліців - їх просто злизує. Шпильку трохи сильніше перетянув - різьба зривається. Все одноразове якесь. Де купити кріплення не китайські і нормальної якості? 

Опубліковано
3 часа назад, Anders сказал:

В Новій лінії дістали вже китайські кріплення (шурупи, болти, саморізи, шпильки). Асортимент великий, а якість г*мно. Якщо при закручуванні десь недостатньо сильно прижав бітою саморіза або просто зіскочила біта зі шліців - їх просто злизує. Шпильку трохи сильніше перетянув - різьба зривається. Все одноразове якесь. Де купити кріплення не китайські і нормальної якості? 

в магазинах метизів, наприклад, біля Глобусу.

Опубліковано

Кабель рекомендую замовляти на пряму з одеси на сайті tdok.com.ua

Правда там не завжди є те що треба, або не хочуть слати менше 50-60 метрів, а тільки бухтами. Але ціни одні з найдешевших в Україні. Колись товар на 2000 відправляли безкоштовно. Зараз незнаю

Опубліковано
On 17.09.2016 at 10:19, vaz75 сказано:

в магазинах метизів, наприклад, біля Глобусу.

А в районі центру? Бо їхати з красного до глобуса за саморізами трохи накладно.

Опубліковано
59 минут назад, Anders сказал:

А в районі центру? Бо їхати з красного до глобуса за саморізами трохи накладно.

Я не знаю про такі, Ще є на Конякіна, навпроти ОККО, і на Дубнівській, навпроти колишньої Хонди.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...