Перейти до змісту

Порадьте процесор

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня всім,шукаю процесор під материнку m68m-s2p.

бюджет 200-800грн (з кулером)

• Відповідей 53
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Можу запропонувати  AMD Athlon II X3 425    2,7 ГГц   зі штатною системою охолодження за 400 грн.

Опубліковано
11 час назад, Serg сказал:

Можу запропонувати  AMD Athlon II X3 425    2,7 ГГц   зі штатною системою охолодження за 400 грн.

ні дякую, в мене чуть кращий проц чим у вас  

Опубліковано
8 минут назад, walwet сказал:

ні дякую, в мене чуть кращий проц чим у вас  

Невже так важко вказати, як необхідний мінімум, ревізію материнки і модель наявного проца?

Опубліковано
2 часа назад, Litovets сказал:

Невже так важко вказати, як необхідний мінімум, ревізію материнки і модель наявного проца?

1)rev 2.3

2)зараз стоїть Тип ЦП    DualCore AMD Athlon II X2 250, 3000 MHz (15 x 200)  

Опубліковано

Якщо бути точним то  AMD Athlon II X3 425    2,7 ГГц потужніший за ваш він всетаки 3 ядерний і якщо материнка вміє розблоковувати процесори то його можна розблокувати в 3 ядерний Phenom

Опубліковано
2 часа назад, Serg сказал:

Якщо бути точним то  AMD Athlon II X3 425    2,7 ГГц потужніший за ваш він всетаки 3 ядерний і якщо материнка вміє розблоковувати процесори то його можна розблокувати в 3 ядерний Phenom

Якщо бути ще точнішим то х3 425 в стоковому вигляді трохи потужніший за х2 250-го і на нього апгрейдити нема сенсу. А розлочка ядер це чистої води лотерея і далеко не всім вона тре, в свій час трохи погрався з нею, знаю що кажу. 

ТС яка стоїть відяшка в системі?

Опубліковано
25 минут назад, Litovets сказал:

Якщо бути ще точнішим то х3 425 в стоковому вигляді трохи потужніший за х2 250-го і на нього апгрейдити нема сенсу. А розлочка ядер це чистої води лотерея і далеко не всім вона тре, в свій час трохи погрався з нею, знаю що кажу. 

ТС яка стоїть відяшка в системі?

NVIDIA GeForce 9600 GSO 512 на даний момент така

Опубліковано
22 минуты назад, walwet сказал:

NVIDIA GeForce 9600 GSO 512 на даний момент така

Атлон2х2 250-й це приблизно аналог С2Д Е8400 по потужності і здатний розкрити відяшку значно потужнішу ніж 9600, а тому якщо разом з процом не буде мінятись відяха - краще не міняти проц. І взагалі якщо вести мову про якийсь адекватний апгрейд то краще замінити відяху на щось із суттєвим запасом, а проца не чіпати. А от коли буде помітно в цацах недостатність фпс при 100% загрузки процесора, тоді і подумати про заміну проца на більш потужніший. А то толку від потужного процесора в системі з ніякою відяшкою - повний дисбаланс.

Опубліковано
13 минуты назад, Litovets сказал:

Атлон2х2 250-й це приблизно аналог С2Д Е8400 по потужності і здатний розкрити відяшку значно потужнішу ніж 9600, а тому якщо разом з процом не буде мінятись відяха - краще не міняти проц. І взагалі якщо вести мову про якийсь адекватний апгрейд то краще замінити відяху на щось із суттєвим запасом, а проца не чіпати. А от коли буде помітно в цацах недостатність фпс при 100% загрузки процесора, тоді і подумати про заміну проца на більш потужніший. А то толку від потужного процесора в системі з ніякою відяшкою - повний дисбаланс.

так зараз і є дисбаланс  запускав на цьому пк гта 5(не повіриш,комп видавав 30-35 фпс були просадкі до 20 не нижче) виключав тені взагалі вюдяшка робила на 70-80 % не більше температура була макс 56  при цьому проц робив на повну те й саме в інших іграх (world of tanks відяха робить на 50-60 %,проц забитий на повну )и так далі  відяха буде скоро куплятися десь на 1-2 гіга  

ось фото  бувають просадкі до 30 кадрів(ще раз повторюсь відяха загружена на 63%,а процесор на 88%), але дуже інколи Без імені.png

Опубліковано

З власного досвіду: різниці між Аthlon II x2 від 240 до 270 майже не відчуваєш, а ось х3 435 трохи повільніший в роботі в порівнянні з попередніми (можливо із-за того, що в нього кеш на кожне з ядер вдвічі менший). Значно шустріші на цій мамці будуть феноми типу 955, але вони трохи дорогі нині. З мінімальними затратами я би порадив апгрейдитись на ксеон 5440 на 775 сокеті і на ддр3 пам'яті.

Опубліковано
28 минут назад, frv сказал:

З власного досвіду: різниці між Аthlon II x2 від 240 до 270 майже не відчуваєш, а ось х3 435 трохи повільніший в роботі в порівнянні з попередніми (можливо із-за того, що в нього кеш на кожне з ядер вдвічі менший). Значно шустріші на цій мамці будуть феноми типу 955, але вони трохи дорогі нині. З мінімальними затратами я би порадив апгрейдитись на ксеон 5440 на 775 сокеті і на ддр3 пам'яті.

Опубліковано

так підкажіть яки й проц саме більш підійде апгрейд  буде пізніше ( думаю на ам 3 + відяха також буде )

Опубліковано
1 час назад, walwet сказал:

так підкажіть яки й проц саме більш підійде апгрейд  буде пізніше ( думаю на ам 3 + відяха також буде )

Якщо не відходити від платформи то апгрейдити дійсно доцільно хіба на якийсь Феном2х4 965 чи щось подібне, але вони дорогі і гарячо-жрущі.

Можливостей твоєї материнки по живленню проца якраз впритик для таких других фенів, якийсь час витримає, але навряд чи довго.

Опубліковано
16 годин тому, Rock сказано:

,оди мертвий сокет міняти ще мертвіший

да ладно.  Не нада!

сокет ще живіший всіх живих! І дуже "вострєбований".  Чому? - да все просто - саме через ксеони, це раз!

А по друге, через ціну на на 1155 /1150 / і там паче на 1151 !!!

Якщо мамка не така вже й дорога, початковий сегмент, то от процесори класу ксеон (тобто 4-ядерні. з хорошим кешем) зашкалюють по ціні!

Опубліковано

який проц кращий це що в мене   AMD Athlon II X2 250, 3000 MHz  чи  Athlon 64 X2 6000+ (Brisbane)       

буде відчутна якась різниця ?

Опубліковано

6000 - це пічка ще та, я його взагалі не раджу ставити на будь-яку мамку ам2. 250-й є значно шустріший і холодний до того ж.

Опубліковано
5 минут назад, Rock сказал:

буде ще гірше ,тепловіділеня ,збільшиться ,кулер міняти ,блок живлення треба потужніший ,кеш в два рази менший ,

і на такі материки таких монстрів протипоказанно ставити

розжени ти свого процесора трошкі :)

а як я в цьому ділі 0  напишу як назв програма для розгону да інструкцію також )

та до якої частоти можна гнати 

Опубліковано

Чого зразу пічка, ТС вказав що 6000+ на ядрі Брізбен, а там ТДП 89 Ват материнку жарити не буде. На рахунок продуктивності - то інша справа.

Опубліковано
4 хвилин тому, walwet сказано:

а як я в цьому ділі 0  напишу як назв програма для розгону да інструкцію також )

та до якої частоти можна гнати 

На такій мат платі, де і так масово горять мости краще не розганяти.

Опубліковано
1 минуту назад, alexvvv сказал:

На такій мат платі, де і так масово горять мости краще не розганяти.

ясно :) значить ШУКАЮ  ПРОЦ ДАЛІ ЯКІЙ НАЙБІЛЬШ ПІДХОДИТЬ СЮДИ  ПОВТОРЮСЬ БЮДЖЕТ ДО 800 ГРН (БЖ360 ВАТ )

Опубліковано
30 хвилин тому, walwet сказано:

ясно :) значить ШУКАЮ  ПРОЦ ДАЛІ ЯКІЙ НАЙБІЛЬШ ПІДХОДИТЬ СЮДИ  ПОВТОРЮСЬ БЮДЖЕТ ДО 800 ГРН (БЖ360 ВАТ )

Тупо треба моніторити барахолки аукро/лох.уа/оверлокерс  у пошуках AM3 Phenom II X4 - от і все. А бж 360 Вт - це поняття відносне Виробник? Модель? Які струми по 12V видає? 

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...