Перейти до змісту

Жара в квартирі!

pmk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Це в мене одного,чи може ще у когось? Мені цікаво. Зимою опалювали слабше,ніж зараз. На дворі 10-12 градусів,а вони топлять як скажені. В квартирі 27,вікна відкриваю ,боюся,щоб малого не просквозило. Звонив на Луцьктепло вже 4 рази.Обіцяли зменшити і не зробили.

Опубліковано

аналогично. приходится кондей включать :) причем, когда пару дней назад было прохладнее, то батареи стали чуть теплые. мальчик-тормоз устроился кочегаром в котельную?

Опубліковано

Казали мені автономку ставити,коли квартира здавалась,а я бабла пожалів.Тепер боком вилазить.

Опубліковано

в 84 году, когда отец получил квартиру, у нас жара стояла в квартире такая, что у мамы варились цветы на подоконниках. потом, рядом понастроили еще 9-тиэтажек и батареи еле живые. как по мне - лучше проветриваться, нежели дополнительно обогреваться.

единственное но: в случае Шкодера проветривание вряд ли возможно. там просто порция свежих выхлопных газов.

Казали мені автономку ставити,коли квартира здавалась,а я бабла пожалів.Тепер боком вилазить.

автономку на что? у нас в плане полной автономности по отоплению могут похвастаться только частные дома.

а в высотках квартиры автономными быть не могут.

если даже снимешь радиаторы - все равно будешь платить. потому что через квартиру проходят трубы и квартиру обогревают.

Опубліковано
единственное но: в случае Шкодера проветривание вряд ли возможно. там просто порция свежих выхлопных газов.

:D ні.. І ніколи не було.. :)

Принцип кондиціонера простий - він втягує повітря із квартири проганяє по трубках радіатора, що обдуваються вентилятором, і вже охолоджене задувається назад в квартиру..

якби він затягував повітря із вулиці.. :) то за добу роботи тебе б покрило товстим-товстим шаром пилюки, та вихлопних газів!

Опубліковано

2Shura

автономку на что? у нас в плане полной автономности по отоплению могут похвастаться только частные дома.

а в высотках квартиры автономными быть не могут.

если даже снимешь радиаторы - все равно будешь платить. потому что через квартиру проходят трубы и квартиру обогревают.

В мене сусід платить за ті труби до 15гр.Він їх утеплив та сховав в стіни.Втрата "луцьктепла" невелика,тому так мало платить.А за газ дуже мало виходить. Вигідно получається.

Опубліковано

Ми 10 років мерзли в квартирі, поки не утеплили стіни, і не замінили вікна і батареї. Зараз теж спека, але також вважаю, що краще провітрювати ніж мерзнути. Потерпіть через місяць знов стане холодно і сиро, коли закінчиться опалювальний сезон. І який дурень таку дату придумав. Невже не можна встановити рівень опалення відповідний температурі повітря, а не даті календаря, не забуваючи, що в ночі всеж холодніше, навіть коли в день вже хочеться зняти верхній одяг.

Опубліковано
Принцип кондиціонера простий - він втягує повітря із квартири проганяє по трубках радіатора, що обдуваються вентилятором, і вже охолоджене задувається назад в квартиру..

ты забыл про оконные кондеи, а именно такой у меня стоял почти шесть лет, Shura просто не был в курсе, что я еще летом поставил сплит. в квартире действительно стало легче дышать :rolleyes:

якби він затягував повітря із вулиці.. sad.gif то за добу роботи тебе б покрило товстим-товстим шаром пилюки, та вихлопних газів!

даже в самых дешевых моделях оконников стоят фильтры. правда совсем уж мелкие фракции они не задерживают и запахи ессно чувствуются

ps. по аналогии с машиной, обычно в системе вентиляции/климата есть два основных режима : вентиляция (когда воздух берется с улицы) и рециркуляция (для случаев если на улице очень холодно/жарко и печка/кондей не справляются или для езды в пробке)

Опубліковано

Я не вельми сильний у цьому :rolleyes:

знаю так загальний принцип.

А щодо віконних - не знаю.. я проти них.

Опубліковано
Це в мене одного,чи може ще у когось? Мені цікаво. Зимою опалювали слабше,ніж зараз. На дворі 10-12 градусів,а вони топлять як скажені. В квартирі 27,вікна відкриваю ,боюся,щоб малого не просквозило. Звонив на Луцьктепло вже 4 рази.Обіцяли зменшити і не зробили.

Не знаю, в нас і зимою так було, форточка рідко закривалась. Стандартна температура +26, звикли, а нижче 25 то вже холодно)) Хоч і деруть за опалення, але зате знаєм за що платимо. І зараз не жаліюсь, батареї теплі (але не гарячі), як і мають бути.

Опубліковано

Shura в курсе, что ты проапгрейдился до сплит-системы :)

просто под проветриванием я имел в виду именно открытую форточку, а не работающий кондиционер.

или в наш век глобальных систем вентиляции трудно вспомнить про маленкую форточку в окне? :rolleyes:

Опубліковано

так вот форточкой и проветриваюсь ;) как раз нормальная циркуляция воздуха, не принудительная как с оконником

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...