Перейти до змісту

Raspberry Pi Zero за 5$

HWman

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

tofg80ZMycA.jpg

Мій паблік вже закидали постами про Raspberry Pi Zero за 5 баксів.

Для тих хто в танку - Raspberry Pi це повноцінні одноплатні комп'ютери(одноплатні, тобто там все є на платі, оперативка, процесор, інтерфейси вводу/виводу), туди можна поставити лінукс, ну чи андроїд і юзати як наприклад мультимедійний центр, кажуть що залізо з легкістю тягне HD 720. Ось цитата з посилання вище:

Анонсированное решение представляет собой плату размером всего 65 × 30 мм (толщина модуля не превышает 5 мм). Плата оснащена процессором Broadcom BCM2835 с ядром ARM11, функционирующим на тактовой частоте 1 ГГц. Объём оперативной памяти LPDDR2 SDRAM составляет 512 Мбайт.

І все це за 5 баксів, це вам не Arduino, а повноцінний комп'ютер, у якого вистачить обчислювальної потужності на багато що, головне грамотно розпоряджатись ресурсами.

Для чого їх використовувати? Ми з одним бордівцем обговорювали тему станка ЧПУ на базі "малинки"(йому до речі привіт), термінал, охоронна сигналізація, розумний будинок, розумний унітаз, розумний велосипед, та багато що... все обмежується вашою фантазією і мотивацією освоювати цю тему.

В цілому пропоную обговорити цю тему. Ось подумую собі прикупити погратись, але є одна проблема, у мене дома немає куди підключити HDMI :( так що поки ступор по цій темі.

WjJwEfxzZ8Q.jpg

Ось так змінились комп'ютери за останні 56 років.

Опубліковано

Ось подумую собі прикупити погратись

Не поспішай, за $5 зараз нереально (я шукав), почекаємо краще часу, коли появиться на AliExpress.

Опубліковано

Річ звичайно цікава на такі гроші, проте HD 720 це наврятче, да і грітись буде.

П.С. там навіть mini-HDMI, а це ще веселіше:)

Опубліковано

проте HD 720 це наврятче, да і грітись буде. П.С. там навіть mini-HDMI, а це ще веселіше :)

неправда.

Видає і 1080і(!) не р.

Тамзашитий грамотний відеодекодер. чого має грітися?

• Адміністратори
Опубліковано

Був в комплекті разом з їх журналом та успішно розпродався.

https://www.raspberrypi.org/magpi/how-to-get-magpi-40/

Зараз цей випуск журналу продають на ebay

Опубліковано

Мене от ця мініатюризація і ріст продуктивності навіть трохи лякає, всі пам'ятаємо фільм термінатор. 

terminator600x300.jpg

Опубліковано

дааа....  

1080і

ось це вражає,  купив монітор і маєш смарт-тв.  або можна припаяти RCA Jack   до TV

raspberry_pi_composite.jpg

+бачу є досить багато корпусів 

Опубліковано

http://geektimes.ru/post/266630/

І є вай фай  ;) .

Доступ к публикации закрыт

Вы пытаетесь открыть публикацию, написанную пользователем marks, однако, публикация скрыта в черновики (самим автором или НЛО)

Опубліковано

туди можна поставити лінукс, ну чи андроїд

Андроїд не ставився на попередні RPi... На Wiki Android позначений, як "в розробці". Хіба в 5-доларовому добавили підтримку Зеленого?

А взагалі класна штука, за 125 грн must have, однозначно!

Опубліковано

CU-ciQDW4AAKs5o.jpg

Началось все с этого

Теренсу Идену (Terence Eden), одному из любителей модифицировать все и вся, жена принесла журнал с бесплатным Raspberry Pi Zero. Иден довольно долго решал, что же сделать с этим мини-ПК. Изначально он планировал создать детектор вибрации для двери, но затем в ему в голову пришла другая идея — сделать игровую систему на основе «малинки». 

http://geektimes.ru/post/266830/

• 1 місяць потому...
Опубліковано

наївним - нагадую :)

Отправлено 29 November 2015 - 03:18 за 5 баксів у вільному продажі, вона буде ой як не скоро, пригадайте перші малинки "по 35"
Опубліковано

А на базі Андруїно чи Малинки реально зробити імітацію датчиків для материнської плати плоттера? Я знаю що реально, чи хтось тут в Луцьку таким займався.

Опубліковано

Воно то можна, але тре дивитись чи технологічно воно туди годиться чи ні,

Ну і звичайно тре розписувати що саме потрібно(мені тре щоб блимало а як блимало то ніхто недумає)

Друже а ти знав що в луцьку електроніку клепають і відправляють по всій україні

Так що хто правильно шукає той знайде

• 4 місяця потому...
Опубліковано

17:08 / 17.05.2016 Наука и техника

Появилась улучшенная версия крошечного компьютера Raspberry Pi Zero

Picture

Организация Raspberry Pi Foundation, создающая популярные одноплатные компьютеры для разработчиков, объявила о выпуске улучшенной версии устройства Zero, сообщает ua.today

Напомним, что Raspberry Pi Zero — это крошечный компьютер размером всего 65 × 30 мм. На этой небольшой плате расположены процессор Broadcom BCM2835 с ядром ARM11, функционирующим на тактовой частоте 1 ГГц, а также 512 Мбайт оперативной памяти. Есть слот для карты microSD, коннектор miniHDMI для вывода изображения, 40-контактный интерфейс GPIO и два порта Micro-USB, один из которых служит для подачи питания.

Новая версия Raspberry Pi Zero обзавелась коннектором для подключения камеры, который расположился в правой части платы. Создатели мини-компьютера говорят, что именно о реализации данной функции чаще всего просили заказчики. Камера подключается посредством шлейфа длиной 15 см.

Добавление коннектора никак не отразилось на стоимости Raspberry Pi Zero, которая, как и прежде, составляет только 5 долларов США.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...