Перейти до змісту

У ЛУЦЬКУ ВІДТЕПЕР ЗВЕРТАТИМУТЬСЯ «ПАН» ТА «ПАНІ»

Basil

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Особисте спостереження:

В генделику можна 100 раз проговорити\прокричати\прогорлопанити різними інтонаціями і наголосами "пані" до офіціантки. Реакція - нуль. А от тихесельне пронизльвае "дєєєєєєвушка" вчувають за 50 метрів крізь галас і музику)))

Опубліковано

Так він мене просто на#@й послав і пішов далі...

Тепер він змушений буде казати "А не пішов би пан на *** "

Ніби і послав, але вухо не так ріже, бо ніби вічливо.

А от писок за таке начистити думка файна, от лише зробити це тихо, не афішуючи, щоб і ніхто не чув, і не знав.

Опубліковано

Це трапилося 28 жовтня під час сесії.

Це точно трапилося! Інакше не назвеш.

Я особисто останніх кілька років так і звертаюся.

тихесельне пронизльвае "дєєєєєєвушка" вчувають за 50 метрів крізь галас і музику)))

до "панянок" вони ще не доросли. Мій кум "хазяєчька" каже - ведуться :)

Опубліковано

Мені особисто, звернення "пані" та "пан" не подобається. Відразу виникає чомусь асоціація з великими людьми, ніби спеціально таким зверненням підкреслюють їх повноту. типу "пан" - поважний, великий, хитрий, зверхній, може десь багатий (то скоріш політиків так називати можна, а особливо пане мер). І якось то не наше, отой "пан" та "пані". До чужих дітей звикла звертатись "сонечко", "котику".., до дорослих - "гарний мужчина" чи просто "мужчина", "дорогенька", "жіночко", "красуне" і якщо вже геть розгублена та розлючена, то "шановний" чи "шановна". Може я не права, але ще ніхто спротиву не проявляв.

Опубліковано

Ві Львові "пані" звертаються чи то до судді, чи то до двірниці. Дуже органічсно звучить. В наших поліських низинах може не прижитись)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...