butaha Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 17:30 #1 Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 17:30 В цій темі давайте обговорювати свої ножі, колекції, викладати фото та ТТХ ножів, зроблених власноручно. Одним словом все, що стосується ріжучих, але без холодного. Буквально вчора закінчив ніж фінського типу, залишилося підчистити, зробити мікропідвід та вирішити питання з ножнами фінського типу. ТТХ: клинок 115*22*3 мм травлений в хлорному залізі, больстер мідь+фібра+картка Універсал Банку , рукоятка кап клена проварений в ляній олії+тунгове масло. 7
xforester Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 17:35 #2 Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 17:35 (змінено) Клас, яка сталька??? Змінено 25 Жовтня, 2015 в 17:36 користувачем xforester 1
butaha Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 17:38 Автор #3 Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 17:38 (змінено) Сталька простенька, ніж з фуганка. Маркування не було, тому сказати яка саме важко. Щось з бистрорізу, але як травиться, просто пісня, чистий чорний колір. Змінено 25 Жовтня, 2015 в 17:40 користувачем butaha
Dtox Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 18:46 #4 Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 18:46 (змінено) можливо хтось знає де купити ось такий "гострий аксесуар" http://kupisuvenir.c...irnyj-chellini/ Змінено 25 Жовтня, 2015 в 18:50 користувачем Dtox 3
butaha Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 18:50 Автор #5 Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 18:50 Боюся запитати: А навіщо Вам така "коса"? 1
Dtox Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 19:00 #6 Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 19:00 Клуб Ножеманів та любителів гострих аксесуарівз такими по гриби не підеш, а в пару до катан зійде...
LSD Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 19:05 #7 Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 19:05 (змінено) Змінено 25 Жовтня, 2015 в 19:24 користувачем LSD 2
lerov Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 19:13 #8 Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 19:13 можливо хтось знає де купити ось такий "гострий аксесуар" http://kupisuvenir.c...irnyj-chellini/ будущій нінзя Також може автор порадить де найти щастя на зразок : На зразок якісної копії чи інший аналог... В цій темі давайте обговорювати свої ножі, колекції, викладати фото та ТТХ ножів, зроблених власноручно. 2
bublik007 Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 19:13 #9 Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 19:13 В цій темі давайте обговорювати свої ножі, колекції, викладати фото та ТТХ ножів, зроблених власноручно. Одним словом все, що стосується ріжучих, але без холодного. Буквально вчора закінчив ніж фінського типу, залишилося підчистити, зробити мікропідвід та вирішити питання з ножнами фінського типу. ТТХ: клинок 115*22*3 мм травлений в хлорному залізі, больстер мідь+фібра+картка Універсал Банку , рукоятка кап клена проварений в ляній олії+тунгове масло. Шикарна робота. пам'ятаю Ваші попередні роботи. фінки і тд... Дядьку, Ви -майстер, успіхів Вам.
butaha Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 19:35 Автор #10 Опубліковано 25 Жовтня, 2015 в 19:35 Дякую, вчимося, але до майстра далеко. Час від часу буду щось викладати.
Archon-ua Опубліковано 26 Жовтня, 2015 в 09:13 #11 Опубліковано 26 Жовтня, 2015 в 09:13 На вихідних ресору мутузив... Поки тільки клиночок... 3
butaha Опубліковано 26 Жовтня, 2015 в 14:31 Автор #12 Опубліковано 26 Жовтня, 2015 в 14:31 (змінено) Хвостовик слабенький, боюся, не витримає. В мене щось таке виходить: Змінено 26 Жовтня, 2015 в 14:34 користувачем butaha 1
Archon-ua Опубліковано 26 Жовтня, 2015 в 15:00 #13 Опубліковано 26 Жовтня, 2015 в 15:00 В останній момент вилізла тріщина (чи то недогрів чи то від старості ресори) прийшлося відрізати... Прийдеться підточити щоб навантаження перерозподілити...
butaha Опубліковано 26 Жовтня, 2015 в 15:16 Автор #14 Опубліковано 26 Жовтня, 2015 в 15:16 В останній момент вилізла тріщина (чи то недогрів чи то від старості ресори) прийшлося відрізати... Прийдеться підточити щоб навантаження перерозподілити... Закалку робили?
Archon-ua Опубліковано 26 Жовтня, 2015 в 15:23 #15 Опубліковано 26 Жовтня, 2015 в 15:23 Так... і закалив і відпустив 1
butaha Опубліковано 26 Жовтня, 2015 в 15:42 Автор #16 Опубліковано 26 Жовтня, 2015 в 15:42 Калив в маслІ? Який відпуск та при якій температурі? Скло царапає?Одним словом, опишіть процедура пошагово, може навчуся і я.
Валерій86 Опубліковано 27 Жовтня, 2015 в 07:16 #17 Опубліковано 27 Жовтня, 2015 в 07:16 В останній момент вилізла тріщина (чи то недогрів чи то від старості ресори) прийшлося відрізати... Прийдеться підточити щоб навантаження перерозподілити... не догрів або вже почав остивати і гасив далі ось і тріснув, в мене частенько таке буває правда не з ножами. Калив в маслІ? Який відпуск та при якій температурі? Скло царапає? Одним словом, опишіть процедура пошагово, може навчуся і я. так так і мені цікаво взнати процес закалки в деталях що скільки часу робиться? Дякую, вчимося, але до майстра далеко. Час від часу буду щось викладати. гарний ніж.
Archon-ua Опубліковано 27 Жовтня, 2015 в 10:34 #18 Опубліковано 27 Жовтня, 2015 в 10:34 (змінено) Закалка у мене на око завжди )))... Орієнтувався на 65г... Хоч то й не вона... Грів до оранжевого (орієнтовно 800 градусів). Калив в маслі підігрітому. Відпуск спочатку до золотистого (по часу хвилину мабуть потримав )... Скло царапав.. Потім зовсім відпустив вже на синьо-сірий (все ж допилювати тра буде) Скло царапати перестав... Потім закалю вже нормально ... Змінено 27 Жовтня, 2015 в 10:37 користувачем Archon-ua 1
Volodya Bartoshchuk Опубліковано 27 Жовтня, 2015 в 21:22 #19 Опубліковано 27 Жовтня, 2015 в 21:22 Про визначення температури - цитата: Для контроля температуры вполне пригодятся дедовские методы – обычный магнит. Дело в том, что раскаленный до точки Кюри (около 770 градусов Цельсия) теряет свои магнитные свойства. Именно это и позволит нам легко проконтролировать нужную температуру. Джерело: http://rusurvival.ru/text/Samodeljnyiy-nozh-iz-ressoryi.htmlА ще рекомендують тонку заготовку гріти разом з масивним бруском - рівномірно прогрівається, не трісне.
butaha Опубліковано 28 Жовтня, 2015 в 05:14 Автор #20 Опубліковано 28 Жовтня, 2015 в 05:14 Да в курсі про теорію, і про магніт, і про сіль, яка плавиться при 800 град. Тут питання в практиці.
Валерій86 Опубліковано 31 Жовтня, 2015 в 12:42 #21 Опубліковано 31 Жовтня, 2015 в 12:42 задумався і я попробувати себе в ковці ножів, от викувати легкотня, а відшліфувати зробити зпуски це вже зовсім інше, так от мене цікавить хто на чому робить зпуски і придає форми клинку. не знаю який нождак вибрати якийсь сучасний китайський чи совдеповський самокльоп та з якою потужністю.
butaha Опубліковано 31 Жовтня, 2015 в 13:05 Автор #22 Опубліковано 31 Жовтня, 2015 в 13:05 (змінено) Гриндер+приспособа для виставлення кута. Ось найпростіший варіант, але дорого. На наждаку важко зробити семетричні спуски.В мене простенький гріндер на 610 ленту, купив, щоб вчитися. А далі куплю собі на 1500 ленту з двигуном на 1.1 кВт Змінено 31 Жовтня, 2015 в 13:08 користувачем butaha
Валерій86 Опубліковано 31 Жовтня, 2015 в 13:49 #23 Опубліковано 31 Жовтня, 2015 в 13:49 Гриндер+приспособа для виставлення кута. Ось найпростіший варіант, але дорого. На наждаку важко зробити семетричні спуски.В мене простенький гріндер на 610 ленту, купив, щоб вчитися. А далі куплю собі на 1500 ленту з двигуном на 1.1 кВті що по ціні простенький гріндер якщо не секрет?на олх глянув, мабуть з ножами почекаю, а якщо ні то буду щось пробувати на нождаку.
butaha Опубліковано 31 Жовтня, 2015 в 14:56 Автор #24 Опубліковано 31 Жовтня, 2015 в 14:56 Ну, троха є, я свій брав за 3000 грн, але б/у. А хороший апарат,з частотником до 10000 буде. Плюс розхідники, дорого одним словом. Доречі, в Нововолинську виготовляє землячок.
butaha Опубліковано 31 Жовтня, 2015 в 16:16 Автор #25 Опубліковано 31 Жовтня, 2015 в 16:16 Мій помічник на кожен день Victorinox 0.8461.MW4DE (DE-Soldier green), змушений з ним прощатися: Гриндер+приспособа для виставлення кута. Ось найпростіший варіант, але дорого. На наждаку важко зробити семетричні спуски. В мене простенький гріндер на 610 ленту, купив, щоб вчитися. А далі куплю собі на 1500 ленту з двигуном на 1.1 кВт і що по ціні простенький гріндер якщо не секрет? Трішки фото гріндера та процесу, по потужності не знаю, не має на двигуні шильдика. По відчуттях десь 0,37 кВт: Майстерня 3
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти