Перейти до змісту

Питання по ноутбучній оперативці

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Добрий день!

Питання до спеців відносно сумісності оперативки.

Друг продає оперативку, але по зовнішній ознакам маркування не можу зрозуміти чи підійде вона для мого ноута.

Згідно даних на наклейці мого ноута пише що у мене DDR2, 667Mhz, стоїть дві планки по гігу.

А у друга дані з наклейки самої планки наступні:

ADATA ADOVF1B163GE 2 Gb 2Rx8 PC24400S-444-12 (дві планки по два гіга).

Питання наступне: чи сумісна оперативка мого друга з моїм ноутом/мамою в плані заміни однієї 1гігової на 2гігову, або заміни обох 1гігових на дві 2гігові вищевказаного маркування?

Опубліковано

знімяєш планку і йдеш до друга і забираєш, поідеї PC2 то ддр 2 або або частота 440 хоча пише 444,

вродь має підійти, з ноута як із компа виймається легко,

частота нової якщо вірити припущенням 444 а в тебе аж 667 якщо така є(тобто якщо була б більша частота то проц просто непобачив чи щось типу того)

блін, якщо це ноути то вам стоїть зустрітись і вийнати кожному планку, якщо все ок то торг відбувся,

як малі діти

Опубліковано

Роздивіться чи ключі однаково знаходяться, а краще модель ноута друга.

Не хочеться виглядати тупим, але що таке ключі?

Опубліковано

Не так давно в свій старенький втикнув 2 гб. Мав проблему з сумістністю старої і нової разом бачило лише 1 планку.

Тому думаю варіант і Ваша і нова наврядчи реальний.

а на рахунок: ADATA ADOVF1B163GE 2 Gb 2Rx8 PC24400S щось гугл невкурсі про таке маркування.

Я думаю мається на увазі стандарт PC2400 533MHz.

Фізичні розьєми як 533 так 677 і навіть 800 стандартів DDR2 малиб бути однакові.

Але я думаю найбвльш точним буде варіант беріть з манібеком, ставте 2х2гб і тестуйте.

З.І. Я б апдейдився до 800.

Опубліковано

Ну у мене були з однаковою 667 і все одно не працювали.

Одна старіша 16ти чіпова і новіша 8ми разом все одно не хтіли.

Тому і кажу потрібно тестувати.

Опубліковано

як показує практика, разом можуть працювати і планки з різними частотами, і з різною кількістю чіпів

знайомим у відносно "древній ноут" (один з перших на ДДР2) поставив до вже встановленої "старої" планки на 512 Мб "нову" на 2 Гб і все чудово працює

але при тому можуть виникати проблеми з майже ідентичними за параметрами планками

деколи питання вирішувалось, просто помінявши планки місцями

так що тут тільки пробувати

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...