Перейти до змісту

Магазин-майстерня "ваш ювелір"

ar-s

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Життя заставило оцінити каблучку....В ломбард на лом не дуже й то хотілося бо гарна каблучка...Совєтська. :) З камінчиком..Тому й хотілося її оцінити по ціні виробу (хоч приблизно). Найближчий магазин ювелірки знаходиться по Соборності 11а Туди й пішов. Молоденькі дівчата в магазині навідріз відмовилися назвати ціну,хоч приблизно.Називали приблизно ціну лому в ломбардах-480 грн. Я вирішив зважити каблучку на електронній вазі в магазині,але для того треба було вийняти камінець. Попросив майстра (назвемо його так) вийняти камінця.Він його демонтував,після чого мені зважили каблучку. Звісно,я попросив поставити на місце камінець...Тут почалася цікава розмова з "майстром"...

Майстер: ви ж просили вийняти камінь бо хотіли здати каблучку на лом...

я: я такого не казав, я хотів зважити без камінця..

майстер: ви не казали,що будете ставити камінь на місце,я коли його виймав то пошкодив кріплення і його треба буде "варити" (чи шось таке) і це буде коштувати грошей...

я : добре робіть за гроші,тільки зробіть все як було.

Видно "майстер" по-різному робить роботу і йому ОБОВ"ЯЗКОВО треба наголошувати,щоб робив акуратно, а не як-небуть.(хоча думаю справа в тому щоб збити грошенят з людини).

Далі....

Опускаючи деякі деталі прийшов я в назначений день за каблучкою.План дій по перевірці деяких припущень вже був складений, і після озвучування ціни за роботу з панянкою на касі відбулася така розмова..

я: яка ціна за роботу?

пані: 90 гривень

я: добре,я розплачуся карткою..

пані: ми карткою за роботу не приймаємо,робота "майстрів" оплачується окремо і тільки паперовими грошима :)

я: у вас же є термінал

пані : він для оплати куплених виробів.

Я оплатив роботу,забрав чек і пішов додому..

Тепер НАЙГОЛОВНІШЕ..

Прошу звернути увагу на фото чека!

post-6641-0-16808800-1442927028_thumb.jp

Опубліковано

Подумайте перед тим як нести туди ювелірні вироби! :0132:

І можливо,моя історія збереже комусь час і нерви перед тим як йти в "ваш ювелір".

post-6641-0-75235000-1442927925_thumb.jp

Опубліковано

на камінь на око завжди дають скидку і не треба нічого виймати, він ж важить не багато сам по собі, тому виймати нічого не потрібно, якщо то якийсь рубін, циркон, феоніт, то вони копійки коштують

Опубліковано

Сам камінь майже 2 грами важить. А на лом його не збирався здавати.Хотів ціну за виріб взнати,щоб дорожче було.

Опубліковано

Напевно ви були перші, хто хотів просто зважити. Всі інші здавали на лом. Ось майстер і подумав, що можна і не старатись гарно вийняти. Ви йому не сказали, і він вас не спитав.

Ну а криворукість майстра - факт.

Опубліковано

Від багатьох чув, що після ремонту ювелірних виробів чатска золота у виробі зменьшується. В самого ланцюжок порвався от і думаю куди понести, щоб спаяли гарно і аакуратно. І взагалі такі роботи мають робитись при клієнті.

Опубліковано

В мене теж є дуже негативний досвід роботи з цією майстернею, дуже негативний :(

Але історія ще не закінчилась - тому деталі пізніше.

Одне 100 відсотково можу порадити - нікому туди не звертатись.

Опубліковано

В самого ланцюжок порвався от і думаю куди понести, щоб спаяли гарно і аакуратно. І взагалі такі роботи мають робитись при клієнті.

В "Ремпобуттехніку" на рівненській, там при клієнті зроблять, якщо буде вільний майстер, ну, або "зацікавити"....

Опубліковано

Від багатьох чув, що після ремонту ювелірних виробів чатска золота у виробі зменьшується. В самого ланцюжок порвався от і думаю куди понести, щоб спаяли гарно і аакуратно. І взагалі такі роботи мають робитись при клієнті.

Я переважив каблучку після ремонту-до сотих все збіглося. Як в інших-не знаю.Пишіть сюди про свої враження від тієї "майстерні".

Опубліковано

Можливо хтось з "податкової" читає темі і прокоментує фото чека? :_35: Я не спеціаліст по фіскальних питаннях,але видно що людям впарюють ліві чеки-там так і пише *недійсний чек* :) А також відсутні податкові номери . Головне-що сума великими літерами :)

Опубліковано

хто не в курсі то "угар" золота пр плавці може досягати до 8% тому це потрібно враховувати, тільки супер профі можуть якось зменшувати цей відсоток

Опубліковано

Видача нефіскального чеку - здається (по пам'яті) це підстава для несплати податку на прибуток.

А це покарання за несплату (з тирнету) "карається штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років"

• 3 місяця потому...
Опубліковано

якщо то якийсь рубін, циркон, феоніт, то вони копійки коштують

Ви мене вибачте, але пройти повз не зміг. Як?! Як можна дорогоцінні камені рубін і циркон відносити до копійчаних камінців???   Особливо рубін - дорогоцінний камінь ПЕРШОГО порядку??? :blink:

Ось для лікбезу таблиця кваліфікації дорогоцінних і не тільки каменів:

ciKwy7bEqAU.jpg

А фіоніт (правильно фіАніт) взагалі штучний кристал. Ось, почитайте історію його створення, а заодно - чим відрізняється цирконій і циркон:

" З'явився фіаніт у другій половині минулого століття і відразу створив фурор на біржах дорогоцінних каменів. Кілька кристалів навіть були куплені як справжні діаманти чистої води. Хто ж були ті шахраї або чарівники, які створили таке диво?

Справжніми магами можна назвати групу вчених з Фізичного інституту АН СРСР. Це їм вдалося створити кристали надзвичайної прозорості, яка і надає їм схожість з діамантами. Правда, дурити нікого вони не збиралися. Кристалічна речовина з показником заломлення світла, близьким до діамантового, потрібна їм була для виробництва першого радянського лазера. Матеріал повинен був відповідати певним вимогам і бути достатньо доступним, щоб його можна було використовувати для виготовлення оптичних систем, адже натуральні діаманти рідкісні і дуже дорогі. Технологія була розроблена і на світ з'явилися перші кристали діоксиду цирконію, вирощені в лабораторних умовах.

Завдяки кубічній кристалічній решітці кристалів, поширеним іноземним позначенням фіанітів стала назва «cubic zirconia». При перекладі цієї назви на російську мову і виникає плутанина: штучні кристали називають цирконом або цирконієм. Насправді цирконій – це один з елементів таблиці Менделєєва, а циркон – мінерал жовтого кольору, дорогоцінний камінь четвертого порядку, рожеві і червоні різновиди якого називають і гіацинтами. В Радянському Союзі і потім, в країнах після його розпаду, прийнято назву «фіаніт», яке походить від абревіатури ФІАН (Фізичний інститут Академії наук). Разом з цією назвою прижилося і спотворене слово «фіоніт»."

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...